Alla inlägg under juli 2015

Av Ia Hornesjö - 15 juli 2015 17:59

Vaknade med både huvudvärk och ont i kroppen denna morgon.

   Men efter denna frukost så fick jag lite mer energi och orkade komma igång.


Idag var Sally så himla pigg och glad på morgonen så jag frågade henne om hon ville följa med till brevlådan. Hon dansade runt och var överlycklig när jag visade henne kopplet. Lasse var lite mer tveksam om hon skulle orka gå dessa 900 meter som det blir fram och tillbaka.  

Det gick superbra och hon var lika lycklig som vanligt när hon fick bära med sig post hem.

När vi kom tillbaka så var det dax att börja bada Nemo. Fönene som vi hade köpt dagen innan fick provas och den var väl rätt okej tillsammans med solen.

Klockan 11 åkte vi till auktion, det är samma varje år i Böda, egentligen bara skit, men en och annan sak brukar alltid Lasse hitta. Denna gång var det två skålar han ropade in.

 

Innan auktionen börjar går man runt och kollar på alla bord, så även jag  men jag såg bara dynga överallt.

Vi slog oss ner på gräsmattan med våra två hundar Yra och Qling som oftast får vara de som fööljer med på sådana här saker. De skötte sig superbra, det var många barn som ville hälsa på dem och de gillar ju att bli klappade.

En roligt grej var när auktionistern skulle ropa ut en korg med vättar i. När han lyfter upp en av dessa träfåglar i luften för att visa för publiken så blev Qling alldeles galen, började skälla högt och skulle fram och hämta denna. Det blev en del skratt i publiken i alla fall av dem som fattar hur en spaniel tänker.

Det var varmt och klibbigt när vi var på väg hem och vi bestämde oss för att inte handla något utan att leta i kyl och frys i stället denna kväll.

När vi var nästan hemma så står det en stor lastbil på vår väg och hindrar oss att komma förbi. Det är en granne som hade köpt hem ett hus och denna skulle in på deras tomt, men det var tungt och killen som körde denna hade nog inte alls tänkt på hur mjuk deras mark var, för de hade fått av huset precis vid deras uppfart men sen var det stopp. Lasse gick ur för att vara behjälplig och jag tog hundarna ur bilen och promenerade den sista biten hem. När Lasse kom hem så berättade han han att de hade två små barn och en fralla, så nu blir det fler hundar i vårt område.

Jag passade på att rena poolen innan jag gav hundarna sin mat.

Sen var det snart dax och gå in och kolla vad vi skulle ha till middag. Kylskåpet gapade rätt tomt, men i frysen finns både kyckling, fläskkotletter, lufsa och kroppkakor. Men skulle vi orka äta en sådan tung mat tänkte jag och såg att det även fanns en påse räkor, det fick det bli. Tog fram dem och la dem för snabbtining i vatten. Kollade igen i kylen, det fanns två ägg och det är ju det Lasse äter varje morgon, men jag bestämde mig ändå att dessa fick ingå i vår middag. Det blev ett ordentligt skåprens, det fanns även bara en tomat och en liten bit gurka kvar i kylen.

 

Men middagen blev det inget fel på tillsammans med ett glas vitt vin.

Spelade lite kort fram till strax före nio, sen skulle jag se Irene Huss, men som vanligt var det en gammal och redan sedd film, men började i alla fall, men sen vet jag inte vad som hände, vaknade till vid halv 11 av att Lasse släppte ut hundarna, tyvärr tog nog Qling med sig en av mina foppatofflor för när jag skulle sätta fötterna i dessa så fanns det bara en kvar nedanför soffan.

Får bli toffelletning i morgon.

God natt

Ia


Av Ia Hornesjö - 14 juli 2015 09:13

Idag är det vår tur att få samma regn som gårdagens i Kalmar.  Hann precis hem efter att jag och två hundar varit till postlådan.  Idag var det mycket för hundarna att  se först alla fina hästar.  Sen ett vilset rådjur fich även hälsa på en hund som bor på gården.  Sen kom vi precis när Jills mamma kom från skogen med sina tre hundar  där även Elsa som är valp efter Lycka ingår.  

Lasse badade Qling och skulle precis börja föna honom när inte fönen som vi har här nere ville fungera.  Det var bara att torka och kamma, men inte kul.

Innan vi skulle till Löttorp för att försöka få tag i en ny fön så släppte vi ut alla hundarna i regnet.

 

Ja ja det är ju sådant man får ta när man är här nere och inte har så mycket plats.

När vi kom in till Löttorp så var det ännu mer vatten på vägar och gator än vad vi hade upp vid Vedby skog

  

Att hitta en plats att parkera på utan att det var vatten överallt gick inte och jag klev ur bilen och vadade i vatten upp till anklarna, inte kul med blöta gympadojjor.

Några bra föner hade de inte och när man bara har en affär så får man ta det som bjuds, det blev en liten som vi i alla fall hoppas ska kunna torka hundarna lite grann.

Är det sol ute så tycker jag att det är lättast att soltorka hundarna medan jag trimmar.

Hemma igen och då ville Lasse ha lunch. Men huvudet var tydligen inte med idag heller, öppnade kylen och den gapade nästan tom. Gick ut till Lasse och sa att vi har ingen lunch, men han sa att det fick bli varsitt stekt ägg och korven som jag hade sparat till hundarna fick vi ta.

 

Det var väl rätt okej, men min matlust ville inte infinna sig.

 

Bad Lasse om hjälp med att följa med mig ner i skogen och plocka lite blåbär. Orkade med ca 5 dl och det fick räcka för denna gång.

Dagen blev bara finare och finare och solen flödade. Satte mig i en solstol och skulle bara koppla av men somnade och vaknade med ett ryck av att jag hade sovit nästan en timme. Kanske var det något som min kropp behövde för detta är inte vanligt när det gäller mig. Lasse sover så fort han sätter sig i en solstol och jag avundas honom detta och har alltid sagt att jag också vill kunna koppla av.

Tittade som vanligt på Glamour innan vi åt vår middag. Idag hade jag gjort en Carbonara även detta som var längesedan, men gott var det och jag åt nog lite för mycket.

 

Efter detta spelade vi kort och åt av kladdkakan som fanns kvar tillsammans med lättvispad grädde och en massa blåbär.

Gick in vid 20.30 och tittade på Allsång på Skansen. Fortsatte TV-tittandet med Viktoriadagen.

Lasse gick och la sig innan det var slut men jag satt uppe och tittade till slutet.

Gick in och la mig i sängen för att lyssna på Karlavagnen och min middagslur hade gjort så att det var svårt att sova, så jag fortsatte att lyssna på Vaken någon timme. Men sen somnade jag i alla fall.

Ia




Av Ia Hornesjö - 14 juli 2015 06:21

Det var en ljummen morgon jag vaknade till och dagen var redan planerad. Det skulle bli ett besök i Kalmar.

Efter att jag varit och hämtat tidningen så gick jag igenom vad som skulle inhandlas. Pratade med pappa och fick veta att det var lugnt med Birgit. 

Solen sken nästan hela tiden till Kalmar, men det kändes tungt i luften, jag tyckte det var svårt att andas och det brukar betyda åska.

 

När vi hade handlat klart på Ikea så blev det en tur till Rusta för inköp av färg och tapeter.

Lasse ville även in till Giraffen för att gå på Jula och det passade mig utmärkt eftersom min visp hade gått sönder och jag hade ett presentkort som jag fick av mina föräldrar när jag fyllde år. Hittade en billig visp och tyckte att den fick duga här nere. Något vi kanske skulle ha köpt var en ny kaffebryggare men detta kom jag ihåg när vi var på väg hem igen.

 

Lasse var hungrig och längtade efter en god macka, men vi hittade inget som passade honom för som alltid var just det vi ville ha slut. Så det fick bli det vanliga Mc Donald när vi ändå var i Kalmar.

 

Precis när vi kom innanför dörren så smällde det till ordentligt och det började blåsa. Tror att nästan alla vuxnad satt med mobilen i handen för att försöka få bilder på detta hemska oväder.

Sprang fort till bilen, hade bara ett linne på mig och kände inte för att bli allför blöt och kall.

Vi hoppade allt med inhandling av mat, har så mycket i frysen och bättre att göra av med detta än att köpa nytt.

När vi var mitt på Ölandsbron så kom solen tillbaka

 

Vi var hemma vid 15-tiden och hade varit borta lite väl många timmar från våra hundar, men det går ju ingen större nöd på dem, de har varandra och brukar sova mest när vi är borta.

 

Har kommit på Yra flera gånger att ligga och bita i våra mattor så att det var hon som var boven i dramat denna dag är inget jag mistar mig på.

 

Hela Vedby skog badade i sol och jag satte mig ner och bara tog det lugnt innan jag började med att göra rent hundarnas pool och sätta ett täcke på detta. Hundarna ska badas inför utställningen på lördag och får då inte bada när de vill i poolen eftersom de då får massor med tovor.

Men inte förstod Yra vad det var jag hade gjort, helt plötsligt låg hon i poolen och hade dragit med sig täcket ner i vattnet.

Mådde inte så bra, hade fjärilar i magen och kände en olust som inte går att beskriva. Hade läst meddelandet från pappa om och om igen men det liksom inte gick in. Var min fina faster borta eller sov hon bara.

Bestämde mig för att se Glamour innan jag ringde till pappa för att få veta och naturligtvis förstod jag både vad han skrivit och vad han sa, men denna förlust gjorde så ont. Vi är jämgamla och har alltid varit mer som syskon och jag vet inte hur många gånger jag har lurat mina kompisar att det var min storasyster.

Det var i alla fall så skönt att prata med pappa och höra hur lugnt och fint allt hade varit.

Lasse stod vid grillen och grillade korv, det var vad middagen bestod av denna dag.

Vi satte oss ute och åt denna korv och pratade om alla år vi hade haft tillsammans med Birgit och Lasse, Vår tokiga fester, våra familjeträffar, ja allt spelades upp som en gammal film och det var så skönt att sitta och ibland även skratta åt våra minnen.

Vi spelade lite kort, drack ett par glas vin innan vi gick in för att se på Wallander.

Hade lite svårt att koppla av, tog med mig Yra på en promenad när det var paus för nyheterna.

Lasse orkade inte vara uppe utan gick och la sig. Själv såg jag hela filmen innan jag somnade i min säng tillsammans med 4 hundar, idag fick de sova hos oss. De ger en lite speciell värme.

I morgon är en ny dag.

Ia



Av Ia Hornesjö - 13 juli 2015 06:08

Idag kändes det skönt att stiga upp ur sängen fast jag hade haft svårt att somna.  Gick in och la mig i mitt datarum för att slippa ha hundar i sängen vid 2-tiden på natten och sen sov jag skönt.

Upp som vanligt i ottan och på söndagar kommer tidningen lite senare så det är ingen idé att ge mig iväg till postlådan förrän efter frukosten.  När jag kom tillbaka så ställde jag mig i köket och plockade fram allt till en kladdkaka, mina tankar var nog inte riktigt vid kakan utan dessa hade jag på min faster och hennes tillstånd. Smälte smöret och blandade ihop alla torra ingredienser, kände att något var fel, men vad sjutton var det. Helt plötsligt går det upp för mig att jag har ju även blandat i sockret och äggen ligger kvar på bänken.  Hela smeten var färdigblandad och där låg nästan det viktigste kvar. Jaja ibland får man improvisera och jag vispade ihop äggen och hällde i den redan klara smeten. Satte elvispen i skålen och började vispa, men nu hände nästa fel, vispen gick  av och for upp ur skålen med en massa chokladstänk över halva köket. Nu fick jag lägga allt åt sidan för att städa istället.  Ställde i alla fall in denna smet i ugnen och tänkte det får bära eller brista. Kakan såg bra ut när den kom ur ugnen, så nu var det bara smaken och det fick vi vänta på tills vi fick vårt besök på eftermiddagen

  Vi tog även idag varsin hund på trimbordet och det blev Nemo och Nellie.

 

Nemo njuter som vanligt av att bli ompysslad.

När hundarna var klara så blev det en tur till Löttorp och även till Byxelkrok för Lasse skulle köpa färg till huset.

Vädret höll sig bra och vid 15-tiden kom besöket. Upptäckte direkt att vi kände igen dessa två och det visade sig att vi hade talats vid på marknaden i Byxelkrok för ett par år sedan och då hade jag fått veta att deras lilla söta cocker var från Eva på Milovi´s.

Nu har de även köpt en liten valp av Silla på Twitchers och denna valp är helt efter våra linjer så de tyckte att det var kul att få träffa oss.

 

Båda deras hundar blev lite skraja när alla våra hundare ville hälsa dem välkomna. Deras äldre tik högg sig tätt intill sin matte, men lilla Vilma blev mer och mer taggad och snart var hon igång och lekte med Yra.

   

Hett gick det till och kul hade de medan vi fikade och åt min som jag trodde misslyckade kladdkaka, men det var nog en av de bästa jag gjort och den fick godkänt av våra gäster.

 

Dessa två godingar var det som var här igår. Vilma till vänster och Mitcha till höger. Jag trimmade även lite på Vilma för hon såg ut som om hon hade en massa hår i hela ansiktet, hon blev så söt när detta försvann och lite fick jag ta på öronen, men helst vill matte och husse ha dessa helt hårbeklädda

När de hade åkt hem så var klockan närmare halv sex och jag började med maten, eller rättare sagt var det Lasse som stod vid grillen och gjorde jobbet

   


Så var även denna dag slut och som vanligt avslutades den med en film framför TV.

Ia



Av Ia Hornesjö - 11 juli 2015 07:36

Vaknade av att Nellie puffade på mig och ville gå ut, klockan var bara 05.25 men vad sjutton behöver hon ut så kan ju inte klockan bestämma detta.  Även Yra passade på att gå ut med sin mamma.  Sally satte sig vid dörren och kollade om det var väder att gå ut i och så tog även hon ett kliv över tröskeln.

Lasse tyckte det var lika bra att låta alla gå ut nu när vi ändå var uppe.  Efter att vi släppt in alla hundar igen så kröp jag ner under täcket igen och låg och lyssnade på radion fram till sjunyheterna.  Sen klev jag äntligen upp denna morgon.

Lasse berättade om en dröm han hade haft och själv tyckte han att den var rätt kul, jag ville inte höra slutet, det knöt sig i min mage när han berättade, denna dröm betyder för mig att vi sk få ett tråkigt besked och detta var inget jag ville höra om.

Tog med mig 'Yra ner till postlådan och träffade där en av mina valpköpare som har en liten Elsa, de hade även köpt en ny liten valp en korthårig collie.  Vi bestämde att jag ska följa med dem på en promenad på morgonen.  Fick även Ölandsbladet att Vickan som kör tidningar.  Hade nästan glömt bort Lasses dröm efter allt detta och när jag kom hem så var det jag som berättade vad som hade hänt.

Vi ställde oss i solen och började trimma på våra hundar

 

Jag skulle in och hämta en trimmaskin och såg att jag hade fått ett meddelande. Läste och läste och där kom det, det tråkiga som jag nästan hade på känn. Min fina faster hade blivit sämre och låg nu på intensiven.

Vi fortsatte med trimningen och jag försökte slå bort tanken på min faster.

 

När vi hade trimmat färdigt så gjorde jag några crepes av pannkakorna som fanns kvar.  Solen sken och det var riktigt varmt ute.

Även våra hundar tyckte nog att vädret var toppen för alla var helt vilda och sprang fram och tillbaka och tog sig ett dopp

     

Det är så roligt att se dem och att de kan ta egna intiativ till detta. Förut har vi haft en sådan hög hundpool att jag har fått lyfta i och ur hundarna, men nu väljer de helt och hållet själva när de ska i och ur.

 

Mindre kul att det ju att få de dygnblöta hundarna i våra utemöbler, men håller värmen i sig så kommer de väl att torka i solen.

Jag ställde mig och rökt räkor medan Lasse tog sin lilla tupplur.

När han vaknade var det dags för hundarnas mat, de får detta mål utslängt i gräset så att de kan jobba lite

 

Solen sken fortfarande när det var dags för oss att äta vår middag

 

Efter denna middag satt jag och pratade med min pappa i telefon om det tråkiga som hade hänt under dagen.

De hade i alla fall varit till sjukhuset och kunnat prata med min faster och pappa hade berättat den massa bra saker.

  

Gick in och gjorde varsin whisky till Lasse och mig, inte något som är vanligt hos oss. men just i kväll efter dagens samtal så kändes det som om det behövdes.

Men som jag alltid säger, så länge det finns liv finns det hopp.

När vi pratat färdigt så spelade Lasse och jag lite kort innan vi gick in för att se lite på TV.

I morgon är en ny dag och då får vi besök att ett litet barnbarn till Nellie.

Ia


Av Ia Hornesjö - 10 juli 2015 10:18

Idag kändes det riktigt bittert ute. Regnet piskade mot taket och min flytmadrass flög upp ur poolen och slog rakt in i

sovrumsfönstret i den hårda blåsten.  Lasse undrade om han skulle ta bilen och hämta tidningen, först sa jag nej, behöver cykla eller gå denna bit på morgonen för att komma igång, men insåg att jag lika gärna kunde ta över frukosten och låta Lasse hämta tidningen.

Eftersom det bara var 10 grader och jag inte direkt kände för att gå ut och hitta på något så ställde jag mig i köket för att

att vara på fläsket och potatisen som fanns kvar sedan gårdagens kroppkakskok.

 

Det börjde lukta gott i köket och efter denna timme så var Lufsan färdig, men vem kan äta lunch redan nu, inte vi i alla fall utan den fick stå och dra in alla goda smaker någon timme.

Klockan var 10.00 och nu hade även solen börjat visa sig och temperaturen ökat till 14,6 grader, så jag bestämde mig för att ta en ordentlig promenad med ett par av hundarna. Gick ner i skogen för att kolla om det fanns några blåbär och det fanns det. Plockade inga denna dag men kommer nog att gå ner och plocka lite till en lördagspaj.

Åkte in och handlade och jag ville inte åka hem direkt utan det blev en tur upp till Valles för att jag måste ha mig ett par långbyxor.

Hem igen och så blev det den efterlängtade lunchen

 

Hade ingen som helst lust denna dag att vara ute, så jag bänkade mig framför TV:n och kollade på en gammal film fram till klockan 16,00. Bestämde mig för att göra något jag inte brukar, sova middag. Sov fakttiskt en hel timme. Sen

blev det TV igen och när Glamour var slut så blev det middagsdags

 

Det var gott, men jag ska väl erkänna att det inte var så lätt att få i mig denna mat, var nog alldeles för mätt sedan lunchen.

Så blev det TV igen men när klockan var 21.00 så måste jag bara ut och sträcka på benen, tog kameran med mig, men det blev bara tomten jag var på

 

När klockan var 21.30 så blev det åter en film fram till klockan 23.30 och sen så var det god natt för mig.


Av Ia Hornesjö - 9 juli 2015 21:45

Idag var det bara 10 grader ute och det kändes riktigt ruggigt när man satte näsan utanför dörren.

Enligt prognosen på radio så var det vad de kunde erbjuda och ingen varken sol eller värme kunde de hitta någonstans.

Men här på Vedbyskog visade sig i alla fall solen och när klockan var 7 så var det 15,6 grader, men även denna dag blåser det kraftigt.

 

Efter vår frukost så satte Lasse igång med att sätta upp skåpet på väggen. Vi har ju litet och alla utrymmen behövs för att det ska fungera, så skåpet var helt okej, fast jag från början sa "NEJ"

 

Att det var en ruggig morgon märktes på våra hundar och även Yra som alltid är i full gång orkade inte denna dag utan kröp upp i soffan och tog sig en vila medan vi åt vår frukost

Efter att jag hade hämtat och läst DN så ställde jag mig att göra pannkakor. Både Per och Åsa hade lämnat mjölk kvar i kylen och denna tyckte jag att det var lika bra att använda, så har jag ju även en gubbe som älskar pannkaka fast han inte får det så ofta



Sen blev det en tur till återvinningen, det är så slönt att se Lasse kasta saker, han är annars väldigt noga med att tänka "det kanske kan användas en annan gång"

På vägen hem blev det en tur till Löttorp, hade det mesta hemma till vad jag hade tänkt göra denna dag, men det viktigaste fattades och det var kryddpeppar.

När vi kom hem igen så ställde jag mig vid spisen och stekte fläsk till pannkakorna innan jag satte igång att skala potatis till de tänkta kroppkakorna som jag skulle göra denna ruggiga dag.

 

Solen sken och det var nästan 25 grader i solen, så det blev att sitta ute och äta vår lite sena lunch.

Efter denna blev det åter köket för mig. Potatisen var nu klar och jag ställde mig att pressa denna och ställde undan bunken för att svalna medan jag skar och stekte det fina sidfläsket i små tärningar.

När detta var klart så var det dax att göra degen, mjöl och ägg blandades med den nu svala pressade potatisen, allt till en fin och smidig det som rullades till 29 stycken bullar.

Nu skulle de bara fyllas innan de lades i ett lite saltat sjudande vatten. Det blev tre kok och varje tar cirka 15 minuter.

Solen sken ute och jag gick mellan kök och solstol, för missa strålarna utomhus ville jag inte.

 

Så var då alla dessa 29 kroppkakor färdiga för att svalna och sedan placeras i frysen. Men 6 stycken sparade jag till middagen, det var ju inte tänkt att det skulle bli en sådan kraftig middag efter att vi ätit pannkakor till lunch, men vad sjutton ner gick de i alla fall.

Men innan middagen var jag rätt slut, konstigt att det kan ta på kraftena att egentligen bara laga mat.

 

Gick ut och satte mig i solen och tog ett glas rosé som jag tyckte att jag kunde unna mig. Lasse sov gott i solstolen och jag tror att även jag slumrade till ett par minuter.

Gick in för att städa av i köket efter min matlagning. Passade på att tömma diskmaskinen för att få plats med allt nytt. Tog 2 ölglas och skulle ställa in dessa i skåpet, Lasse hade gjort om där inne i morse när han satte upp det nya skåpet, så jag vet inte hur det gick till med helt plötsligt släppte glasen från min hand och jag tog tag i ett annat glas som också föll i golvet. Jisses vad mycket glas det kan bli av att tre glas går sönder. Lasse var precis på väg in och jag fick ropa till honom att jag hade golvet fullt med glas och att han inte fick släppa in några hundar.  Han kom direkt till min hjälp med sopborste och skyffel och bad mig gå ut från köket.  Hundarna som visste att det var mat på gång för dem ville naturligtvis in och var lite hysteriska utanför dörren, så jag tog en matskål och fyllde med torrfoder som jag kastade ut på gräsmattan så de fick lite att göra medans städningen pågick.

 

Det var fortfarande varmt och skönt ute och efter att jag hade sett på min Glamour så var tanken att sitta ute och äta. Men som vanlig här på Öland kan det ändras fort och helt plötsligt var det svarta moln och så kom regnet som det hade sagt på radion att det skulle komma under dagen.

 

Det blev att duka inomhus .

Att äta kroppkakor med sallad är inte så vanligt i vårt hus, men denna dag kände jag för detta och egentligen undrar jag vad det kan vara för fel, det är ju potatis och kött och till detta serverar man väl oftast sallad. Men naturligtvis fanns det både skirat smör och lingonsylt till dessa.

Efter att middagen var klar och köket städat så satte jag mig i soffhörnan för att se "kniven mot strupen", ett program jag gillar.  Bad Lasse om lite fotmassage och slipning av mina fötter, något som han direkt gick med på. Kände hur jag nästan somnade, men höll mig vaken för att börja se en film, men redan klockan 21.30 kröp jag till kojs.

I morgon är en annan dag och det väntas regn hela dagen.

Ia




Av Ia Hornesjö - 8 juli 2015 07:38

Vaknade av att det var grått och regningt. Kändes som om jag lika gärna kunde ligga kvar i sängen denna dag, allt kändes så tomt nu när alla hade åkt hem.  Kan väl säga att jag har vekligen njutit dessa fem dagar med våra vuxna ungar och deras familjer i huset.  Skulle verkligen önska att vi hade så stort så att alla kunde vara här samtidigt, men tyvärr så är detta inte så lätt.

Tog det lugnt och satte mig och skrev på bloggen innan Lasse kom upp och började med frukosten.

 

 

 

 

Efter detta blev det en tur till loppis och jag handlade som vanligt ingenting, Lasse hittade ett skåp som jag direkt sa nej till, men han brydde sig inte om vad jag tyckte utan köpte detta och när vi kom hem så insåg jag att det var nog rätt okej

för jag behöver lite mer utrymme i mitt stora vitrinskåp.

Lasse fortsatte sedan med att röja och slänga saker (allt ska till återvinningen i morgon)

När klockan var 16 så fick våra hundar sin mat och sedan var det bara att lura in dem innan vi skulle gå på möte med vår vägförening.

Fick som vanligt en jättestor och god landgång, så någon middag behövdes inte denna dag.

Vi satt ute i solen tills klockan var nästan 21 då vi gick in och satte oss framför TV:n.

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards