Alla inlägg under juli 2015

Av Ia Hornesjö - 7 juli 2015 23:45

Klev in i duschen vid 6 tiden och hade redan då hört att Per och Nasek var på gång att packa bilen inför deras hemresa till Stockholm. Fem fina dagar har de haft här och denna gång har vädret varit toppen, men kanske lite mer mygg än vanligt.

Vi åt en frukost tillsammans innan de skulle åka. Klockan hann bli 7.30 innan de satte sig i bilen.

Känns alltid så tungt när någon lämnar vår stuga efter bra dagar, men så är ju livet och visst är det även skönt att vara ensam ibland.

Vid 9 tiden vaknade Åsa, Fredrik och barnen.  De hade bestämt sig för att hinna med en hel del denna dag inför deras hemresa senare på kvällen.

Klockan 13.00 kom det ett SMS från Per och Nasek som då var hemma i Slagsta.

Lite bilder från Rubinas kamera när de var till Böda och Hornsjön

     

Först blev det en tur upp till Norra udden för att gå upp i fyren. Sen hade vi bestämt träff med dem vid Äventyrsgolfbanan i Löttorp.

   

 

Det är en mycket fin golfbana med puttbanor så det är inte lätt, men roligt. Lasse vann med sina 25 poäng, jag kom 2:a med 30 poäng, Fredrik 3:a, Åsa 4:a, Julina 5:a, Rubina 6:a och gladast var nog Lilian för att komma 7:a.  Kan säga att det i stort sett bara var ca 1 poäng mellan varje, så alla var mycket duktiga.

När vi kom hem så var det dags för Lasses middagslur, själv satte jag mig och tog det lugnt i solstolen tills Åsa med familj kom hem. De åt ett par mackor och ville sedan iväg igen, denna gång var det Trollskogen som de ville till. Tog den långa turen där uppe och var bort några timmar.

När de kom hem så stod middagen på bordet. Denna dag var de deras tur att bjuda oss och det var jättegott.

Grillade mycket fina fläskkarreskivor med beasås. sallad och så gjorde jag en supergod potatis till detta med vitlök och färsk rosmarin.

 

Efter denna middag blev det dags för dem att börja packa bilen och när klockan var strax före 21  satt alla barnen  och bara väntade på att få åka hem till sina kompisar.

Klockan 2,57 i natt fick jag ett nytt SMS och då var även denna familj hemma igen.

Det här gör vi om nästa sommar.

Allt kändes så mycket bättre nu med det komunala vattnet och avloppet.

Ia



Av Ia Hornesjö - 6 juli 2015 23:45

Vaknade av att regnet slog mot taket.  Vet inte om det var hagel, men hårt lät det i alla fall,

Kom ihåg alla våra dynor. men dessa hade Per tagit in på kvällen innan de gick och la sig. så det var ju skönt

Idag var det Julinas födelsedag och vi skulle hitta på något hade vi bestämt, men vad gör man när regnet inte vill avta.

Alla vi tre familjer delade på oss idag och gjorde lite egna saker.

På kvällen skulle vi ha tacoafton eftersom jag vet att Julina gillar detta.

Solen sken och det var riktigt varmt, men blåsten gjorde så att det inte gick att sitta ute.

 

När vi hade ätit så satt barnen kvar inne och tittade på TV. Vi andra gick ut för att skjuta lite pistol.

Per och Åsa var bäst på detta.

Satte sedan uppe och kollade på Wallander tills den var slut.

I morgon är en ny dag och då åker Per och Nasek hem och vi andra ska försöka få till en golfrunda på äventyrsbanan vid Böda.

Ia

Av Ia Hornesjö - 5 juli 2015 22:15

Söndagen började bra, det blev tidigt bad i poolen av en glad Lilian som kunde vara där hur länge som helst.

Alla fick i sig lite frukost innan de försvann på olika aktiviteter.  Per och Nasek åkte till havet för att bada och sola, Åsa, Fredrik och barnen promenerade till Hornsjön och var där ett par timmar.

 

Lasse hittade på en massa saker att göra så vi själva kom ingenstans, men även jag kände mig nöjd i denna värme bara med att få ligga i poolen.

På dagen tog vi lite smått och gott och satt alla under ett myggnät som jag och Nasek hade ordnat.

 

Lite snack och funderande. Vår lilla fågel som ligger på ägg.

Vi skulle ha åkt och spelat äventyrsgolf men alla kände att de var för varmt



 

Efter maten så blev det lite lek för oss alla. Vi hade femkamp.  Jag ville skjuta men Lasse ansåg att inga vapen skulle vara med när barnen skulle leka med oss.

         

Lite bilder blev det från femkampen.

Alla blev trötta efter denna kväll. men Åsa och Fredrik vill till Byrum och se solnedgången så de åkte iväg.

I morgon är det Julina födelsedag, tyvärr ska det bli regn, men något ska vi väl kunna hitta på.

Ia

Av Ia Hornesjö - 5 juli 2015 07:33

Åter en dag med sol och värme. Redan tidigt var det så varmt att det nästan inte gick att andas.

Vi hade bestämt att åka till Böda Hamn på marknad, om man nu skulle orka detta i det varma vädret.

Började i alla fall med att åka till Löttorp och handla, Lasse till macken och spela på hästar. Hem igen och alla hundarna fick bada innan vi skulle åka. att ta någon med sig denna varma dag kändes inte rätt, de har det så mycket bättre hemma i stugan där AC sprutar ur kyla dygnet om.

 

Inte var det mycket att se, men bara ett måste när det är marknad. Lasses gick in på rökeriet och handlade lite rökt lax och rökt torskrom. Vi kände oss sugna på något och bestämde att fortsätta upp till Byxelkrok för att äta baka potatis.

 

Det enda de hade var med skagenröra, alltså inget för mig eftersm denna röra innehåller crabefish. men de var snälla och gjorde en potatis till mig med bara räkor.

Gott var det och sedan fortsatte vi med att gå och handla lite i en nyöppnad butik som bara har egentillverkade delikatesser.

 

När vi kom hem så ville Lasse vila, vi andra satte oss ner och tog en liten lätt drink och melon.

Dagen gick fort, hundarna badade och hade det mysigt, även jag var ner i poolen ett par gånger för att svalka mig.

Ingen av oss vill ha någön middag denna kväll, men lite gott från Rökeriet och den nya boden var ju mysigt att smaka på-

 

Mums vad gott det var,  inte mycket jag kunde äta, men osten och alla olika marmelader smaka bra.

Hade fått veta vid 15-tiden att Åsa, barnen och en vän till dem tänkte komma ner och besöka oss. Att de skulle ta minst 6 timmar gjorde ju att vi visste att det skulle bli sent. Så Per, Nasek och jag tog med oss Yra ner till Hornsjön och kollade på solnedgången

 

Sent om sido så kom Åsa, barnen och Rickard.

 

Att äta något så sent var inte att tänka på, men det var ju viktigt att vi fick varva ner så det blev att vi satt ute någon timme och drack ett glas vin och pratade.  Myggen var för jäkliga och lilla Lilian hade snart hela ansiktet fullt av dessa. Både Åsa och Nasek hade stora svullnader på benen.

Alla gick till sitt och jag tror de flesta somnade ovaggade.

Själv låg jag länge vaken, som vanligt,

Ia

  


Av Ia Hornesjö - 4 juli 2015 07:07

Även denna morgon var helt underbar. Började som vanligt med att hämta tidningen och sätta mig i lugn och ro för att läsa.

Per och Nasek hade bett om att få sova ut och det förstår jag att de behövde.  Vi hade som vanligt ätit tidigt så det blev att göra en liten frukost till gästerna när de hade stigit upp.  Satte mig på baksidan och pratade med dem medans de tillsammans med alla våra hundar satt och åt sin frukost.

När klockan närmade sig 11 så ville Per och Nasek ta sig en tur bort till Byrum, tanken var att de bara skulle gå till kalkbrotten.  Jag frågade Lasse efter att de hade börjat gå om vi inte skulle ta cyklarna och även vi ta oss till Byrums raukar.

Det hade hunnit ungefär halva sträckan när vi kom i fatt dem. När vi sedan kom ner till kalkbrotten så ville Lasse fortsätta fram till Byrums strandbad för att köpa något i kiosken.  Vi bestämde oss för detta och både gick och cyklade.

 

Jag stannade upp då och då och tog lite bilder med mobilen

 

När vi kom fram så var Lasse trött och ville direkt ha en dricka, själv hade jag med mig en ramlösa. Det blev även lite annat att tugga på.

 

Var ner mellan kalkstenarna och kollade efter småfisk och räkor.

Sen efter någon timme vandrade vi hemmåt igen.

Lasse och jag cyklade på och var hemma en bra stund innan Per och Nasek anlände, men det var jätteskönt att ha tagit denna mil idag.

Lasse slängde sig på sängen och sa att han var alldeles slut.  Själv tog jag ett topp och några simtag i poolen.

Det blev aldrig att vi tog ut någon bil denna dag, allt fanns hemma.

 

Lycka låg i nästan en timme i badet och när hon kom upp så var hon säkert både blöt och stel och torkade sig mot husväggen, Olga kollar vad hon håller på med.

 

Per kom ut med melon och alla hundarna flockades runt honom för att få sig en smakbit.

 

Att sedan lämna bitarna kvar på borde tyckte visst Yra var toppen, för jag vände mig inte om många minute innan jag insåg att denna lilla tjej satt mitt på bordet och melonskivorna var borta.

 

Åt en sen middag med grillad entrecote.

Satt ute bara till 21 denna kväll, sen ville både Lassse och Nasek in för att slippa myggen.

Själv hade jag gärna stannat ute hela natten.

Ia


Av Ia Hornesjö - 3 juli 2015 07:51

I går var det en del som skulle göras.  Kvällen innan hade vi fått veta att vår son och sonhustru skulle komma på besök ett par dagar och det kändes jättekul.

Men innan dess så skulle vi lämna in vår bil för service, handla mat till kvällen och ev. hinna med lite pälsvård av hundarna. Fick en liten lånebil så vi kunde komma hem från Löttorp, hade aldrig denna dag orkat gå dessa 5 km.

Det var varmt redan på morgonen och denna dag kände tydligen hundarna av detta också, de sov mycket, både Yra och Lycka som gillar att bada tog flera egna intiativ att gå och svalka sig i poolen. Ett tag låg Lycka i så länge att jag tänkte att det inte var bra för henne, men hon njuter så av att bara få simma runt, så hon fick bestämma själv.  Yra simmar inte i poolen utan går mer bara runt och doppar sig lite då och då..  Lurade i alla hundarna i alla fall så att de blev lite avkylda i värmen.

Klockan 12.30 så dök Per och Nasek upp, de hade åkt hemmifrån vid halv sju på morgonen och tagit det lugnt under vägen.

Gjorde några mackor och kaffe innan de satte igång med att plocka ur bilen.

Nasek var trött, hade nästan inte sovit något natten innan och ville lägga sig och vila lite.  Vid 14.30 åkte Lasse och jag in för att hämta ut vår nyservade bil och sen ville Lasse ta sig en liten middagstur.  Själv hoppade jag ner i poolen och hade det skönt och sedan la jag mig på madrassen och bara njöt av värmen och det skalpande ljudet under mig.

Innan middagen som vi ville ta lite sen denna varma kväll så tog vi n liten drink och melon.

 

Hundarna gillade besöket och höll sig nära oss hela tiden


Sen vill jag ju se mitt Glamour så även där blev det att jag gick in och de andra satt ute.

 

Det blev grillade lammspett till middag

och jordgubbar som vanligt till efterrätt-


Kvällen var hel underbar. Vi sköt lite med både gevär och pistol, men myggen var också med och gjorde pinan svår för Nasek, men med lite extra kläder på ben och armar så fungerade även detta.

 

Månen lyst starkt över hela Vedbyskog och jag var bara tvungen att ta en liten bild med mobilen.

Per och Nasek gav sig sedan ut på en liten fotovandring vid 22.30 tiden, men de bilderna har jag inte sett.

Dagen var perfekt.

Ia



Av Ia Hornesjö - 1 juli 2015 19:52

Idag var det Lyckas dag, hon fyllde 11 år och var den som fick bestämma lite denna dag.

Började morgonen med att ta med henne till postlådan.  Hon var så lycklig, visade en enorm glädje av att få vara helt ensam med mig.


 

 

Just det där att få bära hem en tidning till husse är bara så kul, tycker Lycka.


Vet inte riktigt vad dagen tog vägen, visst hundarna badade, jag badade och hade det skönt. Var som vanligt en tur till Löttorp för att handla lite.

Kvällens middag blev rester från gårdagen, en liten enkel pyttipanna på grillkarren

 

Naturligtvis var hundarna med och fast det var Lycka som skulle ha fått den stora äran att slicka tallrikarna så blev det hennes tre barn som gjorde detta

 

Men jag tror att hon var nöjd med dagen ändå.

Lite efterrätt blev det

 

Till jordgubbarna passade de bra med ett glas iskallt vitt vin.

Kvällen avslutades med lite puss och rengöringskalas mellan Yra och Qling

 

Så söta är de, men Qling är ju en kille som älskar alla och är mycket noga med att hålla dem rena och fina.


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards