Direktlänk till inlägg 10 augusti 2018

Fredag

Av Ia Hornesjö - 10 augusti 2018 09:35

Vaknade vid 5 tiden av att regnet slog mot vårt tak och det blixtrade i rummet. Skyndade mig upp för att dra ur kontakterna både på TV:n och dator, för man vet ju aldrig vad dessa åsknedslag kan ställa till med.

Fortsatte sedan att sova fram till strax efter 7   och det blev en del bra timmar denna natt.  Tyvärr så nådde jag inte upp till mina 10,000 steg i går men jag ligger ändå på plus   .

Att det hade regnat och åskat på morgontimmarna gjorde kanske luften lite lättare att andas, men temperaturen   var lika hög som vanligt.

Idag fanns det inget att hämta vid brevlådan på morgonen utan vi började istället med att tvätta 2 av våra hundar, Qling får vänta tills i morgon, för när han är färdigtvättad så blir det koppel på honom.

Lika bra att de fick ha täcken på sig några timmar för att inte förstöra den nytvättade pälsen

fast då var det inte   så kul att leka.

En tur till centrum och till ett loppis blev det idag, men inget av direkt intresse fanns det.

Meningen var att vi skulle åka till stenbrottet och fotografera idag men när vi kom hem så ställde jag mig att göra några våfflor till Lasse på hans namnsdag och serverade även varsitt glas rosé till dessa, så sen var det bara att vara hemma.

   

Vädret var helt underbart med sina ljumma vindar och jag kunde inte låta bli att plocka av mig mina kläder och sätta mig tillrätta för att lyssna klart på min ljudbok.

När jag sedan skulle gå in för att koka lite potatis till salladen som vi skulle ha på kvällen så tänkte jag sätta på mig mitt linne, men inget linne fanns så detta hade fått vingar medan jag lyssnade på boken.. Försökte få Qling att leta, för nog är det han som ha tagit detta, men inget linne kom fram utan bara några andra saker som han hämtade för att få en belöning.  

Lasse jobbade på med taket på lillstugan och jag bara tog det lugnt.

Vid 17-tiden ställde jag mig i alla fall vid grillen och grillade lammkorvar från Rosas handel.

      De var väldigt kryddstarka, ja till och med i min smak och hur Lasse klarade av att äta upp sin korv det fattar jag inte, men det blev i alla fall rent på våra tallrikar.

Det blåste friskt denna kväll och vi kunde sitta ute utan att bli attackerade av getingar.

En tur till brevlådan i den härligt ljumma  25 gradiga kvällen.

     

Ikväll var inte himlen bara blå utan även en del moln syntes, men vad gjorde det.

 Kvällen fortsatte och jaghade sådan lust att sitta ute men det blåste så att det gick inte att få något att stanna på bordet.

Gick in och kollade på Fångarna på fortet och sedan en film.

Ia

 

 
 
Ingen bild

Dottern Pia

11 augusti 2018 08:39

Vad har hänt med lillstugans tak?

Ia Hornesjö

14 augusti 2018 08:11

Det har inte hänt något utan det är pappa som håller på att lägga plåt på denna.
Mamma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards