Alla inlägg under augusti 2016

Av Ia Hornesjö - 7 augusti 2016 07:09

Vaknade även denna morgon vid halv femtiden. Inte alls kul. Skulle så gärna vilja göra något av tiden när jag ändå är vaken, men vad gör man för att inte störa de överiga som vill sova vidare.

Fick i alla fall gå upp och stänga till fönstret i storstugan, det kändes alldeles för kallt där inne.

Känns som om hösten är på intågande och då börjar jag längta hem till Stockholm, men måste inse att det är minst en månad kvar innan vi ska hem

Men de kalla vindarna byttes snart ut mot strålande sol och värme. Fast det var söndag så cyklade jag ner vid 8-tiden till brevlådan, kände mig så där superpigg som man gör vissa mornar och kände att det hade inte spelat något roll om inte tidning hade hunnit komma, men den låg där i brevlådan.

Hem och åt en frukost och sedan efter att hundarna hade fått sin så satte jag mig tillrätta i en stol för att läsa

 

Lasse plockade lite och undrade om han kunde lägga tillbaka allt virke i lillstugan igen, vilket jag inte gick med på eftersom ev. mamma och pappa ska komma ner en tur i aug/september och då får de bo där och sköta sig själva.

Passade på att ta ut alla kuddar från storstugan, våra hundar ligger ju alltid i sofforna och kuddarna drar åt sig deras hår. så idag fick dessa sig en ordentlig omgång, först försöka få bort allt hår och sedan blev de tvättade i maskin

Lasse ville ta en tur till Böda hamn för att kolla om de hade fått några havskräftor och då tyckte jag att vi kunde ta med oss några hundar så att de fick leka av sig.

 



  Nårgra havskräftor fanns det inte, men Lasse var sugen på något och ville köpa rökta räkor istället. Men jag blev lite snål, 25 kr hekto för något jag har hemma och kan röka själv.

Nu var det ju så att Lasse ville vara snäll mot mig och att jag skulle slippa jobba med detta. men jag är envis så hem istället och ordnade detta och gott blev det

   solen sken och värmed riktigt så jag satte mig efter detta i en solstol, Lasse gick in för att kolla på OS tills hundarna skulle få sin mat.

Efter detta tog Lasse en tur med Nemo och sedan hem för att få sin skönhetssömn.

Jag fortsatte att sitta i solen

Lite handboll på TV blev det innan maten som idag bestod av grillad  (det var jag som stod vid grillen) kycklinglår och potatiskaka, samt en hollendesås och sallad(jag stod även i köket.)

Nu ville helt plötsligt Lasse ha en mitella för att hans arm inte hängde med. så jag fick släppa maten och tillverka en sådan av lite tyg jag hittade i skåpet.

Samtidigt som jag lagade mat och lite annat så började jag tömma hundarnas pool och använda detta vatten till vattning av allt som är torrt. Kommer att fylla deras pool igen när detta är gjort, vi har massor med brunnsvatten så det är ingen större fara.

Nu kunde jag i alla fall släppa det mesta och återgå till maten.

 

Gott och lagom mycket blev det denna dag tillsammans med det som fanns kvar i Roseboxen.

Medans vattnet höll på att tömmas ur hundarnas pool så spelade vi ett parit med kort. Lasse vann.

Nu är klockan snart 20.00 och jag ska återgå till min soffhörna och se om det finns något att förströ kvällen med.

Ia



Av Ia Hornesjö - 6 augusti 2016 07:43


Vaknade tidigt denna morgon, klockan var inte mer strax efter fem och vad gör man då för att inte väcka upp alla andra, jo man drar täcket över huvudet och blundar igen.

Klockan tio i sex så steg i alla fall Lasse upp och släppte ut 6 trötta hundar.  Själv gick jag upp och upptäckte att lampan lyste i mitt datarum och även datorn stod på. Hur kunde jag glömma detta i går kväll, var nog tröttare än vad jag trodde.

Solen sken i alla fall från en nästan klarblå himmel och jag tänkte att denna dag blir nog toppen, men redan vid 7-tiden hade molnen tagit över och det såg inte alls så ljust ut längre.

Cykelturen till brevlådan var i alla fall skön och de enda jag träffade på vägen var tjurarna som säkert undrade varför jag inte kom med vatten till dem, alla sex följde mig med blicken som sa "vi är törstiga".


 

Igår när vi hade besök som kom det som vanligt en liten kanin springande på tomten och naturligvis kunde inte Yra låta bli att jaga den. Vi ser henne nere vid tomtgränsen och helt plötsligt så är hon utanför. Lasse som har byggt på vårt staket på höjden på de ställen han trodde det var som hundarna tog sig ut fick nu tänka om för det var under nätet hon tog sig ut

Idag blev det tovutredning igen för Qling, detta badande och rullande gör att hans vita päls både blir missfärgad och tovig och det är inte alls kul, detta blev Lasses jobb. Själv tog jag med mig Yra ut på en liten träningsrunda. Att stanna och stå är inget problem när vi är ute och går, men på bordet är hon helt omöjig, verkligen envis och ska inte alls göra som jag vill, så det blir mycket träning nu innan utställningen om hon ska få vara med.

Efter detta tog vi våra killar på en promenad  


Det blev en tur till macken för att Lasse skulle spela på hästar. Sen en tur till kyrkan med lite blommor till Lasses släktgrav.

Hem för lite lunch som idag bara blev en grillad bratwurst med bröd och lättöl.

Det blev det även en tur till ett bakluckeloppis, men det fanns inget av intresse. De hade även ett helt rum fyllt med kuriosa som var superdyrt, många av de saker som jag har i min loppisvagn fanns där, jag själv skulle aldrig komma på tanken att ta dessa priser.

När vi kom hem var Lasse sugen på någpt

 

Jag har ju inte bakat bara för att det ska gömmas i frysen, så jag är egentligen bara glad att han vill ha detta.

Vädret var väldigt växlande hela dagen, ena minuten var det hur varmt som helst, nästa blåste det nästan kyliga vindar, men inget regn fick vi.

Satt inne en del och kollade på boxning och simning.

Middagen åt vi i alla fall ute

 

Brukar alltid avsluta vår middag med lite kortspel, men ikväll gick det inte att sitta ute och spela kort, det blåste för mycket, men spel blev det i alla fall inne.

Avslutade kvällen tidigt efter att ha kollat på Morden i Midsommer.

God natt.

Ia


Av Ia Hornesjö - 5 augusti 2016 10:51

I morse var jag seg.

Kanske det berodde på att jag har varit vaken en hel del i natt, troligen för att jag somnade för tidigt.

Ja ja, hade en del att tänka på direkt när jag vaknade. Skulle ner till Mona och hämta blåbären som antingen skulle ligga kvar i den avstängda frysen eller stå på diskbänken. Såg inga blåbär, men däremot en sjö med vatten på köksgolvet. Det var frysboxen som hade läckt ut detta när den blev varm. Bara att börja leta trasor och börja torka, men hur mycket jag än torkade så kom det fram mer vatten. Kylskåpet var stängt och även avstänkt så jag öppnade dörren till detta och där låg en stor rättika helt ensam och alena. Jag letade överallt efter blåbären som jag hade tänkt gå hem och göra en paj med, men ingenstans fanns det. Troligen har de fått med sig dessa hem.

Hem igen för att ge hundarna mat. Hade fortfarande inte varit till brevlådan, men tog det sedan när hundarna var klara. Nu äntligen fick jag sätta mig ner och läsa gårdagens följetong för att sedan fortsätta med dagens.

Kollade i frysen efter middagsmat och hittade 2 tunna entrecoteskivor som jag gjorde en marinad till och stoppade i en plastpåse och sedan in i kylen.

Strax före 11 kom Robban, Kerstin och Amanda

 

Som vanligt hade de med sig underbara winerbröd från bageriet i Böda.

Även Oliver var naturligtvis med

 

 

   

Vi fikade och pratade om hus på Öland, de vill så gärna köpa ett ställe här uppe i denna trakt. Så vi får hålla ögon och öron öppna om vi hör något.

När de hade åkt så gick vi ner till Mona igen för att kolla så det verkligen var torrt på golvet. Lasse såg då att blåbären stod i frysen, fattar inte hur jag kunde missa dem i morse.

Men nu blev det tre stycken små pajer av dessa blåbär.

 

En snabb tur till Löttorp blev det även denna dag. Men när vi kom hem så bjöd Lasse mig på ett glas rött ute i solen.

Middagen började jag med vid 17 tiden, Lasse fick stå vid grillen och jag som vanligt i köket

 

Enkel och god middag blev det ialla fall.

När klockan närmade sig halv 8 så gjorde jag lite vaniljkräm och bjöd Lasse på en blåbärspaj.


Kvällen avslutades med ett fall för Wera.

God natt

Ia


Av Ia Hornesjö - 5 augusti 2016 07:35

Vaknade i lagom tid denna morgon. Hade en del på agendan denna dag, bland annat skulle jag ner till Mona och hämta hem lite saker som de inte vill forsla tillbaka till Nässjö.  Blev som vanligt en tur till brevlådan innan frukost

Istället för att sätta mig ner i lugn och ro och läsa följetongen i DN så satte jag en deg.

 

Meningen var att jag skulle hinna läsa medan denna jäste, men jag vet i sjutton var tiden tog vägen, för innan klockan var strax före 10 så hade jag inte kommit längre än att jag hade bakat ut bullarna och lagt den ännu en gång för jäsning. Nu var det dags att även gå ner till Mona, tur att Lasse hängde med för det blev två stora kassar fulla med både mat och annat.

Hem igen och började sätta in bullarna i ugnen, det var tre plåtar som skulle gräddas och min varmluft har slutat fungera i ugnen så det blir en åt gången.

 

När jag ändå var igång så fick det bli en dubbel kladdkaka, en sån där som man bara måste ha ibland, riktigt kladdig med saltlakrikts, flingsalt och citrongrädde.

Nu när denna var klar så var jag redo att sätta mig ett tag i solen och kanske ta DN. Men just då kom Lasse och sa att om vi skulle handla något så måste vi göra det nu. Lite måste jag ha så det blev i alla fall lite vila från köket.

Hem och då kom jag på att jag kan ju göra kroppkakor eftersom jag hade fått en massa bra potatis och även ett bit fläsk av Mona. Fram med bakbordet igen och en massa saker. Orkade inte stå inne och skala potatis utan tog med mig en kastrull ner till mitt land där jag har en liten kompost. Ställde mig att skala potatisen rätt ner i komposten.  In och skar denna i mindre bitar och satte den på plattan. Nu då, kanske jag skulle hinna med DN medan potatisen kokade. Men gick istället och kollade på vad Lasse höll på med och blev kvar där denna stund.

Medan potatismoset nu svalnade så blev det spisen igen och fläsket, löken och kryddpepparna som skulle stekas.

Snart var allt detta klart och jag kunde börja rulla potatisdegen och fylla 19 stycken kroppkakor.

 

Nu hade även klockan blivit nästan halv 3 så det var väl lika bra att slå ihop lunchen och middagen och sätta oss till bords för att äta helt nygjorda kroppisar, tillsammans med skirat smör och lingonsylt.

Ja paltkoma blev det och jag kände att jag måste ut och röra på mig. Tog en promenad med ett par hundar.  När klockan var ca 16 så hände det något som jag inte alls var beredd på. Mina hundar började slåss, tror att de själva inte visste vad de höll på med utan det blev bara ett virrevarr av hundar och det var Qling som fick mest stryk av Nemo. Nu hände det ju inte så mycket, men det är jobbigt när man inte vet vad som har utlöst detta. Kan vara så att Nellie är på gång att löpa och då behövs det inte så mycket.

Detta tog i alla fall musten helt ur mig och jag var tvungen att lägga mig ner för att vila en liten stund, mådde riktigt illa.

Efter denna lilla vila så bad jag Lasse att följa med mig ner till Mona för att hämta blommor som jag också hade fått men inte kunnat ta med mig hem på morgonen.

Någon mat var vi inte ett dugg sugna på när kvällen kom. Vi satte oss ute och spelade lite kort och jag frågade om Lasse ville smaka på kladdkakan, ja svaret hade jag ju väntat mig, ett stort leende och ett klingande jaaaaa. Men jag orkade inte vispa grädde och det blev bara en pytteliten bit, i alla fall för mig.

 

När klockan var 21.00 så skulle vi kolla på någon film, men jag vet egentligen inte alls vad den

handlade om och när klockan var 22.30 var det lika bra att gå till sängs

 

Så var denna dag slut. I morgon bitti måste jag ner till Mona igen för att hämta frysta blåbär, nu är ju inte dessa frysta längre eftersom de har stått framme sedan i går när de åkte hem, men det får väl bli en paj av dessa. Men innan jag börjar med någon så ska vi ha besök av Olgas bror Oliver med familj

God natt

Ia

 


Av Ia Hornesjö - 3 augusti 2016 09:54

Vaknade inte förrän klockan var halv åtta i morse. Hade sovit gott hela natten

Ordet ont hörs här hemma hela tiden och nu är det inte jag som klagar på värk, visst har jag mina gamla krämpor, men dessa är jag så van vid och nu när Lasse har ont så lägger jag mina åt sidan.

Idag sa jag i alla fall stopp när det gäller hans envisa byggande, märker ju att han inte alls orkar med det och varför då utsätta kroppen för mer än vad den tål.

Föreslog istället att vi skulle ta en promenad uppe vid Trollskogen, ja inte några km, för det klara inte jag heller, men bara kom bort ett tag och inandas lite annan luft en den som finns på tomten är ju alltid skönt.

Lasse kände nog att han behövde detta och sa direkt ja

 

Himlen var underbart blå när vi åkte, visst fanns det några moln men inga som visade sig vara regnmoln i alla fall.  Väl framme så valde vi att gå en bit in i skogen innan vi valde vilken sträcka vi skulle gå.


Vi valde att gå bara 1 km denna dag, både lättare att ta sig fram och inte så långt. 

   

Vi gick långsamt och lät hundarna få nosa av sig ordentligt.  Lasse var trött när vi kom tillbaka till parkeringen och föreslog att vi skulle sätta oss ner och ta en fika  

Längtade verkligen efter denna macka, någon som vi alltid tar varje år när vi besöker Trollskogen. men idag var den mäktig, jag var tvungen att dela min och bara ta den tunnaste delen med allt pålägg, men hundarna var glada för de fick dela på mitt bröd  

Även hundarna kände av värmen och var törstiga när vi kom tillbaka  

 

Hem igen från Trollskogen tog vi vägen över Byxelkrok för jag ville in på både Valles och en annan butik på vägen hem.

 

När jag kom ut från Valles så möttes jag av denna syn. En liten flicka frågade Lasse om hon fick klappa hundarna. Yra hade bara blicken mot ingången på Valles där jag befann mig, men Qling ställde gärna upp på att bli klappad.  Han hade nog mer än gärna stannat kvar hos denna lilla tjej.

Hem och Lasse stöp i säng i ca en timme. Själv satte jag mig ute i bikini och bara slöade lite innan jag gick in för att påbörja middagen.

 

När Lasse vaknade så blev det i alla fall att han envisades med att börja snickra innan middagen var klar.

 

Ja jag kan hålla med om att det var en jättegod middag, alla dessa smaker gifte sig och med ett glas öl till blev allt perfekt.

Lasse kände att han inte hade gjort så mycket denna dag, så efter middagen gick ha ut igen till sin lilla bod och jobbade.

Nu är klockan 18,15 och jag ska ta mig en tur till brevlådan för att låta maten sjunka ner i magen.

Sen får vi se vad som händer underkvällen, men det får jag berätta i morgon, för nu tänker jag stänga datorn för idag.

Ia



Av Ia Hornesjö - 2 augusti 2016 07:42

Inatt har jag legat och lyssnat på de stormiga vindarna som tagit tag i det mesta som fanns på tomten.

Innan jag tog cykeln till brevlådan så fick jag gå en runda för att leta saker som låg utspridda lite här och där.

Min pool som jag hade mina badmadrasser i var helt tom och allt har jag inte funnit.

Motvind till brevlådan gjorde att jag fick trampa på ordentligt till brevlådan, tur att det går fort och att vinden inte hann vända innan jag for hemåt igen med en skön vind i ryggen som hjälpte mig uppför den lilla backen.

När jag kom hem så blev det frukost innan jag satte mig för att läsa DN.

 Upptäcker att jag har ett samtal på mobilen, måste kolla vem det är och det gör mig jätteglad, kompisar från Sthlm är på ön..

 


Vi fikar och pratar i flera timmar och egentligen hade jag väl välat att de skulle vara kvar och vi fått grilla denna kväll, men tyvärr var vi redan bortbjudna till Mona. Så det får bli en annan dag som de kommer med sin fina husbil och gästar oss.

 


Det hann inte bli någon tur till Löttorp denna dag för snart var klockan närmare 18 och vi måste bege oss ner till Mona.


Niklas hade gjort en massa goa smörgåsar och vi satt ute till klockan var 22.30 då mörkret föll och man kände att vindarna inte var så varma längre.

 


Hem och satte på TV:n för att se om det fanns någon film, började se en som hade hållit på 1.5 timmen men valde sedan att gå och lägga mig och lyssna på Karlavagnen i stället.

God natt

Ia



Av Ia Hornesjö - 1 augusti 2016 22:18

Så var vi inne i augusti, undrar var veckor och månader tar vägen, hinner liksom inte med.

Idag blev det cykel ingen till brevlådan för att hämta hem DN och läsa min följetong.

Hem och satte mig tillrätta för att läsa och sedan spela lite sudoku, kunde inte sluta, utan det blev även lite kryss och annat innan klockan var så mycket att det var tid att göra mig iordning inför vårt möte med Royne och Emelie uppe vid Böda sand.

 

Vi träffades på deras fik och naturligtvis fick det bli semlor för oss, jag åt knappt en halv men vad gör det, Lasse äter så gärna upp mina rester.

När vi hade fikat så tog vi en promenad runt på Böda Sand innan vi åkte vidare till Löttorps camping för att spela äventyrsgolf.

 

Till om med Royne som är en van golfspelare tyckte att dessa banor var svåra, men de är jättefina och roliga och det blir mycket puttande.

Dagens segrare blev Emelie, sen kom Lasse och jag på delad 2:a plats och Royne som 3:a

Kul var det och vädret var härligt enda tills vi var färdiga, då kom det lilla regnet.

Hem och nu var klockan nästan halv fem och våra hundar ville ha mat. Kastade ut deras kulor i gräset så fick de jobba för maten.

Klockan 17,00 skulle det bli helikopterflygning från Hornsjöns pensionat, vi tog ett par hundar med oss och gick ner för att kolla om det var några som skulle flyga. Det var ca 20 stycker så det blev fyra uppstigningar för helikoptern denna dag.

Träffade massa trevliga människor.

 


  När klockan var ca 18,00 så hade alla fått sin åktur och vi började gå hemåt.

Stannade och snacka med ett par granna nere vid Hornsjön och blev stående där en lång stund innan vi gick hem och jag satte in gårdagens rester i micron.

Lite kortspel blev det efter innan vi gick in för att kolla på en Beckfilm som började 21,30, men kände direkt att den har vi sett så många gånger så den orkade jag inte se igen.

Letade efter något annat att se, men det fanns inte mycket, gick istället och satte mig vid datorn för att uppdatera denna blogg.

Nu är klockan 22,30 och jag sak krypa ner i sängen och hoppas att det är något trevligt ämne på Karlavagnen.

En dag med mycket spring i benen och jag känner mig så nöjd.

God natt

Ia

  

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards