Direktlänk till inlägg 25 augusti 2017

Torsdag och återvinning igen

Av Ia Hornesjö - 25 augusti 2017 08:11

Idag skulle det regna enligt prognosen, så jag blev glad när jag såg solen på himlen 

Blev därför väldigt förvånad när jag öppnade väderappen över Vedbyskogsvägen och den visade att klockan 8,00 skulle det regna, men inget regn här så det måste ha varit en lokal skur någonstans på vägen för redan efter 5 minuter så visade den sol igen.

Sovit hade jag gjort rätt bra och jag är alltid nöjd när jag ser att det är 3 timmar plus på djupsömnen.. Även stegen fick jag vara nöjd med.

Men nu var det en ny dag igen och det var lastning av släpet, åka till återvinningen och en tur till brädgården.

Kände redan nu att min ork inte riktigt fanns och att jag åerigen började bli förkyld. något som irriterar mig så himla mycket, vill inte känna mig sjuk.

Lasse började stryka lite färg på de nya plankorna runt fönster och jag satt mest stilla och orkade ingenting, men just ingenting måste jag ändra på, in och kollade i kyl och skafferi vad som fanns att göra till en lunch. Hade ett halvt paket jäst kvar i kylen sen jag gjorde langos så jag var ju inte riktigt säker på att degen skulle jäsa med denna, men jag gjorde ett prov och satte en pizzadeg.

Under de 45 minuter som denna jäste så satt jag ute en del, Lasse frågade inte vad jag gjorde utan var koncentrerad med sitt eget.

Nu var det dax att börja plocka fram det som skulle finnas på pizzan.

 

Vitlöksstekta champinjoner är ett måste när det är skinka på pizzan så detta började jag med.

Sen var det bara att riva ost och skiva skinka och skära annansen innan jag kunde börja.

   

snart så var degen utbakad och allt pålagt.  

Nu borde det väl i alla fall börja lukta ut till Lasse och jag frågade honom om han visste vad jag höll på med.

Han svarar att han känner att det luktar bröd och undrar om jag gör en rulltårta, måste nästan skratta, detta är nog det jag gör mest sällan av alla bakverk, så vad han fick detta ifrån har jag ingen aning.

Han fortsatte att fundera och kom med många förslag på vad han trodde för nu hade han känt vitlöksdoften, men pizza kom han aldrig fram till.

När den började bli klar så frågade jag honom vad vi skulle dricka till maten.. Vatten. lättöl, starköl eller kanske ett glas rosé.

Han sa, vi tar lättöl och det passade även mig bäst.

   

En helt okej lunch blev det och mycket gott.

Plockade av och snyggade till i köket innan jag igen intog solstolen.

 

Även Yra är som sin matte, en riktig soldyrkare och lägger sig alltid mitt i den gassande solen, de andra uppsöker skuggan.

Ska väl erkänna att jag inte gjorde många knop denna dag, men med en förkylning i kroppen som gjorde att jag både kallsvettades och frös så var det lika bra att ta det lilla lugna.

Plockade lite lavendel och tog fram min symaskin och gjorde några lavendelpåsar att lägga i linneskåpen.

Lasses tid var nu inne för en powernap och jag själv blundade i min solstol och tror nog att jag sov lite till och från.

Klockan 17,00 gick jag in och började förbereda middagen samtidigt som jag kollade på Ernst och sedan lite på de okända innan Glamour började.

Lasse kommer in och säger  "räcker det om jag sätter på grillen strax före halv 7", men jag hade sagt till honom att jag skulle göra något med falukorv och han hade fattat att jag skulle grilla lammkotletter, nu blev det som jag hade sagt från början och korven stod redan i ugnen och riset på spisen.

 

Var tydligen jättehungrig idag, för jag hade påbörjat maten när Lasse sa "ska du inte fotografera", tänkte för låta bli men okej en bild fick det väl bli på en tråkig tallrik, men gott var det.

Sen blev det som vanligt en tur till brvlådan och idag fick Opus följa med och få lite ensamtid med oss. Han var jätteglad med viftande svans men vi hann bara gå halva vägen innan han började sakta ner på farten och jag sa till Lasse att han kunde gå i Opus fart så tog jag själv det långa benet före och gick i min snabba takt till brevlådan.. De hade inte hunnit långt alls när jag var på väg tillbaka. Men han orkade hela vägen, men i sin egen takt och bara att han följer med oss och får röra sig känns bra.

Ja så började även denna dag lida mot sitt slut.

De sedvanliga TV-programmen och en ny brittisk serie fick avsluta kvällen.

Hade i alla fall hunnit med mina dryga 10,000 steg och år jag alltid nöjd.

Kröp ner i sängen och släckte min sänglampa och mörkret föll över hela huset, tänk att det kan bli så svart att man inte ens ser sina egna händer framför ansiktet.

Bara att blunda och sova.

God natt

Ia

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards