Alla inlägg under augusti 2015

Av Ia Hornesjö - 22 augusti 2015 21:14

Ja även denna dag bestämde vi oss för att fortsätta med tapetseringen. Lika bra att få det mesta klart nu.

   

Sen var klockan redan 12,00 och vi skulle till ATG och sedan till Löttorp för att handla middagsmat.

Tog en tur upp till Böda Sand

 

Det var så mycket bilar på P-platsen när vi kom så vi undrade var alla var denna dag.

Satte oss ner och tog en fika och snart så var vi mitt inne i ett bröllop. Det var så fint med två brudar denna dag.

Sen fortsatte vi hemåt till värmen i skogen.

 

Våra hundar bada mycket dessa dagar, både på gott och ont, alla tovor som blir efter alla bad är ju inte så roliga, men huvudsaken är att hundarna gillar detta.

Hade gjort en film, men den verkar inte kunna sättas in här i bloggen.

Så kom då kvällen och ikväll fick det bli lite tacos.

 

Hundarna var som vanligt med oss och det var fullt ös på dem alla. Nemo tog denna kväll över Qlings jobb att göra Opus fin i öronen'

  '

 

Kvällen var underbart fin med alla färger och slappande hundar.

Avslutar denna blogg tidigt ikväll och sätter mig nu till ro framför TV:n

Ia 

Av Ia Hornesjö - 22 augusti 2015 07:15

Idag hade vi redan när vi vaknat bestämt oss för att börja tapetsera. Köpte taperer redan i påskas när vi var här, men har inte haft tid att börja.

Så direkt efter att vi ätit, jag varit och hämtat tidningen och hundarna fått sin mat så stängde vi in oss i storstugan och satte igång.

 

Det blev att jobba i 4 timmar i ett sträck och snyggare och snyggare blev det i rummet. När långsidan var klar (klart är det inte förrän till våren då lister och socklar kommer på plats) så ställde vi tillbaka möblerna.

Jag kom sedan på att vi ska flytta hela bokhyllan till denna sida, men det får bli i morgon efter att all tapetsering är färdig.

Lite lunch kände vi för nu.

 

Sen blev det bara en snabb tur till ATG och Löttorp. Tog en tur in till Kupan och de hade fått in flera fina porsinsdockor. Har ju några redan så jag var bara tvungen att köpa en liten flicka att sätta i soffan.

Sen blev det en middagslur för Lasse och ett dopp och lite vila i poolen för mig innan vi gav hundarna sin mat och jag påbörjade middagen

 

Det blev som synes salla även denna kväll, men gott var det.

Sally är pigg och allert men fortfarande väldigt snorig. Det verkar ta lika lång tid för både mig och henne att bli riktigt friska igen.

Ia

Av Ia Hornesjö - 20 augusti 2015 22:30

Idag var det en lite kylig morgon, bara 12 grader visade termometern på, men det skulle ändra sig fort.

 

Ja efter den lunchen mådde jag som jag redan visste att jag skulle må. Tål ju inte fett och nu efter att ha ställt mig på vågen denna morgon och nästan fått en chock så undrar man ju hur jag tänker. Men Lasse mådde som en prins.

 

Att bara vara hemma i grytan orkade vi inte, hade tänkt ta med oss våra gamlingar upp till hundlekplatsen denna dag, men avstod på grund av vädret. Men vi tog i alla fall med oss tre hundar och åkte upp till Böda och gick en promenad på de svalaste ställena. Det var i alla fall bättre temperatur där uppe än i vår skog och det var fortfarande en hel del med folk i rörelse denna dag. Vid parkeringen växte de nya maskrosor, så man börjar ju undra om det är en ny sommar på väg.

 

Kunde inte låta bli att ta en bild på denna lilla söta husvagn.  Tänk vilken skillnad det har blivit på standarden och jag trodde inte att någon skulle nöja sig med denna nu för tiden.  Men här var det livat i alla fall.

Det blev sedan bara en snabb tur upp till Byxelkrok och deras Ica för lite inköp till middagens sallad.

När vi kom hem och släppte ut hundarna i bilen så sprang de alla tre direkt ner i sin pool och svalkade sig.

Som vanligt så ville Lasse ta sig en liten vila innan det var dax för hundarna att få sin mat. Själv tog jag ett snabbdopp och sedan la jag mig i ca 30 minuter på madrassen och bara vilade.

Efter hundarnas mat tog jag cykeln till postlådan och den var idag rätt fylld med post. Fick bland annat från SKK att jag har en uppfödargrupp på Böda.  Vi får väl se hur det går med detta och vilka som kan tänkas hjälpa till.

Vi väntade med maten fram till klockan 19 denna kväll för att det skulle bli lite svalare på vår uteplats.

 

Ja så var även denna dag över, men de lovar varmt väder fram till måndag. Får se vad man orkar med, men det finns en del saker att göra inomhus som vi har tänkt börja med i morgon.

Ia


Av Ia Hornesjö - 20 augusti 2015 06:38

Morgonen var som den har varit nu i flera dagar, helt ljuvlig.

Hundarna var i full gång med att leka och bada när jag kom tillbaka från brevlådan. Hade fyllt upp deras bassäng med nytt vatten och det märks att de då gillar den ännu bättre.

Gjorde det vi skulle innan klockan 11,00 då vi hade bestämt oss för att ta med oss Yra och Qling på lite socialträning till Borgholm.

Började med att stanna upp i Köpingsvik och gå in och kolla i Sport tälten, det var idag 60% rabatt på det redan tidigare billiga priserna.  Det fanns mycket jag skulle vilja köpa, men efter sommarens viktuppgång så känns det inget roligt att köpa kläder, men två sport BH-ar blev det i alla fall.  Lasse köpte ett par nya solglasögon.

När vi kom in i stan så kände jag mig hungrig. Vi ville inte gå på någon hamburger eller pizza restaurang utan det skulle vara något pitoreskt med hembakat. Det ställe vi tänkte på var redan stängt för säslongen så vi vandrade vidare genom stan för att leta efter något.

 

Där bland alla småkåkar och den gulliga biografen hittade vi vårt ställe.  Det stod i alla fall Café på skylten.

Gick in på en bakgård där det fanns många små¨bord på den ojämna marken. Det var så gott som fullbelagt och även ett par småhundar låg under borden med sina mattar. Vi knölade oss in mitt i denna lilla röra och hittade ett bord som  var litet och vingligt.  Men vad gjorde det, vi såg på de andra borden att det som stod där verkade gott och mycket trevligt upplagt.

Fick en femhundring av Lasse som bad mig gå in och beställa något.  Tittade på deras meny och det fanns en massa gott, men som alltid så faller jag för en god smörgås med salami och brie. Så det fick bli detta.  Allt gjordes iordning vid beställningen, inget som låg framme och blev torrt.

 

Jag lovar att det var en helt underbar macka. Det var något gott nybakad bröd i rätt tunna skivor och sedan men härlig grönsallad med en dressing som var så god. Brie i massor och sedan skivad salami i lite tjockare bitar. Mums vad gott det var. Våra hundar skötte sig perfekt. båda la sig tillrätta under bordet där vi satt och inte brydde de sig ett dugg om de andra hundarna som kom och gick.

Sen när vi var klara så fortsatt vi vår lilla vandring genom stan. Lasse ville spela på hästar och jag ville till Kupan för att leta glas.

 

Hittade inte de glas jag letade efter, men två Camparieglas fick duga.

Sen vände vi hemåt på rätt tomma vägar.

Det var som vanligt varmt och klibbigt hemma på tomten, Lasse kände för lite vila och jag tog mig ett dopp och la mig sedan tillrätta på madrassen

 

När Lasse vaknade och hundarna hade fått sitt eftermiddagsmål så provade jag glasen med lite Martini.

Det var gott och glasen var goda att dricka ur.

I kväll blev det grillning och det var Lasse som stod vid grillen

 

Det blev spett med kryddstark korv och fläskfilé, därtill min goda rosmarinpotatis.

Lasse hade köpt ett vin på systemet som vi provsmakade, det var lite väl starkt tyckte jag. Inte så ofta vi köper ett som har 14% alkoholhalt.

Kvällen var så där lagom skön.

Gjorde lite glass till efterrätt

Sen blev det som vanligt TV och sova.

Ia


Av Ia Hornesjö - 18 augusti 2015 20:29

Morgonen gick bra, det var fortfarande inte så där supervarmt ute och jag tyckte att det gick lätt att cykla till brevlådan.

På hemvägen upptäckte jag att våra grannar från Norrland hade kommit tillbaka och kände lite panik för att vi hade släppt ut hundarna och låtit dem skälla tidigt denna morgon. Vet ju att de alltid kör bil hit på natten och behövde säkert sin morgonsömn.  Men nu var det gjort och inte mycket som kunde ändras på

Vi bestämde i alla fall att vara borta så mycket som möjligt denna dag.  Värmen var tryckande på tomten och varken jag eller hundarna tyckte att det var direkt skönt.  Tur kan jag väl säga att det finns pool till oss alla.

Satte på AC:n på 18 grader och stoppade in alla hundarna i stugan, nej alla var det ju inte, både Yra och Qling var ju redan i bilen innan vi hade hunnit ut, tyckte nog att vi kunde ta en till med oss och då fick det bli Olga, de tre yngsta i vår flock.

Bestämte oss för att åka upp till Trollskogen, men innan vi åkte dit så tog vi en sväng in på Böda hamn och lät hundarna leka av sig i lekparken.

 

Roligt hade de och både jag och Lasse sprang en del och det var riktigt svettigt.

 

Qling var ivrig och ville leka direkt och husse tyckte också att det var kul, så de sprang tillsammans runt de hinder som fanns.

             

När vi var lagom trötta och svettiga så fick hundarna vatten innan vi satte oss i bilen igen och forsatte upp mot Grankullavik och sedan till Trollskogen

 

Det märks att vi är inne i augusti, för tomt var det på alla vägarna.

Men  när vi kom fram till Trollskogen så var det så fullt med bilar och husbilar så att det fanns nästan ingen P-plats.

 

Killen i kiosken höll på att baka kanelbullar, så det gick ju bara inte att låta bli att ta en fika och en god bulle.


 

Det  var så vackert när vi körde denna väg tillbaka. En alldeles blå himmel och höga temperaturer gör att man tycker det är synd att så många just nu redan har fått börja jobba eller gå i skolan.

Tog en tur in till Löttorp för att handla lite mat till kvällen. Inte för att jag kände mig direkt sugen i denna värmen, men något skulle vi väl ha att bita i.

Väl hemma igen var det fortfarande nästan 40 grader på vår terass och jag tog mig ett snabbt dopp i poolen och sedan ja jag mig i nästan en timme och bara guppade på en madrass i vattnet.

Nu var det dax för hundarnas eftermiddagsmål och sedan en liten stund i köket för att göra en sallad.

 

Fortfarande varmt när vi satte oss till bords, men med fläkten på så kändes det rätt skönt i alla fall.

Tog en flaska skumpa till middagen för att ha något att skåla med för mammas födelsedag.

Satt sedan ute till ca 21.00 och spelade lite kort. Sen blev det kommisarie Bank till klockan var ca 22.30 då jag gick in i mitt datarum för att göra denna blogg, men det bara trasslade så den fick vara tills idag på morgonen.

Idag är det en ny dag igen och solen skiner som vanligt över Vedby Skog.

Ia



Av Ia Hornesjö - 17 augusti 2015 23:00

Måndagen kunde inte börja bättre än vad den gjorde denna dag.Efter frukosten tog jag cykeln ner till brevlådan som vanligt, men idag fanns det inte bara DN i lådan, det fanns även ett stort paket. Först tänkte jag att det var något som var lagt i fel låda, tog upp detta och det var tungt och från systembolaget. Hittade ingen lapp i lådan om vad detta kom ifrån. Fick ta det i handen och leda cykeln hem. När jag kommer in så säger jag till Lasse, titta vad jag hittade i brevlådan och så öppnade jag paketet och ser två flaskor vin och en trevlig lapp.

 

Vad glad jag blev för detta. Jag tog bilder på brudparet för att glädja dem och de gjorde mig verkligen glad att detta uppskattades.

Ställde mig och gräddade lite pannkakor till lunch.

Det var redan så himla varmt och egentligen orkade jag inte så mycket, men lite tovutredning på Yra var bara ett måste, hon badar ju mest hela tiden och jag ska väl inte säga att jag torkar och borstar ut hennes päls efter dessa bad, så tovor blir det i stället.

 

Trött blev hon och så här lugn är ju inte så ofta man ser denna lilla dam.

Tog en tur in till Löttorp för jag skulle handla lite till min mamma som fyller år och så måste vi tanka.

Tog en tur in på Kupan  Lasse hittade en agilitytunnel och två keramikskålar till hundarna, sen köpte han 4 DVD filmer. Jag hittade som vanligt igenting som jag ville ha. Kom ihåg att jag skulle ha tittat efter martiniglas, men det får väl bli en annan dag.

 

Att det var varmt denna dag märktes även på våra hundar

 

De låg utslagna lite var stanns Qling han ligger under huset där det är svalast.

Lasse han jobbade inne med att slipa väggarna i storstugan inför vår tapetsering som vi snart ska börja med.

Själv gjorde jag ingenting i värmen, kunde inte ens vara ute fast jag gillar solen.

 

Detta fick igång alla hundarna som stormskällde för att det var så roligt.

Tog en tur ner till brevlådan för att kolla om det hade kommit någon post, men den var tom. När jag cyklade hemåt så började det blåsa riktigt ordentligt, det kom stora svarta moln på himlen och jag tänkte att nu kommer regnet innan jag hinner hem. Men som vanligt här så uteblev detta och snart så började solen skina igen. Men temperaturen sjönk ordentligt.

 

Man blir ju lite lätt frusen när temperaturen faller från 44 grader till 26 och jag var tvungen att gå in och sätta på mig mina långbyxor och en tröja.  Lasse fick välja denna kväll och då blev det middag inne.

Ja så var kvällen slut rätt tidigt.  Upp i ottan och i säng före midnatt.

I morgon är en ny dag och min mammas 89:e födelsedag. Tråkigt att vi inte är hemma, men det får bli som vanligt en tur till dem när vi kommer till Stockholm igen.

Ia


Av Ia Hornesjö - 17 augusti 2015 06:42

Tog cykeln tidigt till brevlådan för att jag hoppades träffa någon från gårdagens bröllopsfest. Jag hade gjort ett bildspel och lagt upp på ett stick som jag ville överlämna.  Turen hade jag med mig, mötte brudgummens pappa som var ute med hunden och kunde få överlämna detta. Han blev jätteglad och jag hoppas brudparet blir det samma.


Kände för att ta mig ett dopp denna morgon, men orkade inte ta av mig kläderna och bli blöt, så det fick vara, fast det var så varmt redan och i dag kändes det riktigt klibbigt på kroppen.  Lasse har alltid något på gång och jag blev nästan trött bara av att se honom jobba. Visste att tvättmaskinen var igång så jag kände att jag kunde ju i alla fall hänga tvätten, men när jag kommer in så är den redan tömd och ute står Lasse och hänger även denna.   Något måste jag göra tänkte jag och gick ut och plockade en hel del med riktigt mogna björnbär och sedan gick jag in och gjorde en pajdeg och gjorde 10 stycken småpajer så att jag skulle ha något att ta med mig till vår lilla utflykt vi skulle göra denna dag.


Hundarna var i alla fall duktiga med att bada mycket, det är så skönt att de känner när de behöver ett dopp.

Vi 14-tiden skulle vi möta våra gamla grannar Elisabeth och hennes dotter Linda med sin kille Linus vid kamelbondens minizoo.  Det var Elisabeth som hade föreslagit den platsen för hon ville klappa på lite kameler.  Vi kom dit innan de hade hunnit fram, solen strålade och det var helt vindstilla, inte en liten skugga fanns det och jag kände att här kan vi bara inte vara.  Tittade efter kamelerna och såg att det fanns en långt borta vid kamelridningen, sen är det ju bara lite kaniner och någon minigris och inget för mig att betala 80 kr för att gå in och ta en fika.  Sen fick vi även se att det stod slut på det mesta i fikaväg och ingen glass fanns det heller denna varma dag. Ringde till Linda och frågade var de var, de hade hunnit till Köpingsvik och jag sa "vänd tillbaka till Borgholm så träffas vi där".  Vi träffades på Nettos parkering och sedan åkte vi vidare ner till hamnen.  Där hittade vi direkt en jättefin plats att sitta vi.

 

Kajor finns det gott om i Borgholm och denna kom direkt och satte sig hos oss när vi började ta fram vårt fika.

 

Elisabeth ville helst att vi skulle ta med oss alla våra hundar denna dag, men både värmen och platsen vi skulle träffas på satte stopp för detta och det blev bara Qling och Yra som fick följa med.

Sen fick vi se Thord och hans vän Janne komma gående. Thord fick syn på oss och blev så glad. De kom fram till oss och vi satt och pratade.  Opus som såg att vi var upptagna med annat passade på att sätta sig mitt på fikabordet

 

Inte brydde han sig om att husse sa till honom att gå ner. Nej här satt han bra, tyckte han.

Vi träffades lite mer än en timme och snart var vi redo att vända hem igen.

Lovade Elisabeth att vi ska komma till Kalmar någon dag och fika med henne, innan sommaren är slut.

På vägen hem så passade vi på att besöka Netto, men det fanns inget speciellt att handla. Köpte ett paket med Scans grillhamburgare som är jättegoda och lite annat i matväg.

När vi kom hem vid 17-tiden så var det fortfarande så hett på vår veranda och fast vi hade fläkten på så visade sig temperaturen på över 30 grader. 

Vi kände oss inte direkt hungriga utan sa att vi gott kunde vänta till klockan 19 innan vi  åt.

 

Temperaturen sjönk sakta men säkert och den var i alla fall nere i 27 grader innan vi satte oss till bords.

När vi hade ätit och skulle spela lite kort så kändes det nästan lite kylslaget fast temperaturen fortfarande var ungefär 25 grader och jag fick sätta på mig en tröja.

Vi satt ute till efter klockan 21, gick då in för att se på Beck.

Tänkte att denna natt lär vi nog bli väckta många gånger av skott, bockjakten är ju på gång och då brukar det smälla ordentligt.  Men inga skott hörde vi denna natt. Inte heller bockens skällande.

I dag är det en ny dag och en ny vecka.

Ia



Av Ia Hornesjö - 16 augusti 2015 07:10

Redan på morgonen kände man att detta blir en fin dag. Inte ett moln syntes på himlen och den hade en lite speciell färg denna dag.

Hundarna var trötta och väldigt lugna. Yra och Lycka badade en del och Yra ville så gärna leka, men de andra visade

henne att det blir ingen lek.

 

I kväll ville jag grilla och de ska man också försöka hitta en bra köttbit.  Inte alltid lätt här på Öland. Men på Ica hade de lammkotletter som var färdigkryddade och vaccade. Detta brukar inte jag vilja ha, men när inget annat tilltalade mig så fick det bli dessa till ett pris som vi inte är vana att betala i Sthlm,

Vi intog en liten lunch vid 13-tiden.

 

Slappade mest i denna tryckande värme.  Tog oss varsin tupplur innan vi skulle ner till havet och titta på bröllopet.

Det fick bli cykel denna dag, egentligen en väldigt skön sådan och det tar inte så lång tid att cykla dit, så jag undrar varför jag inte gör det varje dag.

När vi kom fram så var det lite folk redan på plats.

 

Vi ställde oss rätt högt för att kunna se allt.  De flesta av brudgummens släktingar känner vi ju och även Ewa som skulle viga dem.

 

Det blev många bilder som jag tog från denna vackra plats. Visst hade de en fotograf med på bröllopet, men jag tog lite bilder från andra vinklar än vad hon gjorde, så jag har nu gjort ett bildspel till dem.

Vi cyklade hem och det var så torrt i marken att det dammade friskt från de bilar som körde förbi.

Vi tog det lugnt när vi kom hem. Det var så varmt så ingen av oss kände för att stå vid  grillen. Men jag tog detta jobb denna kväll. Inte så vanligt för grillen brukar Lasse vilja sköta.

 

Söndag:

Natten var jobbig, det var stekande hett i sovrummet och även hundarna hade svårt att koppla av. Fick kasta ner dem från sängen flera gånger för att de bökade så mycket.

Vid fyratiden satt bocken i gång att skälla och naturligtvis så måste Qling svara honom. Men slutade direkt när vi sa till honom att vara tyst.

Två envisa flugar har vi också haft i sovrummet denna natt och de ska ju naturligtvis vara i ansiktet.

Blir nog en bra dag i alla fall.

Vi ska träffa Elisabeth, Linda och Linus vid Kamelerna för en fika.

Nu är klockan 07,00 och dagen kan börja,

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards