Alla inlägg under augusti 2014

Av Ia Hornesjö - 6 augusti 2014 07:16

I morse fick vi sova till 06.15 innan hundarna bestämde sig för att få upp oss ur sängen, men sen var det bråttom, tur att maten redan var upphälld i sina skålar.

När jag höll på att utfodra hundarna så lät det som om hela vårt tak höll på att rasa in, trodde att det hade kommit ett störtregn, kollade ut mot poolen men inget regn visade sig.  Tittade ut genom storstugans fönster och ser en monstermaskin utanför tomten.

 

Nu har de börjat jobba igen efter deras semester och nu ska alla vägar de har ställt till göras fina, men inte behöver vi en sådan stor väg utanför oss, men bra att den är körbar.

Det hade regnat en hel del denna natt och det var blött och smutsigt ute när vi släppte ut våra hundar för första morgontoaletten. Glömde att stänga sovrumsdörren innan jag släppte in hundarna igen, så nu fick jag börja morgonen med att byta sängkläder, som inte var så snygga när hundarna hade direkt efter att de varit ute i regnet intagit vår obäddade säng.

I dag kändes det riktigt som höst, temperaturen var 17,6 grader, helt okej men det kändes direkt när den gick under 20-sträcket. I går kväll kom Elisabeth och Linda ner vid 20,30 tiden och vi satt ute i regnet och myste, kändes rätt härligt att få krypa in i mina myskläder igen.

 

Var tvungen att ge mig ut på den nya vägen strax efter 7 för att hämta tidningen, gick inte så bra att cykla på den ännu, det kändes lite löst.

 

Tjurkalvarna var glada idag, tror att de ha lidit en hel del av värmen, för de har mest legat och vilat hela tiden, men idag hade de till och med spring i benen och en liten tall hade de rolig med när de drog ner grenarna. Det är fyra stycken men en var tydligen på vift denna morgon för jag såg den inte någon stans.

Lasse satte igång med gipsskivorna och fick väl utt ett par stycken innan han slutade för att sätta sig och kolla lite på TV, det vär nog inte alls meningen att han skulle hamna där, det var nog mitt fel, hade sett att det var repris på Glamour på 4:an och ville kolla om det var de avsnitt som jag just nu ser på 7:an, kan ju vara bra att veta om man missar ett avsnitt på kvällen.

Sen åkte vi en tur till Löttorp för att tanka och titta in en sväng på systemet, ville så gärna ha lite rött vin till middagsmaten som jag hade planerat.

När vi kom hem igen var det dags att göra våra dagsverk, att ta alla hundarnas klor, öron och tassar.

 

Först på bordet var Nellie, hon verkligen visar att hon vill vara först. Hon fick både tassar, öron och klor gjorda.

 

Efter henne var det brorsan Nemos tur, även han fick allt gjort och var som vanligt lugn och sansad på bordet

 

Nästa man på bordet var Qling som hade stått och hoppat för att få komma upp, även han är den lugna och sansade killen och går med på allt.

Sen var det Opus tur, han har lite besvär med sitt ena öra och får medicin för detta, det verkar som om det svider rätt bra när jag häller i detta, så han, fast han är så duktig på bordet , just idag ville han inte vara med, han ville bara ner och få gnugga sina öron mot marken, så vi hade inte hjärta att jobba vidare med honom, men det är en dag i morgon också.

 

Sen var det Lyckas tur, hon vet så väl vad det handlar om och inte tycker hon att det är så jättekul, så när man säger till henne att komma så blir hon så tung. Men sen är hon hur avslappnad som helst på bordet, så det är nog bara en fix idé att hon inte ska komma och bli i ordninggjord.

 

Sen var det Olgas tur och hon är ju vår lilla prinsessa och så även på bordet, sitter snällt och låter oss göra vad som skall.

 


Sist denna dag var det Sallys tur och även hon är mycket duktig och tålmodig.

 

När hundarna var klara för denna gång så tyckte Lasse att vi var värda varsit glas vin, så vi satte oss tillrätta ett litet tag innan Lasse kände att han behövde få vila lite innan middagen.

När klockan närmade sig 17 så var det hundarnas tur att känna av sin hunger och de sprang runt och visade mig att de ville ha mat, så det var bara att gå in och göra i ordning sju skålar med mat till dem innan jag började med vår.

 

Maten jag hade planerat idag är så god, jag nästan känner smaken av den goda såsen nu när jag sitter och skriver och ser bilden. Kyckling i en god gräddsås med honung, citron, hönsbuljong, salt och svartpeppar och så ett glas rött till detta.

Sen var det dags för mig att gå in och sätta mig vid TV:n och fly bort en halvtimme tillsammans med Glamour.

 

Kvällen blev jättefin och getingarna höll sig borta när vi åt. Så efter Glamour så blev det lite kortspel och lite glass.

Sällskap hade vi som vanligt av våra hundar och den fotöljen närmast mig var populär

  

När klockan var strax efter 19 så kände jag för att röra mig lite, så jag tog cykeln ner till brevlådan för att se om det hade kommit någon post och så passade jag på att cykla bort till hästarna och kolla på det lilla fölet.

Pooltäcket har inte varit av i dag heller så det var inte så mycket mer att göra när jag kom tillbaka, satte mig ner och löste två sudoko innan jag gick in och blev bjuden på en liten svag drink.

Nu är klockan 20.15 och jag avslutar denna dag vid datorn och sätter mig framför dumburken och kollar tills jag troligen somnar.

Ia






Av Ia Hornesjö - 5 augusti 2014 08:32

Vaknade klockan 05.45 av att hundarna skällde, det var ett helt annat ljus i rummet denna morgon, mörkt och tråkigt. Kändes lite ovant att inte vakna till en gul sol som sken in i rummet, men jag hade i alla fall fått sova hela denna natt och det var länge sedan jag sov en hel natt utan avbrott, just för värmens skull. Fast luften kändes även denna dag tung och termotern visade på 20 grader så nog hade det varit skönt om det även hade kommit regn under natten.

Klockan 07,00 tog jag cykeln till brevlådan, det är ju tisdag och då kommer även Ölandsblandet som också grannen har och jag brukar även ta denna med mig hem, så gjorde jag även idag och sedan stod jag ett tag och pratade med Royne.  Hade även fått mitt nya SIM kort, men det måste jag hämta på Ica, sen blev det intressant att se om allt fungerar som  det ska. Royne berättade att han tänkte åka till Kalmar och även jag fick en längtan dit, men eftersom dagen inte är så bra så ville Lasse börja jobba lite inomhus med gipsväggen. Själv tog jag direkt när vi varit inne i Löttorp och jag hämtat mitt nya simkort tag i min nya telefon och började uppdatera denna.

 

Lite bilder blev det med den medan innan simkortet var aktiverat.


Nu tog det ju en tid eftersom det nya kortet måste aktiveras och de hade problem på Tele2 idag, men till slut fungerade den som den skulle, men med sämre täckning än min gamla.  Men det tog snart slut för Lasses inomhusjobb för  solen började skina och då ville han göra lite annat utomhus. Jag gick runt och tog lite kort, tog inte ens av täcket på poolen i dag, hade ingen lust att bada.

Var upp till Elisabeth och visade min telefon och provade om det fanns bättre täckning där uppe, men det var precis lika dålig som nere hos oss.

 

Vid 16.30 tiden började jag med middagen som idag var något som jag gillar, ungsgratinerad blomkål med bacon och ostsås.'

 

En sista bild innan jag lägger undan man kamera blev från den färdiga trappan, nu är det bara all städning runt om ska ska göra.

Efter middagen spelade vi lite kort och nu hade även regnet kommit, det är så mysigt att sitta ute i den lite svalare vädret och bara njute med ett glas vin och lite kortspel.

Nu är klockan 20,00 man jag tror att jag sitter ute ett tag till, känner inte för att se på Skansenkväll. Men kanske tittar in innan det är slut.

Ia







Av Ia Hornesjö - 4 augusti 2014 08:17

Oj vad tiden har gått fort, 41 dagar har vi tillbringat på ön hitintills och det har varit värme nästan hela tiden, visst har vi fått lite regn, åska och även kalla vindar, men mestadels har solens strålar värmt oss.

Tyvärr är det svårt att sova fast vi har vårt kylanläggning på hela dagarna och en bra bit in på natten, men ska man kunna sova så måste man stänga av den för annars är det ljudet som håller oss vakna.  Så i morse hade vi 25,7 grader inne och 25,1 ute, så varmt är det.

Gick upp som vanligt vid 5.30 tiden i morse och gav hundarna mat och sedan fick det bara kissa av sig och gå in igen till klockan var 8.

 

Riktigt törstiga var alla hundarna när de kom ut och när inte alla fick plats runt vattenskålen så valde några att ta badbaljan i stället.

Själv började jag morgen med att hämta tidingen och läsa innan jag fick för mig att ta skottkärran och hämta lite flata kalkstenar att lägga under min rök.

 

Naturligtvis måste hundarna vara med och kolla vad jag gör.

  

. Altantrappan börjar ta form och då är det roligt att göra något utanför också.

Fast det mesta går väldigt långsamt i denna hetta.

 

Lunchen blev även idag varsin macka men idag blev det med kaffe.

Inte blev det mycket gjort idag för mig, slappade en del i badet och läste lite mattidningar.

 

Middagen bestod av kycklingwook denna kväll och det fanns både getingar och trollsländor med på bordet.

 

Qling gick varvet runt som vanligt och tvättade alla hundarna och att de njuter kan man inte ta miste på.

 

Avslutade kvällen utomhus med att hundarna fick inviga den nästan färdiga trappan.

Efter att ha lagt på täcket på poolen så bestämde vi oss för att gå in och ta hand om disk och sedan bara sätta oss ner och njuta av Lotta på Liseberg.

Dagen vid datorn får ta slut.

Ia


Av Ia Hornesjö - 3 augusti 2014 16:59

Natten till idag gick det bara inte att sova, somnade strax efter 23,00 och vaknade klockan 3 av att klockan slog, sedan var jag vaken fram till klockan 6 då jag gick upp för att ge hundarna mat.

 

Nästan 25 grader var det när jag steg ur sängen, visst är det en helt otroligt bra sommar och visst vill vi att solen ska lysa, men hade jag inte haft vatten i min lilla pöl på tomten så skulle jag inte klara av dessa dagar.

Lasse vill ju bli klar med sin trappa, men att jobba mer än någon timme riktigt tidigt på morgonen går bara inte, men den börjar ta fort och hundarna har upptäckt att det är kul att ligga där.

Efter min cyketur till brevlådan och morgonens läsning av DN så blev det första badet. Elisabeht ringde och sa att hon och tjejerna tänkte komma ner ett tag och att de gärna ville bada

 

De kom i till slut i alla fall och då tyckte de att det var riktigt skönt.

 

Lycka ville också bada och blev nog lite besviken att det var tomt i karet, men jag fyllde snart på det och alla fick bli doppade för att svalka av sig lite. Deras pool håller jag på att tömma, eftersom det är så lågt vattenstånd så kan jag inte använda renaren och vattnet står stilla.

Letade efter en annan till dem igår när vi var till Borgholm med det enda jag hittade var en man blåste upp och den kostade nästan 700 kr och jag tror inte att den kommer att hålla för hundarna.

 

Var en tur till Löttorp och handlade lite, när vi kom hem var klockan 13.30 och vi tog oss en macka och öl.

Sen blev det åter poolen för mig och sängen för Lasse.

När klockan närmade sig 16 så klev Lasse upp och gick ut och försökte jobba lite, men termometern visade 36 grader där han höll på, så det var bara att ge upp.

Själv gick jag in och förberedde middagen som idag blir vid grillen.

 

Vet inte om jag tyckte Lasse såg lika glad ut som denna kille, men när jag kom med en gindrink så lyste han upp.

 

Men maten blev bra grillad

 

och även idag drack vi detta vin till maten

 

Middagen avslutades som vanligt med ett parti kort och en massa kel med hundarna, naturligtvis är det husse och Nemo som kelar mest.

Dagen har varit lång och varm, men visst har det hunnits med en del göromål.

I morgon är det både ny dag och vecka

Ia 

.

Av Ia Hornesjö - 2 augusti 2014 06:07

 

Getingsommar verkar det vara detta år och dessa snyggingar finns överallt.

Klockan fyra vaknade jag av att bocken stod och skällde, han skallade ordentligt under nästan en timme och det var svårt att somna om, även våra hundar moffade till då och då av ljudet.

När klockan var 5.30 orkade jag inte ligga kvar längre utan steg ur sängen och då som vanligt blir höga skall innan maten är serverad, men det gick bra och som vanligt öppnar vi ju bara dörren och hundarna går direkt ut när de är klara.

Lasse får du se en rådjursmamma precis utanför staketet och innan står hennes lilla unge och är jätterädd, men våra hundar var duktiga och gick direkt in när de blev kommenderade till detta och den lilla ungen kunde hitta ett ställe att hoppa över på sa att han kom ut till sin mamma..

Tog cykeln denna morgon till brevlådan för att hämta hem båda tidningarna och få sätta mig i lugn och ro att läsa min sommarföljetång, när jag kom tillbaka. Vi åkte iväg redan klockan 09.00 för att handla, Lasse ville ta en sväng till Borgholm och en lördag måste man komma iväg tidigt för att slippa sitta i köer.

Var in på ett varuhus vid Köpingsvik och Lasse handlade en del, jag hittade inget av intresse.

Vi gick runt denna dag helt utan hundar och det var skönt för då slipper en hela tiden sitta utanför och passa hund om man vill gå in någon affär. Det var tävlingar med att kasta hästsko på torget, man hade då även möjlighet att få kasta och Lasse tänkte så mycket bajspåsar som jag kastar varje dag ska väl detta vara en baggis, men det var svårare än vad han trodde. Även jag provade men hästskorna var lite väl tunga för mina handleder så jag kom inte så långt.

När vi hade travat runt i den lilla stan i nästan två timmar så var Lasse sugen på mat, men vi hittade inget som passade oss så det blev istället att gå på Nya kondiset och fika, Lasse tog en räkmacka och jag en baguette med salami/brie. Till detta drack vi kaffe.

Hade träffat Royne på morgonen som undrade om vi ville komma upp och spela kort på kvällen och det är ju alltid kul. Men nu blev det regn och åska så det blev att de kom till oss istället så vi kunde sitta under tak.


    

Enkel middag blev det denna kväll med hamburgare och potatis

 

till detta drack vi vårt Jaktvin som är supergott

 

Hade fått ett tipps på FB om att bränna av kaffe för att hålla getingarna borta, var det detta som hjälpte vet jag inte men några getingar hade vi inte denna kväll när vi åt och inte heller när vi satt och spelade kort

 

Inte speciellt mycket att dricka blev det denna kväll och det är ju alltid skönt

 

Hundarna var med som vanligt och det blir en hel del kel för dem och det gillar de ju. 

 

 

Emelie hade gjort en jättegod björnbärspaj som hon bjöd på tillsammans med vaniljsås.

Kvällen började lida mot slut och det blev bara svartare och svartare på himlen, men det kändes så mysigt med de levande ljusen jag hade i mina vägglampetter.

 

När vi hade plockat in allt och jag lugnat ner mig lite så satte jag mig framför TV:n tillsammans med några av hundarna.

Började känna mig trött, men var nog lite övertrött efter dagen så det var svårt att somna, sov inte länge utan vaknade av att klockan slog tre slag och sen dess var jag vaken, hundarna sov till 6, men jag kunde aldrig somna om, så idag känner jag mig lite mör.

Ia

  

Av Ia Hornesjö - 1 augusti 2014 06:11

 

Välkommen augusti, du väckte med en stor gul sol och en blå himmel och 21,2 grader varmt denna fredag klockan 5,35. Men det hade varit skönare att få vakna av mig själv än att bli väckt av att en hund som vill ha upp mig ur sägen genom att ta tag i mitt hår, men upp kom jag fort, det lovar jag.

Strax före 7 tog jag med mig Qling till brevlådan.

Det första han gjorde när vi kom hem var att lägga reklambladet till sina gömmor under huset.


Lasse jobbade vidare med sitt snickeri och jag bara satt och latade mig tills jag tog mig i kragen och gick upp till Elisabeth och satte mig där istället och gjorde ingenting.

I dag blev det sedan ett besök på Alpackagården och det var jättekul att få umgås med dessa underbara djur. Idag fanns det en 4 veckors och en 5 veckors alpackavalp.

 

De har även höns, tupp och nakenkatter till Lasses förtjusning

 

När vi kom hem så var Lasse trött och ville gå in för att vila någon timme. själv tog jag täcket av poolen och tog mig ett dopp, hade sedan tänkt att bara sitta på madrassen och njuta, men min ögonlock bara la sig över ögonen och jag kände att det var lika bra att gå upp ur vattnet och lägga mig och vila lite på en solsäng.

Kollade lite på Glamour, men kände att jag inte alls hade någon lust att kolla klart, det är ju samma sak varje dag. Så jag gjorde istället i ordning vår middag som idag mest var lite småplock

 

Kycklingvingar, crepes, mozzarella med tomat och lite röror.

Hade även köpt ett nytt rött vin som kallades jaktvin och det var gott.

Nu tror jag inte att det händer så mycket mer utan jag lägger ner denna blogg för denna dag och återkommer i morgon.

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards