Alla inlägg under augusti 2014

Av Ia Hornesjö - 16 augusti 2014 06:11

Dagen började inte så bra, blev väckt väldigt tidigt av Sally och sedan var det lögn att somna om.

Inte mådde jag bra heller, hade redan på onsdagen känt att det var något på gång i kroppen och torsdagen var inte alls rolig, var skakis i hela kroppen och benen ville inte riktigt bära mig, så efter vår vandring i Trollskogen blev jag sämre och orkade nästan inte stå på benen. Så att börja fredagen med att ha ont i huvudet, att kroppen värkte var inte kul, men det är bara att bita ihop och försöka hänga med.

Började i alla fall dagen som vanligt med att hämta tidningen, tänk vad tungt det kan kännas att cykla när man inte mår bra.  Satte mig på baksidan i solen och läste, det fanns så mycket att göra men svårt att komma igång- Men plockade i alla fall ett par liter björnbär medan Lasse gick igenom en del av hundarna.

 

Var ner till det rinnande vattnet och hämtade några byttor till hundarna, men det kommunla vattnet är inte alls lika gott som vårat tycker hundarna.

   

Sen tog vi med oss Lycka och (ja som ni ser så är han med som vanligt) upp till Böda och köpte oss varsin glass.

Lasse hade velat åka och äta något men jag kände inte för detta. Utan ville vara hem.

Satt mest stilla denna dag, visst var jag upp en sväng till Elisabeth men det var mest för att prata om lördagskvällen då vi ska spela kort och dricka lite vin.

När Lasse lag sig och vila så passade jag på att tända röken

 

Det var första gången jag stod vid min nya grillplats under tak och det kändes rätt lyxigt att stå där-

Efter ca 45 minuter så lyfte jag på locket för att se om räkorna var ordentligt rökta

 

Det var fin färg på dem och de luktade ljuvligt gott.

Denna kväll skulle det inte bli så mycket mer än just detta och lite bröd och ost till, dagen till ära fick det bli vitt vin.

 

Dukade utomhus och vi började äta med vårt brinnande kaffe bredvid oss, hann i alla fall sitta i 30 minuter innan getingarna tog sig förbi röken av kaffe och landade på våra saker i stället. Det känns inte kul att sitta och tänka på var man stoppar i munnen utan det blev att langa in allt genom fönstret och sätta oss inne i stället.

 

Regnat hade det inte gjort men en stor fin regnbåge visade sig ändå på himlen.

Det blev en tidig ingång och sen satt vi framför TV:n och kollade på friidrotten. La mig att vila en halvtimme mellan 20-20.30 för att kunna vara vaken hela kvällen.

När klockan var 21.00 gick Lasse in och la sig för att lyssna på radion och jag och hundarna satt framför TV:n och såg filmen "Fullt hus".. har faktiskt inte sett den innan och jag skrattade mycket och mådde riktigt bra av att få avsluta kvällen med skratt.

När den var slut vid 23-tiden så gjorde jag iordning hundarna morgonmål och gick sidan och la mig och tror nog att jag somnade rätt snabbt och sov till klockan var 05.15 då jag väcktes av en kall nos mot mitt ansikte.

Ia


Av Ia Hornesjö - 14 augusti 2014 07:04

Fick sova till klockan 05.45 idag innan hundarna gav skall för att få upp oss ur sängen. Ska väl inte säga att jag har sovit i ett sträck sedan jag gick och la mig i går, men nog har jag sovit bättre och kanske det även hade med rullgardinen att göra. Kollade på termometern och den visade 15,5 grader denna morgon.

Efter frukosten så tog jag med mig både cykel och kamera för att att kolla om det fanns några kanine och rådjur att fototografera, men framför mig körde en bil från kommunen som var ute och märkte upp något för vatten och avlopp, så naturligtvis fanns det inga vilda djur framme.

 

En liten snigel var allt som jag kunde hitta bland de vilda djuren.

Cyklade då vidare bort till Vickan för att se om jag kunde få lite kort på fölet Nisse som har hunnit bli 3 veckor. Idag skulle han precis få mat så jag stannade och fotograferade.


  Men innan jag började fotografera fölet så kom hennes katt fram och ville kela så jag tog ett litet bildspel på denna lilla kelgris.


  När jag kom hem igen så satte jag mig ner och läste tidningarna. Lasse höll på att lasta bilen med skräp som skulle till återvinningen.

 

Där var det fullt idag med bilar och folk.

Sen tog vi och åkte vidare upp till Trollskogen

Vägen


Vägen dit upp är tätvuxen

 

Vi hade med oss Qling och Nemo på promenaden

 

Mycket dofter fanns det och en massa koblajor både gamla och färska.

 

Tog lite bilder över havet med blickfång på Långe Jan

 

När vi kom tillbaka så satte vi oss och tog en fika med deras goda macka som bara är ett måste när man är där, men efter denna med massor av både brieost och salami så stod min mage i alla hörn och jag kände att det var nog alldeles för mycket för mig.

Hade varit inne på systemet i Löttorp och köpt en box med vin till min granne Elisabeth, så denna gick jag upp med direkt när vi kom hem och sedan blev jag sittande där någon timme och snacka.

När jag kom hem så mådde jag fortfarande nästan lite illa efter den stor mackan, satte mig i en solstol och tittade på Lasse som höll på att måla på räcket.  Skit samma att det bara är en vanlig torsdag tänkte jag och gick in och gjorde oss varsitt glas med whisky och is.

Sen gick jag ut och satte mig med mitt glas, Lasse ville se något på TV.. Fick för mig att skura ett duschkar och ställa in i duschen. Så nu är det Lasses tur att få ta över och se till att avloppet kommer på rätt plats.

Klockan 17,00 gjorde jag iordning mat till våra hundar och sedan var det dags för mig att börja med middagen. 

 

Middagen serverade inne idag framför TV:n, friidrotten fick bestämma.  Gott blev det i alla fall med fläskfilé, wookgrönsaker, nudlar och lite annat och som pricken över i:et en god flaska rött som vi fick av min pappas kusin Lola och ´hennes sambo Svante.

Kvällen fortsatte framför TV:n och det var inte lätt att få utt Lasse för att sitta ute i solen och spela kort.

Nej nu orkar jag inte blogga mer denna dag men avslutar i alla fall med att vädret är toppen och en stor gul sol lyser fortfarande på himlen och det är 20 grader varmt ute. så nu tar vi ett glas vin och lite melon innan vi avslutar kvällen.

Ia

Av Ia Hornesjö - 13 augusti 2014 05:47

Klockan är nu 05,47 och våra hundar har fått morgonmål och varit ute och gjort sina behov. Själv känner jag mig inte alls vaken ännu, men är jag ändå uppe så får väl dagen börja. Solen lyser i alla fall och träden står i dag helt stilla, inte ett endaste litet darr synes. Detta är helt otroligt efter gårdagskvällen "storm", allt som låg löst på tomten har fått hämtas in på andra ställen, alla våra fönster fick vi stänga för att de inte skulle blåsa sönder.. man får verkligen hoppas att det är slut med detta oväder för denna gång.

 

Denna morgonpromenad ner till brevlådan var både skön och lite jobbig, hade liksom ingen ork idag, men med mobilen i fickan kunde jag ta det lugnt och passa på och fotografera de djur jag mötte på vägen. Även ett par harar fanns men de hann jag inte få på bild med mobilen. Råbocken står nu snäll och tyst och äter, men i över två timmar har han skallat för att göra sina tjejer uppmärksamma på att han finns.

 

Igår var de här igen och satt på det kommunla vattnet, det ska nu få stå och rinna i några dagar igen. Skulle vilja använda detta till kaffevatten, men så länge jag inte vet om det är ett bra vatten så vågar jag inte. Men det skulle behövas för efter denna torra sommar så har vårt brunnsvatten börjat lukta illa vissa tider på dagen.

Fick för mig att klippa ner Opus riktigt ordentligt och det  var så underbart att se hans lycka över att bli av med pälsen.


 


Efter detta så ville jag iväg lte och föreslog att vi skulle åka upp till Böda Sand och spela äventyrsgolf, men det var så mycket folk på golfbanan att det bara inte gick eftersom vi även hade med oss två hundar. Köpte varsin glass och gick sedan tillbaka till bilen och åkte till Löttorps Camping i stället och spelade där.

 


När vi kom hem så var det dags för Lasses siesta och jag gick som vanligt upp till Elisabeth.

Vi hade köpte en ny rullgardin till sovrummet och denna höll Lasse på att sätta upp när jag kom ner.

Sen satte sig Lasse framför TV:n lite och naturligtvis var Opus direkt uppe hos honom och ville ha lite kel.


  Lasse har jätteont i sina händer efter allt jobbande denna sommar, men det fattar ju inte Opus som vill att han hela tiden ska smeka eller klappa honom..och han här ju så gullig så det är inte lätt för Lasse att låta bli fast det gör så ont i hans händer

 


Snart var det dags även för middag och idag blev det kyckling med ett täcke av soltorkade tomater och creme fraich och till detta ris och aubergin.
Efter middagen satte jag mig och slappnade av framför TV:n för att fly bort lite från verkligheten och kolla på kärlek och glamour.

Som vanligt tog jag cykeln på kvällskvisten och cyklade ner till brevlådan för att kolla om det fanns någon post.

Det mörknar fort nu på kvällarna och efter att jag gjort i ordning hundarnas morgonmål medan de var ute och kissade strax före 22, så gick jag och la mig  med den nya rullgardinen neddragen.

Ny dag är i antågande

Ia


Av Ia Hornesjö - 12 augusti 2014 06:42

Gårdagen började med ihållande regn, inte så kul när jag visste att jag skulle ha två besök under eftermiddagen, Men det gick fort över och snart lyste solen över Vedbyskog

 

Efter regn kommer solsken.

Qling var jättesmutsig och jag kände för att ställa honom i badet, Lasse höll på med sitt gipsande i storstugan men var snäll att ta över torkningen och urborstning när jag var klar med badet

 

Jag tror mig tycka att de båda har det rätt mysigt

Hade även hunnit med att göra två pajer innan jag satt igång med badning av hund.

 

Gjorde två rostbiffsmackor var till lunch, drack 1 glas juice till dessa. 


Jag hade själv tagit kontakt med min SKK:s konsulent i början av sommaren för att jag ville att hon skulle komma hem till oss och gå igenom lite papper. Det bästa av allt var nu att hon är även min konsulent här på Ön. I går var det även en annan tjej som jobbar som SKK konsulent i Skåne men är sommarölänning som var med och träffade oss. Vi hade jättetrevligt och vi fick så mycket beröm för våra trevliga cocker.

Precis när de efter ett par timmar med snack och fika skulle åka så fick vi ett nytt besök.

 

Det var min pappas kusin med make som kom för att hälsa på och ta sig en fika. Tyvärr blev det bara fika denna gång, men nästa lovar jag att bjuda på något trevligare.

När de åkte så måste jag tänka ut något till middag, det hade ju bara blivit kaffe och kaka under dagen.

 

Det var rätt tomt i min skalle, men wokade lite grönsaker till varsin hamburgare och detta fick räcka för denna dag.

 


Även hundarna var rätt slut efter dessa två besök och alla intog sina platser lite var stans i storstugan och köket.

Kopplade av alldeles för tidigt och det visade sig när jag gick och la mig vid 22-tiden, för när klockan slog sina 12 slag så trodde jag att det var morgon. Månen lyste in genom en springa i fönstret och gjorde det svårt att somna om. Lite sov jag nog, men när klockan var halv 3 så kom plötsligt 7 hundar upp i vår lilla säng, ja inte blev det lättare att somna om nu.


När klockan var 5 tog Lasse med sig täcket in i storstugan, men jag kunde inte somna om igen utan låg där i den varma sängen tills klockan var 5,30, när jag går upp ser jag att jag inte har tagit ur tvätten ur maskin som jag tvättade igår på eftermiddagen, så jag går direkt ut i det härliga morgonvädret med nu en stor gul sol på himlen och hänger tvätten. Lasse går upp och ger hundarna sin mat.

 


Nu är klockan 6 och alla är nöjda och glada över att vi är uppe, så nu har de alla lagt sig på sina platser och sover sött, igen


Så här såg det ut direkt efter hundarnas morgonmål och att de hade varit ute och gjort sina behov.. kolla in Nemo i den minsta korgen vi har och Sally som är liten i den största. Lycka, Olga och Opus har lagt sig på den nybäddade sängen, som inte är så nybäddad längre, Qling och Nellie håller sig på golvet i sovrummet. .

 

Satte mig tillbakalutad i en solstol och kollade på molnen, undrarade om det skulle bli regn eller om de snabbt skulle försvinna

 

De såg rätt dystert ut, men som vanligt så blåste de förbi och solen kom tillbaka-

Åkte in tidigt till Löttorps marknad.

 

Det var en hel del folk i rörelse, men inte hittade jag något som jag ville köpa. Men blev jättesugen på Langos, det är ju sådant man bara äter vid dessa tillfällen. Men gå där och känna sig osäker med en flottig Langos i handen bland alla människor fick mig att tänka om.

När vi kom hem igen så var klockan bara 12.00 Middagen var planerad och inget behövdes inhandlas. Så jag gav Lasse frågan "kommer vi att behöva åka någonstans idag" fick svar direkt "nej"

  

I stället för en flottig Langos så fixade jag ihop en lite fetare matvåffelsmet och tog fram lite räkor och gräddfil.

Snabbt gjort och så hade vi en helt underbar penionärslunch med ett glas rött till.

Efter detta blev Lasse trött och ville vila en timme, själv gick jag upp till Elisabeth, men när jag sitter där så kommer regnet. Snabbar mig ner till oss och hinner ta in all den torra tvätten innan himlen helt öppnade sig, men bara för en kort stund.

Klockan hade nu hunnit bli 13.30 och visst hade det varit skönt även för mig att lägga huvudet på kudden och slumra bort ett tag, men tyvärr så har jag alldeles för mycket tankar i huvudet.

Middagen med grillat var ju redan bestämd så när regnet fullkomligt forsade ner så kändes det inte så kul, men nu har vi i alla fall tak över grillen.

 

Lammkotletterna brann, men vad gjorde det.

 

Regnet forsade ner ur stuprännan.

Inne gjorde jag lite mys inför middagen

 

Visst hade vi kunnat sitta ute under tak. men det kändes inte alls kul och därför fick det bli middag inomhus.

 

Kändes lite söm höstvarning och vad är då inte mysigare än tända ljus.

 

Potatisen som jag gör med citron och honung kan man nästa äta som en hel middag, de är bara så goda.

 

Men  nu var det lammkotletter, tsatziki och lite annat som vi skulle äta ikväll.

Allt var till full belåtenhet och jag hade hoppats att regnet skulle ha dragit förbi och vi hade kunnat gå ut och sätta oss och spela lite kort. Men Lasse upptäckte att det var friidrott på TV, så vi satte oss till rätta och kollade på detta istället.

Klockan är inte mycket, men dagen har varit lång och jag av slutar bloggen denna dag med att säga

God natt

Ia






Av Ia Hornesjö - 10 augusti 2014 10:35

I går när jag skulle gå och lägga mig så lystes hela vårt lilla hus upp av en stor rund boll på himlen. Jag hade ju bäddat rent med helt nya lakan så jag tänkte att jag kommer nog att sova gott ändå, fast det är fullmåne. Men ack vad jag bedrog mig, det gick inte alls och de jäkla satinlakarna gled av mig och ner på golvet, flera gånger var jag tvungen att ta upp dem, ville ju inte att hundara skulla ta mina nya lakan som sovbädd.

Halv 6 steg jag i alla fall upp och sa till hundarna att de fick vänta med sin mat tills jag hade varit på toa och de lydde mig.

Är man klar med det mesta vid 6-tiden så är det jobbigt att vänta på att få hämta tidningen som kommer sent på söndagar. Tog mig en runda runt tomten för att kolla om det hade mognat några björnbär.

 

Har en plätt på över 10 kvm som är översollade med bär, så jag tar lite varje dag och lägger i frysen.

 

Ca 1 liter fick jag ihop direkt och mer hade jag kunnat ta, men det är inte lätt att plocka dessa bär med alla sina taggbuskar.

Tog inte cyklen idag utan tog istället med mig de två busiga syskon Olga och Qling på en promenad till postlådorna'  

Båda vet ju vad det handlar om och att sitta fint och vänta tills de får en tidning att bära hem är inget problem. Qling har bara en sak i sitt huvud och det är att komma hem fort för att visa husse tidningen och sedan gömma den under huset. Olga hade annat i huvudet, det sprang precis en hare framför oss och då glömdes tidningen bort och spårandet blev roligare.

När jag kom hem tänkte jag ta mig ett dopp i poolen, men det är inte kul med alla flygmyror.

 

Hur mycket jag än plockade bort med håven så fanns det lika mycket kvar, så jag tog istället med mig syskonen Nellie och Nemo på en promenad, orkade inte gå samma väg som jag precis hade gjort med de andra utan vi gick ner i skogen i stället

 

Men innan vi kom fram dit så var det mycket som skulle luktas på och så måste de ju även bajsa.

När jag kom hem med dem så hade jag tänkt att sätta mig ner och läsa, men kom på att jag skulle bada Opus och innan det så kände jag för att han borde få en promenad och då tog jag även med mig Sally.

 

Även med dessa gick jag ner i skogen och det hade varit kul att släppa dem, men en som jagar vilt och en som inte hör är det inte lätt att släppa lösa. Men med långlina så tror jag att de känner glädje ändå av sina promenader.

Lasse har hela tiden när jag har ägnat mig åt hundarna hållit på och gipsa väggarna i storstugan.

Sen blev det bad för Nemo och Opus. Lasse badade och gjorde i ordning Nemo och jag tog Opus.

 

Kunde inte låta bli att ta en kort på denna fina kille när han precis var färdig fönad. Trimning får jag ta en annan dag.

Sen var Lasse trött  och ville vila någon timme, själv gick jag upp till Elisabeth och snackade bort denna timme.

Plockade in en massa böcker i en bokylla eftersom Lasse har plockat ut allt nu när han flyttar om möbler för väggipsningen.

Idag hade Lasse namnsdag så jag hade tänkt att grilla lammkotletter till oss, men så frågade jag vad han ville ha och då fick jag pizza till svar, kanske inte det som jag längtade efter, men efftersom jag frågade så fick det bli som han ville.

 

Lasse tog en med räkor och ananas, jag ville ha en kebabpizza och naturligtvis trodde jag att den skulle se ut som hemma i Hallunda, men nu var den inte alls så, men ganska så god i alla fall, men alldeles för stor, så nu blev det kvar både från min och Lasses, dessa bitar satt jag och klippte i småbitar för att blanda med hundarnas torrfoder i morgon bitti.

Har inte så mycket mer att skriva om idag mrn ser fram emot ett besök som vi ska få i morgon.

Ia


  


Av Ia Hornesjö - 9 augusti 2014 19:39

Vaknade klockan 06,00 av att hundarna ville få upp oss och naturligtvis var det en flödande sol i storstugan.

Idag var det inget speciellt på agenden utan tänkte ta dagen som den kommer. När jag satt och åt min frukost så var jag tvungen att gå ifrån för att sätta på radion och direkt så hade jag någon som hade intagit min stol'

 

  När morgoenbestyren var avklarade och jag hade varit till brevlådan så satte jag mig i lugn och ro och läste. Sen fick jag för mig att jag skulle bädda rent i våra sänger, hade ju tänkt detta redan igår kväll, men dagen tog slut fort och det glömdes bort. Vi hade ju köpt nya sängkläder och även varsin ny kudde i Tempur (dessa hade vi redan lagt i sänge på kvällen)

 

Tänkte nog inte på vad jag tog, för satinlakan hade jag inte tagit om jag hade tittat ordentligt på lappen, men nu var de våra och vi får väl försöka hålla hundarna från sägen (fast hur det ska gå till. är en fråga)

Sen ville jag få ordning på vår nya grillplats, vi måste ta bort allt som stod där och jämna till maken innan vi kunde sätta paviljongen på plats.

 

 Blev i alla fall rätt nöjd när allt var klart och jag hade sår på både fingrar och armar efter alla flyttningar av både maskiner och stenar.

Sen blev det en tur in till macken för att Lasse skulle spela på hästar.. Det mesta var inhandlat igår så jag behövde inte in för att handla, visst hade jag velat ha lite sparris, men 40 kr knippan för sparris från Mexico hade jag ingen lust att betala.

När vi kom hem så blev det tid för en lunch

 

Invige vår nya plats och tog ett mackor med rostbiff, majonäs och rostad lök och fast klockan bara var 12,00 på dagen så unnade vi oss varsitt glas rött vin.

Själv stod jag rätt mycket vid tvättmaskinen idag och det var härligt med det varma vädret som gjorde att tvätten hann torka mellan varje ny hängning

Hade köpt ett litet 2-mannatält när vi var till kalmar, tänkte att det kan ju alltid vara bra att ha och det tyckte tydligen hundarna också för när jag hade provat med att sätta upp det så var de där direkt och invigde detta med att lägga sig där och sova

 

 

kände då att det var lika bra att jag la in en madrass till dem.

Kvällen började närma sig och ikväll hade jag bestämt att det skulle bli något på grillen

 

Det fick bli fläskkotlett med beasås och lite grillade grönsaker.

Sen avslutade vi utekvällen med några partier kortspel.

 

Himlen var så vacker så jag var tvungen att ta en bild på denna.

 

Getingfångarna tömdes i morse men ikväll var det en hel del igen.

Fungerade bra med det brinnande kaffet ikväll när vi satt ute och åt.

Klockan är bara 20,00 men dagen har varit lång och nu tänker jag sätta mig ner och ta det lite lungt-

Kommer säkert att somna gott i de svala satinlakanen.

Ia


Av Ia Hornesjö - 8 augusti 2014 06:03

Vaknade 05,15 av att Sally satt igång, jag blir rent av galen på hennes gnällande tidigare och tidigare för varje dag, Klart att hon satt igång resten av flocken, nej inte alla för det finns hundar i vår flock som inte fattar ett dugg så här tidigt och skulle nog precis som vi vilja fortsätta att sova. Trodde att någon hade skitit inne, det luktade illa, så illa att jag fick upp gubben ur sängen för att torka skit från hundarna, nu var det ingen som hade lättat på trycket utan det kom utifrån, det händer ju lite då och då att Öland luktar och idag var en sådan dag.. förknippar detta med när jag var liten och var i Skoghall, fy och fasa, vad det kunde lukta från pappersbruket.

Solen sken och det var över 17 grader, men gå upp det ville jag inte, så det blev ett barskt tillsägande och så vände jag mig om i sängen och försökte sova ett tag till, men det gick bara till 05,30 för lilla söta Sally gav sig inte..

Klockan 7 tog jag cykeln till brevlådan, tänk vad lugnt det är nu när många har åkt hem, kollade våra brevlådor idag, det finns 31 stycken placerade och av dessa har nu 10 stycken morgontidning, tre av dem är fastboende. Kan tänka mig att på måndag är det ännu färre och snart får vi ingen lördags och söndagstidning, det får läsas på måndagen.

 

Fast jag har mina getinfällor så verkar de gilla mig mer, så jag fick ta tidningen med mig in och sätta mig och läsa.

Vi hade bestämt oss för att åka till Kalmar idag och ha en trevlig dag, handla och äta. Rastade hundarna ordentligt innnan vi åkte, men på grund av att vi har tjejer som är på gång med att börja löpa så ville vi dela upp dem, så vi hade de i tre olika rum.. Bestämde oss för att vara borta som mest 5 timmar och detta är ju ingen baggis för hundarna, när vi är hemma går det oftast in och lägger sig eftersom det är svalare inne än ute.. Åkte iväg vid 9-tiden,  Började med att gå till Rusta.

 

Inte många som är så morgonpigga som vi. så det var inte mycket bilar på parkerngarna.

Sen blev det jysk där vi köpte nya kuddar och nya påslakan, så i natt hoppa jag att vi får sova riktigt gott.

Sen var det Claes Olsson tur och där handlade Lasse en ny skruvdragare.

Sen blev det Ikea och en hel del inköp, något som jag absolut ville ha var en stor sänghimmel för att sätta upp ute över vårt matbord, dessa skulle i alla fall hålla getingarna borta.

 

Det blev även ett besök i deras restaurang, vi hade tänkt att äta lunch, men inget som passade oss utan vi tog istället varsin räkmacka och när jag såg chokladmoussen så kunde jag inte låta bli att ta varsin, men fast den var liten så var det alldeles för mycket för mig, Lasse åt upp sin och jag sa att han kunde få min också, men även för honom var det stopp efter en.

Sen ville jag in på Bahaus för att kolla på en paviljong som jag hade sett, det var en mindre som jag inte har sett förut och den köpte vi, tänkte att det kan vara kul att ha den vid grillen och kunna sitta ute där även om det regnar.

Nu var det bara Citygross kvar och där skulle jag köpa lite till kvällen, hade allt i huvudet och kände mig rätt upprymd. Min telefon ringde och det var min snälla granne Elisabeth som undrade om hon skulle gå ner och ta ut hundarna eftersom hon hörde dem skälla, men nu ville jag inte det eftersom de var i olika rum och det är lätt att de slår omkull Elisabeth av glädje. Tyvärr så störde det oss en del och Lasse blev sur och ville hem direkt, jag kom inte ihåg hälften av vad vi skulle ha. Så när jag satt i bilen så visste jag att vi även måste stanna till i Löttorp.

Naturligvis så hade de inget krondill, men vi ville hem fort till hundarna, så det var bara att vara utan

När vi kom hem och parkerade bilen på tomten så var det alldeles tyst i huset och inte förrän hundarna hörde att vi var på väg in så började de skälla.

Rastade av hundarna och tog sedan med oss killarna och åkte upp till Böda och till ett ställde där de säljer en massa ekologiska grönsaker och tur hade jag för det var sista knippen med krondill som de hade.

Nu ville jag ha upp sänghimlen så fort som möjligt, men det sket sig ordentligt, det var bara skräp och det mest gick sönder när jag skulle sätta ihop den.

 

Lasse satte igång med paviljongen och även detta sket sig, han gjorde fel tre gånger och till slut så orkade han inte mer..

Snart var det i alla fall middag, hoppades att vi skulle kunna sitta ute och äta våra räkor.

 

Dukade ute och vi satte oss till rätta för att börja äta, men det tog inte många minuter innan det var invasion av äcklilga getingar, så det var bara att flytta in.

 

Getingfällorna börja bli fulla och tyvärr även min pool gillar de att vara i.

 

Tänkte ändå ta mig ett kvällsdopp, men när jag såg denna precis vid poolen så avstod jag.

Klockan är nu 20,15 och jag ska röra på mig lite, ta cykeln och åka ner och kolla om det finns någon post.

Sen får det väl blir att jag bäddar rent i vår säng och sätter mig sen framför TV:n som vanligt.

Ia






Av Ia Hornesjö - 7 augusti 2014 06:00

Vaknade av Sallys hungertjut klockan 05.20, det värsta är att hon väcker de andra också. Lyckades hålla ut i 10 minuter innan alla satte igång, då var det bara att stiga upp ur sängen. Himlen var mer blå än grå och termometern visade 17,2 grader.

Kom igång direkt efter att hundar och vi ätit vår frukost. Skulle bara torka ur handfatet och städa lite på en hylla, men detta gav mersmak och det blev hela toalettrummet som fick sin en städning, något som var behövligt, märker att jag har varit väldigt trög med att städa under de varma dagarna. Så klockan hann bli 8.30 innan jag tog cykeln till brevlådan och fick läsa mina tidningar.  Lasse städade på tomten, det fanns mycket att kasta, jag ville åka upp till tippen för att bli av med hundpoolen och då är det ju lika bra att leta efter mer som behöver slängas.

Passade på att handla på tillbaka vägen så att vi sedan kunde vara hemma och ta han om lite hundar som skulle badas.

 

Först var det Sallys tur att få bli tvättad

 

och sedan var det Olgas tur

Flera hundar orkade vi inte med denna dag.

Hade så gärna velat hoppa i poolen, men dessa jäkla getingar gör mig galen, de finns överallt och är mer än ättriga när jag är blöt.

 

Hade rökbomber satt lite var stanns men dessa hjälpte inte alls idag mot getingar


 

Idag fick det bli en fläskpannkaka, någon som var glad var i alla fall Lasse, men jag får väl erkänna att det är rätt gott ibland med pannkaka

 

Även hundarna var med som vanligt och syskonen bus håller sig alltid nära när det gäller att få slicka forma. Olga hade hittat en handske som var mer värd en lite pannkaka.

Sen efter maten så tog jag och cyklade ner till brevlådan och fick mig en liten motionsrunda efter maten,

Det blev fort mörkt ikväll och jag gick in vid 20-tiden och satte mig vid TV:n

Nu är klockan 22.40 och jag sitter och kollar på den danska kriminalserien.

Säger god natt

Ia



Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards