Direktlänk till inlägg 22 juli 2018

Lördag

Av Ia Hornesjö - 22 juli 2018 06:46

Vaknade som vanligt långt före hundarna och det kändes som om natten varit bra. En koll på appen   visade att det stämde. Däremot hade jag nog hoppats på lite fler steg   men får vara glad för det lilla i detta tryckande väder.

Klockan 8 var det 21 grader och      det var väl ungefär det jag hade förväntat mig att se.

Promenaden ner till postlådan tillsammans med en sjövild Qling kändes tung och svettig och jag tänkte på alla som skulle springa Hornsjöloppet denna varma dag, men man väljer ju detta själv.

Skjutsade in Kerstin och Isak till bussen klockan 11,30 och innan dess hade vår tyska granne Elisabeth varit här med en massa saker innan hon nu skulle resa hem och fira sin 80-årsdag.  Jag har lovat att vattna hennes grönsaker och blommor tills hennes sommargäster kommer, då får de ta över detta.

Hem och satte igång med att bada Olga och få henne trimmad. Efter dessa timmar så var Lasse sugen på en cider, han hade köpt ett par men det var inget för mig, är bara som en stor sockerbomb    men något annat än vatten kändes gott, så jag tog en lättöl och svalkade mig med. Sedan blev det poolen en hel del och lite städning i den lilla gäststugan.


 

Klockan 14,40 skulle de första småttingarna springa sin 700 meters runda, denna brydde vi oss inte om att gå ner och kolla på utan vi gick upp till allvaret och satte oss för att vänta på ungdomarna som springer 3.5 km rundan           De kom förbi oss vid 16,00 tiden och redan efter den första kilometern kunde man se att det var ett jobbigt lopp för många av dem..

Hem och jag kastade mig åter i poolen och stannade under vattnet i ca 20 minuter, det var 29 grader och det var så härligt att bara känna det nästan kroppstempererade vatten mot kroppen.

Middag måste vi ha även denna dag och det fick bli lätt sallad       med ett glas vitt vin till.

Hade redan gått mina steg denna dag, men det var ändå ett måste att gå ut och röra på mig igen efter maten.             I kväll fick det bli bara att vandra över de enorma allvaret.

Hem och tog lite glass och spelade ett parti Kasino innan vi skulle gå in och kolla på Krysset från Grönan. Men Lasse höll på och bläddrade hela tiden på TV:n för han tycker inte att detta är något att se.  Kände mig ganska så irriterad så jag tog i stället en ny ensam promenad ner i skogen      och det var så lugnt och stilla. 

När jag kom tillbaka så satt Lasse och kollade på Hälsoresan och jag la mig i soffan och somnade till.  Hörde hur Lasse öppnade dörren till hundarna och jag gick upp från soffan för att göra i ordning deras morgonmål.

Kände inte så mycket mer för att se på TV utan jag gick i stället och satte mig lite vid datorn innan jag gick för att lägga mig.

Ia

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards