Direktlänk till inlägg 3 september 2015

En härlig onsdag

Av Ia Hornesjö - 3 september 2015 06:51

Dagen började med värme och solsken. Tänk att det kan ändras så mycket från dag till dag. Men gårdagens regn fast det inte blev så mycket mer än denna enorma skur rensade luften och fick gräsmattan lite grönare.

Efter frukosten så började dagen.

 

Dikeskanterna blommar fortfarande med en massa vackra färger

 


Idag blev det inga bad för hundarna, vi hoppas att både Yra, Olga och Nemo ska kunna hålla sig rena till söndag, men Qling hinner säkert med två bad till.

När Lasse var klar med Nemo så gick jag in för att göra lite lunch, just nu gapar både kyl och frys rätt tomma, så det enda som huset hade var lite bröd, ost och grönsaker.

 

Gjorde två mackor var, jag var mätt redan efter en halv och kände att mer än denna går inte ner, inte heller Lasse orkade mer än en denna dag. Det var ett rätt mäktigt rågbröd och även lite större än vanligt. Men jag la in dessa två i gladpack i kylen och sparade till eftermiddagen.

Såg på vädret att det troligen blir regn till både lördag och söndag. Kollade igenom hundarna utställningskläder och ser att jag bara har två öronskydd med mig, men var får man tag på tyg här utan att behöva bege sig till Kalmar.

När vi åkte in till Löttorp för att handla lite till middagen så tog jag även en tur in till Kupan och köpte en regnjacka som jag kunde klippa av ärmarna på till huvor.

Sen måste jag ju ha resår och inte heller det är så lätt att hitta här i Löttorp. Tog en tur in till Snäckan och där står det en tjej och snackar med Patric, jag säger hej när jag går förbi och både Patric och tjejen hejar. När jag har kommit förbi dem så ropar tjejen efter mig och säger "visst är det vär Ia".  Jo visst är jag det säger jag och ser då att det är en FB-kompis som just nu hyr på Böda inför utställningen.

Naturligtvis fanns det inget resår här utan vi fick åka vidare upp till Böda där jag hittade vad jag sökte.

Hem och började direkt med att sy, solen flödade och jag satt där ute i linne och shorts som vanligt.

Lasse blev trött och ville vila lite innan hundarna skulle få sin mat.

Jag utfodrade dem alla och sedan var det bus och lek efteråt

 

Sen blev det grävande som vanligt

 

Vad det är har vi ingen aning om, men har fått höra att det kan vara allt från vita larver till murklor.

Vi tog ett glas vin och de mackor som var kvar innan jag satte igång med middagen som jag visste skulle bli sen eftersom jag skulle göra kyckling i ugn denna kväll.

 

Det blev som vanligt lite kortspel innan det var dax att bänka sig framför TV:n för att kolla Idol.

Sen blev det nya Efterlyst som jag kunde tycka var mer som Veckans brott. Men jag får väl ge det ett par veckor innan jag säger att jag inte gillar detta.

Gick och la oss redan vid 22-tiden och jag lovar att jag somnade direkt.

Ia





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards