Direktlänk till inlägg 17 juli 2018

Tisdag och värmen består

Av Ia Hornesjö - 17 juli 2018 07:43

Vaknade av att vår AC tydligen var full och den gav i från sig ett skrikande ljud, hade ingen aning om vad klockan var, men det var mörkt ute och jag hade ingen som helst lust att tända någon lampa, så jag bara stängde av AC:n och gick och la mig igen.

Vaknade till vid 6-tiden av att Lasse hade gått upp för att utfodra hundarna och släppa ut dem   kollade på min app och insåg att klockan måste ha varit vid 12-01 tiden när jag steg upp och stängde av den vattenfyllda AC:n  Blev annars en hel del timmar även denna natt, så jag hade inget att klaga på när jag slog upp mina blå.

Vädret verkade precis lika fint idag   och appen talade om att vi hade 21 grader nu klockan 06,00.  Funderade ett tag på om jag skulle dra täcket över huvudet och sova lite till, men kände mig pigg och längtade ut i den härliga morgonluften.  Mina steg i går hade blivit lite färre    än de andra dagarna, men mina 10,000 hade jag i alla fall klarat av. 

Tänkte att Lasse kunde få sova lite till så jag började förberda vår frukost.

Sen satt vi ute och åt vår vanliga frukost och idag var det min tur att öppna en lott, som naturligtvis var en nit.

När jag sedan öppnade min dator så såg jag att Annika och Stefan var på väg till ön och skulle besöka oss, det kändes så roligt, alltid de här små spontanbesöken så är lite speciella.

Så kom de med sin stora husbil      och jag funderade på hur de skulle komma in på vår tomt, men Stefan är ju yrkeschaufför och klarade detta galant. Eftersom deras en lilla cockertik inte är så glad i andra hundar var det bra att de kunde stå på tomten så de fick vara inne tills vi tog in våra en stund så även de kunde få springa av sig.  Vi fikade och hade trevligt i flera timmar. Hundarna var med oss              och som vanligt höll sig både Olga och Qling framme och tog emot allt kärlek som de fick av Stefan.

Yra tyckte att en collie var ju lite konstig så hon sprang efter henne och visade var hon fick vara. men ingen var elak på något vis                  Medans vi stod där ute på tomten och pratade så passade både Qling och Nemo på att sno åt sig det kaffebröd som fanns kvar.

Efter att de hade åkt så kom vi på att idag hade vi inte fått i oss någon lunch, Lasse som hade ätit lite bullar var nog inte lika hungrig som jag, men jag hade inte ätit något annat än mitt ägg på morgonen och hade riktiga hungersugningar i magen.

Men nu var klockan så mycket att det kändes som om det inte var någon idé att äta något innan middagen.  Tog en promenad innan middag denna dag för att kolla i postlådan och även lite för att jag skulle få lite steg på stegräknaren.

När vi kom hem bjöd jag Lasse på Lufsa som jag hade tagit fram från frysen

    och fast det bara var tisdag så fick det bli lite rött till denna rätt.

Satte oss sedan för att spela lite kort innan det var dax för att gå in och kolla på Allsång på Skansen.

Nu är det Midsommer och vi ska nog avsluta kvällen.-

Ia

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards