Alla inlägg under augusti 2013

Av Ia Hornesjö - 7 augusti 2013 19:35

Ja idag är det onsdag och dagen har nog inget att erbjuda, har i alla fall inte något planerat.

Gjorde en fasansfull upptäckt när jag kollade i poolen i morse, den var helt invaderad av flygmyror     , så det var bara att börja försöka håva in de små krypen, men de ville tydligen vara kvar för det tog inte många sekunder innan de var tillbaka i vattnet.

Åt frukost, läste tidningen snackade med kussen..

Sen kom Carola och Tommy och med sig hade de Myra som nyligen hade löpt så jag stängde fräckt in mina hundar, men de märkte ju att det fanns folk här och vara tvugna att sitta inne är ju inte så kul,, så de fick komma ut och allt var grönt, ingen som var intresserad av lilla fröken.

Åkte en runda in till Löttorp och Macken, sen hem, Lasse la sig och vila. likaså gjorde min kusse Janne, han la sig ute och sov, men hundarna var ju intresserade av honom och när han äntligen slumrade till så la sig Qling på hans mage.

I kväll blev det bara Lasse och jag som åt, Janne är ute och träffar en kompis. Gjorde en ny rätt ikväll   . en kantarellpanna med pasta, mums så gott det var.. det var kantareller, färsk timjan, rödlök, vitlök, creme fraich och getost i denna. Hundarna höll sig lugna       och tiggde ingen mat, Sally hade änligen lyckas få sin nya korg   för sig själv

  men så blev hon intresserad av vad vi hade på bordet och snabbt var Olga på plats i hennes korg.

Sen blev det ett parti med kort innan vi gick hon och satt oss och kollade på TV.

Så kom nu kvällen och vi gick in för att kolla om det fanns något att se på TV.

Ia

Av Ia Hornesjö - 6 augusti 2013 07:42

Vaknade vid 05.30 . Det var svettigt och klibbigt, kunde inte fatta att det var så varmt uppe vid mitt huvud, vänder sakta huvudet bakåt och ser en vit lurvig hund på huvudkudden, han sover djupt och snarkar med små lätta snyftningar..Lasse stiger ur sängen och öppnar altandörren och in kommer en fuktig men härlig vind, han frågar Qling om han ska gå ut och med ens är denna djupt sovande hunde påp fötter. Alla hundarna går ut och gör sina behov men vänder in igen rätt så snabbt, själv drar jag täcket över huvudet och säger till mig själv "inte före halv sju stiger jag ur sängen".

Efter en snabb dusch är även jag snabbt på benen och går ut i den stilla helt tysta morgonen, lugnet, doften av skogen, lite fågelkvitter långt bort och den fina solen som försöker ta sig genom grannens höga tallar gör att jag känner mig så lycklig.

Går fram till min cykel och känner på sadeln   som är mycket blöt av natten och morgonens dagg.. sätter en plastpåse på sadeln och börjar trampa i långsam takt upp mot alvaret. Ser ungtjurarna rätt långt bort, men det är alldeles tyst och inte ens träden rör sig denna morgon.. Cyklar ner mot postlådorna, passerar vår tyska grannar som är i färd med att packa inför deras hemresa, skrattar lite för mig själv samtidigt som jag ropar "ha en bra resa", tänker att varför tar tyskarna med sig hela hemmet när de kommer hit, den stora båten är redan på plats på trailern och bilen som är stor är fylld till bredden, husvagnen står i alla fall kvar.. Cyklar vidare och ser två lekfulla harar som jagar varandra, stannar cykeln, tar fram min mobil för att få en bild på dessa, men de springer fort   och vill inte alls vara med.. Fortsätter ner och hämtar tidningarna.

När jag kommer tillbaka är frukosten klar, allt är som vanligt placerat på en bricka som Lasse bär ut till vår uteplats. Sätter mig ner, lägger fram båda tidningarna på bordet     , skalar mitt ägg, dricker snabbt ur den dl filmjölk som Lasse envisas med att hälla upp i en tallrik och lägga en sked bredvid, fast han vet att jag varje morgon sätter munnen tlll tallriken.. Skrapar min lott och inser att det även denna dag inte är någon vinst.

Helt plötsligt bryts tysnaden av fågelskrik, en korp är jagad av två pilgrimsfalkar, korpen skriker med sitt gälla skrik och falkarna slår mot den skräckslagna jättefågeln som tar skydd i en att våra tallar..  Tystnaden återgår en liten stund innan våra sju hundar anser att nu får ni sluta äta och servera vår frukost. Lägger snabbt ifrån mig DN, har hunnit läsa sommarföljetången och är redo att gå in för att ställa neäven r de redan fyllda hundmatskålarna.. och känner att nu kan dagen börja med allt som är inplanerat denna dag.

Började med att kolla om det fanns någon i Borgholm som sålde toner till min HP-skrivare, hittade en på Storgatan 42, så det kändes rätt bra att slippa åka enda till Kalmar denna varma dag. På vägen dit såg jag att kamelbonden hade släppt ut alla sina djur på alvaret..   tog ett kort på dessa.  Fortsatte ner till Borgholm där vi som vanligt parkerade vid kyrkan..   gisses vad det blåste där, men det var en härlig blåst som svalkade lite. Det blev en lång väg att gå upp till dataaffären   som låg förbi Netto, men det jag skulle ha fanns i alla fall. På tillbakavägen gick vi in på Netto, passerade även gamla konsumbutiken som i år har blivit kafé    men de hade tydligen haft något fel, det rann vatten från frysarna och även vid kassorna var det något fel, så vi gick ut därifrån. Tänkte gå ner till Ölandsglass och stoppa något i magen, men blev lite nyfikna på en annan glassbar     , okej var väl glassen men inte i stil med den vi skulle ha köpt.

Hittade även en annan butik l   inne i gallerian, härligt fina köttstycken fanns det  och jag skulle vilja handla mycket, men idag blev det ingenting.

Gick en runda ner mot  hamnen, det var en hel del folk, men man märker att det är på avtagande.

Passade på att gå in på Ica i Borgolm för att köpa räkor, tyvärr fick man bara köpa två paket nu när det var extrapris, men alltid något.

På vägen hem fick vi  en äldre dam framför oss, var väl en tre fyra bilar mellan henne och oss och ingen kom förbi, hon körde i 40 km och bilen låg precis i mitten och ibland var hon tlll och med över på andra vägbanan.. men till slut så kom vi alla förbi.
Väl hemma så tog jag mig en tur till brevlådan, stannade och snackade lite med en granne som precis har sålt sitt hus, , Tog sedan en sväng in till Elisabeth och satt och pratade tills min telefon ringde och det var min kusins Janne som berättade att han skulle komma till oss idag. Riktigit beredd var jag ju inte på detta men som Kajsa Varg säger " man tager vad man haver " så fick även jag ihop en middag.  

Efter denna så tog vi en tur till Hornsjön     '

Väl hemma igen så blev det det en äkta norsk konjak   och lite gos med  Opus   Men nu när kvällen slut och klockan har hunnít bli mycket över midnatt, så jag säger god natt

Ia


Av Ia Hornesjö - 5 augusti 2013 09:01

Så var vi inne i första måndagen i aug   och vädret håller i sig.

Idag är det Olgas tur att bli badad och trimmad inför kommande utställning. När klockan var 12.00 så frågade jag gubben om han ville ha en våffla med glass, jag vad han svarade kan ni tänka er   och ner gick den

Är det varmt så är det och det blev inte mycket mer denna dag.. Lasse ville ta sig en tupplur innan vi åkte in och handlade och jag plastade in mitt men så att jag åtminstående kunde ligga på madrassen i poolen och njuta en timme.

Sen efter Löttorp så gick jag upp till Elisabeth för att sitta och snacka lite, vet inte var tiden tog vägen för helt plötsligt så hör jag Lasse ropa från vår tomt "nu är det Glamour", gissa om jag fick fart på min cykel, hann ner men det hade börjat, men jag hade inte missat så mycket..

I pausen satt jag på kastrullen med vatten, skulle ju gör en pastasallad ikväll på de kycklinglår jag la på grillen igår.

Allt går och så fort vattnet kokade så la jag i spagettin, tog in kyckling i storstugan och såg på TV samtidigt som jag benade ur de kycklingbitar som skulle var med i salladen.. När Glamour var slut så var jag även klar med middagen.

Sen blev det lite kortspel innan vi gick in för att se på Lotta på Liseberg, men var får jag plats någon stans.     Huset fullt med hundar, får väl lägga mig på golvet.

Nej nu får det vara färdigbloggat för denna dag.

Ha en bra kväll

Ia

Av Ia Hornesjö - 4 augusti 2013 13:50

I dag är det etter värre än i går, så det får bli glass och vatten för hela slanten.. Hoppas verkligen hitta vattenmelon idag, måste ha, känns det som. Skulle även kunna tänka mig att kasta mig i havet idag, men tyvärr så vågar jag inte riktigt innan mitt ben är läkt.Har trimmat lite på Lycka och Qling, men de orkar inte stå så länge på bordet i denna värme. Lycka var så fin när jag hade borstat ur alla hennes småtovor och behängen hängde så snyggt, tänkte ta ett fint kort på henne så jag bad henne vänta på bordet när jag hämtade kameran. Men inte var hon på bordet när jag kom ut utan hon låg i badbaljan helt genomvåt.. klart att hon skulle få bestämma, är det varmt så är det.

Tog en runda till Löttorp för att handla lite glass någon vattenmelon fanns det inte.

Tiden rann iväg rätt snabbt denna dag och snart så var det dags för att sätta på grillen. Denna dag hade jag köpt fryst klyftpotis till lammkotletterna, sen blev det en tsatsiki och grillade tomater.

   

Innan tog vi en liten fördrink med rosevin och jordgubbar.

 

Det var rätt feta lammkotletter denna dag så det rök ordentligt när vi grillade dem.

 

Eftersom det fortfarande varmt så la jag på fyra kycklinglår som får bli midag i morgon.

 

 

På tallriken såg lammen helt okej ut och gott var det också.

Vi avslutade denna middag med lite glass och jordgubbar och därefter körde vi några partier krypkasino och jag vann.

Kvällen var räddad och snart så ska jag bänka mig i soffan om jag får plats och se mitt favoprogram.


Ha en bra kväll, I morgon är det ny vecka och nya utmaningar.

Ia 

Av Ia Hornesjö - 3 augusti 2013 08:01

                      Ännu en helt otrolig dag vaknade jag till denna första lördagsmorgon i augusti. Det  enda som stör mig just nu är mina hundar som bara blir värre och värre för var dag som går här nere och detta är när de ska ha sin frukost.. Förr kunde jag lägga mina hundar ner och be dem vänta, men det går inte, det är alltid någon av dem som inte kan vänta och då sätter hela flocken igång, de skäller och hoppar och far och just nu är jag så himla rädd om mina ben, såret jag fick för en vecka sedan vill inte läka, det rinner var ur detta hela tiden och det är mycket inflamerat, borde nog ha besökt en läkare, men tiden räcker liksom inte till (fast jag inte gör något)

Det är bara en vecka kvar tills utställningen i Ronneby och jag har fyra hundar som måste göras i ordning tills dess och då gäller det att inte kroppen strejkar.  Nej fy vad mycket klagande det blev i denna blogg, det var ju inte det den skulle handla om utan idag vill jag ha det härligt.

Börjar i alla fall dagen med att ställa Nemo i duschen,         Han är så duktig på bordet vår fina prins.

Sen blev det som vanligt en tur till macken för att spela på hästar.

Väl hemma igen var det dags för lunch, men när det är dryga 50 grader nere i vår gryta så fick det bli lite lätt   .

Lasse hade köpt en liten korg inne på kupan som han ville att Sally skulle, jag sa direkt att den kommer att vara för liten.

      Alla hundarna inspekterade denna lilla korg, men inte blev det Sallys, det såg Opus till.

Klockan fyra var vi på plats hos Afzelius, började som vanligt med en liten fördrink och snacks.. Skulle sen spela kubb innan maten, men efter att vi suttit och pratat så var klockan redan 17.30 och magen knorrade på oss alla. Men så det kan gå, kolen var slut och inte vi heller hade någon och några fler än vi finns det inte i skogen.

Men det finns ju spis och Elisabeth ställde sig och lagade maten i köket och gott blev det .

     

Sen blev det fika och kortspel i stället för kubben denna kväll. Men vad gjorde det, trevligt hade vi och mätta var vi   Lasse var riktigt uppstoppad denna kväll och på ett alldeles särskilt härligt humör som fick oss att skratta ofta.

    .

Det blev en lång pokerkväll och glasen fylldes på då och då     . Svartare och svartare blev himlen och beslöt oss för att sätta pannlampan på huvudet och leta oss hem den korta med mörka vägen..

Väl hemma så började det blixtra och dundra, hela huset lystes upp av de vackra blixtarna på himlen.. Klockan 24.00 så sov Lasse gott, själv låg jag och vred mig och var inte alls sömning, Regnet piskade mot taket och jag låg och lyssnade på detta när jag helt plötsligt kommer på att mina trimsaker ligger ute, även två trimmaskiner som är uppladdningsbara.. vet inte vad jag tänkte, men jag gick inte ut i regnet för att ta in dem utan tänkte, är de förstörda så har det redan hänt.

Men det första jag gjorde i morse var att kolla och allt fungerade perfekt, väskan var ju i alla fall stängd.


Ny dag och söndag, men någon nässa blir det inte utan bara hundgöra.

Ia

Av Ia Hornesjö - 2 augusti 2013 10:11

Började dagen som vanligt med att hämta tidningen.. passade på att hälsa på de gulliga tjurarna och ta lite bilder.

 

Efter frukosten så packade Lasse släpet med skräp och så blev det en tur till återvinningen.

På hemvägen körde vi in och köpte lite bräder, Lasse måste ju ha något att göra nu när taket är klart.

 

När vi kom hem och Lasse började lasta av brädorna så tog jag min kamera och gjorde en rundvandring på tomten för att kolla vad det finns för växter kvar.

 

De vilda björnbären som jag normalt svär över eftersom dessa långa taggiga buskar breder ut sig på hela tomten kunde jag ändå inte motstå att fotografera nu är de fanns från blomma till bär.

 

Sen blev det ett par bilder på den enda blomma som är planterad och det är en liten ros. rönnbären är nu i stora oranga klassar och lyser så vackert i solen.

 

En och annan blomma finns det också

 

Dessa blommor finns i massor och men lyser även de vackert gula.

Efter denna fotovandring så satt jag mig ner med ett glas iste och bara njöt i solen.

Bara sitta hemma och inte göra någonting är inget som passar varken Lasse eller mig så vi tog en tur till Löttorps Camping för att spela ett parti äventyrsgolf på deras nyinvigda bana         Den var hur fin som helst och vilka underbara banor att gå på, kändes nästan om om vi befann oss i Florida.. När vi var klara där så blev det en tur till Löttorp   och det är ju fredag i dag så det blev ett  besök på bolaget och därefter måste bara Lasse in en sväng på Röda korset.

Väl hemma igen tog värmen överhand och Lasse la sig i sängen och vilade, själv la jag mig på madrassen i poolen och njöt av solen och värmen.

När Lasse hade tagit sin middagslur och kände sig redo så tog han itu med plankorna som ska bytas ut på altan.   Tyckte att han var värd ett glas cider och naturligtvis tyckte jag att jag var värd detsamma.

  Som vanligt var både Opus och Nemo med och kollade vad husse höll på med. Att hitta rätt bits var inte lätt, så han gick till boden för att hämta ytterliggare en ask, Opus hängde på, för inte får husse bara gå iväg tycker han.

 

Lasse satt sig på en stol nu för att leta efter en bits som skulle passa och klart att han hade en hjälpreda med sig.

Efter mitt TV-program Glamour så var det dags för mig att ställa mig vid grillen, Lasse hade tänt den men hade ingen lust denna kväll att grilla utan det blev helt och hållet min uppgift. 

 

Grillade entrecot, tomat och haulomi som var med tre peppar, härligt stark smak, Lasse ville ha Bea och jag tog vitlökssmör, men klart att det kunde ju Lasse inte heller låta bli. Till detta drack vi ett Rosé vin och sen blev det två sorter glass, med grädde och ytterliggare ett glas Rosé till detta


Nu är klockan 20.30 och vi är klara för dagen med att gå in och sätta oss framför TV:n och kanske hoppas att det finns något att se.

I morgon är en ny dag-

Ia

Av Ia Hornesjö - 1 augusti 2013 15:52

I morse vaknade jag av en stor sol och livet kändes så härligt. Har ju mått så dåligt i två dagar, med både huvudvärk och min fibrovärk i stort sett hela kroppen. Det är för jäkligt att man ska behöva vara så väderkänslig.

Idag hade vi heller inga måsten, jo egentligen skulle vi ha trimmat av några hundar, men  bara för att solen lyser är inte värken borta i min kropp.

 

Tog som vanligt cykeln till brevlådan och där uppe på alvaret stod fyra ståtliga ungtjurar och tittade på mig.. klart att jag måste ta fram mobilen och ta ett foto.

Funderade på om frukosten skulle intas utomhus i dygnlukten eller inomhus där den också hade satt sina spår, men kanske inte lika hårt som utomhus, men vi valde ändå att sitta där ute och känna doften av landet.

Lasse snickrade klart det sista på taket, jag hjälpte honom att ta ner den stora ställningen och så frågade jag lite försiktigt "vill du ha kroppkakor till lunch", så som jag inte redan visste svaret.. Natruligtvis var ju även hundarna med för att kolla vad vi gjorde.
 
 

 

Det hade inte hunnit bli så mycket folk ännu inne i Löttorp, så vi satte oss att vänta tills de öppnade

   

Eftersom det alltid blir mycket folk just på torsdagarna så vill jag vara bland de första som stiger i i restaurangen.

 

Så låg de där de fina härligt runda kroppkakorna badande i grädde och snart satt jag gaffel och kniv i dessa.

 

Just denna dag var de bättre än på länge, har inte sett så mycket fläsk i deras kroppkakor förut.. men att äta fyra stycken klarar jag aldrig och brukar stoppa en eller två i en servett och ta med till hundarna, men denna dag blev det inget kvar på min tallrik   Ska väl erkänna att jag nog pinade i mig de sista två bara för att de var så goda..

Efter denna lunch stod magen i alla hörn och vi åkte hem och slappade i solen.

Gick upp en runda till Elisabeth och snackade litet.

Klockan fyra fick vi besök av Olgas bror Oliver         med familjen, de har alltid med sig en massa goda wienerbröd frän Böda konditori, fast jag säger att vi har fikabröd, men allt slinker ner.   Efter fikat ville barnen fotografera hundarna och den som blev mest fotograferad var nog vår lilla docka Sally   Sen blev det en del lek med hundarna och flera kort          

Klart att pappa Opus måste få mest uppvaktning av Olivers matte och husse och det gillade han.

     

Ett gruppfoto ville barnen ha, tyvärr fick inte Nemo Opus vara med för Oliver blir lite osäker och då tycker han om att visa det just för killarna, Qling klarar av detta och fattar nog inte varför Oliver morrar åt honom, men Opus kan bli sur på sin son och då kändes det säkrast att ta bort dessa från varandra.

 

Olga och Lycka tyckte nog att det blev lite varmt i solen och tog sig ett bad i deras balja

 

När de hade åkt så satte jag på en kastrull med färska rödettor som fick stå och koka när jag såg på Glamour, sen får vi se om vi orkar äta något efter både en stadig lunch och fikabröd.

Får se vad som händer med rödbettorna när de är klara, men troligen blir det en liten rödbetsallad med smulad fårost och kanske ett glas vin till detta denna soliga kväll.

Ha det bra

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards