Alla inlägg under augusti 2013

Av Ia Hornesjö - 23 augusti 2013 08:57

I går kväll var jag trött och gick och la mig redan klockan 22.00, inte bra tydligen för halv 12 var jag vaken igen, slumrade lite till och från fram tills i morse då jag var tröttare än vanligt, låg till och med kvar i sängen till klockan var strax efter sju och hade kunnat ligga kvar ännu längre om jag kunnat.

Men cykelturen fick mig att kvickna till innan frukosten var framdukad på uteplatsen..   och det man möts av så fort jag stiger utanför dörren kan väl få alla att vakna upp.

Nellie är tydligen inne i ett förlöp och Opus är helt galen i henne, hon vill inte att han ska springa och lukta henne i baken, hon skriker, hon gnäller och hon till och med morrar åt honom, men inte bryr han sig om det, som tur verkar inte Qling och Nemo vara intresserade.. så i natt tyckte vi att Nellie skulle få vara för sig själv, de andra stängde vi grinden om ute i hallen.. Nellie sov så gott i soffan när vi gick och la oss och jag har ju märkt att hon har varit uppe hos oss ett par gånger denna natt, men hon hade visst haft jättekul när hon fick vara ensam, en soppåse hade hon gått igenom ordentligt, det var ju mest bara pappersskräp i den, men allt hade hon lagt i soffan.. Ja ja, ingen större fara skedd men man blir lite fundersam när en 7-åring börjar hitta på tokigheter som hon aldrig tidigare har gjort.

Solen skiner lika fint idag som dagarna innan och luften är härligt klar och lätt att andas.. 

Efter frukosten så satt Lasse igång med lite pälsvård på Nemo   de andra hundarna hittade på olika saker så idag fick Lasse vara ifred när han höll på med hunden på bordet.

Själv tog jag mig en tur upp till alvaret för att kolla vad grannens hund skällde på, det var tjurarna som hon tyckte hade kommit lite väl nära   Det är en av tjurarna som är mest nyfiken, han har alltid något på gång när man ser honom och jag tror att han känner igen mig när jag kommer upp för han kommer alltid fram och ska hälsa. Passade på att ta en bild på en av blommorna som finns överallt nu uppe på alvaret. Himlen var också så grann så det var svårt att låta bli att ta en bild.

Kan väl annars inte påstå att dagen har varit så kul, jag har haft både huvudvärk och nackvärk hela dagen och ingenting vill hjälpa, så jag har mest bara suttit stilla och lyssnat på min ljudbok. Har även slumrat till ett par gånger och fått börja om at lyssna.

Efter jag hade sett på Glamour som kom Royne och Elisabeth ner på lite fredagsmys och kortspel.   Jag hade förberett lite ostbricka och även några räk och champinjonkrustader. Det mesta gick åt innan vi började spela kort.

Vinnare i kväll blev Elisabeth.

   Mörknet infaller rätt snabbt så det är tur att vi har vår lampa som jag köpte förra året på auktion, den lyser verkligen upp i mörkret, sedan hade vi även månen som lyste upp. Hundarna passade på att förse sig med lite ostar som var kvar, men vad sjutton gör det, de ska ju också få vara med.

Snart är det åter kväll och jag ska krypa ner i sängen och hoppas kunna sova några timmar i sträck i alla fall.

Ia

Av Ia Hornesjö - 22 augusti 2013 08:03

Natten blev väl så där, la mig strax efter halv tolv och någon Karlavagn hörde jag inget av, så tydligen slocknade jag direkt.. Vaknade av att klockan slog två och att någon slickade mig på benen, det var Nellie som hade lämnat sin plats i soffan och kommit in till oss i stället, jag sa till henne att gå och lägga sig och så somnade jag själv om igen, hörde i alla fall inte klockan något mer under natten. Vaknade klockan 06.00 av nyheterna på radio och kände mig utvilad..

Halv sju satt jag på cykeln för att hämta tidningarna, trodde att det skulle vara lite kyligare denna morgon så min träningsoverall åkte på, men ack vad jag bedrog mig, kände redan när jag kom upp på alvaret att det var för mycket, så väl hemma igen åkte denna av och linne och shorts åkte på igen.. tittade på termometern och såg att det var 15,6 grader. Så även denna morgon blev frukosten utomhus   och det gillar jag.  

Detta finns alltid framför mig på morgonen, 1 dl lättfil, 1 ägg, kaffe, 1 glas vatten, min medicin och en trisslott.

När allt var klart så gick jag ner och började med att rengöra hundpoolen, tömde den på vatten igår och i morse var det en bottensats kvar som nu ska skuras ren innan allt fälles ihop.. Tror att jag ska köpa en ny till hundarna nästa sommar som är lite lägre än denna 90 cm, det skulle ju vara mysigt om de kunde gå ur och i helt själva, men samtidigt vill jag att de ska kunna simma lite, ja ja den som lever får se.

Sen blev det en runda till soppstationen i Böda, i dag var det öppet och vi blev av med alla gamla plankor som Lasse bytt ut på verandan plus en hel del annat, så skönt att få kasta saker.

När vi sen kom hem så tog vi och delade på en fryst pizza   , kanske ingen höjdare men med extra ost gick den ner i alla fall. Sen la jag mig i solstolen men hörlurarna på för att lyssna på boken.. trodde att Lasse höll på att måla, men efter en timme kollade jag honom och han sov så gott inne i sängen.

Det är svårt att företa sig något när det är så här varmt, klockan 16.30 hade vi 42,7 grader skuggan på vår uteplats, har nog aldrig druckit så mycket kolsyrat vatten som denna dag..

Gick i alla fall ner och fällde ihop poolen och drog upp den på gräsmattan för att den skulle tvättas ordentligt.. så lite nytta har jag i alla fall gjort.   Tomt blev det där poolen stod, men jag har ju alltid önskat mig en grillplats där, så vi får väl se till nästa sommar.

Slappade en hel del denna dag och känner att det har handlat mycket om att äta, men det gör vi ju varje dag. Vispade ihop en pannkaksmet till en baconpannkaka, satt in den i ugnen medan jag såg på Glamour och så var middagen klar att serveras när denna såpa var över..  

 

Mums fillibaba, detta är så gott, men man äter lite för mycket och det känns i magen.

Kvällen börjar lida mot sin slut, nu blir det först Idol och sedan en kriminalserie som går i åtta delar, som vi började se häromdagen och då är det ju bara att fortsätta.. Men det ska bli intressant att se om jag orkar hålla mig vaken, känner redan att John Blund har kommit och kastat massa grus i mina ögon. Så det blir inget mer skrivet denna dag.

Så jag säger bara god natt och sov sött.

Ia




Av Ia Hornesjö - 21 augusti 2013 08:10

Vet inte om det är månen som spelar mig ett spratt men i natt har det inte varit lätt att sova.. gick och la mig vid 23.00 tiden och somnade nog rätt direkt, men redan halv ett var jag klarvaken igen, lyssnade till klockans slag fram till klockan 03.00 och därefter somnade jag i alla fall fram till att den slog fem igen.. det finns ju massor jag skulle kunna gå upp och göra när jag inte kan sova, men jag vill ju inte väcka alla andra.

Men det var en vacker morgon i alla fall, bakom träden lyste en stor sol, men jag fick ge mig upp på alvaret för att kunna få med hela.

  Hade bara mobilen med mig så bilden fick inte de rätta färgerna denna dag, men nog är det rätt härligt med ljuset från solen.

Hade i alla fall tur att tidningen redan hade kommit så jag cyklade direkt hem och i morse blev det återigen att sitta ute och äta frukost.

 

Att även få sätta sig vid vårt gamla matbord utomhus igen kändes extra kul, det är ett bra bord i storlek, så att man kan bre ut sig som man vill och tidningen får plats ordentligt.

Lasse började därefter med att montera ihop vårt nyinköpta matbord och jag satt mig vid datorn för att kolla in lite på FB. Det första jag ser är order "beklagar", det nyper till i bröstet på mig när jag ser att återigen är det en av våra kennelägare som har mist sin äkta hälft.. direkt går ju tankarna till sig själv, hur viktigt det är att man tar vara på dagarna och att man har roligt så länge man lever.. tyvärr glömmer man lätt bort detta i vardagen.

Lasse fortsatte med ihopsättningen av matbordet och jag gick ut och ställde Nellie på trimbordet och tog bort lite i hennes ansikte samt klippte öron, hals och tassar.. Denna tjej har fått en helt annan struktur på sin ansiktspäls efter sista valpningen, men allt går att rätta till med fingrarna och maskin. Sen gick jag ner till hundpoolen som i år inte har blivit använd på grund av att vi inte fick något vatten till denna, satt ner en dränkbar pump för att ta bort det gamla vattnet och göra rent poolen som jag troligen kommer att ta bort i år.

 

Naturligtvis var hundarna nyfikna på vad jag gjorde, det har ju varit badförbud för dem i sommar för att det  gamla vattnet som fanns kvar var full med både alger och annat skräp..

När jag kom upp igen så ropade Lasse in mig och ville ha hjälp med att vända det tunga bordet, vips så var allt på plats, men de lätta stolarna och jag blev så nöjd.

  Ett mycket praktiskt bord när man har litet, att ha det som ett fyrkantigt på bara 90x90 cm när vi är ensamma är ju toppen, blir vi fyra går det också bra, men blir vi sex så kanske 127 cm blir okej och skulle vi bli flera så går det att dra ut till 169 cm, alltså större än det gamla som var 90x150..

Lasse fyllde bilen med skräp som vi åkte upp med till återvinningen, tyvärr var det stängt idag, så det var bara att vända hem igen och lasta ur allt, men i morgon är det öppet så då gör vi ett nytt besök där.

Lasse började då måla lite på vårt räcke   något som han hade påbörjat förra året men färgen tog slut i affären.

Själv satt jag mig med en ny ljudbok, denna gång handlar det om Norra Öland och det är ju spännande   satt och läste i drygt en timme......

Olga    gjorde tappra försök att få igång mig att leka med henne, men boken var intressant och nu ville jag sitta i lugn och ro ellt litet tag.

Lasse gick och la sig och tog sin skönhetssömn, jag passade på att färga håret, torkade detta sedan snabbt med fönen och tog cykeln på en liten tur.. Cyklade förbi Elisabeth på hemvägen och snackade lite.

Sen blev det Glamour och efter detta middag med Tacos.

   Ja varför inte fira onsdag med Tacos, det gillar ju hundarna också, så de fick inte var med, nej nu ljuger jag så att näsan växer, klart att ett par av hundarna fick vara med och då blev det Nellie och Lycka,  Nellie fick vara fördiskare idag innan disken åkte in i maskinen.

Kortspelet drog ut på tiden så Idol hade hunnit en bit på väg innan vi satt oss till rätta i soffan. Men det kanske inte gjorde så mycket..


Kvällen får som vanligt sluta med lite TV och sedan Karlavagnen när vi har lagt oss till rätta i vår säng.


Ia

Av Ia Hornesjö - 20 augusti 2013 07:59

I morse när klockan var fem vaknade jag och tittade ut, igen sol,   det är man ju inte van vid, men det var lögn att somna om, låg kvar tills Lasse släppte ut hundarna lite före sex, sen vet i sjutton vad som hände, men jag drog täcket över huvudet för att värja mig mot en ilsken fluga och somnade tydligen om. Hann drömma om att jag cyklade till Borgholm, men jäklar vad trött jag var i benen när jag vaknade och klart är väl det när man har cyklat en massa mil på morgonen. Klockan hade nu hunnit slå sina sju slag och jag steg upp och ställde min trötta kropp i duschen för att vakna till liv ordentlig.. sen blev det cykeln på riktigt, men jag var fortfarande trött i benen och den km jag cyklade idag kändes som flera mil.

Frukost och utfodring av djuren som vanligt, innan dagen började ordentligt.

När jag sitter vid datorn så kommer Lasse in och säger att han vill till Kalmar. Okej det var bara att börja planera inför denna resa, kolla i kyl och frys mm mm. ingen idé att åka så långt utan att handla.

Kom i väg tidigt, klockan var nog bara strax efter nio   och då vet man att man är i Kalmar lagom för att hinna handla lite innan det blir allt för mycket med folk.. Lasse ville först till Jula, det blev en hel del av det han hade skrivit ner och naturligtvis en del annat.. klockan var 11.15 när vi var klara där inne och jag undrade om vi kanske skulle äta en tidig lunch på Mc Donald. Det är ju inget som Lasse tackar nej till.     gissa om jag har längtat efter detta och är det nästan tre månader sedan senast jag var på Mc Donald då tycker jag att vi kan unna oss detta..

Lasse undrade om vi skulle gå in på Giraffen och kolla i affärer, men jag ville till Ikea, hade faktiskt redan innan vi åkte varit inne på deras hemsida och kollat på ett nytt matbord som var mindre än det vi har, men kunde bli större och det ville jag köpa.   På väg in med raska steg och jag lunkade efter med mina stela.. Det är ju lite mer golvyta på detta varuhus än vad vi är vana med från Stockholm, så det blev många steg, men jag fick mitt bord + ett litet bord som Lasse vill ha vid sidan för att ställa grogglaset på.. sen blev det några andra små prylar också.. Tyckte inte att vi behövde köpa några stolar eftersom de sex som är till det andra bordet kunde få duga..Men sen blev det en tur till Rusta, jag ville köpa färg till håret, baraför att få bort det gråa som har blivit lite mer av under sommaren.. och vad hittade jag där, jättemysiga klappstolar, mjuka och sköna som tar liten plats, så det blev fyra stycken och bra var ju det för då kom jag på att vi inte alls behövde kasta det andra stora tunga bordet utan ställa det under taket på vår uteplats istället, där det stod förut..

Sen ville jag in även på Citygross för att köpa lammkotletter till middag.. hittade även en hel del med mat till våra hundar

  Men när vi kom ut därifrån så var det alldeles svart av fåglar både på parkeringen och på taket till Bahaus. Kände mig ungefär som jag befann mig i filmen "Fåglarna"  

Vägen hem gick bra fast det var en del stopp       på Ölandsbron, de håller på att kolla skarvarna där.

När vi kom hem och hade plockat ur allt ur bilen så behövde Lasse sin siesta. Själv ställde jag mig och packade in den inköpta hundmaten i portionspåsar. Sen gick jag upp till Elisabeth och satt mig och snacka lite.. När jag skulle gå därifrån så stannade jag upp och kollade på deras gräsmatta   och sa för mig själv "är det hösten eller våren som är på väg" för hela deras gräsmatta var fylld av maskrosor.

Det blev inte så mycket av att sätta ihop borden utan det la vi på is till i morgon.. När jag satt mig framför TV:n för min Glamour så satt Lasse på grillen och när jag var klar med mitt TV-tittande så var även våra lammkotletter färdiga på grillen.

  Vi åt och drack vårt ekologiska vin som inte alls smakade illa, nej, riktigt gott faktiskt, tycker nog att 14% är lite oödigt men när det inte fanns något annat så fick ju detta duga. Benen blev i alla fall ordentligt avtuggade, något som jag står för till 100%.

Sen blev det som vanligt en avslutning vid middagsbordet med kortspel och därefter blev det att gå in och sätta oss framför TV:n och kolla på Idol.

Så här avslutar jag min blogg denna dag, men lovar att återkomma imorgon och då får ni säkert även se bordet på plats.

Ia


Av Ia Hornesjö - 19 augusti 2013 07:08


För och främst vill jag tala om att alla bilder som ligger i denna blogg är klickbara och då ser ni dem i större format. Att jag skriver detta är för att en av mina läsare var lite besviken på att jag la in collage som var svåra att se..


  Blå blåare blåast så upplevde jag himlen denna morgon, inte ens ett lite grått streck visade sig. Luften var klar och härlig att andas, vad dessa morgnar får mig att njuta. Tog cykeln till postlådan och hämtade min tidning, nu finns det bara fyra postlådor kvar som det kommer tidningar i och då pratar vi om ett rätt stort område, på vår väg ner till skogen har alla flyttat hem, så det är tur att vi har vår granne boende här permanent..

Klockan åtta var vi klara med vår frukost och även hundarnas.. Började lite ommöblering på vår uteplats, nu är det ju bara vi två som sitter där, så bordet gjordes så litet som det går, varför ska man ha 8 stolar när det inte behövs.. Även solstolsdynorna kommer nu att torkas ordentligt för att läggas in, men två blir kvar för nog kommer det att finnas möjlighet till avkopplande stunder i dessa ännu en lång tid.

Sen blev det Lyckas   tur att idag först få sig en pälsgenomgång och naturligtvis var alla de andra hundarna runt husses fötter   Sen fick Lycka  följa med oss ut på en liten tur, som egentligen skulle vara en fotorunda. Men det blev inte så många bilder denna dag, det är ju vecka 33 och då har hela ön stängt. Vi åkte först ner till Böda hamn        Tycker synd om de stackars turister som är kvar eller till och med kommer denna vecka, undrar vad de tänker när restauranger och butiker möter dem med texten "stängt för säsongen"..Tog oss sedan till Byxelkrok som var ännu mer öde än Böda hamn  

Gick in på Ica i Byxelkrok för att se om det fanns något kött att lägga på grillen, det som fanns hade röda lappar på sig där det stod 50% rabatt, klart att det såldes billigare eftersom datumet hade gått ut, så detta ville jag inte ha.. En korvbricka   hittade jag med även den en lapp på sig där det stod 30% rabatt, den utgick den 20/8, så det var ju i alla fall inte gammalt, så det fick bli detta.  När vi passerade Kvarngården så dök gamla minnen upp, tänkte på när barnen var små och vi alltid åkte dit för att äta våfflor.. så jag sa "nu åker vi hem och jag gör en våffelsmet, vispar lite grädde och så säger vi till grannarna att komma ner på en fika, och så fick det bli. Tog även lite bilder på hur det snart kommer att se ut här i vår idylliska skog när alla maskiner och sprängningar börjar inför vårt kommunla vatten och avlopp   Ia

Efter detta satt jag mig i solstolen med hörlurarna på huvudet och läste sista delen av Efterskalv.. en helt okej ljudbok, som var svår att komma in i från början, men när man väl var där så blev den bara bättre och bättre.

Vi sextiden satt Lasse på grillen., själv satte jag mig framför TV:n för att se Glamour, när denna var klar vid halv sju så var även de grillade korvarna klara.     Det var ju tre olika på denna grillbricka och jag ville ta en halv av varje, började med den jag trodde var mildast, men den var stark, sen blev det den vanliga Chorizon som smakade som den brukar, den sista tyckte jag först inte smakade så mycket, men där kan man snacka om efter hetta. Sen blev det lite kortspel tillsammans med hundarna   som gärna ville se vad husse hade för kort på handen.

Vi satt ute tills klockan 20.00 då det blev TV och Idol och sedan en ny deckarserie.

I morgon är en ny dag och då återkommer jag

Ia



Av Ia Hornesjö - 18 augusti 2013 09:40

Ännu en dag då man får vakna upp till strålande väder, tyvärr känns det lika kvavt som igår och det tycker jag inte om. Efter frukost och även frukost till sju hungriga hundar så tänkte jag först som vanligt ta cykeln till brevlådan, men ändrade mig och promenerade istället.. Att bara ta en hund med mig och en som jag inte behöver något koppel till kändes så bra.

 

naturligtvis var det Nellie som fick följa med.  Hade stegräknaren på som vanligt och märkte stor skillnad på när jag cyklar och nu när jag gick. Den räknar normalt mina trampningar och det brukar vara mellan 500-600 tramp, desto flera steg blev det när jag gick samma väg   Att det tog lite längre tid berodde även på att jag stannade kvar ett  t tag tag och snackade med Royne som hade varit och inskaffat sig en extra bil   en superfin mustang cab.. den skulle inte jag heller ha tackat nej till. 

Kände att jag ville fotografera lite tog min Nikon och satt på ett 300 mm objektiv.. Gick ner i skogen lite men hittade inte så mycket att fotografera.

  Det blev lite naturfoton, en ek, ljung, en hackspett som flög fram och tillbaka in i ett bo, bocken som snabbt försvann framför mig, men han hade i alla fall undgått skytten i går och så en liten fågel som rensade stuprännan hos våra tyska grannar.

När jag kom tillbaka så frågade jag Lasse om vi inte kunde åka en runda så jag fick ta lite bilder. Klart att han ställde upp på detta. Idag var det Nemos tur att få ha oss för sig själv.  Så vi började med att stanna upp vid Byrum, som idag badade i sol och till och med en del folk som både badade och solade fanns på stranden.

     

Sen åkte vi vidare till Skäfftekärr där jag ville fotografera lite mer.

      Det blev en del bilder tagna i denna fina park.  Sen for vi vidare upp till Böda Sand, som i dag var rätt öde om man tänker på hur det såg ut för bara några dagar sedan-

 

Undrar vad man tänker när man gör en sandlåda till barnen i sanden.. Klart att det finns en tanke bakom, men lite svår att förstå. Här låg stranden öde, men det var två stycken som låg i vattent och simmade.

   

Vi träffade Thord och en man som spelar golf tillsammans med honom. Idag spelade de äventyrsgolf. Lasse ville gå till kondiset och fika, men jag som hela sommaren har längtat efter en hamburgare och pommes ville hellre ha detta.. och så blev det.. Nemo fick en bunke med vatten och mitt bröd + lite pommes, vi skojade med honom och sa att han inte fick berätta för de andra sex när han kom hem, att vi hade varit och fikat. även en liten pilfink var snabbt  framme och tog en av Nemos pommes.  När vi var klara där var klockan 14.30 och det var meningen att min fotovandring skulle fortsätta ända upp till Norra udden denna dag, men när vi kom till bilen så kom regnet och vi betämde oss för att ta fortsättningen en annan dag i stället.. Så vi åkte hem och satt och framför dumburken för att kolla på idrott.. sen satt jag mig med min ljudbok och kopplade av ett par timmar.

Så var det dax för middag, hade lagt fram kycklingklubbor som jag hade tänkt skulle läggas på grillen, men ångrade mig, sätta igång den för två klubbor och två tomater kändes lite dumt, så jag lagade allt inne på spisen i stället.

  Det blev med ris och curry (bara för mig). Sen satt vi länge ute denna kväll och spelade kort, sköt pisol och hade det bara skönt i denna sensommarkväll.   Det är svårt för oss att se solen gå ner nu, många träd som skymmer , men den speglar sig i våra tallar och ger ett underbart ljus i kvällen.

Klockan 20.00 gick vi in och satt oss framför TV:n.

Så nu får denna blogg avslutas för dagen

Ha en bra måndag alla mina läsare

Ia

Av Ia Hornesjö - 17 augusti 2013 21:25

Vaknade tidigt denna morgon, eller om man ska kalla det natt för klockan var bara 02.15, gick upp och kissade, men det skulle jag inte ha gjort för när jag kom tillbaka till sängen så var jag klarvaken, låg sedan och vred och vände på mig fram till sextiden då Lasse släppte ut hundarna.. kände mig rätt trött fortfarande och sa att jag ville försöka sova, somnade nog för jag drömde i alla fall, men denna sömn varade bara en kvart och sedan var det lika bra att stiga upp ur sängen. Cyklade lite längre idag när jag skulle hämta tidningen, mest för att komma igång. Cyklade förbi hotellet och där var det tomt  Efter frukosten så satt jag igång med förberedelser inför kvällen, gjorde en pajdeg som jag gräddade innan jag la på ostsmeten till en Västerbottenpaj.. förberedde röken för att jag skulle röka räkor.. gjorde faktiskt det mesta färdigt innan vi åkte till Löttorp för att handla.. En sväng in på systemet blev det för att jag skulle köpa vin, men det som jag ville ha fanns inte eftersom hyllorna var rätt tomma inför deras stängning idag.. detta är bara ett sommarbolag, men ack så trevligt

Väl hemma igen kunde jag ta det lugnt, satt mig i solen som stekte, termometern visade på 32.9 grader och både jag och hundarena måttde dåligt av denna hetta..

Tog en snabb dusch innan klockan var fyra då grannaran skulle komma.. termometern hade nu sjunkit lite och var bara 29.7 grader.

Så kom de, vi började med en drink och sedan blev det femkampen innan vi satt oss till bords.  Lite bilder blev det från kvällen, men dessa får tala för sig själva.

             

När alla hade gått hem så la sig våra hundar till rätta i storstugan.

 

Nellie hittade sin plats på glasskivan under soffbordet på glasskivan.

Lite TV-tittande blev det innan vi gick till sängs.

Ia



Av Ia Hornesjö - 16 augusti 2013 08:19

Vaknade av ett gevärskott i den tidiga morgonen och det tog inte många minuter innan Qling var igång med skall, han blir så frustrerad när han inte får hämta något efter ett  skott.. men nu är det bockjakt och det finns inget för honom att hämta, tyvärr. Det blev några skott innan det tystnade helt vid halv sjutiden..

Själv var jag redan på gång med min morgontoalett för att snart sätta mig på cykeln för att hämta DN.   det är en rätt lagom tur på morgonen för att få igång min kropp innan frukost.

I dag var alla fyra ungtjurarna innanför hänget, så något möte av dem blev det inte denna morgon, såg däremot en liten söt kolsvart katt som jag aldrig sett innan, men denna var skygg och for iväg som en skottspole när jag hejade på den.

Inga lekande kaniner syntes till idag, men de kanske har gömt sig när det sköts, inte vet jag, men jag saknade dem, de är så gulliga när de leker tillsammans efter vägen.

Efter vår frukost så fick våra hundar sin och sedan fick även poolen en liten rengöring och backspolning.

Lasse ville till Borgholm idag, inte för att vi har något speciellt där att göra, men ibland är det bara kul att fly Löttorp.

På ditvägen var det så lugnt på vägarna så det nästan kändes som om sommaren var slut. Det enda jag såg var   kr få kameler och kossor på bete..

Väl framme i Borgholm så var det lika tomt. Parkeringen vid kyrkan där man normalt alltid får stå och vänta på en plats var i dag alldeles tom    


Lasse ville in på Röda korset och nu förstod jag vad han letade efter. Förra veckan när vi var i Borgholm så var han som vanligt inne på Röda korset och de hade en apparat för att ta död på insekter. Lasse var sugen på att köpa den, men jag tyckte att det var bortkastade pengar, den kostade 100 kr och han lät mig får rätt.. I går när vi var in på lantmännen för att handla hundmat så luktade det jättebränt där inne, jag frågade vad det var som luktade och då visade hon mig apparaten som tog död på alla flugor, det var samma som vi hade sett i Borgholm och nu fick vi även veta priset på den, den kostade på lantmännen 1790 kr och nu skulle Lasse se om den fanns kvar på Röda korset, men naturligtvis fanns den inte.

Men lotter skulle vi handa i vår turaffär   tur och tur är väl inte rätta ordet, för förlust blir det alltid.   Sally och Qling satt och väntade på sin husse   och var glada när han kom ut igen.  Sen gick vi ner till glassbaren och köpte varsin liten glass  Qling vet att han alltid får en bit och väntar nu tålmodigt på denna.

Sen skulle Lasse in på apoteket för att kolla om det fanns MSM eftersom det var slut på hälsokosten   men de sålde inget sådant. Hela Borgholm var fylld med HD-folk eftersom de ska ha sin träff där i morgon, fick höra att det kommer drygt 1000 stycken motorcyklar som ska åka i karavan från Borgholm till Söda sidan och sedan upp på den Östra.  Många av dem hade hundare och då i huvudsak små terrier, undrar var de har dessa när de kör.

På vägen hem hade vi några av dessa härliga cyklar framför oss en bit  

Väl hemma på Vedby skog så stod de fyra ungtjurarna och drack vatten   och det var skönt att se dem samlade igen.

Lasse la sig för sin siesta jag tog men ljudbok och satt mig ute för att lyssna.. efter ca 2 timmar kom grannen ner och berättade att han hade varit och köpt en bil, en öppen mustang och behövde Lasse till hjälp för att hämta hem den.. klart att han hjälpte till, själv fortsatte jag att läsa tills de kom tillbaka..


Snart var det dax att förbereda middag som även denna kväll blev på grillen.   och ikväll blev det fläskfilé.

Trodde att flygmyrorna hade flyttat för gott sedan förra invasionen, men så fel jag hade     för i kväll var min pool invaderad igen. Vi satt ute till klockan var 21.00 och spelade kort och drack upp resten av vinet    för att sedan gå in och sätta och framför TV:n

   Men att få plats i detta lilla rum är inte alltid så lätt.

Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards