Alla inlägg under juli 2013

Av Ia Hornesjö - 16 juli 2013 08:25

I söndags cyklade Lasse och jag ner till hans syster och svåger, de hyr nu en stuga inte allt för lång från oss, så det blev en snabb tur, ett par glas vin och lite skratt och snack.

I går var en seg dag, vet inte varför men jag hade jättesvårt att komma igång, så jag låg där i poolen och kollade Lasse på taket.. sen blev det som vanligt en tur till Löttorp för lite inköp.. På kvällen åt vi den Lufsa som var kvar sedan söndagen, lite kladdkaka och två glas rött.

I dag strålar solen och jag är igång i köket.. Lasses syrra och svåger + två till kommer hit på lite rökta räkor mm. Har gjort en pajdeg som nu står i ugnen och snart ska den fyllas med god ostsmet, för det är väl klart att man måste ha en västerbottenpaj när det kommer Norrläningar på besök.. Räkorna ligger i sin saltlake och väntar på att bli rökta. Innan dess ska jag även göra en god tzatsiki.. Ja dagen är igång, behöver även hinna med att borsta ur mina hundar, Sally låg i mitt knä igår kväll framför TV:n och blev borstad och fy sjutton vad jag hittade tovvor som inte alls ska få finnas.


Kanske hinner jag även med ett dopp innan de kommer vid 16-tiden.

Ha en bra tisdag.

Ia

Av Ia Hornesjö - 14 juli 2013 07:32

Redan när jag cyklade till brevlådan denna morgon så kände jag hur solstrålarna värmde mina kinder.

Fick samtal från Kalmar och vår cockervän Ulrika som frågade om de var okej att komma upp på ett besök denna dag och klart att det var välkomna, visste ju även att de skulle ha en valp med sig som jag var nyfiken på.


Vi åkte till ATG för att Lasse skulle spela på hästar, på vägen tillbaka tog vi Ica och Lasse ville in till systemet för att köpa några öl. Själv tog jag en titt in på Röda korset och där står just den poolstege som jag har letat efter hela våren hemma i Stockholm, men inte fått tag på. Så jag slog till direkt och köpte denna för 75 kr..


Hem och jag funderade på att hoppa i poolen men ställde mig i stället och gjorde en kladdkaka till mina besökare.

   


När Ulrika och Tommy kom så hade de med sig även sand som jag bad dem köpa med sig från Kalmar, till min pool och de hade inte bara en valp utan två helt bedårande småttingar med sig. Så alla deras vuxna också, så det blev 11 cocker här idag.


Jag vill ju alltid ta det lite lugnt med valpar så att de inte ska skrämmas så jag ville att de skulle vara uppe i valphagen så att alla mina fick bekanta sig med dem genom galler.. men det hade säkert inte varit något problem med att släppa ner dem direkt, märktes det ganska så fort.

 


Vi fikade och snackade, alla hundarna var ute på tomten och det kändes som denna flocka redan hade träffats tidigare, för ingen brydde sig om varandra.


Jag vet att min granne Elisabeth blir så glad när hon får träffa valpar så jag sa till Ulrika att vi skulle gå upp och visa de små för henne och naturligtvis blev det som jag trodde, för vilken kan motstå två små 9-veckors cockervalpar.

 


Jag hade ju bestämt mig för att få kort på dem alla tillsammans, men det var stört omöjligt, de enda som satt som fastklistrade på marken och väntade var Sally, Lycka, Nellie och Olga.. så det fick bli lite udda kort i stället

                       

.Men till slut fick jag ett på 10 i alla fall och det var när besökarna skulle åka hem och vi stod och pratade, då kom alla och la sig vid våra fötter, tyvärr hade deras hane redan gått till bilen.


Men det var så trevligt att få detta besök.


Vädret strålade och solen värmde så när de hade åkt så kastade jag mig i poolen för ett skönt dopp.

 


På kvällen stod det räkor på menyn..


Ia

Av Ia Hornesjö - 11 juli 2013 17:37

Gårdagens morgon började med lite halvdis, de hade lovat regnskurar denna dag och vi väntade och väntade, men inget regn kom det. Men så när klockan var så där vi 15.00 tiden och jag hade bestämt mig för att bjuda gubben på en drink i solen så öppnade sig himlen och även blixtar och dunder.. vi satt oss inne för inte ens på vår utelplats kunde man sitta, så mycket regnade det.

Vi tog igen drink utan det blev en grillad korv och ett glas vin. Vi skulle på möte i vägföreningen på kvällen och det brukar alltid bjudas på en landgång, så en liten korv så här ett par timmar innan var vad vi kände för.  Mötet gick bra och det har väl aldrig varit så välbesökt som denna dag, men allt berodde ju på att vi även skulle få info om det kommande vattnet och avloppen.. När sedan själva årsmötete var klart så stod Jörgen "ägare av Hornsjöns pensionat" och delade ut landgångar och något mer behövdes inte denna kväll för jag tror aldrig vi förr har fått en sådan stor och matig smörgås, den innehöll pannbiff, leverpastej, rökt korv, ägg och räkor och en massa sallad.

Vi hann precis komma hem och innanför dörren när himlen återigen öppnade sig och denna gång var det ännu värre. Vi skulle se på fotbollen och visst inte säkert om det skulle gå för dessa åskväder ger ju störningar och tv bilden la av flera gånger...men så efter någon timme så var det helt lugnt igen och både TV:n och fotbollen gick att se.''


Idag vaknade vi av att vädret var grått, kallt och i allmänhet tråkigt.. Eftersom vi fortfarande inte har fått takplåten så bestämde vi oss för att ta en tur till Färjestaden där vi först besökte ÖB, det var inget direkt bestämt vad vi skulle handla, men nästan 1700 kr gick det på i alla fall när vi kom till kassan.

Efter detta åkte vi ned till Färjestadens köpcenter, gick en runda inne i centrumet och även här hade vi inte bestämt att handla något, men en tur på Ica Maxi blev det och där gick det 400 kr på ingenting som vi egentligen behövde.. men mat är ju alltid bra att ha hemma..

Något regn har inte kommit och solen har försökt att titta fram mellan molnen.. vi köpte en ny liten grill på ÖB så den håller Lasse på att montera ihop nu. Själv har jag gjort några grönsaksspett och till det kommer vi bara att grilla hamburgare, något som jag tycker är nästan lika gott som en köttbit och man vet ju att det alltid är mört.


Snart är det dax för mig att sätta mig till ro framför TV:n och titta på Glamour, något som jag missade igår, men vad sjutton gör de, de är väl kvar i samma rum som det har varit de senaste 30 åren.


Ha en bra kväll. Det tänker jag ha

Ia



Av Ia Hornesjö - 9 juli 2013 17:08

I går blev det en tur till Borgholm, mest för att ungdomarna ville de, men för en gångs skulle så gick jag in i flera butiker och kollade vad som fanns, men inget blev köpt.

 

Kunde inte låta bli att fotografera detta fina träd.

       

Vi åt pizza på en uteservering, den var stor och jag orkade ungefär en tredjedel, även Patricia och Adnan orkade inte sina, men Lasse han åt upp hela sin. Vi ville inte kasta så mycket utan bad om en kartong så vi fick hem de som var kvar, så ungdomarna åt upp sin lite senare på dagen.

   

Fast pizzan inte gick ner så var Patricia bara tvungen att ta med sig Adnan ner till Borgholms populäraste glassbar, Lasse och jag stannade upp på torget och då passade jag på att gå och köpa en leksak till Kingston, han blev så glad för den så han la sig på rygg och jonglerade med den mellan tassarna.


Sen efter att jag hade settpå Glamour så blev det grillade kycklinglår, tsaktsiki och sallad..

Adnan och Patricia tog med sig Qling och Kingston och gick till Hornsjön och denna kväll kunde inte lilla valpen hålla sig utan följde efter Qling ut i vattnet och det var ju roligt, han har ju innan tyckt att det var lite läskigt med sjön.



Idag klockan 11,35 var det dags för våra besökare att ta bussen hem till Sthlm.. Vi var ute i god tid och passade på att handla både på Ica och en annan butik.. Sen åkte vi upp till Högby kyrka           där Patricia har varit med oss många gånger under åren, tittade till Lasses farmor/farfars grav   och även hans fabrors.. Var även inne i kyrkan och tände ett ljus.


Sen åkte vi upp till macken där bussen stannar..

     

Det blev en stunds väntan på bussen, men Kingston som är en cool valp la sig till rätta på sin bur och väntade tålmodigt tills bussen kom..

Det har varit jättekul att ha dem här dessa fem veckor och jag tror att de var nöjda och belåtna och att Adnan gillade vår fina ö.

Ha en bra kväll.

Ia

Av Ia Hornesjö - 7 juli 2013 18:05

I morse var det lite mer segt för ungdomarna att vakna och med en snälla valp som sover tills matte och husse själva stiger upp så hann klockan bli 10.00 innan de släppte ut det lilla odjuret till vår hundar. Innan de vaknade så hade jag hunnit gör ett nytt halsband till Kingston, jag gillar ju inte tunna halsband utan tycker att det ska vara mjukt och brett så att hunden mår bra när den går kopplad.  Alla blev nöjda, både matte, husse och Kingston själv.


Efter deras frukost så bestämde de sig för att bada i poolen, där de solade och badade någon timme. När klockan var 13.00 så bjöd jag på kaffe och färska bullar innan vi gjorde oss klara för att åka till Norra udden och besöka Trollskogen.

Det finns så mycket som Patricia vill visa Adnan och har man bara 4 hela dagar på sig så måste det vara ett tajt schema.


Jag berättade på vägen upp om att det fanns havsörn där uppe och till vår glädje så var denna väldigt aktiv i dag och visade sig länge mitt ovanför våra huvuden.


Vi gick vår provmenad och jag fotograferade, sen när vi kom tillbaka var det dags för lilla valpen att få dricka vatten och sen fortsatte vi vår resa utmed kustvägen för att visa både raukar och mycket annat denna dag..

Vi tog även en sväng till Lammet och Grisen men det var stängt, men kollade lite på vinlistan som jag tyckte var jättedyr, men Patricia berättade att det var billigt mot vad de tar på restaurang Naglo som hon jobbar på.


På hemvägen blev det en tur in på  Ica i Löttorp innan vi fortsatte hem och ungdomarna igen kastade sig i poolen.

Nu är grillen på gång så snar ska vi sätta oss till bords och äta.

Kvällen är ljum och fin och hundarna mår toppen, så allt är bra.


 


Istället för bilder från dagen så blir det även denna dag ett bildspel.


Ha en fin sommarkväll

Ia


Av Ia Hornesjö - 7 juli 2013 08:58

Började dagen som vanligt, hämta tidningen, äta och läsa sommarföljetången. Sen ställde jag mig och förberedde det som skulle göras till Tacobuffén på kvällen, tycker alltid att det är skönt och ha allt klar och slippa jäkta på slutet. Så dagen kunde vi ta precis som den kom. På väg upp till Böda marknad så blev det först en avstickare til systemet, ungdomarna måste ha lite mer alkohol till kvällen,, gubben skulle spela på hästar och ville även få detta gjort innan marknaden.

Det var en härlig dag, solen sken och det var ganska så lagom med folk så här tidigt på förmiddagen på marknaden.

   

Många hundar är det med en sådan här dag och det blev en bra social träning för lilla Kingston.

   

Många valpar finns det också och det är ju alltid kul för dessa att få träffas.

Vi gick vår runda och kolla de på alla marknadsstånden, Patricia handlade hundbajspåsar och godis, jag handlade latrinsäckar, annars blev det inte så mycket annat.  Vi tog istället och åkte vidare upp till Byxelkrok och satt oss vid hamnen och tittade på alla fina båtar. Lasse bjöd på glad och både vi och hundarna tyckte att det var en bra idé.

   

Här njuter vi av både glass, utsikten på havet och den blå himlen.'

 Sen blev det att ta en tur in på Ica och handla lite som fattades här hemma. Sen åkte vi hem, tog varsin grillad lammkorv för att få något mer i magen innan kvällen. Det var jättevarmt och jag gick ner i poolen, la mig sedan på madrassen och njöt. ungdomarna hade sagt att de skulle bada men de blev istället sittande i varsin solstol och pussas, det var ju kyssardagen i går och det hade bestämt att det skulle bli ett antal av detta.

Snart var det dax att hoppa in i duschen och göra sig redo för kvällens kubbspel och även Tacobuffén.

Det blev som vanligt en del bilder och istället för att lägga ut alla en och en så fick det bli ett litet bildspel av detta.


  Kvällen var härlig och vi hade kul som vanligt med våra trevliga grannar. När klockan började närma sig midnatt så tackade jag för mig och Lasse och jag gick hem, ungdomarna hämtade en flaska vin till och fortsatte, så idag lär de väl inte komma upp ur sängen i första taget, men vad gör det, de har ju semester.

Ha en bra dag Ia




Av Ia Hornesjö - 6 juli 2013 07:36

Dagen började med att vi åkte till Böda sand för att visa Adnan detta ställe som han hade sett så mycket om på TV. Vi hade med oss tre hundar, lilla Kingston är helt otrolig när man har honom bland folk, fast han är en sån liten buse här hemma så sköter han sig perfekt ute bland både folk och andra djur.

 

 
Även lilla Kingston känna på den härliga sanden. Men det är en helt otroligt bra valp när man är ute bland folk, då är han så cool, går fot fint bredvid matte eller husse och lägger sig och slappar så fort man stannar.. Här hemma är det annars full rulle och mina hundar riktigt spyr på honom mellan varven, syns nästan i deras miner att de tänker "ditt äckliga lilla kryp" Sally är den enda som han har respekt för, hon behöver bara titta på honom så fattar han.
       
 
Patricia hade också pratat om mormors goda räkor så jag frågade om de ville ha detta till middag och fick ett klingande "ja"
 
Patricia som jobbar på restaurang och är mycket duktig på viner sa direkt "jag bjuder på vinena till maten" så det blev ett besök på systemet där Patricia valde ett Chablis till räkorna och ett Gewurztraminer till jordgubbarna.. Sen satt vi och spelade kort till 22-tiden.
Ikväll blir det kubbafton hos grannarna och därtill Taco.. men först blir det ett besök på Böda marknad.
 
Ha en bra och solig dag
Ia
 
Av Ia Hornesjö - 5 juli 2013 07:57

I går kom vårt äldsta barnbarn Patricia tillsammans med sin kille Adnan och deras lilla Kingston som är en amstaff på 16 veckor, en riktig goding.

Vi åkte in för att möta upp dem vid bussen strax efter 19.00 och det var vårt första möte med denna lilla goding.

 

Lite otäckt är det när de måste gå över den rätt trafikerade 36:an efter att ha gått av bussen, så det var lika bra att Kingston fick sitta i mattes famn.

       

Väl hemkomna blev det första mötet med våra hundar och Qling var tydligen roligast, han fick utstå en hel del lek och bli dragen i öronen, Olgas lilla råtta var snabbt övertagen av Kingston och nu är den helt tom för inte tyckte valpen att den skulle vara fylld med bomull.

 

Jag hade gjort en kycklingwok så att det skulle gå snabbt att få lite mat i magen både för dem och oss. Vi satt sedan och pratade innan vi bestämde oss för att ta killarna med oss till Hornsjön för ett kvällsdopp.

           

En lycka för våra tre killar att få simma, lilla Kingston vågade in gå ner i vattnet utan höll sig på stranden.  Så blev det hemgång och sedan satt vi ute i den ljumma sommarkvällen tills klockan var ny dag innan vi gick in och la oss.

Idag blir en ny dag för ungdomarna vill suga in så mycket som möjligt av de fem dagar de stannar hos oss.

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<<
Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards