Direktlänk till inlägg 4 september 2013

Röjning på tomten

Av Ia Hornesjö - 4 september 2013 19:08

Även denna morgon var det härligt att få vakna till en soluppgång.

Låg kvar i sängen till 06.30, mest för att inte störa hundarna. Lasse kände sig mör i kroppen efter gårdagens snickrande och ville ligga kvar lite till.

Men innan 07.00 satt jag på min cykel för att hämta tidningen, möttes av vår härliga tjurkalvar som blir mer och mer intresserade av mig för varje morgon.. och ännu mer när vi kommer med hundarna..

Hem för att äta frukost och lösa lite sudoko innan dagen började.. Gick in och satt mig vid datorn och tyckte mig höra ett motorljud och ser att Royne redan är på plats för att börja fälla träd.

    

Den första tallen som faller är både tjock och lång och den faller fort till marken på precis rätt ställe där de hade tänkt ut.


Härligt tycker jag för jag har velat få bort dessa träd i flera år.. det mesta går smärtfritt, men träden är både kraftiga och höga och det tredje de ska fälla tar en helt annan väg än vad de hade tänkt sig.   . hamnar ca 5 cm från elledningen, men ska man ha tur så ska man, halva trädet hamnar in på en annan tomt, men den är inte bebodd så det har mindre betydelse.

 

många årsringar kan man räkna på den största de tog denna dag.

     

Det blir glesare och glesare mellan träden och mer och mer att sedan behöva göra sig av med. Skulle behöva komma ner till hösten och elda, men vi vet ju inte ens om vi kommer fram till vårt hus då, så detta får bero.

Jag smiter upp till Elisabeth på en kopp kaffe, själv har jag lagat kaffe och värmt bullar till gubbarna. Vi sitter och snackar och kollar ner till oss och er hur mycket ljusare det har blivit, detta gör också att de får in mer av kvällsolen hos dem. Snart kommer både Royne och Lasse upp, nu är det ordentligt trötta och vill bara ha något svalt att dricka.


Sen åker vi in till centrum för att handla lite mat, i kväll får det bli grillade hamburgare och det är gott.

Lasse tar en siesta och jag läser en timme, sen tar jag cykeln för att åka ner och kolla om vi har fått någon post. Träffar ett ståtligt rådjur som verkar helt orädd för mig, står bara stilla och kollar mig när jag cyklar förbi. På vägen hem ser jag inte skymten av henne.

Lasse sätter på grillen, jag lägger lite potatis i ugnen, idag hoppar vi både sås och annat. Men gott blev det ändå

 

Hamburgare och Haloumi är aldrig fel på grillen.

Sen spelar vi lite kort som avslutning på utekvällen innan vi går in för att sätta oss i lung och ro framför TV.

Ha en bra kväll

Ia






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards