Alla inlägg under juli 2018

Av Ia Hornesjö - 6 juli 2018 21:05

Vakande vid 5 tiden som van   ligt men somnade om igen och nästa gång jag vakande var klockan redan 07.10   men natten såg rätt bra ut, inga vakentider.

Sen var det appen med stegen som jag ville se och visst visste jag att jag hade lyckats kommaöver 10,000 steg och det blev det   med råge.  Vädret då, det var varmt redan när jag steg ur sängen och jag ställde mig i duschen för jag var så svettig   visst var det varmt, redan 18 grader och varmare skulle det bli.

Ingen tidning att hämta denna mogon så jag tog tag i poolen. försökte hitta ett knep att kunnda sitta där och läsa, men det gick inte med denna madrass, så jag satte mig i en stol istället och sträckläste klart boken.

Det blev i alla fall att jag var nere i poolen flera gånger bara för att svalka mig, om man nu kan säga att man blir sval av 26 grader värmre i denna lilla pool.

Lasse jobbade inomhus idag i lilla boden. städade och gjorde det mer pratktisk.

Det enda vi behövde från Ica var Yoggi  och en grappe, men det blev även en bit kassler för den såg så fin ut.

Hem igen och poolen för mig och städa klart för Lasse.

Fick ett samtal från Elisabeth i Kalmar och vi blev sittande nästan i en timme och snackade. hade inte en granne till henne kommit på besök så hade vi nog suttit och gaddat ännu.

Fattade inte att tiden gick så fort idag, men helt plötsligt så alamerade hundarna för mat och jag kollade på klockan och  den var nästan 16,00.

Nu ville Lasse ta sig en timmes sovstund och jag tog med mig Qling till brevlådan.

Hem igen och jag ställde mig vid spisen för att förbereda vår middag.

I dag hade vi bestämt oss för att bara äta vegomat   Hade köpt 2 fina kronärtskockor när vi var till Borgholm igår och nu kände jag mig så sugen.

        , men kokade ändå lite potatis och färsk morot till denna som sedan serverades med mycket vitlökssmör och citron.  Det var så gott och det var så längesedan vi åt detta.

Så blev det även dags för jordgubbarna som vi köpte igår   men de var så sura, men med lite socker och grädde så gick de ner.

Vi tog ett parti med kort och sedan tog jag hand om disken och även plockade in alla tvätt som Lasse hade tvättat och hängt på sträcket.  De lovar ju lite regn i morgon, så lika bra att plocka in allt som vi inte vill ha blött.

Nu är klockan 22,30 och vi har fortfarande inte gått in, men kommer att göra det inom kort och kanse det blir någon film.

Men jag lägger ner min blogg för kvällen och stänger av datorn nu.

Ia

Av Ia Hornesjö - 5 juli 2018 13:49

 

  Dagen började bra.

Vaknade tidigt men somnade om vid 6-tiden och sov fram till klockan 07,00   och insåg att det hade blivit många timmar i sängen. Kollade även appen om mina steg och hoppades att det skulle vara över 10,000   och det var ungefär vad jag hade trott.

 

Efter att jag varit och hämtat tidningen tillsammans med Yra så satte vi oss att planera dagen och Lasse ville köpa virke på nya stället i Borgholm. Sagt och gjort.        Något besök på Sibylla blev det inte, men brädgården var den dröm för Lasse.

 

Sen ner till stan och ett besök på Länsförsäkringar kontor. Sen systemet där vi handlade en del. Vidare till Ölands banken för jag ville avsluta mitt konto nu när inte banken finns kvar i Löttorp. Vidare för att köpa ett kort och skicka till vårt barnbarn som blir tonåring i morgon. Även en tur in på Röda korset men handlade inget. Sen in på Netto    för lite inköp och så vidare till Ica Supergross.  Pengar gjorde vi av med. Sen var det bara att vända hemåt igen .  När allt var inplockat fick det bli en macka och Yoghurt.

Sen satte jag mig i poolen med min nya bok   för att fördriva tiden någon timme,. men i poolen blev det inte så länge för jag fick inte vara i fred för getingarna så jag klev upp och fortsatte att läsa i en solstol, den var svår att sluta läsa och när jag kände att det var dax för hundarna att få lite i magen så la jag från mig boken.

Sen gick jag in och gjorde iordning vår middag som blev en lättgjord sådan      Färdigköpt rostbiff och potatissallad och även idag fick det bli öl till maten.

Efter detta så blev det en promenad ner till brevlådan och på vägen dig så träffade vi en bekant och stod länge och pratade gamla minnen (en svunnen tid från Lasses barndom på Vedby Skog)

 

När vi kom hem så bryggde Lasse kaffe, för hör och häpna, han hittade semlor    på Ica i Borgholm.. Det var mycket han hittade som han ville ha, så även jordgubbar, så han fick bestämma vad av detta han ville ha ikväll och då fick det bli semlor.  Jag smällde i mig en halv och mådde nästan illa efteråt.  Klockan är ju bara halv 8 ännu och känner jag min kära make rätt så kommer han innan 21,00 att ha frågat om antigen glass eller jordgubbar också. Men det är en dag i morgon också och jag kommer att säga nej till detta.

Känner att jag inte kommer att sitta mer framför datorn denna kväll, för nu ska jag ut på en egen runda och skaka ner denna halva semla som ligger som en klump i min mage.

I morgon är det fredag och då blir det nog återvinningen igen.

Ia

 

 

 

Av Ia Hornesjö - 4 juli 2018 07:20

 

Varmt redan klockan 6 på morgonen

Natten blev så där, vet att jag har varit i dvala flera gånger   men tydligen inte vaken så mycket. Stegen blev bra även igår   och fortsätter det så här så lär det bli en belöning.  

Ingen tidning att hämta idag så det blev istället bara en promenad.

 

Hem och satte mig och sträckläste klart min bok.

Efter detta fick jag för mig att flytta en tung jordsäck från planteringen till rosenbusen    Har rensat lite i min lilla rabatt och efter stödvattning så har det tagit sig lite,    Rosen ser helt död ut, men även den har efter stödvattning fått några nya blad    tog en barnvagn till hjälp, men jisses vad tung den var, när jag äntligen hade fått den på plats och öppnat säcken så var det bara som lera, så undra på att den var tung. Fick i alla fall ut en del, men resten får jag be Lasse om hjälp med för det kändes i min nacke efter detta släpande.

Det var varmt och skönt och jag längtade efter att ha en madrass eller stol att sitta/ligga på i poolen, men har ju bara massa stora leksaker här nere. Vi har pratat om att åka till Kalmar och jag hade då tänkt kolla på Jula och Rusta vad de har, men kunde inte vänta så det fick bli en tur upp till Böda Sågen och den enda som såg ut att vara något så när nära det jag ville ha, den tog jag.

En tur sedan till macken för att tanka bilen och då satt jag och lekte med mobilen och hittade en app    som jag måste prova. Ingen Ica idag och det kändes skönt att veta att mat fanns det hemma

Sedan hem och Lasse fick pumpa upp min madrass. Förankrade den med ett långt snöre, för man vet aldrig när det börjar blåsa och då lär den nog få vingar

    madrassen såg gedigen ut och den skulle tåla upp till 100 kg, så nu skulle jag lägga mig tillrätta och bara njuta någon timme, var tanken. Men den vek sig på mitten när jag skulle lägga mig med mina 63 kilon och när jag äntligen hade hittat en bra ställning så var den inte ett dugg skön, men jag stod ut i ca 30 minuter i alla fall innan jag helt dygnsur satte mig i en solstol i stället.

 

Lasse jobbade på som vanligt med sitt och nog kändes det slött för mig att sitta bara och se på, men det finns inget annat att göra

 

Gick in och kollade vad vi kunde tänka oss för mat, tog med mig potatisen ut och satte mig att skrapa denna för hand.

Frågade Lasse om han skulle ha en eller 2 hamburgare till middagen och fick till svar att han alltid äter bara en, så det fick bli en var och det räckte gott och väl     med en massa god ölandspotatis och vitlökssmör.

Sen blev det som vanligt en promenad till postlådan, men jag var inte nöjd efter denna utan ville gå mer, så jag tog sedan en ensampromis och mötte då en granne som frågade om jag alltid var ute och gick.

Hem och så satte vi oss ute till klockan var nästan 21,00 och spelade lite kort.

Kvällen blev som vanligt inte så lång innan vi båda sov i varsin fotölj, sofforna hade hundarna beslagtagit denna afton.

Så nu är det bara att förbereda mig för sängen.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 3 juli 2018 08:47

Idag var det varmare än gårdagen morgon

 

Trodde att jag skulle sova bättre men nästan en hel timme låg jag vaken och småhostade, men somnade om och sov så där men ganska så bra   Blev i alla fall en massa timmar i sängen.

Gårdagens steg fick jag vara nöjd med   och fick även en belöning för de 8 dagar i följd som jag hade klart under juni.

Idag tog jag med mig Yra till postlådan, egentligen hade jag tänkt ta Nemo, men kände att  Yra blev så ledsen igår så idag skulle hon få hämta tidningen.      något som hon uppskattade.

Väl hemma igen så satte jag mig ner och läste    innan vi åkte in till Löttorp, hade fått deras blad och det fanns en hel del med veckans pris som jag ville köpa hem. 

Det var bra väder och lagom värme för hundarna som idag var mer allerta än vad de varit de varmaste dagarna       


Det blev även Yoggi till lunch idag också och en macka till Lasse.

Plockade lite ogräs på tomten och Lasse jobbade som vanligt med hans projekt.

Idag var det ju även fotboll som vi bara måste se. Jag laddade upp med en massa vattenmelon till mig, Lasse tog ostkex och något att dricka. 

       Det blev härliga timmar framför TV:n och medan matchen höll på så satte jag på middagsmaten och den fick sköta sig själv. Hade tänkt grilla men det kändes så bra att bara ta grytan från spisen och sätta oss ner att äta       vår cabornara.

Sen ville jag ut och röra mig så det blev en liten promenad för att få ner maten i magen.

Väl hemma satte Lasse igång igen och snickra och hundarna fick spelet och gick på upptäckarfärd efter att ha hittat något under en brädhög. Vet att det brukar finnas kopparormar där under, men man vet ju aldrig var det är och är lite rädd för att det ska vara huggorm.


 
 
 
   Bada ville de göra efter allt spring, men det fanns bara smutsigt vatten i karet.

Efter att ha varit ute ett tag så gick jag in och satte mig och kollade på Skansenkväll som var jättebra,. Många härliga artister denna kväll.

Såg sedan lite på matchen för att få veta vilka som Sverige ska möta och det blev England.

Klockan hade nu hunnit bli 23 och jag bestämde mig för att skriva denna blogg på morgonen i stället.

God natt

Ia 


Av Ia Hornesjö - 2 juli 2018 07:20

 

Ingen värme idag, faktiskt den kallaste morgon sedan vi kom ner för en vecka sedan.

Som vanligt somnade jag framför TV:n igår kväll   och redan före halv 10 så gick jag in och la mig..  Klart att natten då blev lite sämre och jag var vaken redan klockan 03.15 och fick för mig att jag måste upp och göra i ordning hundarnas mat, men visste att jag skulle inte kunna göra detta utan att de skulle vakna och tro att det var morgon. Så jag höll mig kvar i sängen och slumrade till lite då och då. När Lasse sedan vaknade så säger jag att jag måste upp och göra iordning maten till hundarna, men Lasse bara går förbi mig och jag hör hur han ställer ner hundarnas skålar till dem, jag frågar om han hade gjort i ordning maten på kvällen , men han säger att det gjorde jag, men jag har ingen som helst aning om att jag gjort detta.

Fick i alla fall mina 10,000 steg igår   och förväntade mig en belöning för mina uppnådda stegmått under juni. Men när inget kom så kollade jag appen och ser att det bara blev 8 dagar i följd för den 9:e var ju 1 juli.

Får kämpa vidare i juli och försöka få till minst 10,000 steg under mer än 9 dagar i följd.

Men det blev en del i alla fall under Juni månad: 261458 steg och165,2 km

Började med att ta en promenad med bara Olga, hon blir så glad när hon och jag är ensamma, hon tycker nog att Yra ibland är för mycket när hon hela tiden ska bestämma. Träffade Eva som har sålt sitt hus och nu var nere för att plocka rent och få hem alla sina ägodelar. Vi pratade länge och när vi kom hem så var Yra jättelycklig och gav även Olga en omgång för att hon hade fått vara med mig. Lasse hade tagit bilder på Yra medan jag var borta      hon hade inte lämnat sin plats vid min tröja och med sin bebis (en sak jag sydde till henne när hon var valp och den glömde vi här i höstas, så fort hon hittat den så var det hennes och den har hon inte lämnat i från sig på hela veckan) i mun och var så sur hela tiden. Saknade sin mamma.

 Tog min bok och satte mig ute och läste, himlen var täckt av vita bomullsmoln, men det var ganska så varmt i alla fall.

Det blev en tur till Löttorp för att handla och idag var det massor med folk i affären, så nu märks det att sommaren och turisterna är i gång. Passade på att köpa jäst, för Lasse hade frågat häromdagen när jag skulle baka bullar. 

Hem och tog oss varit glas med Yoggi och sedan satte Lasse igång och jobba med sitt lilla projekt.

Själv gick jag in i köket och satte igång med att göra en bulldeg, hann med några kapitel i boken medan degen jäste.

Efter ett par timmar var även bullarna färdiga   och Lasse kunde få provsmaka, inte så vackra blev de men enligt Lasse var de goda.

Stoppade alla i fryspåsar utom 4 stycken som jag tänkte att Lasse kunde ha framme.

Det var en ganska så skön dag, gjorde inte så mycket, men det är skönt att slappa.

Frågade Lasse om han ville ha grillad korv eller grillad hamburgare och det blev korv.

Det första han gjorde  var att börja leka med maten, det var väl moroten som  fick honom på denna idé.   det är gott med enkel mat ibland   och idag var Lasse tydligen jättehungrig, åt 2 korvar och en massa annat, så idag kände även jag mig nöjd att ha stått vid grillen.

Efter detta blev det en kvällspromenad och lite lätt duggregn kom, så vi skyndade oss hemåt för att ta in alla dynor, de hann bli lite fuktiga utav det lilla regnet, men vad gjorde det.

Inte mycket att se på TV så vi satte oss inne och spelade ett parti med kort och när vi sitter där så kommer Elisabeth (vår tyska granna) med en blomma och en påse nymalt kaffe från Böda.  Hon bara ville komma in och hälsa på hundarna och sedan hade hon bråttom hem igen. 

Lasse frågade om bullarna som jag hade bakat och jag sa att det fanns en påse framme, så han tog ett glas mjölk och satte i sig alla 4 bullarna.

Så var dagen nästan slut och klockan närmade sig halv 11, så jag kände att det var nog dags att krypa ner i bingen.

I morgon är det tisdag och då kommer bladet, får se vilken av hundarna som får följa med till brevlådan.

Ia

 

 

Av Ia Hornesjö - 1 juli 2018 07:11

JULI

 

Så är vi inne i en riktig sommarmånad och jag hoppas att värmen ska fortsätta som den har börjat. Lite regn på nätterna vore inte så dumt, men dagarna för gärna vara torra för mig.

Vaknade väldigt tidigt denna morgon men höll mig kvar i sängen till klockan 06,00  då Qling kom in och hoppade upp i sägen och berättade att nu era slöfockar får ni stiga upp och ge oss lite mat.

Som vanligt måste jag kolla av mina appar och jag skrattade lite smått när jag såg sovappen   tyckte ju igår kväll att filmen var konstig och förstod att jag hade somnat och det syns ju tydligt på appen att jag var borta i över en halvtimme.

Kände att jag inte hade kunnat gå så många steg   under gårdagen, men klart framt och tillbaka till brevlådan är ju bara det 2500 steg, så det blir en del på en dag fast jag slöar lite då och då.

Men nu är klockan i alla fall snart halv 8 och jag har varit uppe sen 6 och suttit vid datorn, så nu är det time att gå in och väcka Lasse och de nu slöa hundarna.

 Vädret var så där, blåste mycket och molnen for fram på himlen även denna dag och skymde solen en del. 

Lasse satt igång att jobba direkt      och hundarna lunkade omkring.  Själv hade jag ingen lust med någonting och någon morgonpromenad blev det inte heller eftersom jag inte har någon tidning att hämta.

Slog mig ner i en solstol och tog fram en ny bok   av Mons Kallentoft, har läst en och lyssnat på en tidigare, insåg direkt när jag började att denna skulle jag ha läst innan de andra, men han skriver bra och det är lättläst, blev sittande i nästan 2 timmar med denna innan jag kände för att hitta på något.

Tog mig en tur på tomten och passade på att ta en bild på granntomten   som nu ligger ute till salu, vet att det är bud på den så vi får se vad som händer. Men det är bara skog och det kommer säkert att ta tid att göra detta till en riktig tomt. 

Vid 12-tiden ville Lasse in och hämta lite vinstpengar som han vunnit på gårdagens dubbel och sedan skulle jag handla lite Yoggi, så det blev en tur in även på Ica.

När vi kom hem så åt vi vår lite sena lunch, jag bara Yoggi och Lasse Yoggi och macka.

Kom inte riktigt igång på hela dagen och kände mig allmänt olustig.

Middagen idag blev god   och enkel. Färsk pasta och köttfärssås går ju alltid hem.

Efter middagen så tog vi ett parti kortspel   och tänkte lite på Rojne och våra roliga spelkvällar.

Sen blev det i alla fall dagens första promenad, jag ville gå genom skogen men det gick inte Lasse med på så det blev bara ner till brevlådorna och sedan hemåt igen.

När vi kom tillbaka blev Lasse sugen på ost och kex, något som jag egentligen inte alls ska äta och i alla fall inte sent på kvällen.

Det blev sedan fotbollskväll och jag somnade som vanligt i soffan

I morgon är det vardag igen

 

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards