Direktlänk till inlägg 2 september 2013

Slutspurt

Av Ia Hornesjö - 2 september 2013 08:26

Idag var det en gråmulen himmel och 14,6 grader varmt jag vaknade till.

Hundarnas skällande gör oss nästan galna, det är så jobbigt att inte kunna släppa ut dem tillsammans, när tjejerna är ute så sitter killarna och stormskäller och när killarna är ute så är tjejerna galna. Tur att man bara har en granne som inte bryr sig, annars hade vi nog blivit anmälda för störande ljud.

Att jag skulle ha ont i kroppen idag visste jag ju redan, men huvudet är som en stor jäkla stenhård boll idag, känns som om inget fungerar.

Men jag tog ändå cykeln för att hämta tidningarna, måste ju röra min kropp för att komma igång,  hade precis kommit runt hörnan uppe på alvaret när jag var tvungen att vända för där stod en stor grävskopa rakt över väger, den stod och brummade och en kille satt i men något jobb var ännu inte på gång.

Tur att gamla vägen finns kvar utanför Afzelius så att man i alla fall kommer fram tänkte jag när jag cyklade hem, men bara en halvtimme efter så hörde man motorsåg och brummande från grävskopan.. Nu är de nära, så även vi har fått ett nummer utanför vår tomt.. Hoppas att de inte hinner börja med att gräva precis utanför, för då lär vi inte komma ut..

 
 Vad som förvånar mig är att man bara förstör vårt alvar, normalt får man inte plocka en blomma eller bryta en gren av enbuskarna, nu sågas de ner som stickor och marken skalas av.

 

Grannen har en servitutväg ut, men idag hade denna lagts igen med en massa gjord och grus och åt andra hållet gick det inte att åka för där stod en stor grävskopa.  Elisabeth hade tid på vårdcentralen och det är tur att de har en volvo som de kan köra terräng med, för idag fick han köra över den lilla alvarsbit som fanns kvar utanför honom. Deras tomt låg så lummigt och fin innanför muren och alla vackra enbuskar, men idag ser man rakt in eftersom enbuskarna har tagits bort.

Det började spöregna och temperaturen föll från 14,6-11,2 på bara någon minut, jag gick in och satt mig under taket och ser till min fasa att den stora gträvskopan kommer ner till oss.   Snabba ryck blev det för Lasse att få tag i han som bestämmer, för helt plötsligt stod grävaren precis vid vår tomt och skulle börja gräva upp vår mark, men han blev stoppad efter att ha gjort en första grävning som visade sig att han bara kom ner någon meter i marken sen var det stopp för det var bara berg som måste sprängas. Nu har de lovat att inte börja innan vi åker hem.

Regnet slutade och strax var temperaturen tillbaka på 14 grader och solen sken.

Blev en tur även idag in till Löttorp, Lasse skulle leta regnkläder och det finns ju inga sådana affärer, men som vanligt hade han tur när han kollade in på Röda Korset, för där hängde ett regnställ precis i hans storlek..en regnmäterare hittade han också och jag hoppas att han har ställ fram den idag, för regn har det kommit så det förslår.. men det kommer bara riktiga skurar som varar ett par minuter och så skiner solen igen.. men det är ju så det är på Öland ömsom sol och vatten.

Satt mig en timme i solstolen i alla fall och lyssnade på Sol och vår med Viveca Lärn, har inte kunnat göra så mycket annat idag eftersom varken huvudvärken eller nackvärken vill ge med sig.

I kväll var det Lasse som valde middag och då blev det falukorv och bruna bönor, det var han som fick stå för tillagningen också eftersom jag har så ont i huvudet och nacken och inte orkar stå och laga mat.

Vi satt inne även idag och åt, fast det hade säkert gått lika bra att sitta ute för solen sken och gjorde det varmt och skönt på vår uteplats..

Avslutar denna kväll med en bild på en vacker himmel.   som jag tog nu klockan 19.55 precis innan jag lämnade vår uteplats för att gå in och kolla på Idol.

Ha en bra kväll

Ia

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards