Alla inlägg under juli 2018

Av Ia Hornesjö - 14 juli 2018 07:42

 

Vaknade vid 6-tiden och alla hundar sov. Skulle jag nu våga smyga upp för att kissa utan att väcka dem, ja det var frågan som besvarades direkt med att alla hundarna var på språng så fort jag satte benen utanför sängen.

Öppnade toadörren och steg ut för att kolla vår lilla koltrast som legat på sina ägg ett bra tag nu och troligen så är de kläckta för hon letar mask hela tiden. Tyvärr blev hon rädd när jag närmade mig boet och stack i väg.  Vi vattnade lite på baksidan igår för att hon skulle ha lättare att hitta lite föda till sina små.

Kollade mina appar för att se hur gårdagen steg såg ut   och även denna gårdag var lika bra som alla de andra har varit denna månad.

Skulle gå och hämta tidningen, men fy vad det var varmt. Yra hängde med upp till alvaret sedan ville hon vända och gå hem igen, så jag var tvungen att gå tillbaka och sätta ett koppel på henne för att få henne med mig.

Väl framme vid lådan blev hon i alla fall glad när hon fick tidningen i munnen.

Klockan var bara 8 och det var så hett på vår tomt så att det ångade.  Ingen bra madrass hade jag heller att ligga på i poolen så detta fick bli prio ett idag, visste att det fanns en ppå Valles och nu ville jag helst dit så fort de öppnade.

Blev en intressant vistelse där uppe på Valles.  Jag tog madrassen och sedan vidare till kläder för att se om det fanns en BH till mig.  Gick in i den öppna provhytten och började klä av mig. hörde röster precis utanför mig och någon som sa "det är en orm här inne".  Fick snabbt på mig mina kläder och gav mig ut, hade ju ingen lust att stå och kanske känna lite skräck för en orm nästan naken på överkroppen.

Det var en liten huggorm som snabbt slingrade sig runt i varuhuset, men ägaren var inte sen att försöka fånga den lilla ormen, men misslyckades hela tiden. Vi betalade och åkte därifrån.

Sedan bara en snabb tur till Ica för lite småinköp.

  Vid 13-tiden tog vi lite rött vin och melon/skinka för att få något i magen.  Jag fortsatte sedan med min bok Barn 312 och nu hade jag något att sitta på i poolen och det var en skön timme som jag bara slappade där med boken

  Nu har jag lite att välja på.

Att det var varmt och att även hundarna led gick inte att ta miste på.  De hade dörren öppen så de när som helst kunde gå in och lägga sig på det svala hallgolvet, men är vi ute då ska de vara där vi är.

Min dag bestod mest av   vatten och en flaska på 1,5 liter räckte inte långt. På vår skuggsida var det   varmt, men vid poolen var det ännu varmare   43 grader är lite väl mycket och då även en hög luftfuktighet gjorde att det fullständigt rann om mig hela tiden.

Egentligen så kände jag inte för någon middag, men jag hade lagt varsitt stort kycklinglår i marinad och när klockan närmade sig 19,00 så ställde jag mig vid grillen.

  Det smakade bra, men det blev idag mycket rester till hundarna.

En promenad är bara ett måste och den enda av hundarna som visade att han ville följa med var Qling, så vi bestämde oss för att han fick välja och om han hade varit seg så hade vi vänt igen.

Lite kortspel i den varma kvällen.

Sen var det då dax för att krypa till kojs, men i denna hetta och varma sovrum var det inte lätt att få någon ro.

Somnade i alla fall till slut, men det blev en orolig sömn med en del svordomar över värmen.

Ia

 

 

Av Ia Hornesjö - 13 juli 2018 07:29

 

Vaknar upp till ännu en varm morgon och inser att med 90% luftfuktighet så kommer jag inte att må så bra. Gillar inte denna fuktiga värme som klibbar på hela kroppen.

Det är alldeles tyst i huset så även hundarna verkar sova. Tänker bara tanken att jag kanske ska försöka att sova lite till när Yra har märkt att jag slagit upp mina ögon och står som en hök över mig och klappar mig lite fint med tassen i ansiktet för att säga god morgon, vem kan motstå detta. Även Lasse får en klapp och en puss av henne och snart så är vi uppe och igång allihop.

Undrar hur jag hade sovit denna natt, det kändes i alla fall bra så nu var det bara att kolla om det stämde   ja, 6,30 timme i sägen är väl helt okej och inga vakentider. Sen var det appen som skulle visa gårdagens steg som visade att  även detta fick jag vara mer än nöjd med  och målet idag är 10,000 steg.

Ingen tidninig denna dag så jag satte igång med att städa huset istället. Höll på ett par timmar innan jag gick ut och satte mig i det fina vädret för att vila lite. 

Snart ropade Lasse att vi skulle äta något och det enda jag hade att bjuda på var lite jordgubbsfil och en macka till honom. Sen en tur in till centrum för att köpa nya trisslotter och lite mat, sen till systemet för att inhandla lite vin till helgen.

När vi kom hem så hade jag tänkt ta mig ett dopp i poolen för jag var genomsvettig av den höga luftfuktigheten, men satte mig i stället och började lyssna på Barn 312, vet ju med mig att jag har läst det för många år sedan men att lyssna är en helt annan sak och med Christina Schollin som uppläsare blev det lite annorlunda, men ganska så bra.

Efter att ha legat och lyssnat på den första skivan så kände jag för att gå in och göra varsin Martini   Har inga sådana glas här nere så det får bli Campari glas i stället

Idag ville jag bjuda Lasse på bakad potatis med räkor

      och det blev som vanligt gott. lite bubbel bjöd vi oss själva på fast vi inte hade något att fira.

Lite kortspel blev det innan vi gick vår promenad ner mot postlådan. Lasse var inte i form för att promenera så det fick räcka med denna lilla promenad.

När vi kom hem så ville Lasse ha glass.

Nu är klockan kvart i 9 och jag har ingen som helst lust att sitta inne och kolla på TV. så jag tar mig nog en extra promenad i min ensamhet.

Men datorn stänger jag av för i kväll

Ia

Av Ia Hornesjö - 12 juli 2018 08:33

 Vaknade vid 5 tiden som vanligt, men somnade om fram till att hundarna fick sin mat och fick gå ut en snabbis, men detta fick Lasse sköta om och jag sov vidare en timme till.

Appen visade   det som jag gillar nästan 8 timmar i sängen. Sen var jag ju tvungen att titta på vad väderappen hade att bjuda på   och den visade samma som utanför fönstret och inget regn i sikte i dag och det kändes okej eftersom vi skulle åka till Kalmar.  Klart att jag även måste ta fram min stegapp   som även denna dag visade på över 13000 steg.

 

Tog sedan en promenad ner till brevlådan för att hämta tidningen tillsammans med Yra och Qling 
  Vägen till postlådan gick i rasande fart, så jag hade draghjälp hela vägen, båda är så ivriga att komma dit eftersom de vet att det är ett jobb de ska göra. Så fort vi kom hem så ställde sig Yra   i karet och svalkade sig.

Kom iväg vid 10-tiden för att handla i Kalmar          Första stoppet blev vid Claes Olson och kan nog påstå att Lasse blev som ett barn på julafton, han bara älskar denna affär och köp blev det också, kanske mer än vad jag trodde.  Efter detta besök så gick ju in och ut i alla klädaffärer för att kolla efter en bikini, men det blev som vanligt inget till mig. Sen in på Rusta för jag ville ha en sittmadrass till poolen, men inget där heller för mig, men Lasse han handlade på sig några saker. Bahaus nästa för att kolla på golv och det hittade vi, men jisses var 12 packar känns i kroppen att  först packa på vagnen, sedan köra denna stora och otympliga vagn till kassan, sen till bilen och packa och sedan vidare till Jula som kanske där kunde ha en madrass, klart att det fanns en, men den var slut.  Så var det bara Citygross kvar och jag hade vissa saker som jag bara skulle ha med mig hem, men inte fanns det några lammkotletter och även annat fattades, men det innebär ju inte att det inte rullar pengar ändå.

Redan hem kändes som den gick i snigelfart, många husbilar och husvagnar på vägen och när det ligger 4 efter varann så går det ju inte att göra en omkörning, så det var bara att låta det ta den tid det tar dessa mil.

Hem och plockade ur våra varor ur bilen. Sen satte vi oss ner och tog lite Yougurt och Lasse även en macka. Sen hjälptes vi åt att få ur alla golvplankor ur bilen.

    dessa placerades framför TV:n och nu hoppas jag att vi kan få detta lagt innan sommaren är slut   ska bli så skönt att slippa se detta slitna trägolv som har gjort sitt på de 32 år som vi har haft massorm med hundar i detta hem som har sprungit ut och in och gjort repor i golvet. Nu får det bli laminat i stället som är hundvändligt.

Det var olidligt varmt på tomten och det var svårt att hitta en plats som luften kändes bra på, Lasse ville slappa lite och sa att han idag inte orkade med att jobba något och det kändes bra, tycker jag.  

Min tanke med middagen hade varit att göra raggmunk och fläsk, men vi köpte ingen potatis på Citygross för den såg inte bra ut och att åka in till Löttorp efter denna resa kändes inte heller bra, så jag ändrade mina middagsplaner till att stå vid grillen i stället.

Det fick bli grillad angusburgare på en brödskiva        och till detta en god iskall öl.

Sedan blev det en tur till brevlådan för att se om det kommit någon post och även för att få röra på oss lite efter maten.

Vi satte oss ner och började spela lite kort, men så ville Lasse se Lyxfällan ochan sugen på en Irisch Coffie, han fixade detta   men jag tyckte att den var alldeles för söt, så det blev nästan 2 till Lasse i stället och lika bra var väl det för jag klarar ju egentligen varken grädde eller socker.

Vi avlsutade kvällen med att se en dokumentärfilm på 6:an som helter Legend och handlar om gangstervärlden i London på 60-talet.  Den var slut 23.40 så sedan var det bara att lägga sig i ett alldeles för varmt sovrum och hoppas kunna somna.

Lyssnade lite på Karlavagnen som handlade om sommarpratare.

God natt

Ia

Av Ia Hornesjö - 11 juli 2018 08:40

Vaknade vid 5-tiden och tänkte på min dator, kom på att jag hade inte ens öppnat denna igår och då kan jag inte heller ha skrivit min dagbok. Kändes i allafall lite väl tidigt att gå upp och göra detta nu så jag höll mig kvar i sängen en timme till.   Solen sken redan då men jag väntade tills klockan var 8 innan jag satte igång min mobil för att kolla på lite appar. Sovit tyckte jag att jag hade gjort och    appen visade att jag hade sovit djupt i flera timmar än vanligt, nu blev det ju bara 5,5 timme i sängen, men jag kände mig rätt utsövd ändå. Hur många steg jag hade gott hade jag ingen aning om men jag visste att det var över 10,000 så jag blev ganska så nöjd när jag såg    mina steg i skrift.

Som ni redan har sett så varken tittade jag på datorn eller mobilen speciellt mycket under gårdagen och det var riktigt skönt. Hade ett långt samtal från vår äldsta dotter och det var kul att fördriva tiden med att bara sitta och prata med henne, samtalet gjorde mig så glad.

   Tog en promenad ner till Roynes husvagn för att kolla läget. Tyvärr hade det kommit in fukt i denna och 2 jättestora getingbo fanns där inne när Emelie och hennes kille kom ner till midsommar, så det var bara att vända om och åka därifrån.  En annan granne hade sedan varit nere och kollat och sagt till Emelie att det var mögelskador och fuktskador i vagen. Klart att de blev ledsna, det var ju här de skulle fira sin semester. Jag gick i alla fall ner i dag och kollade, alla getingar var nu döda av det spray som den andra grannen hade sprutat in, några ytterliggare skador syntes inte till. Tog en mängd med bilder och skickade till Emelie som nu får avgöra om hon ska ta dit någon som undersöker skadorna och ser till att de kan bo i vagnen.

Hem igen och satte mig till rätta i en solstol och så ringde min mobil och det var Tom som berättade att han var sjuk och inte kunde komma med mina papper, som tur var hade jag en kopia som jag skrev under och skickade vidare.

Vid 12-tiden skulle vi äta lite lunch men idag hade vi ingen yougurt så det fick bli fil och macka i stället.

In för att kolla på loppiset som är varje onsdag hela sommaren och idag hittade både Lasse och jag lite att köpa, mina köp blev naturligtvis   lite ljudböcker.

Sen handlade vi lite som vanligt. Jag hade bestämt mig för att göra rökta räkor denna dag så innan vi åkte hade jag lagt dessa i saltlake.

Hem och så skulle jag röka mina räkor, eftersom det är så torrt och varmt så tyckte jag att det var lite läskigt med öppen eld så jag gjorde ett försök med att röka på gasolgrillen.

    Det var jättevarmt ute denna dag och där jag befann mig var det 41 grader. Yra envisades med som vanligt att vara där jag är och hon hade sin bebis med som vanligt när hon låg utsträckt i solen, men så blev det tydligen för varmt även för henne så hon tog sin bebis med sig och la sig under bordet.  Jag var sedan tvingad att kommendera hundar att gå och lägga sig i skuggan och alla gick snällt in i hallen och la sig på det svala stengolvet.

Snart var det dax att sätta oss till bords och idag blev det en lite annolunda middag.

    rökta räkor med tillbehör fick det bli denna dag, tyvärr hade vi inget vitt vin så det fick duga med öl till maten.

Efter denna så tog vi våra hundar med oss på en promenad ner till postlådan.

Nu hade även våra andra tyska grannar kommit, så nu är det fullt i alla hus häromkring.

Vi satte oss som vanligt och spelade lite kort innan vi gick in för att kolla på TV, vilket resulterade i fotboll hela kvällen.

Nu är klockan strax efter 23 och vi ska nog försöka knyta oss.

I morgon är en ny dag och då kanske det blir Kalmar.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 11 juli 2018 07:59

               

Glömde hel bort tisdagen och detta kom jag på klockan 5 på onsdagsmorgonen.

Dagen var i alla fall bra.  Började med att ta en promenad till postlådan med Yra och när vi kom hem så hade Lasse påbörjat tovutredning på Qling.


   

Yra kände sig tydligen varm för hon gick direkt ner i det rena vattnet i deras lilla kar och jag satte mig för att läsa bladet.

När Lasse ändå höll på med att torvutreda våra hundar så gick jag in och ställde mig i köket för att förbereda kvällen middag. Tog sådant som fanns i kylen och fixade ihop en pastagratäng med kryddstark korv. rödlök, morötter och äggstanning med massa ost ovanpå.

Dagen blev toppen med som vanligt både promenad och kortspel . Slötittade på Skansen kväll som ikväll var allt annat än bra, enligt mig.

Sen blev det film fram till midnatt.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 9 juli 2018 07:44

Vaknade vid 06,15 och hundarna hade inte sagt ett knyst, så även de verkade vara trötta denna morgon.    visade på termometern utanför fönstret och appen.   Tjock dimma spred sig över ängen.

Natten kändes bra, det är alltid bättre att kolla på TV till sent för då blir det bättre sömn, har jag märkt   klart att timmarna i sängen blir färre, men mer sovtimmar i alla fall.  Något som jag inte hade en aning om var hur många steg jag hade gått i går och jag var faktiskt lite  rädd för att det skulle vara under 10,000 steg och jag skulle falla ur och inte komma fram till 9 dagar i streck och få min belöning. Det blev ju ingen kvällspromenad igår   men jag hade klarat mig med nöd och näppe.

Kände att det kanske inte skulle bli så mycket med promenader denna dag heller, det var klibbigt och varmt och det det kändes som om musten gick ur mig så fort jag skulle åta mig något. 

Lasse jobbade på med att rycka ogräs och jag blev trött bara av att se honom i arbete, gick runt på tomten och såg eländet och kände att jag borde sätta igång men det blev i stället att jag bara tog några bilder   Regnet visade sig i alla fall få liv i nästan allt som verkade dött   till och med rosen har fått en del nya blad, så helt död var den inte.  Gick in och hämtade den potatis som fanns kvar i kylen och satte mig ute och skrubbade den ren, kollade sedan igenom mitt kylskåp för att se om det kanske fanns något som jag kunde göra som skötte sig själv och fick en idé att göra en lufsa på kassel som fanns kvar. Fram med skärmaskinen och skivade den som tunn skinka och så bräckte jag på dessa skivor lätt.  Vispade i hop äggen och mjölken med lite vetemjöl och så i med de kryddor jag gillar, det fick bli salt peppar och rätt mycket med grovstött kryddpeppar. Eftersom det var kassler som inte är så fet så blandade jag detta i potatissmeten i stället för att lägga dessa skivor ovanpå som man gör med lufsa. Sen var det bara att ställa detta i ugnen i ca 50 minuter    och medan denna stod och gräddades så åt vi lite lunch. Som vanligt blev det vår Yoggi   och i dag i denna äckliga värme så blev det även vatten till. Lasse som jobbar behöver även lite att tugga på   så han fick även två stora ostmackor till sin Yoggi och även han ett glas vatten.

När luffsan var klar så tog vi en sväng in till centrum för Lasse ville ha gaspatroner till vår myggjagare, som tyvärr inte fanns. Fyllde även i nytt vatten i hundarnas lilla kar så att de kunde få svalka sig lite och nog gillade de att gå i och ur detta kar, tyvärr blir det ju bara tassarna som blir våta, men bättre än ingenting.

Vid  17-tiden så var det dags att få smaka på min fusklufsa   först funderade jag på färgen, den var så gul, men kom på att det var ju färskpotatis jag gjort denna med och det finns ju ingen stärkelse som annars gör potatisen grå i detta. Men färgen hade ingen som helst betydlse för det var så gott tillsammans med lingon och gräddmjölk.  Tog hälften av det lilla jag gjort så nu finns det varsin bit i frysen till en annan dag.  

Efter denna kraftiga middag så blev det en promenad ner till brevlådan och jag har aldrig sett så mycket bilar och folk på vår lilla väg. Vi stod och pratade länge med en granne utefter vägen och det kom bilar, cyklar, mopeder och även en motorcykel och körde förbi oss under de ca 30 minuter som vi stod och snackade.

På vägen hem igen kollade vi in på tomterna var alla dessa människor kunde ha tagit vägen, 2 av bilarna såg vi på 2 tomter, men av alla andra syntes inget spår.

Vi satte oss ute med vår kortlek, lite glass och ett glas vin och helt plötsligt kommer det 2 bilar nere från vår skog, så nu visste vi i alla fall var dessa hade tagit vägen. 

Gick in för att kolla lite på Lotta på Liseberg, hundarna var trötta och låg utslagna i vår lilla stuga          Yra bredvid mig, Nemo tog hela lilla soffan, Olga Lasses fåtölj och Qling på den svala stenplattan vid spisen.  Lasse som i alla fall inte gillar Lotta på Liseberg tog hand om köket.

Skulle kolla på Beck, men man vet ju vad som händer, så jag gick i stället och la mig för att lyssna på Karlavagnen.

I morgon är en ny dag 

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 8 juli 2018 22:21

 Regnet som kom igår syntes det inte ett dugg av denna morgon.

Vaknade redan kvart i 3 i natt och hade sedan svårt att somna på grunde av en fluga som envisades med att befinna sig i mitt ansikte. Att krypa under täcket gick inte heller då det blev alldeles för varmt. Men somnade till vid 6 tiden och fick i alla fall lite sömn

som appen visade  Kollade även av mina steg   som jag även denna dag lyckades få till.

Sen blev det inte mycket gjort. värmen tog över och det var svårt att hitta på något.

Vid 15-tiden kom Lasse på att vi varken hade ägg eller filmjölk hemma så det fick bli en tur till Löttorp.. Hade precis kommit hem och fått av mig alla kläder och tagit ett dopp i poolen när Niklas kom över och frågade om vi inte kunde komma över på lite vin och ost.  Tur som sjutton att jag inte redan hade börjat med middagen.

Det blev en tur till dem och nu är klockan nästan 22.30 och vi har precis kommit hem och ska nu bara ta det lugnt framför TV:n tills sömnen infinner sig.

Det blev allt för denna dag.

 

Ia

Av Ia Hornesjö - 7 juli 2018 12:04

Äntligen kom det efterlängtade regnet.

 

Sov så skönt denna natt och efter att ha varit upp en sväng vid 6 tiden så somnade jag om till klockan var nästan halv 8.   Allt såg ut som jag trodde.

Var lite nyfiken på mina steg, visst tog jag ett par extra promenader, fast jag tyckte att jag hade varit stilla mycket eftersom det var så varmt, men   appen visade att jag hade lyckats även denna dag, så nu har jag 3 dagar på mig denna månad att lyckas med att få en bonus.  Tyvärr så måste de komma i rad, så inte ett misslyckande nu får det bli innan tisdag.

Efter vår frukost, som blev lite sin så tog jag med mig Yra till postlådan, idag iförd både stövlar och regnjacka och Yra fick inte bära tidningen för jag ville ha den med mig hem i torrt tillstånd.   Det var mysigt att gå där i regnet och jag kunde inte låta bli att leka lite med mobilen.   Bakom regnmolnen finns solen.

Hem och så lastade vi bilen för att ta en sväng upp till Böda och kasta lite sopor. På hemvägen ville Lasse in till Röda korset och jag hängde med. Idag hade han lite tur för de tog 10 kr för alla kläder och han var ute efter en långärmad tröja. Jag hittade ett helt nytt par korta snickarbyxor från Jula, men tänkte lite fel när jag såg storleken, det stod 34 och jag tänkte tum, men när jag kom hem och skulle prova så visade det sig vara storlek och jag fick dem inte runt midjag, men kanske min smala gubbe kan ha dem i stället.  På väg ut från Kupan kunde jag inte låta bli att ta fram mobilen och ta en bild på   affichen för jordgubbar.  Vet inte om det är Ölandspriser, men 30 kr styck blir när jag räknar 90 kr, men här kunde få 3 för 100 kr..

Hem igen och tog det lite lugnt, men det var fortfarande skönt att vara ute, men sitta ner och läsa kändes inte så kul.

Lite lunch ville Lasse ha och det fick bli som vanligt lite yougurt och en macka

  kunde inte låta bli appen.

Blev att stanna inne och göra lite nytta innan fotbollen började

Kollade lite på tomten nu när den har fått lite regn och upptäckte en ny blomma som jag tidigare inte sett      men hoppas få svar via FB om vad detta är.  Trodde själv först att det var en kungslija som vi har massor av, men denna har helt andra blad.

Så var det dax att bänka oss framför TV:n med lite gott   för så klart hoppas vi ju på Sverge, fast nog hade man förstått att England skulle vinna över oss.

Sen när matchen var slut så var det dax att börja fundera på vad vi skulle ha till middag.  Det fick bli lite enkelt med grillad kassler och annanas          . Faktisk mycket godare än vad jag hade tänkt mig.

Efter detta fick det bli en kvällspromenad och idag gick vi åt ett helt annat håll


  Hade bara med mig mobilen så bilderna på alverare blev inte de bästa.

Hem sedan och fast vädret inte var det bästa så ville vi sitta ute i alla fall och spela lite kort.

När vi kom hem igen så ville Lasse ha glass och jordgubbar.

Sen blev det forsatt fotboll på TV

Klockan har nu blivit strax efter 22.00  och forfarande är det fotboll, så nu stänger jag min dator för denna dag.

I morgon hoppas jag på en lite soligare dag

Ia

 

 

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards