Alla inlägg under augusti 2016

Av Ia Hornesjö - 15 augusti 2016 08:20

Förbannar mig själv för att jag somnar i soffan istället för att se på TV och det jag har tänkt mig.

Men måste ha somnat rätt snabbt efter att Maria Wärn hade börjat, för när jag vaknade så var den nästan slut och det var lika bra att dra mig tillbaka till sängen.

Klockan slog 12 slag och jag var fortfarande vaken, men låg ändå som i dvala och visste inte om jag sov eller bara slumrade, men hade i alla fall drömmar så lite sömn blev det nog.

Vad jag tänkte på när jag vid 6 tiden vaknade på riktigt var att jag inte hade hört klockans slag efter dessa 12 slag, men detta var inte så konstigt för slagverket hade slutat.

 

Det var drinken jag hade fått av Lasse i går kväll, hade i alla fall druckit lite av den innan jag somnade.

Det kändes ruggit och kallt, men solen sken i alla fall och det fick mig på lite bra humör fast kroppen idag var stel och värkande.

Orkade inte ta mig till brevlådan innan frukost, så tidningen fick vänta denna dag tills både vi och hundarna hade fått vårt morgonmål.

Verkar som Nellie har börjat torrlöpa. Det märks i alla fall på killarna, inget jag hade sett fram emot, men heller inget att göra något åt. Bara börja tänka på vilka som är ute och vilka som är inne.

Vi började i alla fall med att flytta möbler inför vårt kommande sängköp. Som vanligt blev det mycket bärande och lyft som känns i både min och Lasses kropp.

När klockan närmade sig 11 så var det dags för en tur till Löttorp. Jag skulle till banken och föra över pengar från mitt ölandskonto till mitt personkonto för att ha till sängköpet, men snopet blev det när det visade sig att banken var stängd på måndagar.

När vi ändå var igång så tog vi en tur till Persnäs för att kolla på lite möbler i den enda möbelaffären som finns, de har lite mer exklusiva möbler och vi köpte vår första dubbensäng hit just i den affären.

Litet mysigt hus är det med en massa rum och knarriga trappor, bara att få gå in där och kolla känns härligt. Denna gång blev det mer än bara titta, vi föll för sängar efter att ha provlegat flera stycken, denna gång ska vi sov skönt och inte tänka på priset. Det bästa är att vi får sängarna hemkörda och det hade vi kunnat få redan samma dag men vi valde att få hem dessa på onsdag för det är ju lite att göra i sovrummet innan vi kan få dessa på plats.

Hem igen och innan vi fortsatte att jobba så fick det bli lite fika

 

Sen var det bara att sätta igång igen,

 

Slit och släp hela tiden och jag var så slut i min kropp att jag kände att jag inte orkar mer, men fortsatte ändå.

 

Satte mig ner ett tag och kollade på getingar och skitiga hundar
  
Att Qling badar är vär okej, men varför måste han rulla sig i allt skit han hittar

 

Kände inte ett dugg för att varken laga mat eller äta något denna kväll, men tog fram ett par hamburgare ur frysen och satte in lite pommes i ugnen.

Hade hoppats att jag skulle kunna somna bra denna kväll efter att ha kollat på Beck, men som vanligt låg jag klarvaken fram till klockan slog 12 slag och sen efter detta somnade jag fram till halv två då jag vaknade av att Lasse var uppe och sprang för att han hade fått kramp i låret och måste tala om detta för mig. Ja sen var denna dag natt förstörd. 

Men nu är det en ny dag och vi ska till Kalmar.

Ia



Av Ia Hornesjö - 14 augusti 2016 07:49

Trodde jag skulle sova som en klubbad gris i natt, men icke sa nicke

Gick och la mig vid 22-tiden och somnade ganska så fort, men vaknade igen när klockan slog halv ett. Lika gärna att lyssna på radion tänkte jag och började med detta, försökte slumra, men var klarvaken till klockan var halv fem i morse. Fick putta bort Qling flera gånger som envisas med att ligga ända uppe vid mitt ansikte.

Klockan kvart över 6 kom Lasse in och la sig i sägen brevid mig, jag bara kände, nej jag vill sova orkar inte prata. Han frågade hundarna om de ville gå ut och inte var det väl med direkt glädje de hoppade ur sängen, men alla fick sin kisstund i alla fall. Kände att det var lika bra jag steg upp och ställde mig i duschen för att kvickna till.

Lasse hade haft Olga och Nellie i sin säng och han tyckte det blev så trångt att han försökte smyga sig upp för att gå ut och lägga sig på soffan i storstugan, men innan hade hande hunnit upp så var både dessa hundar före honom in och hoppade upp i soffan.  Spelar ingen roll hur många saker hundarna har att sova på, för de ska vara precis där vi är. Tur att både Nemo och Opus vill sova i sina korgar i hallen.

Fick ett sånt där ryck i morse igen, kunde nog har vänt ut och in på hela huset. Äntligen har jag fått överta både tvätt och disk, något som Lasse har envisats med att ta hand om i flera år nu, men med hans värkande kropp så har han äntligen låtit mig ta över och vad härligt det är att få börja morgonen med att tömma diskmaskinen och sedan fylla den på nytt. Äntligen känns det som om mitt liv har en mening.

Nu är klockan nio och jag ska ta cykeln tilll brevlådan.

Hem och satte mig tillrätta för att läsa tidningen, Lasse var redan igång med att sortera virke och hundarna hade lagt sig utspridda i solen.

När klockan var vid 12-tiden så gick jag in och gjorde oss varsin toast i våffeljärnet, till dessa tog vi ett glas lättöl innan vi åkte in till macken för att jag äntligen skulle få byta mitt Keno.  Det blir ju aldrig några stora summor på detta , men av 14 dragningar så var det i alla fall 9 som hade gått in denna gång och 115 kr är nog det mesta jag har vunnit.

Middagsmat hade jag hemma så det blev inget Ica denna dag.


Hem och Lasse tog fram röjsågen för att slå av lite törner och annan stickande växter, som finns överallt på denna tomt.

Själv gick jag in en stund för att kolla på Stenson, men som vanligt får jag ju aldrig sitta och njuta för naturligtvis ska Yra och Qling sätta igång med dragkamp om mina tofflor.

Kände att det var nog lika bra att dra på mig stövlarna och gå ut och lägga ett spår till hundarna, fast aktiverade har de varit ändå för nu vimlar hela tomten av små kaninungar som springer runt med sina små söta hoppande bakben  

Ja mycket  kaninjakt har det varit denna dag, Qling, Yra och Olga jagar dessa små hela tiden, de andra tre bryr sig inte.

Gick in och gjorde ordning den mat som inte skulle grillas, sen tog gick jag ut och la lite dofter uppe på alvaret och ner i skogen, kände att att i alla fall Qling och Yra måste bli lite aktiverade.

Hann med dem båda innan Lasse ropade på mig att jag skulle komma och sätta mig och ta en drink

 

Kvällen var helt ljuvlig och vi satt som vanligt kvar ute och spelade lite kort.

Det luktade brandrök och man blir ju lite orolig när man vet att det inte finns några folk i husen och ändå luktar det. Det är ju också eldningsförbud på hela ön. Kanske var det någon som långt borta tyckte att det var kallt i huset och hade satt in en brasa. Ja vi såg i alla fall inget och lukten upphörde.

Vid 21-tiden skulle jag se Maria Wärn, ja ja, vad den handlade om har jag inte en aning om utan somnade gott i soffan.

God natt

Ia 



Av Ia Hornesjö - 13 augusti 2016 07:40

Nattsömnen blev så där, ja precis som den brukar bli när jag går och lägger mig för tidigt. Klockan halv två vaknade jag av att min arm värkte och jag visste inte riktigt var jag skulle placera den. Upptäckte också att Lasse låg brevid mig i sängen och så ett par hundar.  Eftersom jag satte igång och hosta också så vaknade Lasse och sa att han skulle gå in till den andra sängen.

Snart var det bara jag och två hundar kvar och jag kunde sträcka ut mig och hitta ett läge för armen så jag kunde somna om.

Sov sedan till halv 7 och det var väl helt okej. Hundarna verkade helt utslagna och ingen av dem visade att de behövde gå ut. Jag gick i alla fall upp och öppnade dörren och fyra av hundarna sträckte på sig och gick ut. Inne hos Lasse låg Olga och Nellie och dessa var jag tvungen att peta på för att de skulle förstå att det var dags att stiga upp.

Lite regn har det kommit i natt och morgonen var ju inte så där inbjudande när jag tog min cykel till brevlådan.

Efter frukosten och hundarnas utfodring så var vädret vacker och jag fick en kick av att solen visade sig. Sa till Lasse att jag skulle börja plocka ur allt ur lilla stugan så vi fick fram bäddsoffan som jag skulle skänka bort, men nu hade jag ändrat mig och tänkte behålla den. Lasse sa direkt ifrån, han orkade inte hjälpa mig med detta och jag sa att det var okej, jag skulle nog klara mig själv.

Att få ut sakerna tog tid och jag var faktiskt tvungen att be om lite hjälp och naturligtvis sa inte Lasse nej.

Skulle hinna  med en tur till macken för Lasse skulle spela på hästar och jag skulle förnya mitt 2-veckors keno.


Gick ut i köket för att hämta min kenolapp som skulle förlängas idag. Tänkte att Jag tar disken först. Sen blev det att jag började med att torka av dörrar och göra rent ugnen. Nu sitter jag i bilen på väg till macken, men var är kenolappen. Hoppas att det inte blir mina nummer ikväll.

,Var även in på Ica för att handla lite

Jaja, det blev mer jobb än jag hade tänkt mig.  Men vi kämpade på så att svetten lackade och yrseln kändes komma smygande, Lasse sa flera gånger "detta går inte",  men nu tänkte jag inte ge mig.

Men det är ju inte bara en sak att göra, för att få in den i huset så måste jag ändra en del saker där först och våra dörrar är inte så breda. Men med envishet går det mesta.

Vi fick in soffan och ställde den på plats, nu är den inte så snygg och min tanke var att jag skulle göra om den lite med lite snygga kuddar och något överdrag i svart/vitt.  Trött var jag och satte mig ner i soffan som kändes så djup, lutade mig bakåt och ryggen var stenhård och kantig. Visst ja, var är ryggkuddarna tänkte jag och började leta, ingenstans fanns de hur mycket jag än letade. Var på väg ner till Lasse som höll på i lillstugan när jag kommer på att där inne står två fotöljer som ofta hundarna ligger i och för två år sedan sydde jag nya dynor till dessa för hundarnas skull, ja just så var det och det var ju mina ryggkuddar som jag hade använt.

Tanken kom, men jag visste att jag inte kunde säga till Lasse "vi bär tillbaka soffan igen för det finns inga ryggkuddar", hade jag sagt detta så tror jag att Lasse hade blivit arg så trött som han var.

Så soffan får stå kvar och jag ska nog kunna ordna snygga till den med lite nytt tyg och stora kuddar till ryggen.

Lasse påtalade att vi kanske skulle stoppa något i magen och bad om en öl och macka. Ja en öl var allt vi hade och något gott pålägg hade vi inte heller, men jag slängde i hop varsin dubbelmacka bara med ost och pizzakryddor som jag grillade i våffeljärnet.

 

Nu var Lasse trött och sliten, han gick in och la sig och flera av hundarna följde med honom in.

När jag ändå var i gång så tog jag hand om Opus'

 

När detta var klart så var klockan nästan halv fyra och lika bra att ge hundarna deras mat.

Medan de åt så tömde jag maskinen på massa lakan som jag hade hunnit med att tvätta och som jag nu passade på att hänga ute.

Snart kom även Lasse upp och sa att han inte fattade att jag orkade vara i farten hela tiden.

Satte mig faktiskt ner ett par minuter och kollade på hundarna som jagade kaninungar på tomten. Tydligen tyckte Yra att det var jobbigt för hon tog sig ett bad.

  Nu när jag kommer in och ska börja tänka lite på middagsmaten så ska jag även byta kläder och upptäcker att jag har gått med min tunika ut och in hela dagen och så var jag ju inne på Ica och visade mig. Ja ja det bjuder jag på.

Kollar ut och ser att det regnar, nu är frågan, ska jag gå ut och hämta allt tvätt på linan och stoppa den i torktumlaren, eller ska den få hänga kvar och vi hoppas på lite sol efter regnet. Ja det fick bli det sista, men om de hinner torka i kväll tror jag inte, men då får de väl hänga ute en dag till. Det luktar ju alltid gott om nytvättad soltorkad tvätt.

Nu börjar det kännas lite i min kropp och värken som fanns i morse kommer smygande tillbaka. Men vad sjutton spelar lite värk för roll när man känner sig nöjd med dagsverket.

Nu är det bara middagen kvar.

 

Det var mörkt och trist ute så vi satte oss inne och åt med tända ljuslyktor på bordet.

Hundarna har redan hittat sin nya plats

 

Ja detta ser ju inte så snyggt ut, men man ska inte bara visa det fina, viktigt är också att visa det fula som kan förvandlas till något bättre. Nu är det bara Ikea och jag som kan komma på något och sen vågar jag kanske visa soffan igen på min blogg.

Klockan är nu 19.30 och så mycket mer än att stoppa in disken i maskinen och torka av bänken orkar jag nog inte med denna dag.

 


Kan ju alltid hoppas på någon bra film på TV som man kan somna gott till.

Vi syns och höres i morgon.

Ia 


Av Ia Hornesjö - 12 augusti 2016 07:34

Vaknade tidigt även denna morgon, ingen skön sömn blir det med flera hundar runt huvudet, helt okej om de ligger vid mina fötter, men det är inte vad dessa bryr sig om, vid huvudet ska det vara tycker Qling.

Började dagen med att försöka få tag på vår elektriker som har installerat vårt elsystem till den gröna kvarnlådan som ska forsla bort allt från våra toaletter.

Björn svarade att han skulle komma efter lunch.

  

När detta var förberett så åkte vi in till Löttorp för att handla, även denna dag var det inte så stora inköp.

När vi var på väg hem så ringde Björn och talade om att han var hos oss och allt var fixat, det var jordfelsbrytaren som hade slagit till, men vad som hade utlöst detta kunde han inte svara på, men huvudsaken att det fungerar igen.

När vi kom hem så var Lasse sugen på något.

 

Detta var gott och viktigt att få något i magen mitt på dagen.

När vi hade kopplat av ett tag så återgick Lasse till Lillhusets tak.

 

Jag satte mig i en solstol och löste suduko, tror inte att Olga såg mig för helt plötsligt var hon uppe på bordet för att kolla om det fanns något kvar.

Dagen blev helt underbar och de morgonkalla vindarna var bortblåsta och solen sken, så sommarkläderna åkte på igen och de satt kvar hela dagen.

Tog med mig Nemo på en promenad ner till brevlådan vid halv femtiden för att kolla om vi fått någon post, det var tomt i lådan men Nemo var nog glad att få promenaden. På vägen hem blev vi omkörda av Lars Ingvars traktor, han kom med vatten till korna.

 

Det är så kul att se kornas glädje när husse kommer med traktorn, de är då precis som våra hundar, flockas runt honom och hoppar glädjeskutt.

Snart var det dags för oss att sätta fram vår middagsmat på bordet och ikväll fick det bli utomhus och jag satt i bara en tunn klänning och temperaturen höll sig över 19 grader hela tiden vi satt ute. Men den sjönk sedan fortare och fortare och snart så satt vi inne i stugan

 

Huvudrätten denna kväll blev dessa helt underbara räkor i sin dillsalta lag  

Det blev inga havskräftor, vi glömde faktiskt bort att åka fram till Böda Hamn, men vad gjorde det. Räkorna och omeletten fick räcka tillsammans med lite vitlöksbröd.

Tror att jag suger på karamellen lite längre och väntar med havskräftor tills lite senare i höst.

Tyckte inte att jag hade gjort så mycket denna dag, men trött var jag och min vänstra arm värkte efter att jag hjälp Lasse med att så lite med hammaren.

Hade tänkt att se någon film med valde sängen redan klockan 22.00

God natt

Ia

Av Ia Hornesjö - 11 augusti 2016 09:26

Även denna natt har jag och hundarna fått ha dubbelsängen för oss själva

Vad som är jobbigt är att Qling envisas med att ligga vid mitt huvud och så nära att han känner mig, försöker flytta på honom men han klamrar sig fast och rör inte min för att flytta sig. Tur att de andra tre håller sig vid fotändan.

 

Kände själv inte för att stiga upp ur sängen denna morgon. Även inomhus kändes det lite kyligt.

Men upp kom jag och fick på mig med viss besvär ett par jeans som hade krympt i lådan under vintern, eller kan det vara jag som har blivit större, jaja, det behöver vi inte bry oss om, små var de i alla fall.

Mötte vår tyska granne Gabi som var ute och sprang klädd i tunna kläder, men hon frös inte, men klart när man är snabb och orkar springa då är vädret inte så viktigt.

Hem i alla fall kom jag och nu kändes det redan lite varmare, granantalet hade inte ökat mer än till dryga 11 grader men solen värmde riktigt ordentligt uppe på alvaret.

Åt min frukost, gav hundarna sin mat och sen satte jag mig ute i en solstol med DN. 


  Ja så höll det på ett tag och vi fick hålla oss inne.

Sen blev det en tur till macken för bilen ville ha lite bensin. En tur till Löttorpshallen för jag skulle köpa räkor, men inte fanns de som jag skulle ha. Ja så är det här på Öland, man kan inte tänka ut på morgonen vad man ska ha till middag om det inte redan finns hemma i skåpet.

Tog en tur runt Norra sidan när vi ändå var ute och åkte.

Hem och jag gjorde bara två mackor var med mozzarella

 

  

När vi hade ätit dessa så fortsatte Lasse snickra lite med lillstugan och jag tog och ställde mig vid min bandsåg för att såga ut några bitar till ett litet projekt som jag har.

Snart började det regna igen och Lasse var tvungen att avsluta sitt jobb. Han gick i stället in och satte sig framför TV:n

Själv tog jag cykeln ner till brevlådan. När jag kom tillbaka var det tyst i huset och det kanske var för detta

    

Lasse låg i sängen med fyra hundar och han sov hur djupt som helst.

Nu var det dags för att börja med middagen.
  
Är själv inte så där jätteförtjust i just kycklingfilé eftersom jag tycker att de kan bli torra, men middagen var helt okej  med tillbehören

Kände mig mest ruggig , hade svårt att komma igång eften morgonen kylande cykeltur som fick mina fibromuskler att fortsätta med värk hela dagen.

Vi upptäckte vid 20-tiden att vår pump inte gick till vår toalett, Lasse fick gå ner i källargrunden för att leta efter något elfel, men hittade inget, alla säkringar var hela, men ingen ström i vägguttaget, försökte ringa elkillen men fick inget svar, så det får vi börja morgondagen med.

Lasse var trött och gick tidigt och la sig, själv blev jag sittande framför TV:n till klockan var

23,30 för att kolla klart på en film, som jag gillade mycket.

Sen var det bara att glida ner i min säng som redan var full med hundar.

Sov till klockan 01.30 då jag hörde att Lasse var uppe och traskade. Somnade om och sov lite halvt oroligt med en Qling som bara måste sova vid mitt huvud.'

Nu är det fredagsmorgon och solen skiner, men det är kallt, bara 8 grader.

Ha en bra dag.

Ia






Av Ia Hornesjö - 10 augusti 2016 18:27

Oj oj, vilken natt jag har haft. men mycket mig själv att skylla.

Hade hela vår dubbelsäng för mig själv denna natt, eller utan gubben vill säga, han sov i mitt datarum för att få sova bättre, vår säng är inte efter ett antal år så bra längre fast det är en dux och dyr var den när vi köpte den här nere på Öland i den enda affär som fanns för just möbler. Ja nu var jag ju inte själv för fyra av våra hundar tyckte nog att denna natt får vi sova med matte.

Jag hade bestämt mig för att gå upp klockan 2.45 och kolla TV och vår duktiga Sara. Men när klockan var halv tre så bestämde jag mig för att det fick bli radion i stället. Ja detta gick ju lika bra, varken bättre eller sämre för vår duktiga silvermedaljör. Men sen kunde jag ju inte sova för nu var det tjejfotbollen mellan Sverige och Kina som pågick, ja lika bra att fortsätta att lyssna till denna rätt så dåliga match, men det blev i alla fall inga mål för någon av dem och de båda lagen går vidare.

Strax före halv sex kände jag att nu måste jag i alla fall få sova någon timme, somnade nog rätt fort för när klockan var 07.10 stod Lasse i dörren och hade precis vaknat efter en bra natt.

Idag fick det bli både mat till oss och hundarna innan jag satte mig på cykeln för att hämta DN.

Lite småkyligt var det, bara 11 grader och jag hade både långabyxor och långärmad jacka på mig,

Men detta gick snabbt över och snart så var det samma hetta som alltid på vår tomt.

 

Var hemma några timmar innan Lasse (med min hjälp) fick upp en ny regel på en av småstugorna. Jag hade även tömt en av småstugorna på allt som skulle upp till husvagnen. Om det nu blir som Lasse vi att vi köper nya sängar till vårt sovrum så vill jag inte göra mig av med denna 140 cm breda sängen utan den kommer jag att ha i ena lillstugan som gästhus. Men då måste jag bli av med en bäddsoffa och en högsäng, två skänkar med väggvitrin innan jag kan påbörja mitt projekt av denna stuga.  Gjorde några lappar med BORTSKÄNKES som jag satte upp på två Ica butiker.. är det ingen som vill ha dessa rätta fina möbler så blir det återvinningen.

Sen ville Lasse i upp till Böda Sand för att bjuda mig på en glass.

Hem igen och Lasse ville nu ta sin vila, själv satte jag ute med hundarna.

 

När klockan närmade sig 17,00 så steg Lasse upp och jag påbörjade middagen. Ett par som lånar en stuga på vår lilla väg kom upp och pratade med oss och berättade en sorglig sak, att mannen i det huset hade avlidit. Kändes väldigt jobbigt, hade så gärna velat träffa dem båda igen, men visste ju att mannen hade varit sjuk ett par år och gjort att de inte orkade komma till sitt fina hus här på Vedbyskog.

 

Gott var det och egentligen skulle jag ha behövt röra på mig lite efter denna middag, kanske ta cykeln till brevlådan eller i alla fall ta en runda med hundarna, men luften hade gått ur mig och jag fick avstå från detta.

När vi satt och kollade på TV så säger Lasse "har vi inget gott att sätta tänderna i" jag går då ut i den andra stugan och hämtar in en blåbärspaj och gör lite vaniljsås".  Ja det var ju inte direkt det jag hade tänkt mig som kvällsmål, men gott var det i alla fall.

 

Nu är det kväll och jag sitter och kollar på TV, men snart ska jag hoppa i säng och denna natt tänker jag sova och inte lyssna på radion

Ia

Av Ia Hornesjö - 9 augusti 2016 07:09

Att gå och lägga sig med brinnande huvudvärk är inte något som bäddar för en skön sömn.

Men  det skulle nog gå över tänkte jag om jag bara somnade och denna natt var min önskan att få sova ut till klockan 6 på morgonen. Men huvudvärken som bara satt i pannan och jag hade masserat med både heat lotion och kalla handukar ville inte ge sig. Klockan 01.45 stod jag inte ut längre utan gick upp och gjorde iordning en alvedon för att åtminstående kunna koppla av.

Detta hjälpte och snart kände jag värken långsamt försvinna och jag somnade och fick sova till klockan var nästan 6 denna morgon.

Vädret var strålande, men lite blåsigt.

Provade vår nya toasits för första gången

 

Åkte in till Marknaden redan vid 10-tiden

 

Vi parkerade rätt långt bort från marknaden så att hundarna skulle få sig en promenad fram till denna. På vägen hem gick jag in på Ica för att handla mjölk och fil.

 

Sen blev det rening och vattenbyte av hundarnas pool för mig, Lasse började kolla på en av lillstugorna som han måste byta vindskivor på.

Vid 4 tiden cyklade jag ner till brevlådan för att kolla om det fanns post, på hemvägen träffade jag vår granne som var ute med sina hundar. Vi stod länge och pratade och tittade på korna och det blev visst väldigt länge för helt plötsligt dök Lasse upp för att kolla var jag hade tagit vägen.

Hem och plockade fram middagsmaten ur frysen

 

Vi satt inne och åt denna kväll, det kändes rätt kallt och blåsigt ute. Spelade lite kort innan det var dax för Skansenkväll.

   

Lasse gick och la sig tidigt för han hade så förbaskat ont i sin arm, han valde denna kväll sängen i mitt datarum, den som jag ordnade för ett par år sedan till mig själv, men det blev inte många

gånger jag låg där, men skön är den.

Själv satt jag uppe till TV:n var slut.

  

God natt

Ia



Av Ia Hornesjö - 8 augusti 2016 21:01

Det börjar bli lite jobbigt med mina tidiga mornar, ja klockan 5 är väl helt okej, men att vakna av att klockan slår halvslag och sedan inte kunna somna om innan jag hört nästa slag för att veta vad klockan är, det är inte kul när den slår tre slag.

Det blev sedan flera halv och helslag innan klockan var halv sex och jag äntligen kunde slumra till en halvtimme

Planerna att åka till Kalmar höll jag i alla fall fast vid.

När klockan var så där sju så tänkte jag ta cykeln ner till brevlådan som vanligt, men innan gick jag runt och tittade lite på tomten och även mina björnbär fick sig en titt.

 

Egentligen skulle jag ha velat sätta på mig ett par långbyxor, en långärmad tröja och ett par stövlar och gett mig in bland alla dessa revor, men just idag hade jag inte tid med detta.

När jag kom upp på alvaret så hade jag två stora rovfåglar precis över mitt huvud, kändes faktiskt lite olustigt, men jag cyklade vidare och snart var de utom synhåll, men när jag sedan kom tillbaka upp på alvaret så fanns de kvar där. Cyklade snabbt hem för att hämta kameran, men när jag kom upp fanns de inte kvar, nu var det bara en stor kraxande korp som visade sig

 

När jag ändå hade kameran med sig så fick denna korp fastna på en bild.

 

Nästan lite höstlikt känns det när man ser alla de gula buskarna, men det är inte höst ännu men så torrt att de inte har fått det vatten de skulle ha behövt för att ha den rätta färgen.

Hem igen och fick i mig en kopp kaffe och ett ägg innan jag satte mig utanför med DN.

Vid 10-tiden var det dax för oss att lämna hus och hundar för en tur till Kalmar

 

Väl framme vid köpcentrat så blev det i alla fall en titt i de flesta affärer.

Handlade lite inne på Lidl innan vi fortsatte färden mot det andra köpcentret vid Ikea. Jag skulle in på Kicks för att köpa något till mina naglar, men blev snål när jag såg priset på 280 kr för en liten flaska.

Sen blev det en tur in på City Gross för lite lammkotletter och entrecote.

 

Vände hemmåt efter ca 2 timmar, det var inte så mycket bilar på vägen och allt var lugnt och fint tills vi kom fram till Soliden.  

Visst är det fint med en glidande bil, men lite hänsyn borde man nog kunna ta i alla fall.

När vi kom hem så var det så tryckande hett, kollade på termometern som visade 26,6 grader och säger att det känns som om det skulle bli ett oväder. Från denna blåa himmel så kom det plötsligt ett par regnstänk som förvandlades på bara ett par sekunder till nästan hagel och storm


  Nu är vi ju på Öland och dessa väder brukar inte vara så långvariga. Det var inte heller detta utan efter kanske 5 minuter så var det sol igen.

Men när jag började med maten så visste jag inte om det skulle vara sol eller regn så vi valde att sitta inne och äta.

 

Efter middagen så gick jag i alla fall ut och satte mig i solen igen, ringde till pappa och pratade lite, men kände att jag bara blev tröttare och tröttare, så jag gick in och la mig på sängen och somnade och sov fram till klockan var strax efter 19.  När jag kom upp hade Lasse gjort ordning jordgubbarna som vi hade köpt.

Just nu när jag sitter här så är klockan nästan halv 10 och snart är det slut på Lotta på Liseberg.

Ska väl sätta mig ner och se på någon film eller vad det nu blir, men bloggen stänger jag för denna dag.

I morgon är det Löttorps marknad.

God natt

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards