Alla inlägg under juli 2016

Av Ia Hornesjö - 24 juli 2016 17:19

Vaknade tidigt och cyklade ner till brevlådan för att hämta hem tidningarna. Trodde det skulle vara fullt ös redan nu på folk som skulle till Hornsjö loppet, en det var nästan folktomt och inte en enda bil ännu på parkeringen.

Eftersom dagen var noga planerad med en massa saker så var vi tvingade att åka in till Löttorp innan varat besök skulle komma vid 10.30 Först in på Ica för lite matinköp sedan till bolaget för att köpa vin till helgen. Vi var inte ensamma där fast klockan bara var 9,40, som en av tjejerna som stod där och väntade sa "idag skulle man nästan tro att det var rea på systemet.

Jag sprang i alla fall in som första kund och plockade på mig vad jag hade bestämt att köpa.

Hem igen och tänkte att nu blir det nog mycket köer för våra besökare och kanske vi får vänta på dem, men inte alls, klockan var bara några minuter över halv elva så ringde Camilla och frågade var vi bodde, de stod då på grannens tomt ovanför oss.


 


Det var en supertrevlig dag tillsammans med hela deras familj och jättetrevliga hundar.

När klockan var 16.00 så tog vi cyklarna ner till Hornsjön för att bara ta det lugnt fram tills det stora loppet skulle starta, 4 lopp hade redan gått och då var det undomar och juniorer.


 


När de första hade gått i mål och då naturigtis David Nilsson Högby med en toppentid och 2 minuter och 15 sekunder bättre än segertiden förra året, så tyckte vi att det var dags att vända hem igen för att sätta på grillen.

 

Var sedan ute tills klockan var 21.00 då det började en film som jag ville se. "En kvinnas hämd". Så där lagom bra var den och jag höll mig i alla fall vaken.

Skulle sedan uppdatera denna blogg, men då la min dator av.

Så det fick bli god natt i stället.

Ia


Av Ia Hornesjö - 23 juli 2016 08:12

Även denna dag lyste solen från en klarblå himmel

Efter min vanliga cykelfärd till brevlådan blev det frukost.

 

Qling hjälper så gärna till med diskningen.

Efter att hundarna fått sin mat så tog jag en tur till mitt lilla land för att plocka in några små tunna rabarber för att göra en paj till eftermiddagsfikat då vi skulle få besök.

Lasse började städa vår uteplats, eller städa är nog inte rätta ordet, det blev en grovrengörning av spjälorna mellan trallgolvet där det alltid samlas en massa hundhår.

Själv hade jag tänkt att göra en vanlig fredagsstädning, men innan passade jag på att göra pajen. Hann börja med städningen innan denna var klar. Men nu ville jag ut i det fina vädret och göra något på tomten. Gräset behövde klippas och detta tänkte jag ta tag i.. men utan bensin i klipparen var det svårt.

 

Gick runt och vattnade mina blommor och funderade på vad jag skulle ta mig till. Gick förbi ett glasbord där stålkanten hade börjat bli missfärgad, mer rostfärgad än grå upptäckte jag. Detta fick bli mitt projekt idag, tvättade rent bordet och sedan var det bara att hämta en burk svart färg och en pensel så var bordet snart fixat och snygg igen.

Så mycket behövde vi inte handla denna dag, men jag måste nu in till Löttor och besöka Stefans nya fina butik för att inhandla bensin. Fick då även nöjet att träffa deras nya hund, en jakthund som vekade bli något jättebra, enligt Stefan.

De har alltid haft renrasiga hundar som jaktcocker, labbar och Tysk jaktterrier, men denna gång blev det en blandis mellan jaktcocker och jaktterier.

Söt var han i alla fall.

Hem igen för att ta det lite lugnt. Vårt besök skulle komma vid 14-tiden, men när klockan var ca halv två så fick jag ett meddelande att de skulle bli ca 45 minuter sena. Helt okej tyckte jag och började istället med att göra iordning hundarnas mat.  Kom på att de bodde på en camping på södra Öland, men tänkte att de kanske redan var här på norra. Skickade iväg ett sms till dem för att fråga, nej då, det var kvar på campingen. Jag sa att då kunde de nog inte räkna med den tiden de hade angett, för det tar minst en timme upp till oss.  Haha, tur att jag hörde av mig, de hade tänkt helt fel och trodde vi befann oss i Mörbylånga.  Så det blev inget besök, men vi försöker ta det i morgon förmiddag, fast vi egentligen inte har så mycket tid, men alltid kul att träffa FB kompisar.

Lasse hade inte gjort något denna dag i lillstugan, men nu fick han ju någon timme över innan han tog sin middagsvila.

Varm var det och middagen hade vi tänkt tagit sent,, men när klockan var 18 så började det knorra till och med i min mage, som var rätt tom sedan frukostägget och kaffet.

 


  Så var även denna dag snart slut. Kan väl inte påstå att jag vet vad det var på TV denna kväll, klockan var bara ca halv tio när jag insåg att det var lika bra jag satte mig vid datorn för att skriva denna blogg och sen gå och lägga mig.

God natt

Ia

Av Ia Hornesjö - 22 juli 2016 07:09

Idag vaknade jag tidigare än halv åtta och det var skönt, man ska inte sova bort sommaren.

Tog min sköna cykelrunda till brevlådan och träffade grannen som var ute med sina vovvar. Annars var det tomt med folk denna morgon.

Hem för frukost och läsa tidningen. Vi skulle lämna in vår bil på verkstaden för den årliga servicen vid halv 10-tiden, så det fungerade bra med att ge alla hundarna mat och sedan ta in dem.

Eftersom vi skulle ha en lånebil så fick inga hundar följa med denna dag.

 

Inte så skön att åka i var denna bil, liten och söt men skramlig

Vi tog en glass uppe på Böda och satt och kollade på alla människor som vallfärdade ner mot havet, eller de flesta till poolen

Hem igen och Lasse började med lite snickeri i lillstugan, jag tog mig ett bad i min lilla pool och hundarna lekte och badade. Fick ett samtal från Mona att hon hade några tjocka korvar som inte blivit uppäten, hon frågade om jag ville ha dem till hundarna och naturligtvis tog jag mig en promenad ner till henne för att hämta dessa.

När klockan var ca kvart i två så ringde de från verkstan och sa att vår bil var färdig.

Passade på att handla lite ägg och fil på vägen hem.

Lika varm och klibbig kände jag mig när vi kom hem så det fick bli poolen igen.

Så mycket mer hände det inte denna dag innan middagen

 

Efter maten blev det en hundpromenad, men bara för mig och några hundar. Ikväll fick jag inte med mig gubben ut.

Tittade på en svensk film, men den var väl som de flesta svenska, inte mycket att se.

Dagen lider mot sitt slut och nu är det bara sängen som väntar

I  morgon kanske vi får besök av en FB - vän som befinner sig på Öland.

Ia

Av Ia Hornesjö - 20 juli 2016 09:47

Samma härliga väder är det idag när jag stiger ur sängen vid halv 8 tiden. Börjar visst bli riktigt gammal, aldrig i livet att jag har legat så här länge förut. Men när man inte har något att passa så är det ju lika bra att njuta lite i sängen.

Men snabbt upp på fötterna för att ta min första cykeltur till brevlådan.


  Bara att njuta av denna fina morgon, tysnaden och lugnet, finns en del som är ute och joggar, troligen tränar de inför kommande Hornsjölopp.

Kaninerna är jättesöta och snabba när man vill ha ett kort på dem.

Tog mig en tur runt tomten efter frukosten


  Alltid bra att kolla om allt är som det ska.

Filmen med hundarna skulle in i går, men jag lägger ändå in min lilla skitgris Qling idag

Dag var nästan en plåga i värmen och att hundarna och jag har våra pooler är jag glad över.

Lasse jobbade som vanligt i lillstugan.

Jag gjorde ordning lite mer på uteplatsen, den som jag gillar mest

  


  och idag fick även jag hjälpa till lite grann.

Eftersom det är min mamnsdag så ville Lasse bjuda mig på fika och något gott på Böda Sand, ja det var jag väl tacksam för men ansåg att det lika bra gick med hembakat, så utan att säga något till Lasse så gick jag inte och fixade lite gott fikabröd'

 

Dessa gick hem vill jag lova, vi åt två var till fikat. Tror att Lasse gärna hade tagit fler men valde att spara tills kvällen.

Efter dessa så gick jag bara runt och rörde mig lite, samt tog ett bad i poolen


  Det gjorde hundarna också, det blev många dopp för dem denna dag. Även en massa bus för Yra och Qling.

När klockan var 14 så åkte vi in till centrum för att sedan även gå på loppiset vid Bygdegården, samma skräp som vanligt, men idag satt det en bekant och sålde, så jag köpte en fläkt till hundburarna i bilen av henne. Hon sålde även supervackra martiniglas som jag hade velat ha om det funnits plats för dem, tyvärr något som jag inte har.

Lasse ville in till systemet och köpa lite bubbel till kvällen för att fira min namnsdag.

När vi kom hem så var jag genomsvetting och det blev ytterliggare ett dopp i poolen för mig, passade på att borsta den så jag fick lite motion också.

Snart så var det dags för vår middag som idag blev en grekisk sallad.

 

Gott gott .

Efter denna middag fick jag med mig Lasse på en promenad. Tog en tur ner till Hornsjön.


  När vi kom hem så var det så härligt att vi inte ville gå in. Satte oss och spelade lite kort.

När klockan var ca 22 så tittade jag ut och såg en stor måne på himlen.

 

Det var alldeles vindstilla och fortfarande mycket varmt

 

Så var även denna dag över. I morgon är en ny dag och då ska bilen på service.

Ia
 


Av Ia Hornesjö - 19 juli 2016 16:46

Även denna dag vaknade jag till ett strålande väder.

Klockan var nästan halv 8 så jag förstod ju att hundarna redan hade varit ute för morgonkisset.

Efter toabesök och en snabb dusch så satte jag mig på cykeln för att hämta mina tidningar som idag var två stycken.

Träffade Mona och Johan och bjöd ner dem på fika vid 15-tiden.

Som vanligt var frukosten klar när jag kom hem och efter denna så satte jag mig ute och läste DN.

Vädret var helt underbart

Städare eller rättare sagt gjorde om lite på uteplatsen vid poolen. Sen var den båda poolarnas tur att få sig en omgång med klor och lite provtagning. Var även tvungen att fylla på med lite vatten i hundarnas pool eftersom de hade kommit åt utsläppet en dag och innan jag hann se detta så hade det försvunnit några liter.

När klockan var vid 13-tiden så ringde Mona och berättade att de hade fått ett spontanbesök denna dag så hon var ledsen för att de inte kunde komma på fika. Men vad spelade det för roll, vi har många veckor kvar att hinna träffas på.

Nu när jag inte hade något att passa så la jag mig på en madrass i poolen och slappade någon timme.

Lasse ville in till centrum för att köpa filmjölk, det var det enda vi behövde och jag tyckte väl att det var lite onödigt att åka, men han fick som han ville.

Sen ville han köpa jordgubbar och då sa jag att jag ville till ungdomarna som sitter vid systemet.

Lasse skulle ju betala men han hade bara 20 kronor i plånboken och det räcker ju inte till några jordgubbar. Han gav mig 20 an och så fick jag betala resten.

När jag var och handlade dessa så passade han på att gå in på Röda korset, kommer ut till mig med en tavellist och säger den har vill jag köpa, den kostar bara 5 kr, men jag har ju inte pengar. Jag säger du kan få tillbaka din 20:a, han går in igen och kommer ut med tavellist, 2 hobbytidningar och en liten figurin och säger, där gick hela slanten.

Hem och så sätter vi oss utanför och tar en liten lätt drink, mest för att vi var törstiga, så det blev inte många droppar gin i denna.

Lasse ville nu som vanligt ta sin skönhetssömn medan jag hittade på någon middag.

Letade i frysen och hittade ett paket med köttfärs.  Enkelt ska det vara tänkte jag och satte även på en kastrull med vatten till pasta.

 

Hade köpt ett vin när vi kom ner hit för ca 3 veckor sedan som vi aldrig tidigare provat, det enda jag idag kollar på är ju att det vara mindre än 3 gram socker i detta. Men igår så öppnade vi boxen och det var riktigt gott, mycket mörkt och fylligt och passade utmärkt till pastan.

Kvällen var ljum och skön och vi satte ute tills Skansenkväll börjde på TV.

Dagen var slut vid 23-tiden

Ia


Av Ia Hornesjö - 18 juli 2016 07:25

Vaknade vid halv sju och det var så lugnt och stilla i huset. Klev upp och tänkte att idag släpper jag ut hundarna så att Lasse får ligga kvar i sängen lite längre.  Men hundarna verkade inte alls pigga på att gå ut, både Nemo och Opus sov så djupt att jag fick väcka dem. Men till slut hade jag lurat ut alla igen och gick tillbaka till sovrummet. Lasse tittade upp och säger "hundarna var ute klockan sex", ja ja undra på att de undrade vad jag höll på med.  Ropade in dem igen, alla kom in utom Qling som var på harjakt, han gör dem inget utan tycker nog bara att det är kul att jaga och hararna i sig sjäva är inte speciellt rädda.

 

När klockan var halv 8 så satte jag mig på cykeln för att hämta tidningen i denna härligt friska morgon

 

Fler än jag som gillade denna härliga morgon, mötte två killar som var ute och joggade och en familj med barnvagn som gjorde det samma.

I morse låg alla kossorna precis ovanför oss. Detta är livet att se och få vara med om

Klockan halv nio var vi sedan färdiga med vår och hundarnas frukost.

Vädret var skönt men det hade lite svårt att bestämma sig denna tidiga morgon, det var en hel del moln som gick fort fram på himlen.

Snart var alla molnen borta men blåsten bestod.

Hundarna badade mycket idag, tyckte nog att det var varmt. Det värsta är med Qling som ska rulla sig så fort han har blivit blöt.


Gick in för att göra en pizzadeg och passade på att plocka ihop det som ska till återvinningen, bland annat en massa kartoner av alla de slag.

 

Men allt var tydligen inte tomt.

 

Nu när jag hade lunkat runt lite under timmen som degen jäste så var det dags att gå in och baka vår pizza

 

Så var även denna dag slut.

Ia


 



Av Ia Hornesjö - 18 juli 2016 07:01


Vädret kändes härligt friskt denna morgon och även solen visade sin bra sida när jag cyklade ner till brevlådan, idag lite senare än vanligt eftersom det är söndag och då kommer inte tidningen förrän vid 10-tiden.  Hoppades på att DN skulle finnas idag och det gjorde den också.

Idag hade vi lite planer på att åka på auktion, inte för att det fanns någon större lust, men kul att göra något annat än att bara vara hemma.

 

Själv tog jag tillfället i akt och satte mig ner i lugn och ro för att läsa dagens följetong, som bara blir bättre och bättre.

När vi kom fram till Böda så var det så mycket bilar på parkeringen så att det var mycket folk även på auktionen förstod man.

 

Det var många hundar med denna dag här i Böda, nästan som om man vore på en hundutställning, var inte många som satt ner som inte hade hund vid sin sida.

Vi stannade bara ca 1.5 timme, insåg ju rätt snart att det inte var någon idé att sitta och lyssna på utroparen när han sålde mellan 3-5 linnehandukar åt gången, samma sak med lakan. Förr när det var auktion då var det knippor och det gick fort och det  var billigt.  Nu ropades varje  liten hög in för mellan  100-200 kr.  Linne går ju inte heller att torka med, så vad ska man med dessa till.

 

Kände mig även lite frusen när vi åkte hem och hade gärna haft en tröja över axlarna, så det var gott att få komma hem och sätta tänderna i lite varma bullar och kaffe.

När Lasse gick in för att ta sin vila så fick jag för mig att möblera om på uteplatsen, mest för att Lasse alltid slår huvudet i min stora auktionslampa som hänger över bordet.

 

Även denna dag blev det middag.

Lite strötittande på TV:n blev det, men inget speciellt.

Kvällen blev ung och jag kröp ner i sängen vid 22.30

God natt

Ia


Av Ia Hornesjö - 17 juli 2016 08:18

Cyklade som vanligt ner till brevlådan vid 7-tiden och blev lite sur eftersom  jag inte hade fått någon DN denna dag. Ölandsposten fanns men för mig var DN viktigast eftersom jag läser sommarföljetongen. Kollade i de andra lådorna som har DN och där fanns det tidning, så tydligen var det bara vi som hade blivit utan.  Tur att man kan läsa på nätet, men inte lika roligt tycker jag.

Hem till ett dukat bord och efter frukosten och hundarnas morgonmål så hade jag bestämt mig för att trimma Olga. När hon satt i mitt knä på kvällen innan så hade jag upptäckt några tovor och dessa var lika bra att få bort så fort som möjligt. Nu var hon ju inte badad, men fick ändå bli ordenligt trimmad och det tog nästan två timmar för mig.  När hon var klar så stod de andra och hoppade för att få komma upp på bordet, men en fick räcka idag.

Efter detta så målade jag klart mina cockerdekaler och satte upp dem på avskärmning till vår tomt.

När klockan var 11 så ville Lasse till macken för att spela V75. Jag var med in för att köpa frimärken till ett brev som jag skrivit till Elisabeth i Tyskland, gjorde en översättning från svenska till tyska med google översättning, så nu får jag hoppas att det inte blir att för tokiga saker som hon kommer att läsa.

Hade inte behövt åka till Ica om inte Lasse hade velat ha hem grädde, så det blev en tur dit också.

Annars så blev det inte mycket mer gjort denna dag.

 

Gick runt lite på tomten och gav några blommor vatten.

Upptäckte att  våra grannar från Storuman hade kommit och var nu igång med att röja tomten.

Senare på dagen upptäckte jag även att Kerstin ovanför oss hade kommit och hon höll på att starta upp gräsklipparen för att få bort lite  innan hennes hjälp med en åkgräsklippare kom.

Gick upp till henne och vi stod och pratade ett tag innan jag återvände hem till mina hundar som nu ville ha sitt eftermiddags mål.

Vid 17-tiden stod Lasse vid grillen

 

Det blev lite väl mycket med färsk vitlök till maten denna dag i form av vitlökssmör och även så var köttet vitlöksmarinerat, men vi gillar ju  detta. Jag satte i mig en halv grillad färsk gul lök också, så det kändes i min mage resten av kvällen.

Det var inte något direkt att se på TV denna kväll så jag tog mig tid att sätta mig vid datorn och läsa  dagens sommarföljetong "Offline" innan jag lade mig för natten

Ia





Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards