Alla inlägg under juli 2013

Av Ia Hornesjö - 4 juli 2013 07:02

Att vakna upp mitt i natten av att det blixtrar så att hela huset skiftar i färg är både magiskt och lite läskigt.. Det enda man får vara glad för är att inte hundarana reagerar på detta och att flaggstången stod kvar i blåste och regn.. alltid lite oroligt känns det när den har varit nere och ska sättas på plats igen.   .  Igår sa jag att det regnade värre än vad jag tidigare hade varit med om, men detta får jag nu dementera, inatt har det regnat mer och med mer menar jag mycket.. Poolen får bara mer och mer vatten   , håller tummarna för att det inte har regnat in i lillkåken, det är ju därför Lasse håller på med taket för att det hade regnat in när vi kom ner. Har inte hunnit vara där ännu och kolla.

Cykeln ratade jag idag   när vägen till postlådan såg ut så här och tog bilen, kände inte för att bli genomvåt fast jag älskar regn.

Nu är klockan 07.11 och jag sitter här och skriver medan Lasse lagar frukost som även denna blir inomhus i dag   när bordet är fullt med regnvatten, sen blir det att läsa sommarföljetången sittande i soffan, för fast det är varmt ute så stör regnet lite när det gör tidningen våt.

Alvarets blommor är vackra i den våta marken och stövlar   behövs för att man ska kunna njuta av dessa.  

 

Nu har det börjat ljusna och Lasse är redo för att klättra upp på taket igen för att sätta fast de två sista brädorna innan takplåten ska dit, något som får vänta tills vårt barnbarn Patricia åker hem om ca 5 dagar, för nu tycker jag att gubben ska ta semester.

Vi höres i morgon igen, för dem som vill.

Ia






Av Ia Hornesjö - 3 juli 2013 07:28

I går när Lasse tog fram röjsågen så försökte jag få hundarna att hålla sig lugna  

Inte jättekul tycker de när de helst vill springa runt och busa med husse fast han står med röjsågen  

   

men jag tycker att det är lite otäckt med den vassa klingan och är livrädd att hundarna ska komma för nära. I bland önskar man att de var lite mer rädda och inte litade på oss till 100%.

          Smultronblommor som går att skydda ett tag till får vara kvar.

De här blommorna fick inte Lasse ta bort för mig, vi hade ju en vildväxt tomt och alla vilda blommor måste få sin tid att själva bestämma när de ska sloka, tycker jag.

Att varje morgon kunna ge Lasse en skål med   dessa underbart söta bär är också kul och de kommer mer och mer hela tiden. Snart är nog även skogen full med blåbär.

I går precis när vi skulle sätta oss att äta kom regnet, ja det var nog det västa skyfall jag har varit med om, till och med hundarna som normalt gillar regn sprang direkt och gömde sig under huset.. och vi blev sittande inne och stannade där sedan resten av kvällen.. något jag glömde var att stänga av vattenkastaren, hade tvättat flaggstången   och haft slangen framdragen, eftersom den läcker lite så stoppade jag ner slangen i poolen..  Klockan fyra i morse vaknade jag av att Lasse säger "fan vad det regnar", jag tittar rakt fram mot söder och ser att det inte alls regnar, vänder mig mot väster och ser hur vattnet slår mot väggen.. Regn var det inte, nej det var ju jag som hade glömt stänga av vattnet och efter trycket på den förut lite skadade strilen så hade detta nu gett vika och vattnet stod som en kaskad mot vår vägg.. det blev för Lasse att ta sig snabb upp för att springa runt utan att bli dyblöt och stänga av vattenkastaren. Det hade sett ut om vi i dag inte hade haft något vatten på grund av mitt slarv. Poolen är i alla fall välfylld.

Började morgonen med att städa ur lillstugan som vårt barnbarn Patricia hennes sambo Adnan och deras lilla vovve Kingston ska bo i några dagar.   När jag höll på så var ju som vanligt våra hundar med mig och eftersom jag hade satt ut lite solsängar och stolar till våra besökare så intog naturligtvis hundarna dessa  

Solen fortsatte att vara med oss denna dag. Det blev en tur till Löttorp för att handla lite och även för Lasse att spela på hästar.  När vi kom hem så la jag mig i poolen och bara njöt, låg där säkert över en timme innan jag cyklade ner vid halv fyra för att kolla om det hade kommit någon post. Sen hem och förberedde middagen, igår hade vi korv stroganoff och halva korven fanns kvar så istället för att lägga den i frysen så fick det bli korv även denna dag och då blev del korv i ugn med tomater, lök och ost.. lite rosé vin till detta..  Grannen kom ner med lite saker han hade handlat åt Lasse i dag när de var till Kalmar och då passade vi på att få hjälp med att sätta flaggstången på plats..

    Vi har en liten fågelunge som följer med oss vad vi än håller på med, den är inte heller rädd för hundarna, men jag tror att mamman håller ett vakande öga på dem för hon finns hela tiden i närheten.

Nu är kvällen kommen och det blir att sätta sig ner framför TV:n.  Hundarna är bänkade i sofforna så jag får väl se om det finns någon plats för mig, men det ordnar sig alltid.

Vi höres i morgon för de som har lust att läsa.

Ia

Av Ia Hornesjö - 2 juli 2013 07:58

Vaknade med ett ryck ur en konstig dröm, tittade på klockan den var strax före fyra, solen sken från en klart blå himmel, men jag orkade inte ta vara på denna så här tidigt utan vände mig om och fortsatte att sova. Klockan var sen redan 06.30 jag jag vaknade upp, även denna gång ur en konstig dröm, himlen hade nu övergått till lite mer grått och jag kände att det var synd att jag inte orkade upp klockan fyra och tog vara på dagen.

Klev ur sängen, tog mig en snabb dusch för att vakna till liv, något som kändes ganska jobbigt denna dag.. Tänk jag som alltid har varit så morgonpigg har helt plötsligt börjat känna av att behöva gå upp på morgonen.. men jag var snabbt på fötter och cyklingen till brevlådan fick mig ännu mer pigg. Hemma väntade frukosten som vanligt, fika och äta ett ägg är vad jag gör varje morgon, tar  mina tabletter och läser tidningen. Just nu är det Katarina Wennstams "Stenhjärtat" som går som sommarföljetång i DN, kan väl påstå att det har blivit som ett gift för mig att alltid följa dessa sommarföljetänger.. I år känns det som en bok för mig och längtar varje dag efter att få fortsätta att läsa, det finns ju en nackdel med att bara få läsa ett avsnitt varje dag när man är så nyfiken på vad som kommer härnäst.

Lasse jobbade som vanligt med taket och var även tvungen att åka till brädgården för att köpa mer virke.. Tyckte att det var lika bra jag följde med och handlade hem det som skulle göras.. Löste in våra trisslottervinster på Ica och precis som förra året stod de och räknade på fingarna i stället för att scanna in dem... ja ja de gör som de vill, bara det blir rätt, något som det tyvärr inte blev förra året, men i år lyckade hon.

När vi kom hem så satt jag igång med att städa ur lillstugan där vårt barnbarn med sambo och hund ska bo ett par dagar.

Lasse tog sin tupplur och jag satt och solade ett tag.. När han vaknade till så bad jag honom slå av lite gräs och rosenbuskar inne i valphagen, han plockade fram röjsågen och satt igång. Blir så himla orolig för mina hundar, de är helt orädda och hänger gärna på när husse jobbar.Fick flera gånger kommendera dem att sitta stilla   något som fungerar för det mesta, men annars såg det ut så här           När Lasse hade slagit färdigt så bad han om en cider och visst det var han väl värd.. nu sitter jag här och skriver, på spisen puttra falukorv som ska bli till stroganoff denna dag. Lasse sitter och löser korsord. När maten är förberdd så ska jag sätta mig ner med en cider jag också innan mitt favoritprogram Glamour börjar.. Sen får vi se vad kvällen ger.

Vi höres i morgon igen.

Ia

Av Ia Hornesjö - 1 juli 2013 15:21

Morgonen började med en isande kyla som trängde sig in i både märg och ben på mig. Förbannade denna sommar som gjorde mig så illa, men tog ändå kameran med mig och gick upp på vårt alvar och fotograferade lite, solen försökte ta sig genom molnen och man anade att den mer och mer i väster. Lasse jobbade på taket   och jag tänkte nästan gå in och lägga mig när han sa att han bara skulle ta sig en dusch och sedan ville han åka till Böda hamn.

Himlen var alldeles blå och ingen vind alls kändes, gissa jag njöt när jag gick där med min kamera och fångade en del objekt som jag gillar.          

Efter ett tag kom det ett stort mörkt moln och man vet ju aldrig vad som ska hända      men det hände inte så mycket och det försvann lika fort som det kommit. Lasse var hungrig, det blir man efter att ha legat på taget i flera timmar och jobbat och jag föreslog att vi skulle ta något på gatuköket som fanns inne på området.. Lasse ville ha en hamburgare, jag hade först inte tänkt ta något alls, men föll för en tunnbrödsrulle, något jag inte tror att jag har ätit på minst 30 år, men gott var det och det gjorde gott i magen.. Vi begav oss hem, satt oss i solen som nu stekte ordentligt, tog en öl. Lasse skulle lösa korsord men det var svårt att hålla ögonen öppna så han gick in och la sig och tog sin middagslur, själv tog jag mig ett dopp och sedan la jag mig på den guppande madrassen och slöt mina ögon i solen.

Nu har klockan hunnit bli kvart i fyra, det är dags för mig att cykla ner till brevlådan och se om vi har fått någon post.. vädret är fortfarande härligt med sina 31 grader i solen.

Ia  


Av Ia Hornesjö - 1 juli 2013 09:26

Nu är vi äntligen inne i juli och hoppas på att den riktiga sommarvärmen ska infinna sig. I dag var det bara 9 grader varmt när jag satt mig som vanligt på cykeln för att trampa iväg till brevlådan.. Fortfarande har jag bara mina short på mig, men linnet har jag bytt ut mot en t-tröja..

Min önskan är ju att kunna gå direkt upp ur sängen och ta mig ett dopp i poolen varje morgon, men detta får jag nog vänta med ett tag.


Av Ia Hornesjö - 1 juli 2013 09:09

Jobb är det från morgon till kväll för Lasse, själv slappar jag. Poolen är iordning men fortfarande lite kall. Visst har jag legat och guppat på madrassen, men något dopp har jag inte tagit ännu.

   

Äter gott gör vi varje dag.

Av Ia Hornesjö - 1 juli 2013 09:06

Så var vi framme vid midsommarafton, denna kväll var vi uppbjudna till Royne och Elisabeth.. vi spelade lite kubb och åt och drack gått i den varma sköna midsommarkvällen.

       

Av Ia Hornesjö - 1 juli 2013 08:39

Som alltid när man kommer hit så finns det en del att göra. Gräset som finns är nästan meterhögt och fast den gömmer sig en massa fina blommor i det så måste det bort.

   

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<<
Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards