Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

Söndagsmorgon

Av Ia Hornesjö - 18 augusti 2013 09:40

Ännu en dag då man får vakna upp till strålande väder, tyvärr känns det lika kvavt som igår och det tycker jag inte om. Efter frukost och även frukost till sju hungriga hundar så tänkte jag först som vanligt ta cykeln till brevlådan, men ändrade mig och promenerade istället.. Att bara ta en hund med mig och en som jag inte behöver något koppel till kändes så bra.

 

naturligtvis var det Nellie som fick följa med.  Hade stegräknaren på som vanligt och märkte stor skillnad på när jag cyklar och nu när jag gick. Den räknar normalt mina trampningar och det brukar vara mellan 500-600 tramp, desto flera steg blev det när jag gick samma väg   Att det tog lite längre tid berodde även på att jag stannade kvar ett  t tag tag och snackade med Royne som hade varit och inskaffat sig en extra bil   en superfin mustang cab.. den skulle inte jag heller ha tackat nej till. 

Kände att jag ville fotografera lite tog min Nikon och satt på ett 300 mm objektiv.. Gick ner i skogen lite men hittade inte så mycket att fotografera.

  Det blev lite naturfoton, en ek, ljung, en hackspett som flög fram och tillbaka in i ett bo, bocken som snabbt försvann framför mig, men han hade i alla fall undgått skytten i går och så en liten fågel som rensade stuprännan hos våra tyska grannar.

När jag kom tillbaka så frågade jag Lasse om vi inte kunde åka en runda så jag fick ta lite bilder. Klart att han ställde upp på detta. Idag var det Nemos tur att få ha oss för sig själv.  Så vi började med att stanna upp vid Byrum, som idag badade i sol och till och med en del folk som både badade och solade fanns på stranden.

     

Sen åkte vi vidare till Skäfftekärr där jag ville fotografera lite mer.

      Det blev en del bilder tagna i denna fina park.  Sen for vi vidare upp till Böda Sand, som i dag var rätt öde om man tänker på hur det såg ut för bara några dagar sedan-

 

Undrar vad man tänker när man gör en sandlåda till barnen i sanden.. Klart att det finns en tanke bakom, men lite svår att förstå. Här låg stranden öde, men det var två stycken som låg i vattent och simmade.

   

Vi träffade Thord och en man som spelar golf tillsammans med honom. Idag spelade de äventyrsgolf. Lasse ville gå till kondiset och fika, men jag som hela sommaren har längtat efter en hamburgare och pommes ville hellre ha detta.. och så blev det.. Nemo fick en bunke med vatten och mitt bröd + lite pommes, vi skojade med honom och sa att han inte fick berätta för de andra sex när han kom hem, att vi hade varit och fikat. även en liten pilfink var snabbt  framme och tog en av Nemos pommes.  När vi var klara där var klockan 14.30 och det var meningen att min fotovandring skulle fortsätta ända upp till Norra udden denna dag, men när vi kom till bilen så kom regnet och vi betämde oss för att ta fortsättningen en annan dag i stället.. Så vi åkte hem och satt och framför dumburken för att kolla på idrott.. sen satt jag mig med min ljudbok och kopplade av ett par timmar.

Så var det dax för middag, hade lagt fram kycklingklubbor som jag hade tänkt skulle läggas på grillen, men ångrade mig, sätta igång den för två klubbor och två tomater kändes lite dumt, så jag lagade allt inne på spisen i stället.

  Det blev med ris och curry (bara för mig). Sen satt vi länge ute denna kväll och spelade kort, sköt pisol och hade det bara skönt i denna sensommarkväll.   Det är svårt för oss att se solen gå ner nu, många träd som skymmer , men den speglar sig i våra tallar och ger ett underbart ljus i kvällen.

Klockan 20.00 gick vi in och satt oss framför TV:n.

Så nu får denna blogg avslutas för dagen

Ha en bra måndag alla mina läsare

Ia

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards