Alla inlägg under juni 2015

Av Ia Hornesjö - 22 juni 2015 19:37

Idag hade vi bestämt oss för att åka till Kalmar och inhandla en ny diskmaskin, egentligen ville jag även ha en ny spis och vi hittade även denna, men fick inte plats i bilen med både disk och spis, så det får väl bli ett nytt besök i Kalmar om någon vecka.

Vädret var som vanligt superbra på Vedby skog, men vi kom inte långt innan regnet hängde i luften, men detta försvann snabbt och när vi kom till Kalmar var det varmt och soligt.

 

Ängarna lyser röda med all vallmo

Började med att gå till Elgiganten, Lasse hade redan sett den diskmaskin vi skulle ha, men men den bra försäljare så blev det en lite dyrare, jag tyckte att detta var helt onödigt, men Lasse ville absolut ha denna.

Sen ville jag till Rusta för att handla lite till poolen,  hittade det jag sökte.  Lasse ville sedan vidare till Claes Olsson för att leta efter en speciell maskin som sågrar nära golvet, med denna hade de inte.

Fortsatte in på Bauhus, men där hittade han en man ville inte köpa den för den var för dyr.  Jag ville fortsätta till Media Markt för att kolla om de hade någon annan spis en den som jag hade sett på Elgiganten, hittade samma men den var 2000 kr dyrare där. Sa till tjejen att då köper jag ju den hellre på Elgiganten och berättade vad de hade för pris på sin, tjejen var snabb och sa att men då får ni den för samma här hos oss.  Allt var bra tills vi fick veta att hemleveransen av denna skulle kosta nästan 1000 kr på grund av avståndet, så det fick vara.

Ja nu var vi klara på den sidan av bron, men fortsatte till Färjestaden och ÖB när vi var tillbaka på Öland.  Där hittade inte heller Lasse det han skulle ha, men naturligtvis blev det lite annat, bla en pool till hundarna.

När vi ändå var i närheten så blev det även en tur ner till Ölands Köpstad,  var in på apoteket för att hämta ut min allergimedicin, men de hade bara 30 pack hemma och jag ska ju ha 100 tabletter.  Så det blev inget där heller.

Ett besök på systemet fick det bli för lite Rött vin.

Ett besök på Ica blev det också och en del kött inköpt.

Passade på att köpa jordgubbar när jag gick till bilen, bara 30 kr tog de och det är i alla fall 15 kronor mindre än i Löttorp.


Så var vi då äntligen hemma, klockan var 14,00 och vi hade inte ätit något på hela dagen, så jag slängde ner varsin tjockkorv i stekpannan och plockade fram bröd till dessa.  Sen satte jag igång igen med min pool som inte vill bli riktigt ren. vattnet är det inget fel på, men färgen på på detta är inte så kul, det är alldelses mjölkfärgat

Sen satte jag mig att läsa nya följetongen i DN, det var första dagen och den sa inte så mycket. 

Slappade en del inna jag satt igång med att skrapa potatis till middagen. Ställde Lasse vid grillen medan jag såg på Glamour.

 

Enkelt blev det med grillad hamburgare och beasås.

 

Nån som inte kunde hålla dig borta från vår middag var Qling, men han höll sig lite på avstånd.

Men sen när vi började bli klara så var ju alla hundarna på plats och ville ha lite från våra rester

 

Nemo var som vanligt först framme vid tallrikarna

 

Han gick mellan mig och Lasse och fick naturligtvis göra lite som han ville.

Nu är klockan 20.00 och jag ska göra iordning lite jordgubbar till gubben och mig.

Ia

Av Ia Hornesjö - 21 juni 2015 18:11

Nu är helgen över och idag är det en helt vanlig söndag.  Jag sa tidigt i morse att i dag tänker jag inte åka in och handla något för vi har allt hemma.  Men när klockan var 12 så tyckte Lasse att han hade gjort allt som han orkade och ville iväg till Löttorp för att panta flaskor, ha ha vilket svepskäl, bara för att han ville iväg.  Ja ja, jag hängde väl på, han hade ju redan satt ett par av hundarna i bilden och det andra hade han kommenderat in i huset.  Men jag tyckte egentligen att vädret var för fint för att sätta mig i en bil och jag hade ju påbörjat poolrensning.

Men okej, en tur in till Löttorp, Lasse pantade flaskorna och jag fick kvittot, mer blev det inte där inne.  Kanske skulle vi ta en tur upp till Valles, Lasse ville köpa en matta som skulle ligga vid diskmaskinen (den som i morgon ska kastas ut och ersättat av en ny).  Jag skulle inte ha någon alls, men kom som vanligt ut men en påse onödiga saker.

Regnet hade visat sig på två ställen och då i riktlig mängd, men sen var det sol igen och jag började undra om vi inte skulle åka hem och ta in våra stolsdynor som jag hade lagt ut i morse.  Vi vände hemmåt och när vi kom till Vedby skog så sken solen som alltid och inte hade det kommit en droppe.

Vi tog ett glas rose och varsin macka, Lasse med lax och jag med gorgonzola.

 

På husses sida syntes det som vanligt en massa hundar, hos mig vågar det inte, de vet att de inte får tigga av mig.


 

Qling kom helt plötsligt upp med flugsmällaren, kanske han hade hört husse klagande över myggen.

Själv fortsatte jag med poolen och det var mycket mer jobb detta år än vad det brukar.  Tog av täcket i påskas när vi var här och naturligtvis har det samlats en massa ölandssand på botten.  Tog och hällde i rätt mycket flockmedel, detta är både på gott och ont, men man ser ju hur mycket det finns som man normalt inte ser med blotta ögat

 

Efter någon timme var hela poolen fylld med stora flagor av sand och dessa gick sakta men säkert mot renaren. Men  när det blir så här mycket som måste man vara med och jobba och se till att man backspolar lite då och då, så nog hade jag jobb.

Men när klockan var närmare halv sex så gjorde jag iordning det som skulle lägga på grillen denna kväll.

 

Det blev grillade kycklingspett med färskpotatis, fetaost och timjan i paket, därtill grillad tomat och en lätt yougurtsås med massor av vitlök.

Rödvinet var slut och det fannas bara vitt vin kvar till denna mat.

Avslutar bloggen tidigt ikväll, tror inte att det kommer att hända så mycket mer.

Ia

Av Ia Hornesjö - 20 juni 2015 07:28

Efter all midsommarmat under gårdagen så kände jag mig helt uppstoppad.  Tål egentligen inte fett, så att jag skulle känna som jag gjorde var väntat.  Höll mig vaken till klockan var ca 24 och hade sedan mycket svårt att koppla av och somna.

Klockan var 05,15 när jag vaknade och insåg att Lasse redan var uppe och hade släppt ut hundarna. Jag drog täcket över huvudet och ville sova vidare, men snart var sängen full med hundar och det var bara att inse att detta med sova fick jag göra en annan gång.

Idag var det riktigt mulet när vi vaknade och visst var det precis det vädret som de hade lovat, men jag såg en ljusglimt på himlen och tänkte att det skulle nog bli bra och så blev det.  Tror nästan att det var den bästa dagen vi har haft sedan vi kom hit i tisdags.  Solen värmde och det blev 25 grader på vår uteplats vid poolen.  Klart att jag då ville sätta igång den också, kollade vattnet och det var 21 grader i detta och nog hade det varit skönt att få ta sig ett dopp om allt hade varit okej.

 

Solen sken från en nästan molnfri himmel och jag satte igång att rena poolen.  Lasse fick bära fram alla tunga agregat innan jag kunde påbörja denna procedur.  Vattnet var nästan kristallklart när jag började, men efter att ha rört om i grytan så var vattnet näst ogenomskilnigt och lite brun grönt.  Fast det var 21 grader i detta så var det ju inget jag stoppade mina fötter i.  Var till boden för att hämta lite kemikalier, men både puckarna och snabbkloret var slut, så det blir att vänta tills i morgon med dessa.

Vi tog ett par korvar och la på grillen och så tog vi en cider till dessa, det fick bli vår lunch idag.

När klockan var ca 15.00 så var Lasse sugen på något.  Jag kom ihåg att jag hade både grädde och jordgubbar kvar sedan gårdagen, så jag slängde ihop en snabb kladdkaka och en timme senare så serverade jag detta till en glad gubbe.

  

Det blev godkänt.

Sen var det där med middagen, idag fick det bli rester från gårdagen.

 

Lite köttbullar och prinskorv och så till detta slungad potatis.

Sen var det hundarnas tur att få i sig lite mat.

 

Det bästa sätter att få alla att äta precis det som de behöver är att kasta ut ca 2 liter torrfoder på marken och få dem att både söka och äta. De gillar detta sätt och det får räcka med att ge i skålar en gång per dag.

Vi fick besök av Linda och Linus som hade varit uppe på Böda hela dagen och där hade det inte alls varit så fint väder som vi har haft, det både hade regnat massor och blåst kalla vindar.

Men kul var det att de tittade förbi. Saknar dem mycket nu när de inte är här hos Royne längre.

Avslutade kvällen med att se fotboll och ta en chevrémacka och ett glas vin.

Ia


Av Ia Hornesjö - 19 juni 2015 14:17

Vaknade tidigt denna morgon efter att ha sovit dåligt, Nellie tog mer plats än flera av hundarna och jag blev nästan liggande på golvet. Till slut orkade jag inte så när klockan var 04.00 så vände jag mig om och la huvudet vid fotändan och försökte somna om, men det kändes inte rätt och snart var jag tillbaka igen med huvudet på kudden.

Klockan var fem när jag inte orkade mer utan bestämde mig för att gå upp och öppna dörren och låta tikarna springa ut.

Även Lasse vaknade så när tikarna var inne så släppte han ut hanarna.  Gick sedan in och la mig igen och bestämde mig för att inte stiga upp ur sängen innan klockan 07.00 Tanken var ju bra, men inte gick detta, utan när klockan var sex var vi båda uppe ur sängen..

Åt frukost och sedan var det hundarnas tur att få sin mat.  Lasse fortsatte med badrummet, det känns som om det aldrig ska bli färdigt. Jag påpekade att när Timell gör dessa saker så går allt superfort, men Lasse han tar tid på sig.. Lasse skyllde på verktygen och sa att de hade bättre än vad han har.

Sen blev det en tur till Löttorp för att inhandla lite ost på Rosas handel.  Tog en tur upp till Byxelkrok och där var vädret inte alls som nere hos oss.  Regnet nästan forsade på gatorna.. På hemvägen blev det bättre och bättre och väl hemma så sken solen igen

Ställde mig i köket och gjorde en västerbottenpaj, en räkomelett och en champinjonomelett. Det var det som jag hade tänkt bjuda på till den tidiga timmen på midsommarafton. 

Solen sken fortfarande när vi satte oss till bords ute och åt det som bjöds till "midsommarlunch"

 

Eftersom vi bara är två så gjorde jag en kombinerad räk och champinjonomelett denna dag.

 

ovanpå dessa lagde jag en fet men härlig gräddstuvning

  

Vädret var fortfarande toppen, visst en massa vita moln men solen sken igenom de som öppnade sig

 

Själv äter jag ju inte varken fisk eller lax, men räkor går bra.

 

Det blev ett par räkor kvar när jag gjorde omeletten och dessa passade ju bra att lägga på min macka

 

På min tallrik blev det just denna macka, västerbottenpaj, räk och champinjon omelett.  Kanske blev omeletten lite väl fet av allt smör jag hade i, men gott var det

 

Vi skålade med varandra

 

Varmt var det i alla fall och det räckte med ett linne denna dag.

 

Hade sällskap av både våra hundar och även en liten fågel som höll sig nära.

Så var denna midsommarlunch över och så mycket mer blir det ju inte idag. Har man druckit både starköl och snaps till maten så får det bli att stanna hemma resten av dagen.

Dagen gick fort, vi lekte lite med våra gevär och pistoler och sköt prick på både tavlor och burkar.

Sen kändes vi för att stoppa något i magen igen

 

Nu fick det bli lite färskpotatis, köttbullar och prinskorvar.  Lasse tog lite sill och jag åt upp resten av räkorna,

Detta serverades inomhus eftersom jag ville se på Glamour.

Men efter detta så gick vi ut igen och satte oss och nu sken solen riktigt starkt

     

Åt lite jordgubbar och grädde


 

Avslutade kvällen med att skjuta lite till.  Gevär är kul tycker jag men pistolen klarar jag inte riktigt av.

 

En sista sväng ute på tomten för hundarna innan jag bänkade mig framför TV:n

Tog med mig Sally på en liten promenad upp till alvaret

 

Några av hundarna tycker det är lite orättvist att bara hon får följa med mig utanför grinden.

 

Det började mörkna lite över Vedby skog, men solen fanns fortfarnade där bakom molnen.

Så var denna lite annorlunda midsommarafton över. Att vara ensamma är väl skönt ibland men klart att jag saknar att ha familjen runt mig.  

Ia





Av Ia Hornesjö - 18 juni 2015 08:15

Att gå och lägga sig tidigt är ju skönt, men att vakna kvart över 4 på morgonen och känna sig helt utvilad är ju ändå inte det man vill. Men jag måste ha sovit gott, hundarna var förvisade till golvet och alla utom Yra hörsammade detta, men vad gör det med en hund i sängen och hon håller sig i alla fall vid våra fötter.  Trodde nästan att vår klocka i storstugan hade lagt av, inte ett enda slag har jag hört denna natt, men den verkar fungera, så det är nog jag som har sovit hårt.

Före klockan 06,00 satt vi vid frukostbordet. Lasse med sin stora frukostbricka framför sig och jag med en kaffe och lite yougurt.

Idag finns det åter en massa på agenden som ska göras.

Morgonen var fin, solen lyste och det kändes som om de hade helt fel när de sa att det skulle regna i stort sett hela dagen.

Lasse satte igång med att börja riva en vägg inne i toalettrummet, detta måste göras innan vårt nya handfat kan komma på plats.

Själv gick jag ut på tomten tillsammans med hundarna och jag plockade en hel del smultorn, dessa lyser så fint röda på marken fortfarande,  jag plockade ju dessa varje dag redan när vi var här nere i påskas och trodde nog att de skulle vara slut.

 

Mina killar finns alltid där jag är

 

Passade på att även ta lite bilder när jag plockade mina smultron. Trodde aldrig att det skulle finnas så många kvar, plockade ju hela tiden när vi var här i påskas, men marken lyser röd på många ställen på tomten.

In till stan blev det rätt tidigt även denna dag.

Trodde att vi var tidiga, men det var visst fler som hade tänkt det samma. Från att det varit någon enstaka bil på parkeringen under tisdag och onsdag var det idag fullt, ja så fullt att det inte fanns några platser, utan man fick åka runt och leta.

Även inne på Ica var det fullt, tror aldrig att jag tidigare har sett 5 kassor öppna samtidigt, men idag var det så och det var lika l¨nga köer i samtliga.

Torsdagar finns det nykokta kroppkakor på Morells och jag sa föreslog att jag skulle gå in och se om det fanns någon möjlighet att få köpa med mig 6 stycken hem.  Det fanns det denna dag och det var inte bara jag som hade tänkt på detta, det var en lång kö med folk som stod och väntade på sina små paket.

 

När vi kom hem så satte vi oss i solen och åt och njöt,

Tänk att dessa kakor som inte ser så aptitliga ut kan vara så goda med grädde och smör. Tyvärr hade jag inga lingon hemma, men med ett glas gott öl så smakade allt toppen i alla fall.

Dagen fortsatte att vara fin och jag var ute mest hela tiden.

När klockan närmade sig 17 så gick jag in och stekte varsin Bratwurst, hällde upp två glas rosé och så satte vi där ute i det fortfarande fina vädret och åt vår "lilla middag"

Klockan 18 så kom regnet som de hade lovat och när det kom så var det med råge. Så någon mer utgång under denna kväll blev det inte för oss.

Ia


Av Ia Hornesjö - 17 juni 2015 06:00

Ja denna natt var väl inte den bästa, att försöka sova med 5 hundar i sängen är inte lätt, men fönstret var öppet och det var rätt kylslaget i rummet så det gick väl hyfsat, men den där jäkla klockan som jag inte kan vara utan, men som jag måste räkna slagen efter varje halvslag gör mig lite halvt galen, men det brukar bli en vana efter ett par nätter.

Dagen var i alla fall fin, solen sken hela tiden och den värmde gott.  Lasse han jobbade och jobbade för att få bort så mycket av gräset som möjligt och han muttrade lite för sig själv om att han borde nog ha en åkgräsklippare.

 

Tur att denna är inne i valphagen för den får han inte ta bort, Den enda blåeld vi har på tomten.

Åkte in till Löttorp redan på förmiddagen för att få detta avklarat, tog även en tur till macken för att beställa tid för service på bilen.   På vägen därifrån svängde vi in på kyrkogården och plockade bort lite ogräs från gravarna.

Lasse hade varit inne på kondiset och köpt en limpa, en sån där stor tung med surdeg som han gillar. Visst var den god, det måste väl även jag erkänna och med härlig salami på och en kopp kaffe så fick detta bli vår lunch.

   

Dagen fortsatte sedan med att plocka och städa inomhus.

Lasse var trött och la sig i en solstol och somnade, själv gick jag in och förberedde vår middag

 

Det  blev oxfile, fläskfile och svensk sparris.  Sparrisen smälte i munnen och det var väl tur det eftersom den kostade näst 60 kr för ett knippe.

Sally är i höglöp och måste hållas från killarna, ja även tjejerna nu som annars har riktiga orgier och sen luktar även dessa gott och killarna uppvaktar även dem,

 

Men som sagt får man inte vara med de andra så finns det ju andra privilegium för denna lilla dam.

 

Orättvist tyckte några av de andra som stod och hängde mot ingången till vår uteplats.

När vi satt där ute och åt vår middag så började det komma iskalla vindar och snart hade även det väntande regnet gjort sitt intåg.  Det blev att gå in och sätta oss, jag framför TV:n för att kolla på Glamour.

Vi var rätt trötta och gick och la oss före klockan 22.

 

Yra hade somnat gott i soffan och fick ligga kvar där tills hon själv ville in till oss i sovrummet.

Denna natt var jag hård, inga hundar i sägen hade jag sagt för jag hade bäddat rent på morgonen, men denna lilla tjej gör lite som hon vill och snart hade hon bäddat ner sig vid våra fötter.

God natt

Ia




Av Ia Hornesjö - 16 juni 2015 20:18

Ja så var vi äntligen här igen efter ett par månader i Stockholm.

 

Började vår resa vid 8 tiden i morse,  kollade på GPS:en som sa att vi skulle vara framme ca 14,00, men då är ju inte rasten inräknad och detta är ju ett måste med 8 hundar i bagaget.

Stannade som vanligt vid Emån, en plats där vi och hundarna trivs.  Den första vi träffade var en familj från Frankrike, stor husbil men bara en cocker.  Vi talade om att vi hade 8 stycken och de fick sedan träffa våra hundar två och två, de skrattade och fattade inte att våra hundar fick plats i bilen.  men vi berättade att de älskar att åka bil och är så rädda att inte få följa med oss så de skulle nog tränga in sig i en bur om så vore.


 

Hundarna blev rastade och fick sedan snällt sätta sig i bilen igen medan vi själv intog lite fika och ett par mackor.

Nu var det ca 1.5 timmes körväg kvar tills vi skulle vara hemma på Vedbyskog.

 

Jag ville in i Löttorp och köpa lite vin till kvällen och även lite gott till midsommar. är ju bra att passa på innan ön översvämmas av massa turister.

 

Väl framme så möttes vi av ett hög gräs och det var inte lätt att ta sig fram till huset.  Plockade in det viktigaste och sedan var det bara för Lasse att ta fram röjaren och sätta igång och bana väg för oss.

 

Hela var baksida var täckt av prästkrakar och det gjorde lite ont i mig när jag såg de bara försvinna under röjen. Men det kändes också viktigt att få bort så mycket som möjligt för att se marken och de eventuella ormar som kanske gömde sig i gräset.

Sen blev det en tur in till Löttorp, först inhandling av bensin till gräsklipparen, sen vidare till Lantmännen för att köpa hundmat.  Sen var det Ica som gällde, lite mat tills ikväll borde vi ju ha och lite gott att dricka.

Lasse satte igång så fort vi kom hem igen med att klippa gräsmattan, eller så mycket han i alla fall orkade denna kväll.

Mat kände vi helt plötsligt inte alls för, jag gjorde varsin macka med kokt ägg som vi hade med oss hemifrån och så en drink till detta.  Lite senare grillade jag varsin korv och tog ett glas vin.

 

Så äntligen hade jag tid att kolla in i lillstugan för att se hur det hade gått med vårt toarum. Jo då, nu fanns det både tvättställ och toa, men klart att det kommer att bli bättre när väggarna är klara , men det får vi se om vi hinner denna sommar.

Inne i vårt eget toarum var toaletten på plats, men inget handfat för Lasse måste riva en vägg innan man kan sätta upp detta. Men paket står där inne och bara väntar på att få bli uppsatt, så det är bara att hoppas att Lasse kan ta allt i den takt som jag vill,  men det får vi se.

Ja ja, första dagen på torpet brukar inte bli så pretankönst, men det kommer flera dagar och säker både godar mat och dryck.

Ia















Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards