Alla inlägg under augusti 2014

Av Ia Hornesjö - 23 augusti 2014 06:44

Vaknade ur en jättkonstig dröm klockan 05,50, som vanligt var det Sally som var boven i dramat och väckte upp alla i huset. Regnet smattrade mot fönsterbrädan och jag hade helst velat dra täcket över huvudet och bara få fortsätta att sova.

Lasse var pigg som vanligt och satt igång med frukosten direkt och naturligtvis åt jag den tillsammans med honom vid 6,30, men sen ville jag gå och lägga mig lite igen och det är inte ofta jag känner så, men vad sjutton ska man upp så här tidigt för när man inte ens kan sätta foten utanför dörren. Visst hade det varit varmt och en strålande sol då hade jag lätt hoppat i foppatofflorna och varit ute redan. Kröp under täcket igen och la mig att lyssna på Ring så spelar vi, inte hela för så länge hade jag inte ro i kroppen att ligga kvar i sängen, fast regnet öste ner och det mullrade riktigt ordentligt.

När klockan var 8.30 tyckte jag att det hade slutat att regna så jag satt på mig kläderna för att ta cykeln till brevlådan, men ack vad jag bedrog mig, innan jag ens hade hunnit ut så hade himlen återigen öppnat sig och ännu värre än tidigare, så jag sa till Lasse att idag fick det bli han som hämtade posten denna morgon, klart att han tog bilen.

Men efter regn kommer sol och så gjorde det även idag. Först en tur in till Macken för V75, sen till Löttorp för att försöka få tag på krondill, men det går bara inte, den är så dålig i år så butikerna tar inte in den.  Sen hem med det vi hade handlat och sen iväg igen till Böda Sand för att spela golf.. och idag blev vi förvånade, det kostade bara 20 kr var för dessa 18 hål, lite skillnad mot Löttorps golf där de tar 60 kr styck.. och de här banorna är så roliga att spela på.

         

Lite bilder blev det på banor och resultat.  Klart att Lasse vann men det var han värd..

 

Efter denna golfrunda unnade vi oss varsin glass som lunch.

Sen hem och då var det så varmt så jag bytte till linne och shorts och satte mig i solen.

 

Passade på att ta lite bilder på den fina himlen, men nog såg det lite tveksamt ut i väster, men som vanligt så skingrade sig molnen innan de hann hit över oss.

När klockan var 16,00 så kom Lasse ut med varsin whisky och han satte sig till rätta i solskenent, men vad det var han tog med sig mer en varsin whisky vet i sjutton för helt plötsligt var himlen nästan svart.

 

Snabbade mig på att ta undan våra dynor, för nog såg det ut som om regnet snart skulle vara över oss.

Naturligtvis som alltid här på Öland gick det över väldigt fort, men vi bestämde ändå att efter att hundarna hade fått sin mat så skulle vi duka inne för vårt lilla kräftkalas.

 

Kräftorna var väldigt små för att kunna heta Jumbo tycker jag men både smak och helt rätt styrka i skalen var det. Lasse hade sparat varsin snapps som jag inte visste om, så det var ju kul att i alla fall få en att skåla med när vi åt våra första kräftor för denna säsong.

Ute var det ömsom regn och sol och jag var glad att sitta inne.

Nu ska jag lägga ner denna dag och sätta mig ner i soffan och softa lite efter den goda maten.

Ia




Av Ia Hornesjö - 22 augusti 2014 05:52

Så är det fredag igen. Vet i sjutton hur jag har sovit i natt, bestämde mig för att ligga i sovrummet denna natt, men det var nog ett misstag, För det första gick jag och la mig alldeles för tidigt och detta resulterade ju i att jag vaknade igen klockan 24, skit också tänkte jag, men gå upp kändes ju inte som någon idé, somnade i alla fall om och sov till klockan slog 2 slag, nästa omgång var vid 4 slaget och sen efter detta var det lögn att somna om. Nellie upptäckte att jag var vaken och kom direkt upp i sängen och satt i gång med att slicka min rygg, försökte på alla vis att dra täcket över huvudet, men detta slet hon bort direkt, låg i alla fall kvar i sängen till strax före halv 6 innan jag klev upp. Sen var det bara att inse att dagen hade börjat.

 

inte bara min säng som är full med hundar, även inne i vårt sovrum fanns det gott om dem
 

Nu så här strax före klockan 06,00 visar termometern på 12,9 grader och det ser mulet och grått ut, men vad gör väl det, något hoppas jag få gjort i alla fall om nu inte kroppen säger "låt bli" som den har gjort hela denna vecka.

Klockan 7 tog jag i alla fall cykeln ner till brevlådan, tog jacka på mig denna morgon eftersom det småregnade.

 

Vägen hade fått ytterliggare ett skickt denna morgon, en rött fint grus som gjorde att hjulen rullade lätt och jag inte behövde ta i något för att komma fram. Ännu lättare blir det nästa år då denna väg är asfalterad, men kommer jag då att ha samma känsla när jag cyklar, det tror jag inte, jag gillar den ojämna vägen där det dammar lite lätt under sommaren och där de bilar som kör är tvugna att hålla hastigheten för att det ska kännas rätt.

I dag var det åter dags för en tur upp till återvinningen, men först in till Löttorp och kasta tidningar och glas och där stod denna skylt

 

och naturligtvis kunde inte Lasse låta bli att ta den med sig i bilen. Den var ju rätt söt, fast först var jag emot att han skulle ta den med sig och då säger han att då kastar vi den på återvinningen. Men när killen där blev intresserad av denna skylt så ändrade sig Lasse och sa att den skulle vi behålla. Alltid retar det väl någon.

Hundarna blev i alla fall nyfikna på GB skylten och jag tänkte filma dem lite när de stod vid den, men de flyttade sig när jag kom med kameran så det blev en liten Qling/Olga busfilm i stället

Tog bort filmen för den verkar inte fungera.
 

Vädre var toppen idag och det blev att vi var ute mycket, tog en till tur med cykeln ner till brevlådan denna dag för att som om det hade kommit något roligt, men lådan var helt tom.

Hem och kände hur det knorrade i magen, kom då på att jag inte hade ätit något sedan i morse och det var det vanliga, 1 dl  lättyougurt, 1/2 banarn och kaffe.  Lasse däremot hade hittat en påse med bullar i frysen, det var 6 stycken rätt stora kanelbullar, dessa värmde han och tog ett glas mjölk till, ja han åt upp alla sex.

Är väl inte riktigt kry ännu för det fanns ingen längtan just då efter något att stoppa i magen-

Men jag hade planerat att vi skulle äta taco idag och det gillar jag, så när tiden var mogen för att ge hundarna mat så var det även dags för mig att ställa mig vid spisen

 

Gott blev det och jag åt nog alldeles för mycket, men skit samma, det kommer en dag i morgon också.

Jag satte mig bänkad framför TV:n efter maten för att kolla på Glamour, Lasse gick direkt in och intog min säng i liggande ställning och somnade direkt

Klockan var dryga halv sju när Glamour var slut och då kom även Lasse och satte sig vid TV:n

I kväll måste det vara något att se, för att göra som igår och gå och lägga mig att vila klockan 20,00 och sen vakna klockan 24,00 är inte kul.

Nu är i alla fall det dags för mig att avsluta bloggen och göra lite nytta innan jag slår ner min feta bak i soffan.

Ia. 

.
 



Av Ia Hornesjö - 21 augusti 2014 06:18

Vaknade klockan 05.00 av de fem slagen, kände mig utvilad. Tänk vad en egen kupé kan göra. Aldrig trodde jag att jag skulle sova i eget rum annat än när vi har valpar hemma. Ensam är jag ju inte, både Qling och Opus trängs i sängen tillsammans med mig. Men jag kommer nog att flytta tillbaka till vårt sovrum ikväll nu när jag börjar känna mig lite bättre.

 

Temperaturen inomhus är helt okej och det gör inget om den går ner till 18 grader, men sen får det vara stopp. Utomhus är det väl rätt okej när denna temperatur är klockan 6 på morgonen, men sen hoppas jag att det stiger under dagen.

 

Så här kommer det nog inte att se ut längre denna sommar utan nu åker mysbyxorna på så fort jag vaknar och Lasse har hoppat i jeansen. Men snart så är vi där igen, med sommar och heta dagar som man inte alls gillar och bara klagar och vill ha lite svalare. Nej skäms på oss alla, inte klaga utan njut av varje årstid,

oförskämt avslappnad är Qling i min säng efter att ha fått både mat och morgonrastning

Idag var jag helt feberfri och tyckte att jag kunde ta cykeln med mig till brevlådan.

 

Vägen hade de gjort fint och på vissa ställen gick det ganska så bra att trampa på, men det fanns också mycket löst där jag körde fast, så på hemvägen blev det en hel del gående med cykel.

Redan klockan 6 i morse var de på gång med grävningen på hos våra norrländska grannar. De hade sagt att det bara var berg under deras hus, men de trodde att de inte skulle bli något problem med grävningen.

 

Men efter 1,5 timme så hade de inte kommit långt och nu har de åkt därifrån, blir nog inte lätt att spränga så nära deras hus.   Hoppas att det är mindre med hela berg under vår tomt, tror att vi har mes kalksten.

 

Strax före halv 9 kom de tillbaka med denna mockapär och satte igång att hacka sönder beget. Det gick inte att vara ute och inne ville jag inte vara, så varför inte då ta en tur till Borgholm tyckte jag.  

Våra ungtjurar brydde sig inte om ljudet från den stora borren.

 Borgholm låg rätt öde så här vid 10-tiden på förmiddagen. 

Besökte apoteket och sedan även Röda korset

 

Qling satt snällt och väntade utanför, då både katter och kajor spatserade framför honom, men har rörde dig inte alls, han visste ju att han bara skulle sitta där och vänta på husse som just nu var inne i butiken.  Jag köpte en roligt klänning med massa volanger, inte alls i min stil men vad gör det när det kostar 10 kr.

Sen blev det en tur till Netto för jag behövde potatis och de brukar alltid ha så bra sådan. Köpte även sallad och tomater, mer behövde jag inte, men Lasse han hittar alltid saker som går att äta, som chokladkakor och jordnötter, pålägg mm mm. så det enda som jag skulla ha köpt var ju potatis, men notan gick på 239 kr.

Sen in på tälten vid Köpingsvik, de hade nu slututförsäljning, jag köpte 3 linnen och 5 par Lowcut för 80 kr.

Vi har en av örnarna som alltid sitter på elstolpen ovanför vårt hus och varje gång den sitter där så har jag ingen kamera framme.

 

Nu satt den där när vi kom med bilen, jag hade ju min vanliga lilla kamera med mig utan något större objektiv, men stannade för att ta några bilder, hann inte få¨med någon när han satt stille, för så fort vi stannade bilen så började han att lyfta, men han är läcker i alla fall-

När vi kom hem så hade vi hoppats på att ljudet från borren skulle ha tystnad, men tyvärr så verkar det ta tid att komma igen detta berg-. Vi satte oss ändå ute och drack en kopp kaffe och åt en macka. Sen gick jag upp till Elisabeth, det är lite mysigt att bara få sätta mig ner där uppe och snacka lite allvar om livet.

 

På vägen hem igen så passasde jag på att ta lite bilder på granntomten för att se hur långt det hade kommit. Visst hade de fått bort en del av berget med mycket återstår.

Snart var det dags för mig att förbereda middagen innan jag började med att göra hundarnas middag-

 

Idag blev det kycklingfilé i gorgonzolasås.

Vädret var så fint vid 17.00 tiden så idag serverades middagen utomhus

 

Gott var det ,

Snart ändrade sig vädret som det tyvärr gör här på Öland, det är lika mycket sol som regn och blåst.

 

Från att himlen hade varit alldeles blå så blev det ett svart mål just över oss och så kom regnet, jag lovar att det regnade från alla håll denna kväll, men vad gjorde det, vi satt trygga under vårt tak och kunde fortsätta vår måltid,

Sen såg jag att regnbågen visade sig upp mot ängen, så jag kunde inte låta bli att ta kameran med mig upp dit.

 

Himlens olika färger känns som en smekning när man ser den, från den mörkaste svart till den ¨blåaste blå var den när jag stod där uppe och bara svepte kameran över himlen, En sista bild fick det bli på vår Ölandsflagga som vajjade fint för vinden..

Nu orkar jag inte blogga mer ikväll. Trodde att min feber var borta men vad jag bedrog mig, nu är den här igen och jag får väl börja om igen med att försöka känna att jag är tillbaka igen,

Har i alla fall just nu suttit framför TV:n och druckit ett glas rött vin och ätit lite av Lasses inköpta choklad.

 

mums vad god den var.

Men nu säger jag god natt inte för att jag tänker lägga mig ännu, men bloggandet lägger jag ner.

IA



Av Ia Hornesjö - 20 augusti 2014 06:19

Har sovit rätt bra i natt med lite medicament i kroppen. Vaknade klockan 05.10 och gick upp och kissade. Hundarna sov gott och jag gick och la mig igen, men som vanligt 05,20 så satt Sally igång, men jag fick snabbt tyst på henne och så steg jag själv ur sängen fem i 6 för att förekomma hundarna. Magen är öm även idag, känns som om jag hade världens träningsvärk i magmusklerna.. kör väl ett par dagar till och hoppas att det ska gå över.

När jag skulle dra borsten genom håret i morse så blev det tvästopp, allt var trassligt och detta beror på att Qling inte kan låta bli att slicka mig i huvudet under natten. Men detta avhjälptes efter duschen.


Att cykla till brevlådan gick inte idag heller, de stora stenarna de lade ut igår hade inte blivit tillplattade. Så jag tog med mig Qling i koppel istället.

 

Vågar inte ha honom lös eftersom dessa två alltid befinner sig utanför tomten.

Nere vid postlådan blev det som vanligt fart på Qling, han måste bara ha något att få bära hem. I dag hade jag även fått ett brev från postkod så detta gav jag honom.

 

Han är duktig att vänta på kommandon

 

Ligg

 

varsegod

 

hemmåt.

 Idag har killarna som ska lägga ner en tank eller liknande på vår tomt, sagt att de ska komma, men inte dök de upp och när klockan var 8.30 så släpte vi ut hundarna. Lasse satte sedan igång med lite pälsvård på några av hundarna.

Här har vi Nellie på bordet


  Sen var Nemos Tur


 
  Även Olga fick komma upp på bordet


  Och när Sally stod på bordet började Opus och Lycka att leka och de andra brydde sig inte ett dugg.

Sen kom regnet och vi var tvugna att gå in ett tag. Sedan åkte vi till Löttorp för att bara handla ägg idag. Önskar att vi hade egna höns, så mycket ägg som Lasse äter, fniss. Nej inte bara därför, men det vore roligt att ha några egna. Men transporten till och från Öland känns lite jobbig.

Hem igen och tog oss en macka framför TV:n.

Klockan 14.00 sken solen igen och man kunde gå ut och sätta sig och ta det lugnt.

Sen gick jag upp till Elisabeth ett tag och satt och snackade bort någon timme innan jag gick hem och påbörjade middagen.

 

I dag blev det spagetti med köttfärsås och en avocadoröra. En rätt som går hem hos min kära make och får hans mage att stå i alla hörn,

 

Så här mätt blev Lasse och gick direkt in efter middagen och la sig i min säng medan jag såg på Glamour. Jag som trodde att jag nu skulle få ett helt eget rum, men detta var tydligen fel för nu märker jag ju att både hundar och gubbe vill vara i detta. Kanske jag flyttar in i sovrummet igen och låter de andra ta över mitt rum.

Klockan är nu kvart i sju och solen lyser ute, men även regnet gör sig påmint lite då och då. så det blir nog att stanna inne denna kväll och bänka oss framför dumburken.

Tror inte att det händer så mycket mer så det är lika bra att jag lägger ner bloggen för denna dag.

Ia
 


 



  
  
  
  

Av Ia Hornesjö - 19 augusti 2014 06:49

I natt har legat i mitt eget rum, eget och eget är väl för mycket för jag har haft både Opus och Qling traskande upp och ne i sängen under natten. Sov gott gjorde jag fram till klockan 01,30 då jag hörde klockans halvslag första gången, sen hörde jag varje slag fram till halv fem, sen måste jag ha somnat ordentligt, men vaknade 05.20 av att Sally satt igång med sitt skällande. Fick tyst på henne och försökte somna om men 05.50 satt hon igång igen och då var det bara att stiga upp.

Magen värkte fortfarande och idag är det som om jag har en ordentligt träningsvärk i hela magen och så lite feber på detta.

Var aldrig ner till brevlådan i går eftermiddag och kollade om vi hade fått någon post, så idag måste jag iväg på morgonen för att hämta tidningen och se om det finns någon annan post. Hade tur för jag mötte Royne som hade hämtat min post, de håller på att grusa vägen inför kommande asfaltering så jag hade aldrig kunnat ta mig fram på cykeln denna morgon.


Dagen blev mycket lugn, min magvärk tilltog och jag hade svårt att till och med röra mig, så det blev mycket liggande i dag, men det blev ute i solen så jag ska inte klagag-

Gick och la mig i min egen säng klockan 22,00 och somnade ganska direkt.

Av Ia Hornesjö - 18 augusti 2014 07:06

Ja nu är det måndag igen, den 8:e måndagen sedan vi kom till ön denna sommar. Idag kändes det även lite kyligt, bara 13 grader, men så länge det håller sig över 10 strecket så är jag nöjd.

 


Solen skiner i alla fall så det blir säkert varmare under dagen. Redan klockan 8 hade det blivit lite varmare

 


 Hoppade i mina myskläder när jag cyklade till brevlådan, till och med ett par strumpor tog jag på mig och bytte ut foppatofflorna mot träningsskor. Mötte Marie men hund och hon hade satt på sig en jacka dagen till ära, men den får allt vänta när det gäller mig, kan inte acceptera att sommaren ska vara slut innan vi åker hem till Stockholm igen.

 

Lasse var i gång med att klippa gräsmattan när jag kom tillbaka från brevlådorna.

 

Sex av våra hundar var ute tillsammans med Lasse. Opus som är en tröttis låg kvar på min nya säng och sov och hör man inte så är det ju inget som stör heller och då är det lika bra att sova vidare.

 

Min madrass ligger fortfarande kvar i poolen och jag har i flera dagar velat ligga och guppa på den, men som jag sagt tidigare så är det getingarna som styr detta.

 

Idag var det även första dagen under hela sommaren som vattentemperaturen varit under 20 grader och idag var det bara 18 grader och det är inget som jag sätte kroppen i när det inte är varmt ute. Men får vi tillbaka några fina dagar så lär det nog höjas lite.


Varför kan jag aldrig lära mig att låta bli de saker som inte min kropp accepterar. Igår var det en massa tunga lyft som jag envisades med att göra och idag är det inte kul med kroppen.  Men med några alvedon ska jag nog komma igång igen.

Men det var precis det som var svårt denna dag, men jag ville ändå göra något så jag bad Lasse att vi skulle åka in till Löttorp och spela bangolf, solen sken här hemma och det kändes som en bra dag för detta, men när vi kom fram till Löttorp så öppnade sig himlen och regnet fullkomligt forsade fram på gatan, så det var bara att tänka om.  Men när vi ändå var inne i Löttorp så föreslog jag att vi skulle kolla på Kupan om den kanske hade några ben som passade till min säng och tänk att de hade de för 20 kronor. Hem och vände upp och ner på sängen för att få dit benen.  Att jag inte hade känt mig bra på hela dagen hade inte hindrat mig från att göra lite saker, men nu när jag stod där vid sängen så kände jag att det var nog inte så dumt att kolla min feber och vissta hade jag feber.  Vi satte oss tillrätta klockan 16,00 och kollade på en serie som Lasse följer, när klockan var 17,00 så var det min tur att ställ mig i köket och göra pannbiffar med champinjonsås och stekt potatis. Ska väl inte säga att jag var direkt sugen, men jag var ändå lite hungrig och fick i mig en pannbill och lite potatis-

 

Sen var det dax för min Glamour och jag kröp upp i hörnan på soffan och gjorde allt för att hålla ögonen öppna.

När jag kvar klar så ville jag komma på fötter igen så jag ville att vi skulle sätta oss ute och spela lite kort.

Visst kändes det jobbigt men att bara lägga mig ner och tycka synd om mig är inte något som jag har lust med-

Nu ska jag försöka hålla mig vaken och se både Idol och Mannerströms nya matprogram

Men att orka sitta vid datorn mer i kväll orkar jag inte, så fast klockan inte är mycker så säger jag  god natt.

Ia



Av Ia Hornesjö - 17 augusti 2014 10:31

Vaknade tidigt men såg att det var mörkt ute så jag ville inte kolla klockan för då hade jag bara blivit stressad. Somnade om i alla fall och sov till klockan 06.00 Det var lite kyligt i rummet denna morgon och ute på toaletten var det ännu kallare, nu får vi nog börja stänga lite fönster när nattemperaturen faller, snart är den nog nere under 10 grader.

Jag började direkt efter frukosten med att göra i ordning inne i mitt datarum. Sängen fick vi bort igår och nu måste jag flytta datahörnan till andra sidan för att få in den tunga duxsängen på plats.. Lasse var inne i lilla stugan och skruvade ner den tunga sängen från både ben och vägg. Sen skulle den in i det andra huset, men jisses vad tung den var, men det fixade vi i alla fall fast visst kändes det i kroppen, Det gick lättare än vad vi hade trott att få in den på plats, tyvärr utan ben just nu och ingen madrass som passade perfekt.  Så detta får vi ordna någon dag, kanske inte det blir nu i höst.

 

Men jag ordnade så gott det gick och tänkte att nu är i alla fall sängen klar och jag kan gå in och lägga mig där för att slippa hundar i sängen, man jag tror att Qling missuppfattade detta

  

Gick ut för att hämta lite andra saker och när jag kom tillbaka så låg Qling där utsträckt och som så gott.

 

Men så här hade jag tänkt mig, bara min och bara mitt rum där jag har mina kära egodelar som dator, skrivare och mina kameror.

Lasse satt sedan igång med målning på en del ställen på huset, sånt som ska vara blått. Själv tog jag cykeln ner till brevlådan, även denna söndag fick vi tidningen, men från nästa vecka får vi vänta tills måndagen.. Kollade in brevlådorna idag och nu är det bara vi som är kvar som sommarölänningar, i alla fall är det bara vi som jar morgontidningen, sen är det tre familjer som bor lite utspridda året om.  Börjar faktiskt längta lite efter Stockholm och allt buller och bång.

Men innan den 5 september åker vi inte hem i alla fall. det har jag lovat Elisabeth som annars blir helt ensam här i mörkret några dagar.


I går när vi satt ute på kvällen och spelade kort så åkte mina jeans på för första gången sedan i april och i morse när jag skulle cykla iväg så stod jag i valet och kvalet mellan shorts eller jeans och det blev med långa ben.. Men snart värme solen och min långa byxor åkte av. men nog måste jag erkänna att jag var väldigt frusen fast det nästan var 20 grader varmt.

Tog en tur till Löttorp för att tanka, var även en tur till kyrkogården för att se om våra blommor fortfarande stod kvar, jo det gjorde de men det var lite väl torrt så de fick lite vatten av oss  Sen åkte vi till Ica och handlade lite inför vår grillkväll. som tyvärr inte alls blev av för att det började regna ordenligt.

När jag tröttnade på friidrotten så gick jag in i lillstugan och plockade undan det som inte ska vara där och ställde även våningssäng på en annan sida.

 

Men vad gjorde det, jag laddade det som vi skulle ha på grillen på spisen istället

 

Helt okej blev maten och vi satt bänkade framför TV:n och åt, för inte för man missa något av EM i friidrott.

Men när maten var klar så ville jag ut och skjuta lite, det var ett tag sedan jag höll i både gevär och pistol

 

Kul var det att skjuta lite, men vi var tvungna att ta in hundarna för Qling hämta flaskan vi sköt på varje gång den ramlade i marken av att vi träffat den.

 

Passade på att fylla vatten i hundarnas vattenskålar innan jag gick in, kanske finns det andra djur här på natten som gillar vatten.

 

Ja att få ett eget rum var tydligen önsketänkande, för nu när jag kom in så hade även Opus hittat en ny plats att sova på. Kanske ska stänga dörren helt till vårt sovrum och låta hundarna ta över mitt datarum istället.

 

Tittade ut genom sovrumsfönstret och inte ser det roligt ut när regnet öser ner i poolen. Hade ju trott att jag skulle kunna använda denna hela augusti i alla fall, men är det inte getingar så är det regn som sätter stopp för detta.'

Kvällen tog fort slut och jag gick in och la mig redan klockan 21.00

Sov rätt bra denna natt och nu är det morgon igen.

Ia


Av Ia Hornesjö - 16 augusti 2014 08:20

Vaknade som vanligt tidigt, men kände mig rätt utövd denna morgon, kanske har jag sovit bättre under natten. Drömt har jag gjort i alla fall och idag kommer jag ihåg en del, det  var väl inga konstigheter med drömmen annat än att det var en massa människor och då en del som jag sällan pratar med. Kände mig tjock i huvudet och hade fortfarande ont i mina leder, så jag började med alvedon för att åtminståënde komma igång. Tog det lugnt och hade tänkt hämta tidningen lite senare idag, men den var redan levererad av grannen, så jag slapp sätta mig på cykeln.

Klockan 8 har jag i alla fall både tvättat en tvätt och sedan innan den hängdes så har jag även hunnit med att göra en björnbärspaj.

Sen fick jag för mig att ta ut högsängen från mitt datarum, vill ha in en vanlig säng så att jag kan gå in och lägga mig där när jag vill vara ifred från hundarna på natten. Sagt och gjort, fick bort den stora tunga madrassen, men sen var det stopp så jag var tvungen att be Lasse om hjälp med att skruva ner den.. snäll som han är så la han ifrån sig sin tidning och kom och hjälpte mig..  Efter det så vill Lasse åka till Löttorp för att spela på V75 och till om med jag spelade idag, för 22 kr spelade jag på dagens dubel.. kanske helt fel hästar med vad gör det när man är så försiktig med spel som jag är.

Sen åkte vi upp till Valles för att jag skulle kolla efter en muffinsform, men det fanns inga och idag var det deras sista öppna dag, sen stängs det mesta till helgen här nere på ön.

Hem och jag gick upp till Elisabeth, hon hade muffinform så jag lånade hennes, gjorde några riktigt små som prov till Lasse och mig och till detta tog vi varsit glas vitt vin.

 

Klockan 16,00 var jag klar med de små snittarna som jag gör i muffinsformar. Varmt var det ute och inne kändes det också väldigt varmt när jag hade ugnen på, fast vi har vår AC står på 17 grader.

Klockan 18,00 kom grannarna ner för att dricka lite vin och spela kort-

 

Som vanligt håller sig även hundarna framme och vill vara med oss vid bordet

 

Opus tar en stol så fort någon reser sig upp och sen vill han bara vara med och bli klappad

 

Nemo är jätteförtjust i Linus och gör allt för att han ska bry sig om honom

Det blev väldigt mörkt ute, men temperaturen höll sig på 17 grader, men fast det då borde vara varmt så känner man kyliga vindar.

Vi avslutade med kaffe och björnbärspaj

Så när klockan var strax efter 22 så gav vi upp.

Nu ska jag bara kolla lite på TV och sedan krypa ner i sängen och hoppas få sova i ett sträck tills i alla fall klockan fem i morgon bitti.

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards