Direktlänk till inlägg 24 augusti 2018

Återigen en fredag

Av Ia Hornesjö - 24 augusti 2018 14:19

Vaknade tidigt denna morgon men var bara upp en snabb tur på toan och sen la jag mig och somnade om fram till klockan var strax efter 07,00

  och det såg ju rätt bra ut med sömnen . Även mina steg   lyckades även denna dag och det gjorde att jag fick en utmärkelse för att jag uppnått detta i 60 dagar i rad.  Detta betyder ju inte något utan sporrar mig bara att fortsätta att röra mig,

 

Började dagen med att jag gick ut och la ett ca 500 meters blodspår, mest för att få hundarna att göra någonting, gjorde lite luringar på spåret för att se hur de skulle lösa dessa problem.  Men nu skulle detta få ligga i alla fall fram till efter vår lunch.

 

Idag var det lite saker som skulle uträttas direkt på morgonen så efter frukost så plockade vi ihop de elektriska saker som vi glömt igår när vi var till sopstationen, finns säkert mer i de andra husen men vi har en vecka till på oss inför sista besöket på återvinningen innan vi far hemåt till Stockholm.

Första turen gick till läkarstationen i Löttorp för att Lasse skulle ta sina prover. Sen en tur in på Ica för att handla lite potatis till middagen.

Fortsatte sedan till återvinningen för att bli av med gamla DVD och VHS apparater.

Hade sedan tänkt att åka upp till Böda för att kolla på hästhoppning fast vädret verkade rätt ostadigt och jag hade ett tryck i huvudet som jag brukar få innan det kommer ett oväder så vi åkte hem istället och jag fick sätta mig ner i lugn och ro för en timmes lyssnade på min bok.

   

Vädret såg ut att kunna förvandlas till regn när som helst och klockan var nu ca 13.30  så det kunde nog gå att ta en sväng med först Yra och sedan Qling i samma spår.

Lasse fick hålla i snöret och jag försökte med min lilla actionkamera fånga dem på bild.

Började med Yra


  Hon fattade galoppen direkt när selen kom på.

När hennes spår var klart så blev det galna Qling tur


 Han satte igång direkt innan vi hann ut genom grinden med sitt sökande och slarvade bort sig många gånger på grund av sin iver. Men han visste vad det handlade om och han löste de flesta problem.


 Qling är alldeles för snabb och ivrig.


 
 


  Filmerna blev inte så bra, men hundarna löste problemen och båda fann sitt byte.

Nu när jag sitter här och klockan är 15,30 så har himlen helt öppnat sig och jag kan bara säga att det var tur att vi inte hann i väg till postlådan.

Nu  var det snart lika bra att sätta igång med middagen. Tanken var att vi skulle grilla lite kött som jag hade tagit fram från frysen redan på morgonen, men vem sjutton har lust att stå och grilla i hällande regn, varken jag eller Lasse kände för detta och snabbt som sjutton fick jag ändra mina planer... Nu var det inte så svårt hade 2 bakpotatisar hemma och även räkor i frysen som går fort att snabbtina.  Sagt och gjort det fick bli varsin bakad potatis med lite tillbehör.

      Jag klagade inte och det gjorde inte heller Lasse utan vi åt med god aptit något som vi båda gillar.

 

Hur skulle det bli med promenaden, jag just nu såg himlen riktigt blå ut och vi tog oss en tur utan hundar ner för att kolla om det hade kommit någon post.

       

Nog syntes det att det hade kommit dessa 3 mm, men det lär nog inte finnas kvar i morgon.

Eftersom vädret fortfarande var hur härligt som helst efter denna regnskur så satte vi oss ute    i en ganska så varm kväll    och spelade lite kort.

  Kunde inte låta bli att ta en bild på Olga när hon sitter bakom mig och har en av Lasses strumpor i munnen.

Sen när klockan närmade sig 20,00 så gick vi in för att kolla på lite TV.

Vid 22 tiden hade vi tänkt se en dansk serie som började ikväll, men det fanns inget ljud och fast man då har texten så är det inte kul att inte höra vad de säger, så nu stänger vi av TV:n och lägger oss ner och lyssnar på radion i stället.

I morgon är en ny dag och även storloppis i Borgholm, klart att vi tänker åka dit och även då besöka systembolaget för en sista gång innan vi kommer att åka härifrån om ca 2 veckor.

Ja ja, dagen fick ett snurppligt slut eftersom TV ljudet inte fanns.

Ia   

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards