Direktlänk till inlägg 14 augusti 2017

Måndag och inget på agendan

Av Ia Hornesjö - 14 augusti 2017 08:14

Så var det måndagsmorgon

Vaknade strax efter 5 och det kändes som en helt okej natt, har inte märkt av någon hosta så nu var jag nyfiken på vad min aktivitetsklocka skulle lämna för resultat.

   

Ja nästan 4 timmar hade jag sovit denna natt och det kändes härligt. Över 13000 steg blev det igår och då var det mellan parkeringen och utställningen och så de steg jag sprang i ringen.

Satte på radion och hörde att det var kallt i länet, temperaturen hade varit nere i +4 grader denna natt, men inte här på Vedbyskog.

 

Här höll sig temperaturen över 10 grader och då är det ju fortfarande sommar.

Hundarna är trötta idag och det har varit väldigt lugnt denna morgon. 

Nemo och Opus hade hundvakt igår av våra grannar och de hade skött sig bra.

Idag är det inga måsten med hundarna, men Lasse vill in och köpa lite mer virket till sin lilla uteplats.  Sen tror jag att jag bara kommer att slappa denna dag för mitt onda knä mår inte alls bra och det blir nog inte många steg utan ska jag göra något så får det bli cykeln.

När Lasse höll på med släpkärran så passade jag på och gå runt och ge de få blommor som har överlevt lite vatten.

   

Tänk vad vatten och kärlek kan göra underverk. Den nya rosen som vi köpte förra året var helt död när vi kom hit och jag trodde aldrig den skulle ta sig igen.  Samma sak var det med smårosorna som sitter i däcket, men även dessa har nu äntligen börjat blomma.

 

Himlen var alldeles klarblå med en liten skymt av nattens måne.

   

Precis ovanför oss flög två gigantiska rovfåglar. 

 

Det fick bli en tur till brädgården och sen lite att handla, men sen blev det tomten hela dagen. Värmen var olidlig mellan varven och den höll sig på dryga 30 grader hela dagen här på vår tomt. Ingen direkt skugga kunde jag heller hitta och sitta under taket var ännu varmare

Lasse vilade lite medan jag gräddade varsin våffla och bjöd honom på. Trött måste han ha varit när han åt för jag hade toppat dessa med glass och hallonsylt. När han ätit sin första så frågade jag om han ville ha en till som var färdig, visst ville han ha det och jag säger "måste du ha glass eller räcker det med sylt" han svarar , det blir bra med bara grädde och sylt. men jag har ingen grädde blev mitt svar.  Han tittar konstigt och säger, tyckte nog att grädden var väldigt kall.

Hundarna var helt utslagna hela dagen och ingen av dem pockade på mat fast klockan närmde sig 17, så jag slängde ut deras mat på gräsmattan så de i alla fall fick jobba lite och kanske tycka att det var roligare och äta så än i skål.

 

Så var det dags för vår middag som ikväll skulle grillas av Lasse.  Jag gick in och gjorde klart i köket och Lasse satte igång grillen som bara sa puff puff efter någon minut och så var gasen slut.

   

Det blev istället att steka dessa i grillpannan inne och sen sitta ute i solen och äta.

Sen skulle de som vanligt bli vår kvällspromenad, jag kände att jag inte orkade ta med mig någon hund eftersom mitt knä inte riktigt ville hänga med, Lasse tog i alla fall med sig Qling och det var nog tur att det bara var en hund, för just i kväll vimlade det av kaniner och Qling drog och slet för att försöka fånga dem.

   

            

Att jaga kaniner tar på krafterna och Qling var helt slut när vi var på väg hemåt.

     

En jättefin kväll var det men man kände att luften redan nu strax före 21 började bli lite rå och kyligare.

   

Lasses fädernäs gård är så vacker och de som äger den nu gör den bara vackrare och vackrare för varje år.

     

Snart var vi framme vid vår lilla stuga och nu började det skymma

 

Bara att gå in och placera sig framför TV och se om man orkar något innan sömnen kommer smygande.

Så var även denna dag slut

God natt

Ia 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards