Direktlänk till inlägg 17 juli 2015

En varm och skön torsdag

Av Ia Hornesjö - 17 juli 2015 06:36

Vid vårt frukostbord finns alltid hundarna med, men de är duktiga och tigger inte och ligger mest och slappar.

 

Yra, Nellie och Sally är alltid de som tar sofforna.

I dag tog jag cykeln till postlådan, så det var en del ledsna hundar som säkert kände sig lite snuvade på promenaden.

Men det var mycket med hundgöra på agendan och jag kände inte att jag orkade med några promenader.

Vi gav hundarna sin mat lite tidigare för att sedan kunna sätta igång att bada Yra och Olga, detta är ett jobb för Lasse, jag orkar inte stå på knä och bada hundar och vi har inte med oss bordet som jag brukar ha här nere.

 


Vi höll på länge och jag frågade Lasse om han ville ha mackor eller kroppkakor till lunch. Svaret var väl redan givet, det blev  bara lite saft till dessa då vi senare var tvungna att ta bilen till Byxelkrok, för jag ville dit och kolla efter shorts.

Vädret har ju varit fuktigt och det har resulterat i att alla mina kläder har krympt, så nu måste en del ut och annat in i lådorna.  Åkte först till sommarsportbutiken, men de hade nästan ingenting i år och hittade jag något så blev jag direkt väldigt snål. Visst hittade jag precis de short jag ville ha, men över 600 kr för ett par byxor som jag kanske bara kommer att använda ett fåtal gånger, det är inget för mig.

Det finns ytterliggare en sommarbutik som säljer märkesvaror och de är inte heller så billiga, men vi tog oss en till där och det blev kläder både till mig och Lasse.

 

Hittade precis likadana jeans short som de hade för över 600 kr, nu med ett annat märke och för 150 kr, detta passade mig bättre, sen hittade jag ett par andra shorts som jag gillade, kanske lite väl korta för mina gamla tantben, men vad sjutton, det är så här jag ser ut och jag ville ha dessa också, även två linnen blev det till dessa.

När vi kom hem satte jag direkt igång och plockade ut de kläder som hade krympt, de som är helt okej får Kupan ta hand om, de andra åker i soporna.

Klädde av mig och satt bara i trosor och bh vid poolen, det var 24 grader i denna och visst hade det kunnat bli ett bad, men jag tog inte riktigt mod till mig att hoppa i.

Lasse låg i en solstol och läste sin bok. När klockan var ca 16 så sa han att han nog måste ta sig en liten tupplur om jag inte bjöd honom på ett glas vin. Har ju tyvärr svårt att säga nej när ordet vin kommer på tal, så jag gick in och slog upp varsitt glas kallt vitt vin och det var ganska så gott i solskenet.

Sen blev det som vanligt TV för mig vid 18-tiden, säger varje dag att idag ska jag hoppa över Glamour, men så sitter jag där i alla fall.

Hade skalat potatis och gjort en sallad innan jag satte mig, så nu var det bara att sätta kastrullen på plattan och be Lasse att han klockan 18.20 satte på grillen och grillade de hamburgare vi skulle ha.

 

Lasse hade köpt några hållare som han egentligen inte visste vad det var eller vad han skulle ha dem till, men när jag kom ut till grillen så hade han satt upp dem där och de passade utvärkt till våra ölglas.

Gillar verkligen Scans grillhamburgare, alltid lika saftiga och goda och tillsammans som idag med bara en sallad med tomater, mozarella och vitlökssmör och till detta ett gott öl så var middagen perfekt.

Vår fina lilla fågel ligger fortfarande på sina två ägg och hon är inte ett dugg rädd för varken oss eller hundarna. Tyvärr har Yra lite svårt att låta bli att jaga henne när hon är nere på marken, men hon verkar inte bry sig om det heller.

Förra året när hon hade ungar i detta bo ¨så var det flyttfärdiga den 29 juni, så de måste vara väldigt sent i år för denna kull.

Vi satte kvar ute fram till  21-tiden, spelade lite kort som vanligt och bara njöt av tysnaden, som ibland störs av att våra hundar börjar skälla för att de hör något nytt.

Fattar inte att jag är så trött på kvällarna fast jag nästan inte gör något, men somnar gör jag nästan varje kväll framför TV:n.

Ia


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards