Direktlänk till inlägg 7 september 2015

Ny vecka nya tag

Av Ia Hornesjö - 7 september 2015 22:00

Burr, så kalt det var att stiga ur sängen i morse. Det var bara 18 grader inomhus och det är väl en lagom temperatur normalt, men just idag kändes dessa grader nästan isande kalla.

Ute var det fint, solen sken och strålarna värmde, så de bistra 8 graderna som varit under morgonen steg snabbt  till 17 grader i solen.

Vi hade bestämt att åka in till Mekonomen tidigt för att få hjälp med en varningslampa som lyste på vägen hem från utställningen, det hade med motorn att göra och sådan gör en ju lite rädd.  Men bilen har nyligen varit inne för service så vi visste ju att det mesta var okej.

Killarna på macken är alltid så bussiga och hjälpsamma när man kommer in till dem och sa även denna dag att vi kollar direkt. Nu blev det inte så för att deras datasystem gick inte att få igång. Så vi skulle komma tillbaka efter lunch istället.

Tänkte att när vi nu var inne i stan så tidigt så var det ju lika bra att handla hem lite till våra tomma skåp. Men de öppnade 9 och vi fick vända tomhänta hemmåt.

Jag satte igång med att städa och plocka i mitt lilla datarum för att se till att jag kommer att få med mig alla saker hem.

Plockade även fram alla kläder som ska med tillbaka till Stockholm och fyllde min resväska.  Hundsaker finns det nog i varje rum och även i småhusen, så detta fick bli mitt nästa projekt.  Jag började även att släppa ut lite vatten ur poolen för att göra den klar för vintern.  Lasse tog hand om lillstugan och stängde av allt vatten dit in. Lite speciellt är det ju i år för oss när det är första gången vi har kommunalt vatten och det ska stängas av på lite annorlunda vis än vad vi varit vana vid under alla år.
Plockade in alla våra plastmattor och lite annat i husvagnen och stängde även denna inför vintern.

Min kropp mådde väl inte så är jättebra efter utställningen och huvudet hade värkt sedan finalen på söndagen, allt kommer ju från min nacke och det är inte mycket alvedon hjälper.  Men det går ju över till slut så det är bara att bita ihop.

Vid 11.30 tiden åkte vi åter in till macken för att få hjälp med bilen, Lasse hade för  säkerthets skull pratat med dem om en lånebil om det skulle bli aktuellt med någon reperation.  Det visade sig att det var någon tändspole som inte fungerade och han fixade det som gick, några sådana hade de inte hemma och vänta tills fredag kände vi inte för.  Det fick bli det han gjorde och så får vi ta resten hemma i Stockholm. 

När vi kom hem så stekte vi bara varsitt ägg och tok en macka och fika.

Sen var vi igång igen tills min kropp sa att nu orkar jag inte mer.  Solen sken och jag hade kunnat gå omkring i mina shorts, linne och foppatofflor hela dagen.  Men nu kände jag att jag måste få lite vila. Gick in och hällde upp varsitt glas rött och så satte jag mig i en solstol och bara slappade.

 

Vi hade bestämt oss för att inte handla hem mer än nödvändigt denna dag, bättre att det är helt tomt i kyl och frys innan vi ska lämna ön för denna sommar.

Middagen skulle också vara enkel och då fick det bli Cabanossi från Rosas handel. Den är så god denna korv, ja bättre än den bästa entrecote, tycker jag.  Den är också väldigt mättande, men rätt dyr om man tänker korv, två korvar kostade 54 kr, men varje krona är värd detta.  Hade tre potatisar i kylen och det är ju ungefär vad vi normalt brukar äta. Gjorde även detta enkelt denna dag, skivade den oskalade potatisen och la i en form, klickade ut smör och kryddade och sedan in i mickron, men jisse vad god den blev. Det fick även bli varsit glas rött (det var det sista som gick) till detta.

Kunde även sitta ute och äta, men när vi skulle spela kort så kändes vinden rätt kylig och vi gick in och satte oss.

Ja så hade denna första dag på denna sista vecka i torpet förflutit.

I morgon tar vi det lugnt, eller gör så lite som möjligt och hoppas att vi ska kunna komma iväg hem senast på torsdag.

Ia




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards