Alla inlägg under augusti 2015

Av Ia Hornesjö - 14 augusti 2015 21:14

Dagen började som vanligt med frukost och en tur till postlådan. Morgon var så vacker.

 

När jag kom tillbaka så gick jag ut bland mina björnbärsbuskar

 

När detta var klart så tog jag upp ett par hundar på trimbordet och trimmade lite på dem.

Sen blev det en tur till Högby Kyrka'

 

Att åka dit och tända ljus för våra bortgångna släktingar det gör vi varje år, men idag var en speciell dag och vi åkte dit för att tända ljus och be lite för Birgit som begravdes idag i Södertälje


  Sen fortsatte vi upp till Böda hamn

   

Hade tänkt att äta en god smörgås där, men de enda de hade var en massa skräpmat som inte passade oss.

Fortsatte upp till Byxelkrok för att besöka Mormors Kafe, där brukar allt var gott, men idag var det lite si och så med detta.

 

Det fanns inte mycket att välja på men det fick bli två mackor som vi delade tillsammans med alla hungriga fåglar.

Sen åkte vi hem och jag tog ett dopp i poolen.

Ringde till pappa och hörde att de hade varit en fin begravning och nu var de i samlingslokalen.

Senare fick jag flera fina bilder från begravningen av vår dotter Ann

 

Sen var det bara middagen kvar'

 

Nu är klockan 22,00 och jag ska sätta mig i lugn och ro och se på Vera.


Ia





Av Ia Hornesjö - 13 augusti 2015 23:30

Morgon var fin och jag började med att ta cykeln till brevlådan. På vägen hem hade jag sällskap med en granne (de som bor på Lasses farmors och farfars gård) . På lördag blir det fest där uppe, de ska ha bröllop. Sonen ska gifta sig vid Alvedsjö Bodar och sen blir det fest på Vedby Skog. Jag berättade att vi tänkte komma ner till havet och få skåda detta, det är ju inte varje dag jag får se ett sådant bröllop i verkligheten, men har ju fått se det flera gånger via min serie Glamour.

När jag kom tillbaka hade Lasse redan satt igång med att måla på huset och jag satte mig tillrätta i en stol och kollade på honom och på de svarta molnen som kom med full styrka på himlen. Tänkte att nu kommer nog regnet.

 

Men molnen försvann snabbt och snart flödade solen igen över Vedby skog.

Jag tog på mig både långbyxor, långärmad tröja och stövlar för att plocka lite björnbär.. Dessa bär mognar nu mer och mer för varje dag och jag kommer att ta bara de mogna lite då och då.  Fick ihop ca 1 liter denna morgon.

När jag höll på där inne i buskarna så såg jag något vackert rött som glänste.

 

Denna buske hade jag aldrig sett innan och blev nyfiken på vad det var. Fick hjälp med detta genom FB och fick veta att det var en Olvon.  Den ska jag inte ta bort i alla fall, men det mesta av björnbärsrevorna måste Lasse hjälpa mig med att ta bort.

Lasse tog upp Olga på trimbordet och gick igenom henne, hennes päls är inte i bästa skick och jag vill inte visa mina hundar ovårdade om de ska få vara med bland folk.  Men det räckte med borstning för att hon skulle se hyffsad ut.

Även denna dag ville vi upp till Böda med några av hundarna och idag fick det bli 3 stycken. Känner att de inte får träffa så mycket folk och djur här hemma på Vedby Skog, det går ju ingen nöd på dem, de har sin flock som de trivs med, men lite

sociala måste de ju också vara.

 

Vandrade även denna dag runt i ca 2 timmar. Den lilla husvagnen på bilden har jag trånat efter i flera år, tycker att den är så söt och skulle passa perfekt för oss att ha om vi ville åka på utställningar och ha flera hundar med än de som ska ställas.  Men det är ju bara jag som vill ha denna, så jag får väl fortsätta att hoppas på att Lasse ska ändra sig.

Avslutade den långa och rätt jobbiga promenaden med varsin glass. Ja även hundarna fick glass denna dag.

På vägen hem bestämde jag middagen så det fick bli Rosas Handel som vi besökte.

En liten middagsdrink fick det bli även denna dag. Tänk vad solen ställer till med, men det är ju så gott att ta denna strax innan vi ska börja med maten.

 

Min absolut bästa drink på sommaren. Med massor av is.

Tog en tur ner till brevlådan för att kolla om vi fått någon post och idag var lådan full med brev. Så nu vet vi att det fungerar i alla fall och hoppas det inte ligger några även i lådan hemma i Slagsta.

Lasse hade lagt sig att vila när jag kom tillbaka och jag satte mig ner ett litet tag innan jag gjorde iordning hundarnas eftermiddagsmål.

Sen blev det det vanliga för mig.  Jag fick försvinna in i fantasins glamorösa värld i 20 minuter innan jag plockade fram middagen.  Lasse stod vid grillen denna kväll och grillade världens godaste korv.

 

Denna kan jag varmt rekommendera .

Det blev även denna kväll lite kortspel och till denna så bjöd jag Lasse på min hemgjorda glass.

 

Funderade lite på om jag skulle göra en glass med björnbär, men det blev bara med vanilj denna kväll.

 

Det fick bli en kvällsbild innan jag gick till sängs.

I morgon blir en jobbig dag för många. Min kära Biggan ska begravas, visst skulle jag vilja vara där, men jag vet att hon och alla andra förstår varför jag inte kan komma. Lasse och jag tar en tur upp till Högby kyrka och tänder ljus för Biggan. Jag saknar henne så mycket.

Ia




Av Ia Hornesjö - 13 augusti 2015 06:36

Även denna morgon bjöd på ett underbart väder.  Tog cykeln till brevlådan för att hämta tidningen innan frukost.

Lyx att sedan komma hem och sätta mig vid dukat bord.

Tog fram en stor kycklingfilé ur frysen och la in denna i kylen istället och så var middagen planerad för kvällen.

Gick en runda på tomten och såg att massor av björnbären hade börjat bli mogna, det gäller att hinna ta dem innan de ramlar av, tänkte jag och skred fram med mina bara ben och armar bland alla revorna.
 

Gick med hundarna till derars pool och det blev direkt bad för fyra av dem som vanligt.

Ville ta en tur upp till Böda med ett par av hundarna, denna dag fick det bli Nemo och Yra som földe med. Även Nemo är jätteduktig och inte ett skall fast vi mötte massor av hundar och även blev utstkällda av de som var uppbunda vid sina husvagnar eller tält.

 

Efter att vi hade vandrat runt i ett par timmar så var både vi och hundarna trötta och jag beslutade mig för att bjuda Lasse på gofika och till hans förtjusning så kom jag ut med en semla till honom. Ja winerbrödet var inte dumt det heller och det satt fint för mig.

 

Hundarna var helt slut efter promenaden och tungorna hängde som lång slipsar ur munnen på dem.

När vi kom hem var det meningen att Lassse skulle börja måla på huset. men han satte sig istället i skuggan med sitt korsord. Jag smög in och gjorde varsin drink

 

Har inga Martiniglas här nere, men innehållet är precis som en äkta Maritini ska vara och det smakade bra.

Sen blev Lasse så trött och gick in och la sig. Själv tog jag cykeln ner till brevlådan för att se om posten hade kommit, men vi hade inte fått något idag.

Solen brände och jag la mig tillrätta i solstolen och vaknade av att klockan var fem, konstigt att inte hundarna hade väckt mig för hungriga var de i alla fall.

Sen var det snart dax för mig att bänka mig framför Glamour innan jag serverade maten som även denna kväll blev en sallad.

 

Idag blev det pastasallad med kyckling, bacon och en god sås av avocado och creme fraich

   

Jag var ute för att kolla vilken av mina kameror jag skulle använda denna kväll för att få med stjärnfallen, naturligtvis var även Yra med mig, men hon är lite mörkrädd och höll sig nära mig hela tiden.


 

Vi satt och tittade på TV medan vi väntade på att få se några stjärnor falla. Det var ett perfekt väder för detta, himlen var alldeles stjärnklar och jag satte mig i en solstol och bara tittade rakt ut i skyn på alla dessa ljuspunkter. Men min kamera ville inte alls hänga med, så några fall fick jag inte med på bild.

Men det var i alla fall en underbar kväll med ljuma vindar.

De enda ljuspunkter man såg var från våra små lampor som finns lite överallt på tomten.

Så var även denna dag över.

Ia  





Av Ia Hornesjö - 12 augusti 2015 07:09

Idag är det marknad i Löttorp, tror inte att jag har missat den många gånger under alla år jag varit på Öland och det är 47 år sedan jag första gången satte min fot på denna Ö, det var en varm och torr sommar 1969 och efter att ha varit med om att mista vår lilla son på våren så ville nu Lasse visa mig sin Ö, där alla hans förfäder hade levt och levde. Ska väl inte påstå att jag blev så imponerad, tyckte mest att det såg brunt och flackt ut men Lasse försökte berätta för mig om alvaren och hur vackra de kunde vara om det inte hade varit så torrt.  Sen kan jag väl säga att varje år vi kom hit kändes bättre och bättre och vackrare och vackrare blev ön i mina ögon.

Att hitta ett eget boende här var något vi ville, men vi letade och letade men fanns inte alls det vi ville ha. Men sommaren 1986 så hittade vi detta, såg annonsen inne i Borgholm och kände så väl igen oss, det var på Lasses förfäders ägor och vi hade varit där och tänkt köpa en tomt av Lasses farbror men vi fick inget byggnadstillstånd för marken var naturskyddad, men nu låg denna lilla röda stuga mitt i detta och bara skrek till oss att "köp mig".  Vi gick in på Ölandsmäklarens kontor och sa att detta ställe ville vi ha.  Sagt och gjort efter en till på stugan som inte var i bästa skick, inget vatten, ingen toa eller sånt som vi var vana vid. Men läget var perfekt för oss.

Våren -87 tog vi med oss mamma och pappa hit, kom på skärtorsdagen och både pappa och Lasse satte igång med att jobba inomhus, för nu skulle det bli vatten i kranen i köket.  På påskafton var allt klart och vi hade vårt vatten, torrdasset bakom huset fick väl duga ett par år tänkte vi.

För varje år har det blivit något nytt och nu efter alla dessa år har vi även kommunalt vatten och avlopp och egna vatten-

toaletter i stället för våra separetter.   Ja varför kom jag in på detta, jo det var nog för den tidiga morgonens tystnad och lugnet på vårt Vedbyskog.

 

Jag satte mig i solen och läste DN, hörde bara slipen i huset, det var Lasse som slipade väggarna i toarummet.

 

Vi bestämde oss för att åka in till marknaden vi 11-tiden och vädret var perfekt denna dag att strosa runt i. Vi parkerade vid banken för att Lassse ville hämta lite kontanter ifall han skulle hitta något att köpa. Sen gick vi in i folkmassan

 

Extra kul denna dag var att jag träffade en gammal bekant från Slagsta. Vi stod och pratade med ett par när hon bara vänder sig om och säger "men jag hörde din röst".  och det var inte i går precis som vi sågs.

Efter att ha gått runt men inte köpt ett dugg (jag var sugen på Langos, men orkade inte stå i den långa kön) så promenerade vi bort till systembolaget, lika bra att passa på att köpa lite vin innan de stänger detta bolag. På vägen tillbaka frågade Lasse om jag ville ha en glass på glassbaren och den satt bra och vi fick sitta ner och vila våra ben ett litet tag.

Jag gick in på Ica när vi kom tillbaka till parkeringen för att köpa hem lite till middagen.

När vi kom hem igen så sög det lite i tarmen och Lasse startade grillen för att grilla ett par korvar.

Sen blev det som vanligt en middagsvila för Lasse och även denna dag somnade jag till i solstolen och vaknade av att hundarna talade om att nu är klockan över fyra och vi är hungriga.

Snart var även Glamour slut och vi kunde sätta oss till bords ute i solen och äta vår middag.

 

Så var det lite kortspel som vanligt innan vi gjorde kväll framför TV:n.

I morgon är en ny dag utan några måsten.

Ia

Av Ia Hornesjö - 10 augusti 2015 20:15

Oj oj oj, var tar veckorna vägen.  Idag är det måndag igen och Lasse han målar och jag har tagit fram min sågmaskin och ska göra ett par större cockerdekaler till våra grindar.

Jag behövde svart färg till dessa och denna färg står kvar hemme i Stockholm, så jag ville iväg för att köpa lite färg. Lasse tyckte att vi skulle åka upp till Byxelkrok och deras Ica för han skulle köpa ett nytt färgtråg.  På vägen dit upp så fick jag ett meddelande att Lasses brorsa med tjej och hundar ville komma på en fika. Superkul tyckte vi och skulle köpa med oss något gott fikabröd, men det fanns inte mycket att välja på i denna affär så det fick bli en påse med kanelbullar.

När vi kom hem så målade jag den ena sidan på en av dekalerna och sen skulle jag fortsätta med den andra, men jag ändrade mig och gjorde lite annat istället-  Hundarna fick sin mat en timme tidigare för att de skulle vara klara innan besöket-

Så kom de med sina tre härliga hundar, däribland en liten valp på 11 veckor.  Jisses så söt hon var och Lasse smälte som vanligt när han såg valpen.

Eftersom det var en liten valp med denna dag så tok jag det lite lugnt med våra hundar, så det var bara tre ute när de kom, men sen så tog jag ut en och en för att de skulle få känna av att vi hade andr hundar på tomten.

Bilder blir det ju alltid och naturligtvis mest hundbilder.  Gjorde ett bildspel av de jag tog.


  Ber om ursäkt för att jag stavade Anna Carins namn fel.


Sen kom vi på att vi inte hade ätit något sedan frukosten klockan 7 i morse, så jag gjorde snabbt en sallad  och ett par glas vin till oss

 

Sen var det bara att sätta sig ner och kolla på TV.

Ia

Av Ia Hornesjö - 10 augusti 2015 07:16

Även denna dag åkte linne och shorts på så fort jag vaknade. Himlen var alldeles blå och varmt var det redan denna tidiga morgon.

Trodde inte att det hade kommit någon DN denna dag eftersom det var söndag, men kände i alla fall att jag måste ta cykeln och köra en sväng för att få fart på kroppen.  Cyklade runt lite och kollade på vilka som är kvar i sina hus och det var inte många,  På hemvägen tittade jag i alla fall i postlådan och där låg en DN, så nu är sommaren slut kändes det som, ingen utburning på söndagar är det annars ända fram till skolstarten.

Mötte grannen Royne på vägen och stannade och snackade en del, fick veta att Egon hade avlidit. Han var en mångsysslare sedan han låtit sin son ta hand om hela verksamheten. Han gjorde många jobb åt oss sommarölänningar. Så nog känns det lite konstigt att han är borta, men sånt är livet.

När jag kom tillbaka var hundarna igång med att bada och hade roligt tillsammans. 

Lasse fortsatte med sin ställning till huset och jag passade på att få sitta i lugn och ro och läsa DN.

Innan vi gjorde en liten nöjestripp så placerade jag min lilla glassmaskin i frysen, för nog skulle jag kunna anvädna den idag, tänkte jag.

Tog en tur upp till Byxelkrok, det var många bilar och mycket folk i rörelse, men de små bodarnas dörrar var stängda.

 

Inte så många båtar fanns det heller kvar, men de som fanns hade folk ombord som jobbade med sina båtar, så vi köpte varsin glass och satte och och tittade på sjöfolket.

Vi hade med oss Qling och Yra och det är så härligt med dessa två för de bryr sig inte ett dugg om de hundar vi möter, hur mycket de än skäller och gläfser.

Fortsatte upp till Böda Sand där jag förväntade mig en nästan tom parkering, men vad jag bedrog mig, har nog aldrig under sommaren sett så mycket bilar och långa köer till P-automaten. Folk vallfärdade med sina barn, hundar, badringar och stolar mot vattnet.

 

Själva gick vi runt och kollade på alla fina husbilar och Qling passade på att ta sig ett dopp i äventyrsgolfens anläggning.

Gick in och kollade lite i affärer som nu hade 40% rabatt på alla varor, men hittade inget jag ville ha.

På väg till bilen så mötte vi en familj med två barn som ville hälsa på våra hundar, men när det visade sig att båda barnen ville hälsa med sparkar så sa Lasse att om de inte hälsar med händerna så får de inte hälsa alls. Föräldrarna sa ingenting.

Fortsatte vår resa hemåt och upptäckte att det fanns en butik med bara DVD filmer, utförsäljning stod det som det just nu gör på de flesta affärer.  Stannade till och killen sa att filmerna kostade 14,90 styck eller 10 för 100 kr.  Klart att det blev 10 stycken, men vad svårt det är att välja när det finns så mycket och när man inte ens är ute efter något. Men som sömnmeldel brukar de flesta filmer kunna användas till.

 

Låg faktiskt kvar efter att Lasse hade avslutat sin målning för att gå in och ta sin middagslur.

Även jag somnade i poolen och vaknade av att hundarna berättade för mig att klockan var faktiskt fyra och de var hungriga.

Det var bara att kliva upp ur denna blöta madrass och gå in och göra middagsmat till våra vovvar.

 

Spelade ett parti kort innan vi gjorde ett försök att spela Möllky tillsammans med hundarna.

     

Så var även denna dag över och vi kunde gå in och sätta oss framför TV:n.

Kröp ner i sängen vid 23-tiden och tror nog att jag somnade direkt.

Vaknade av att jag drömde att det föll stora snöflingor, men det var ju tur att det bara var en dröm.

Ia


Av Ia Hornesjö - 8 augusti 2015 07:13

Idag vaknade jag av att det mullrade ute. Men något som gjorde mig extra glad var att jag inte varit vaken en enda gång denna natt på grund av hosta.

Vi hade planerat att åka till Kalmar och hämta hem Lasses hängmatta, han hade verligen längtat efter denna och klart jag förstår det eftersom han hade sett fram emot att kunna ta sin tupplur ute i det fria när vädret var bra.

Detta var på Jula och jag hade även ett presentkort där med 400 kr kvar som jag tänkte använda till att köpa ett Mölkkyspel.

Det var inte alls många på vägen denna tidiga morgon på väg mot storstan och allt flöt på bra och vi var framme vid 9,45 och såg att vi gärna kunde ha varit där tidigare eftersom de öppnade redan klockan nio.

Fick ett återköp på hängmattan för inte fanns det någon i butiken och ingen visste något om detta, så troligen sa killen att den hade blivit skickad till Kungens Kurva eftersom det var där den var köpt från början. Ja ja, igen glädje med den sorgen, nu fick det bli lite annat för Lasse att köpa för dessa pengar istället.  Något Möllky fanns det inte heller så jag som inte ville

gå ut helt utan något från affären passade på att köpa en pytteliten glassmaskin, passar för en snabb glass för oss två och så blev det lite till poolen.

Tittade snabbt på Price Runner och såg att ICA Maxi skulle ha mitt spel, så när vi ändå skulle in dit för att handla så hoppades jag att spelet nu skulle finnas, men det var slut och nu hade jag bara en leksaksaffär som ligger på baksidan av Giraffens centrum att hoppas på, där fanns den men till ett mycket dyrare pris än vad den hade kostat på ICA, men skit samma, spelet hade jag i alla fall hittat..

Det var tryckande varmt i Kalmar och lite regnskurar kom det, trodde nästan att vi skulle få uppleva samma väder som förra gången vi var här för några veckor sedan, men det kom av sig och snart sken solen igen.

 

 

Hade lovat en granne att gå ner och kolla på hennes kyl och frys som hon hade stängt av när de åkte hem i fredags, hon visste inte om hon skulle hinna torka ur dem ordentligt innan de åkte, men allt såg så fint ut så jag behövde bara titta.

När vi kom hem så la jag kräftorna i vatten för att få dem lite tinade. Vi vill ha varma kräftor och detta får jag genom att när de är nästan tinade hälla ett rykande gott nykokt lag över dessa. De blir då som nykokta.

När jag hade lagt dem i vatten så fortsatte jag med att göra en liten pajdeg till några små pajer. Istället för någon stor så tycker jag att det är så bra med dessa små och att då kunna använda samma deg och samma äggstanning till alla gör det så mycket bättre.

Började med att smörfräsa kantareller och det blev ju inte så mycket kvar av dessa små, men de räckte till de sex minipajerna i alla fall. Sen blev det fem minipajer med Västerbottenost och fem med  Chevre, tomat och basilika.

När dessa stod i ugnen så passade jag på att gå ut och sätta mig och lösa lite sudoko i solskenet. Lasse höll på att tillverka något att klättra på när ha målar huset, men när denna var klar så var han för trött för att börja måla och bad mig om något gott att dricka.  Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på men det blev en Whisky med sockerdricka och varsitt kex med den chevreost som blivit kvar efter pajbaket.

Han ville sedan vila ett tag innan jag började med att servera middagen.

    

Kan väl säga att någon TV blev det inte denna kväll, somnande nog nästan direkt när jag satte mig i soffan tillsammans med alla hundarna.  Vaknade vid midnatt att jag var nästan ensam i rummet, de andra hade förflyttat sig till sovrummet och där inne snarkades det för fullt.

Söndag:

Natten blev ju därefter, har jag sovit i soffan så är det inte lätt att sova i ett sträck i sängen. Hostan som hade varit borta hela natten innan gjorde sig gällande igen och huvudet värkte, kan ju hända att det var av allt jag hade satt i mig, inte varje dag jag dricker både snaps, vin och drink.  Inte för att det blev mycket av varje, men nog kändes det i alla fall.

Nu när jag sitter här och skriver detta så är klockan strax efter 7 och vi har hunnit att äta frukost. 

Eftersom det är söndag idag så blir det ingen tur till postlådan, så jag får väl hitta på något annat att göra för att sätta igång min kropp.

Får se vad dagen har att erbjuda.

Ia



Av Ia Hornesjö - 8 augusti 2015 06:53

När jag vaknade hade jag hoppats kunna säga "idag är jag frisk igen" men tyvärr så kände jag mig mer vissen än vad jag hade gjort dagarna innan.  Hade inte heller sovit mycket på natten på grund av hostan.

Men detta var nu inget som fick sätta käppar i hjulen för mig, nog skulle jag väl kunna både få bada och röra mig en del under dag, solen sken och det var redan 20 grader denna tidiga morgon.

Cykeln kändes tung och det var svårt att trampa hemmåt då den lilla uppförsbacken närmande sig, men hem kom jag och svettig var jag.  Satte mig i en solstol och läste DN och den tråkiga sommarföljetången som fortfarande inte är en bok för mig, men att sluta läsa kan jag inte.

Handla var idag ett måste, hade ingenting att lägga på grillen, inne på Ica fanns inget i min smak, allat som var till grillen var sådant om redan var kryddat och klart och detta vill jag inte ha. Så det blev en tur till Rosas i stället.  De är dyra och något som jag inte gillar är att allt de har uppskuret är i sådana stora skivor.  Jag orkade inte tänka så mycket utan jag tog  2 skivor av fläskkarrén, dessa två skivor var på dryga 600 gram, ja ja, det fick väl duga.

Svetten lackade så fort jag rörde mig och nu ville jag bara hem och få lägga mig i poolen lite.  Men vad hade hänt, den var

bara halvfull, såg tusenlapparna flyga förbi när jag tänkte att nu måste det bli en ny pool.  Men så illa var det inte, för jag upptäckte att det var alldeles blött i vår källargrund och jag hörde hur vattnet porlade där.  Jag hade fyllt på vatten i hundarnas pool dagen innan och innan jag hade gått in för att stänga av vattnet så hade jag lagt slangen i min pool och fyllt på lite grann.  Slangen låg kvar i poolen och när Lasse skulle lägga sig så hade han bara dragit ur slangen från utkastet och släppt ner det på marken, så det var detta det handlade om, det hade blivit sug och poolen börjat tömmas.

Det blev att börja fylla den igen och jag la mig tillrätta i en solsstol medan Lasse försökte sig på att måla lite i värmen

 

Hundarna känner ju av denna värme och sökte upp de svala platser de hittade.  Även jag tyckte att det var lite väl varmt mitt i solen så jag tog en madrass och la mig i skuggan på marken. Måste nog ha somnat till för helt plötsligt vaknade jag av att det regnade, men inte var det regn, det var lilla Yra som hade varit och badat och stod precis över mig och ruskade sig torr. Hon fick mig snabbt på fötterna, men marken gungade under mig och jag var tvungen att stopp huvude under vatten för att komma igång.

Hade ju gärna lagt mig i poolen men eftersom jag idag var sämre av min förkylning så fick det bli duschen i stället.

När klockan var närmare 18 och jag skulle in för att börja med maten och även se på Glamour så kände jag att luften stod helt stilla inomhus, vår AC hade stannat  och det var varmt.

 

Nästan 29 grader inomhus är mer än vad jag klarar av. Fick i gång AC:n och snart började i alla fall inomhus temperaturen falla.

 

Så var även denna dag slut och jag kände när jag skulle gå och lägga mig att min förkylsning nog var på väg att lägga sig lite.

Klockan var nu strax efter 24 och det var bäcksvart både inom och utomhus.

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards