Direktlänk till inlägg 7 augusti 2018

Tisdag och marknadsdag

Av Ia Hornesjö - 7 augusti 2018 08:20

Natten gick bra, kunde somna fast min arm värkte och naturligtvis kände jag mig lite nervös för att kanske lägga mig på armen, men vaknade vid 6-tiden och kände mig nöjd med natten   och även appen berättade att jag inte hade varit vaken något. Mina steg fick jag också vara nöjd med   för allt över 10,000 är ju ett plus.  Vädret såg lite dystert ut men det fanns blåa fält på himlen och både appen och termometern visade samma resultat på 19 grader  så det blir nog en het dag även idag.  

 Eftersom jag hade hoppats på att få lite fågelbilder denna morgon så tog jag min D90 med mig i stället för mobilen och gick ut på en tidig promenad helt ensam.

Solen sken från så gott som en molnfri himmel och det var en ljum och skön morgon med sina 19 grader. Men några fåglar syntes inte till, inte ens en liten fluga visade sig på min promenad, men eftersom kameran var med så fick den i alla fall jobba lite.


  Tänk att denna solros helt utan vatten fortfarande ståtar med sin gula vackra färg.

 Dagen fortsatte med att Lasse skulle kolla lite på "vinden" efter några socklar. men det fanns inga men däremot en massa virke till takläggning.

Tog i alla fall en tur in till Löttorps marknad       för att kolla om det fanns något  eller i alla fall se folk.. Det enda vi hittade var lite torkade köttben till hundarna.

Inget som vi behövde handla idag så vi styrde vår kosa hemåt och Lasse satte igång direkt och jobba med taket på en av småstugorna.

 Han sa att han ville jobba till klockan 17,00 så jag passade på att ta fram min ljudbok och lägga mig tillrätta i en solstol och lyssna på 2:a skivan.

När denna var klar så ropade Lasse att han ville ha en cider, eftersom jag inte gillar cider utan tycker att detta smakar bara som söt saft så har jag införskaffat en light cider på Ica som passar utmärkt till mig bara för att göra Lasse sällskap

    Tror att min är godare.

Middag skulle det väl bli även idag och det enda som jag orkade med var att göra sallad.      och det fick bli med fetaost och lite annat.

Sen skulle vi ta ner Monas sopkärl och även Kerstins innan vi tog en promenad till postlådan.

När vi kom hem igen så satte sig Lasse och kollade på TV och jag fick för mig att ta min Nikon med mig upp och se om vår falk fanns på plats, vilket den gjorde och idag hade den även en till med sig. Den som vi har sett varje dag är så snäll och orädd men den andra var inte alls lika gullig utan gjorde utfall mot mig när jag kom med kameran.


  Den sista bilden såg man bara en liten bit av vingspetsen för den var så nära mig. Fick i alla fall lite bilder på den snälle.

Vi tog senare en promenad till för att se om jag kunde finna några mer fåglar men det fanns inga.                 Promenerade ner i skogen och såg en del fåglar på himlen.

Träffade en gammal granne med sin hund och sedan kom även en annan granne med sin hund och vi blev stående utanför vår tomt i nästan en timme och bara snackade.

En skön dag som nu börjar ta slut.

Ia

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards