Direktlänk till inlägg 2 september 2015

Tisdag med åska och regn

Av Ia Hornesjö - 2 september 2015 07:45

Vaknade strax före fem av en ordentlig åskknall. Det blixtrade och dundrade ett bra tag innan regnet kom.

Låg kvar i sängen till klockan 06,00 och då verkade allt ha upphört. Tänkte att som vanligt går det for över här på Vedbyskog. Lite mer regn skulle vi allt ha behövt. 

Fikade och gav hundarna mat innan jag begav mig till brevlådan. Kände lite oro för katten Trullsan som varit ute hela natten i detta oväder och hoppades att hon nu skulle ligga på sin plats när jag kom förbi, men ingen katt syntes till.

 

Det hade blåst en del under natten och det syntes på vägen ner till brevlådan, mycket löv hade lagt sig på vägbanan.

Tur att jag hann in innan detta oväder kom. Märkte att det blev mörkare och mörkare i rummet.


 


Nu har det åter dax för oss att ta itu med någon hund och idag fick det bli Yra.

       

Nu hade klockan hunnit bli nästa 12 så det var lika bra att göra något att stoppa i mun innan vi skulle iväg och hämta ett skåp som jag hade beställt på Kupan.

 

Tog vad som fanns hemma så det blev varsin macka med salami, fetaost och oliver och det smakade bra.

Sen så var det dax att hänga på släpet och åka till Löttorp, först in till Snäckan för att låna Patrics kärra så vi kunde få ut skåpet till bilen.

Det var väldigt lite luft i däcken så det var lite gungit att köra ner det från butiken för att lastas på flaket, men allt går med lite envishet.

Åkte hem och Lasse pumpade däckena på kärran innan vi lyfte av skåpet från släpet. Marken är ju inte plan hos oss så det var lite svårt men envisa som vi är så lyckades vi få in detta tunga skåp i köket.

Vi började med att plocka ut allt som fanns i det gamla för att få bort det. Sen ville jag skura det nya och få lite bättre lukt på det. Gamla möbler har ju en speciell doft.

 

Det är ju alltid kul med något nytt, fast det är begagnat. Vi fyllde upp detta skåp och fick en en hel del mer än vi hade i det förra så det blev lite ommöblering i flera skåp.

Det lilla skåpet på bilden köpte Lasse på en loppis i påskas när vi var här och jag sa som jag alltid gör när han köper något "vad ska vi med allt skit till". Men han tyckte att det var ett bra skåp och när vi väl var hemma och detta på plats så kunde jag ju inte annat än hålla med.  Denna gång var det jag som såg det här skåpet och sa att jag nog skulle kunna tänka mig detta. Lasse sa direkt "vill du ha det så köper jag det". 

Nu har vi baxat in det gamla i lillstugan och till våren har jag en idé om hur det ska placeras.

 

Idag var det jag som stod för middagen och jag längtade efter pasta, hade både bacon och creme fraich, jag även vitllök och ost så det fick bli en carbonara

I kväll var vi båda trötta och jag kände redan efter Idol att jag kände att se en film kommer inte att lyckats. Lasse satt i alla fall på en som gick på TV-film och den var mycket sövande.

Nu har jag varit vaken sen fem och solen skiner, så det kanske är bra om jag tar och ger mig ut innan vädret ändrar sig.

Idag är det en ny dag och redan 22,8 grader ute.

Ia

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards