Direktlänk till inlägg 25 juni 2018

Öland

Av Ia Hornesjö - 25 juni 2018 21:02

Vaknade tidigt denna morgon och bestämde mig för att direkt stiga ur sängen, för nu väntade ÖLAND. Så många timmar hade det inte blivit under natten  men vad spelade detta för roll, en dag som denna.

Morgonmålet blev som vanligt och därefter blev det att börja packa bilen, för nog ville vi iväg så fort som möjligt och helst före 09,00.

Klockan hann bara bli strax efter 8 innan vi hann iväg och då var första anhallt bensinstationen och tanka bilen full.

Så började vår resa till ÖLAND

Allt gick toppen och vid Ålem blev det vår vanliga rast.

               där det blev både vätske och kisspaus i ca 30 minuter.

Så fortsatte färden och fortfarande gick allt lugnt och fint, inte alls mycket bilar på vägen, men klart en och anna stoppkloss som inte hade vett att hålla till höger utan hellre låg i mittsträngen och hindrade omkörningar.  Hörde ett och annat ljud från min kära make men sa "tat lungt, det är semester".

     

Bara att se skylten Öland och sedan bron gör mig så lycklig

 

Så var vi äntligen framme. Det var så torrt så jag har då aldrig sett så torr mark sedan vi köpte detta hus för 30 år sedan.

         Till och med vår fina syrenbuske som vi tog från Karin innan hon dog hade helt torkat ut.

Innan vi ens hade hunnit ur bilen så kom vår tyska granne farande och klart att det var roligt att se henne efter alla år som de inte har kunnat vara här, så det blev att vi blev stående att prata med henne

Vad måste göras för, var vår tanke, jo att sätta på kyl/frys och sedan vattnet. 

När Lasse då har skruvat till alla öppna kranar för att sätta på vattnet så händer något som han inte alls hade räknat med, vattnet sprutade ur en plastslang nere under huset. Han kommer upp till mig och säger "det blir inget vatten idag" och så berättar han vad som har hänt.

Vi har ju grannar tänker jag och vi får väl ta en tur till centrum och handla vatten.

På vägen in till centrum så tar vi en tur till han som har gjort allt vårt jobb med VVS och som tur är så finns han på plats och säger, detta ordnar jag direkt.

Hem igen och Danne är på plats och har redan ordnat vår läcka som egentligen är lite onödig eftersom det är kommun som har sagt att det ska installeras på dettavis med bara en plastslang för att de lätt sedan ska kunna installera en mäterare (något som vi aldrig kommer att få eftersom vi bara är sommarboende)

Lasse satte då igång och klippa gräset   eller vad man ni ska kalla detta torra gräs.

Något måste vi ha i magen och jag hade bara köpt rostbiff och potatissallad, för att ställa mig vid spisen och inte veta om vi varken hade vatten eller annat var ingen hit.

  Ja ja det blev rätt gott och med lite vin i magen smakar det mesta bra.

Efter maten så var Lasse trött men jag kunde inte riktigt koppla av utan ville göra snyggt på uteplasen så att vi kan sitta där i morgon.

 

Hundarna var helt slut efter denna resa och alla nya intryck när vi kom fram så de har i stort sett sovit hela kvällen.

Klockan är nu bara 21.30 och vi har hunnit med en hel del idag, men nu ska jag bara ta det lugnt framför TV tills sängen ropar på mig. Men fast jag har suttit i bilen så mycket denna dag så har jag ändå klarat av att nå mitt mål med stegen genom att ha varit igång sedan vi kom fram.  Så just nu har jag gått 12427 steg denna måndag.

Vi får höras i morgon.

Ia

  

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards