Alla inlägg under augusti 2018

Av Ia Hornesjö - 7 augusti 2018 08:20

Natten gick bra, kunde somna fast min arm värkte och naturligtvis kände jag mig lite nervös för att kanske lägga mig på armen, men vaknade vid 6-tiden och kände mig nöjd med natten   och även appen berättade att jag inte hade varit vaken något. Mina steg fick jag också vara nöjd med   för allt över 10,000 är ju ett plus.  Vädret såg lite dystert ut men det fanns blåa fält på himlen och både appen och termometern visade samma resultat på 19 grader  så det blir nog en het dag även idag.  

 Eftersom jag hade hoppats på att få lite fågelbilder denna morgon så tog jag min D90 med mig i stället för mobilen och gick ut på en tidig promenad helt ensam.

Solen sken från så gott som en molnfri himmel och det var en ljum och skön morgon med sina 19 grader. Men några fåglar syntes inte till, inte ens en liten fluga visade sig på min promenad, men eftersom kameran var med så fick den i alla fall jobba lite.


  Tänk att denna solros helt utan vatten fortfarande ståtar med sin gula vackra färg.

 Dagen fortsatte med att Lasse skulle kolla lite på "vinden" efter några socklar. men det fanns inga men däremot en massa virke till takläggning.

Tog i alla fall en tur in till Löttorps marknad       för att kolla om det fanns något  eller i alla fall se folk.. Det enda vi hittade var lite torkade köttben till hundarna.

Inget som vi behövde handla idag så vi styrde vår kosa hemåt och Lasse satte igång direkt och jobba med taket på en av småstugorna.

 Han sa att han ville jobba till klockan 17,00 så jag passade på att ta fram min ljudbok och lägga mig tillrätta i en solstol och lyssna på 2:a skivan.

När denna var klar så ropade Lasse att han ville ha en cider, eftersom jag inte gillar cider utan tycker att detta smakar bara som söt saft så har jag införskaffat en light cider på Ica som passar utmärkt till mig bara för att göra Lasse sällskap

    Tror att min är godare.

Middag skulle det väl bli även idag och det enda som jag orkade med var att göra sallad.      och det fick bli med fetaost och lite annat.

Sen skulle vi ta ner Monas sopkärl och även Kerstins innan vi tog en promenad till postlådan.

När vi kom hem igen så satte sig Lasse och kollade på TV och jag fick för mig att ta min Nikon med mig upp och se om vår falk fanns på plats, vilket den gjorde och idag hade den även en till med sig. Den som vi har sett varje dag är så snäll och orädd men den andra var inte alls lika gullig utan gjorde utfall mot mig när jag kom med kameran.


  Den sista bilden såg man bara en liten bit av vingspetsen för den var så nära mig. Fick i alla fall lite bilder på den snälle.

Vi tog senare en promenad till för att se om jag kunde finna några mer fåglar men det fanns inga.                 Promenerade ner i skogen och såg en del fåglar på himlen.

Träffade en gammal granne med sin hund och sedan kom även en annan granne med sin hund och vi blev stående utanför vår tomt i nästan en timme och bara snackade.

En skön dag som nu börjar ta slut.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 6 augusti 2018 07:51

Så var det första måndagen denna månad och vädret fortsätter att vara bra utan regn.

Vaknade vid halv sex tiden och då var det riktigt kallt inne i huset, utanför fönstret visade termometern på bara 15 grader, men appen visade på   men det var det kanske inne i Löttorp. När hundarna hade varit ute på sin morgonkissning så kom Yra direkt upp till mig i sängen och la sig mellan oss som vanligt. Klart att jag inte kunde motstå att ta en bild   på söta lilla Yra som nu sov hårt igen.  Själv hade jag sovit rätt bra   fast timmarna blev som vanligt få.

Mina steg igår fick jag i         alla fall vara nöjd med   och nu kändes det som om jag var tillbaka i mitt gamla jag igen.

Det ser  ju inte   alls dumt ut när jag läser av vad som har hänt under en månad, fast det har varit så varmt och kvavt att jag egentligen inte har orkat röra mig.

Dagen gick vidare, jag sågade ut lite mallar medan Lasse höll på med sitt virkesstick.

Även hundarna drog jag lite torr och eländig päls på.. Jisses vad denna sommar har gjort hundarnas pälsar helt livlösa och värst är det med Yras som har blivit både torr och urblekt.

De andra hundarna bara sover när det är så varmt och helst då inne.      Yra måste ju vara där jag är.

Efter en lite annorlunda lunch med lite kyckling (tycker ju att det räcker med yougurt) så kände jag mig nästan illamående, eller var det kanske av värmen.

Lasse kommer och frågar om vi inte kan åka upp till Böda sand och fika och ta en god kaka.  Ja ja, åka upp dit och ta en promenad med hundarna det går jag med på, men ingen godbit för mig.

Tog med oss varsin hund och åkte upp och det var så äckligt varmt så det gick knappast att andas, benen kändes som gelé och jag ville helst bara därifrån.  

Passade i alla fall på att gå in i de butiker som finns för att kolla denna sista veckas reavaror, men köpte ingenting.

Det blev en stor glass till Lasse och en kula med citronsorbet till mig, ingen fika för någon av oss.

Hem igen och jag satte mig ner och slöade med en ny ljudbok. Denna gång fick det bli en bok av och med Håkan Nesser som uppläsare..  "Maskarna på Carmine Street"

Lyssnade i nästan 1 och en halv timme och den kändes som en bok i min smak.

Men nu var det nog dags att gå in och börja med maten, den skulle ju denna dag ta lite längre tid eftersom jag hade beslutat mig för att göra en korv i ugn.

Även denna kväll beslöt vi oss för att sitta inne och äta        Det var så gott med denna falukorv och jag kunde nog ha slickat tallriken om jag hade varit ensam hemma.

Eftersom det hade blivit en sen middag så blev även promenaden också sen och jag borde ha haft med mig min stora kamera, för jag visste nästan innan vi gick att vi skulle stöta på vår lilla söta falk som har funnits här runt omkring oss några dagar.

Tar upp mobilen för att ta en bild på den fortfarande överlevande solrosen   och hör Lasse säga att nu sitter fågeln på muren    tyvärr var jag för långt bort med min mobil, men den är inte så rädd så det går att gå nära om man vill.

Vi fortsatte vår promenad och sen på hemvägen så kommer den igen flygande framför oss och sätter sig på en stör   jag går nära för att film den och det känns så kul att den inte flyger iväg. 
  Men så kommer det en familj på cykel bakom oss och inte hade de vetta att stanna upp när de ser mig stå och filma utan de bara cyklar förbi och naturligtvis blir fågeln rädd och flyger iväg, men lämnar i alla fall en fjäder åt oss   .  

Hem och Lotta på Liseberg håller på och klockan är närmare 21,00. Vi tar oss lite vatten och sätter oss ner inne och spelar lite kort innan vi återgår till TV och kvällens Beckfilm.

Det blev en sen kväll även idag och det enda som stör mig är att jag har fått muskelinflammation i min vänstra arm, troligen efter både sågning och trimning av hundar.  Det enda jag har att smörja med med är heat lotion och det gör jag och känner i alla fall lite värme när jag nu ska gå och lägga mig.

Vi får se om det blir någon sömn

I morgon är det Löttorps marknad

Ia

 

 

 

Av Ia Hornesjö - 5 augusti 2018 07:44

Så var det morgon igen och även återigen en söndag

Natten kändes sval och skön 

och att jag sovit   gott denna natt kunde även appen berätta.

Stiger upp tar mig en svalkande dusch och sätter mig sidan vid datorn. Tidig morgon med trötta och tysta hundar, Lasse sover fortfarande och jag sitter här som vanligt i min ensamhet och skriver lite på denna blogg. Vänder huvudet åt vänster och tittar ut mot en helt underbar morgonhimmel   bara blått så långt ögat kan se.

Appen visar på   grader och inget regn i sikte.  Att mina steg inte blev så många igår   berodde mycket på att kvällspromenaden blev avbruten av det härliga sommarregnet som blötte ner Lasses skjorta och han ville hem.

Men nu är det en ny dag och jag har en del på agendan.  Först och främst har jag tre hundar som jag får fila lite på varje dag nu innan söndag.. Lasse hade lovat att hjälpa mig med Yra eftersom hon är rätt bökig på trimbordet, eller bökig ska jag inte kalla det för hon säger ingenting men vill inte stå när jag ska jobba med hennes fötter.  Tog fram trimbordet och satte upp Yra och började lite själv med att rycka loss päls på hennes huvud, när jag står där ser jag Lasse fara fram och tillbaka mellan baksidan och hans lilla bod. Jag ropar och frågar vad han gör och får till svar att han ska lägga plåt på brädsticket.  Jaha, det var den hjälpen jag skulle få, men skit samma tänker jag och fortsätter, men till slut när jag kommer till fötterna på Yra så måste jag ha hjälp och Lasse ställer upp..   Sen blev det Olga som fick gå igenom samma procedur men hon står som en staty så där är det ingen som behöver hjälpa mig.  Men redan nu började jag känna av min rygg så Qling får Lasse ta själv.

Tog en tur ner till Mona föra att kolla om det nu var okej med frysen och allt var i som det skulle.  Tog även en tur ner till Elisabeth för att kolla om hennes växter behövde lite vatten, vilket var fallet.

Kände att jag måste ha något att göra så jag kånkade fram min tunga såg och ställde den uppe vid huset och så fick jag för mig att göra en katt som skulle stå vid ingången.

Hittade allt jag behövde   gjorde en mall och satt igång att såga.. Egentligen gillar jag sticksågen bättre än bandsågen för då kan man sluta var som helst och slippa hålla på och stänga av maskinen för att vända och vrida både på objektet och min egen kropp.  Men en katt blev det i alla fall och nu var det bara att måla den.  Tanken var att den bara skulle vara svart och sedan få ett par självlysande ögon, men var får jag tag i sådan här på ön.  Det blev att försöka måla ögon i stället, men när dessa satt där så kändes det som om det fattades både nos, mun och morrhår, så det fick bli det också, inte så snyggt men en kul grej blev det.

    Den fick ta plats vid den stora tallen där det redan sitter en cocker som jag gjorde för 2 år sedan.

Åt som vanligt en lätt lunch med bara lättyougurt

Vi kom inte iväg någonstans denna dag för Lasse hade fullt upp med sitt virkesupplag och jag tog mig en skön timme i solstolen med sista delen av ljudboken med den Röda Vargen..  Hade lite svårt att komma igång med denna men ju längre jag lyssnade desto mer gillade jag den och Liza Marklunds  Annika Bengtsson är en favorit.

I morgon blir det att plocka fram en ny bok.

Hade planerat att det även ikväll skulle bli något grillat och då fick det bli kyckling

    rösti och mozzarella. Idag tog vi det säkra för det osäkra och satte oss inne direkt för att slippa slåss med getingar.

Efter maten måste det bli en promenad och idag blev den lite längre.


  Inte en människa syntes till under vår promenad, men det stod många bilar vid pensionatet så de har i alla fall gäster fortfarande.

Som vanligt somnade jag i soffan och vaknade till när klockan närmade sig 22 och hundarna skulle gå ut och jag göra i ordning deras morgonmål.

Sen fick det bli sängen och lyssna på radion i stället

I morgon är ny vecka igen

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 4 augusti 2018 10:11

Natten blev kort men intensiv när jag äntligen kom till ro och kunde somna

Trodde att jag hade somnat   senare men appen visar på 02.29 så det stämmer säkert, fick i alla fall sova fram till strax efter 7 denna dag innan jag klev upp ur sängen..  Lasse hade satt AC:n på 28 grader så undra på att jag tyckte det inte kom så mycket kalluft som natten innan då den stod på 17 grader. I detta fall sänkte den ju bara graderna till 28 och det är ju alldeles för varmt.

Stegen igår blev som vanligt i alla fall över 10,000 fast det var med tunga steg jag nådde dessa.  Hade under nattens första timmar legat och kollat in en helt underbar stjärnhimmel och nu var det fortfarande fint väder och bara 22 grader    varmt, så jag ville ta min morgonpromis så fort som möjligt. Men inte kändes det skönare för det, klibbet på kroppen kom så fort jag började min vandring ner mot brevlådan och det blev en mycket långsam promenad, men det var i alla fall bra för Yra, hon stannade mycket och ville lukta av buskarna.

Hem och satte mig ner för att läsa Ölandsbladet innan jag tog mig en runda på den torra och eländiga tomten.. Vår fina rönn      som alltid har varit en sån färgklick är idag helt uttorkad och de flesta löven ligger på marken.       Var man än kollar så är det torrt men vår lilla ros som var helt död har i alla fall för andra gången sedan vi kom hit lyckats överleva och lämnat en blomma   ..

Dagen fortsatte med att vi åkte ut en liten tur, för hemma på vår varma tomt gick det bara inte att vara.  En tur in till Löttorp först för att handla lite och sedan direkt upp till Trollskogen, kände ett sug efter en härlig lammkorv från deras lilla söta kiosk.

När vi kommer fram till Trollskogen så var det som att komma till ett helt annat ställe, bara massa stängsel och avstängningar        överallt, stora byggnader som var på gång att byggas i detta vackra landskap, som har sett precis lika dant ut i alla år. Vilken besvikelse jag kände. Hittade i alla fall en ny ingång till Trollskogen      men ingen servering, promenerade fram till järnvägen och där fanns en liten   stuga med info. Frågade killen var serveringen fanns, fick till svar att iår finns det ingen för det ska bli nytt i de nya husen.. sa vad jag tyckte om detta och fick till svar "du är inte ensam om att tycka så" och det kändes i alla fall lite skönt.

Besvikelsen över att inte få den korv jag längtade efter går inte att förklara.

Lasse frågade om vi skulle åka in till Rosas igen och köpa korven och grilla hemma, men det kände jag inte för.

Lika varmt var det när vi kom hem och Lasse satte sig i skuggan och löste korsord, själv la jag mig i en solstol mitt i solen och lyssnade på min ljudbok.

Gick ner till Mona igen för nu måste väl frysen vara tinad och jag skulle skura rent. Men den var lika hårt frusen denna dag och jag upptäckte att Lasse hade inte alls stängt av denna utan istället tryckt på infrysnings knappen, så det ordnades och så får vi återkomma dit i morgon igen.

När klockan var närmare 18 så ställde jag mig i köket och gjorde några grillspett som Lasse fick sköta på grillen medan jag gjorde i ordning potatisen som skulle in i ugnen och gjorde en helt vanlig beasås från påse.

Vi började i alla fall med att sitta ute   för att äta, men snart var vi flera vid bordet än vad både Lasse och jag klarade av, att dessa jävla getingar ska få förstöra vår middag.  Bara att snabbt få in maten och sätta oss inne och äta.  Nu var det nog lika bra, när vi precis hade satt oss inne så kom de kraftiga Ölandsvindarna och tog tag i det mesta på tomten.  Att det även skulle börja regna syntes på himlen så vi fick snabbt lämna vår mat och springa ut för att få in alla våra dynor.

Regnet kom med som vanligt inte mer än någon minut och så var det över.

Jag ville i alla fall gå ut och röra på mig lite och tyckte att molnen var så vackra så jag ville ta lite bilder. Det var lugnt och fint när vi gick hemifrån och min tanke var att gå lång denna kväll          men när vi hade nästan kommit fram till brevlådorna så kom regnet tillbaka, jag som gillar detta ville fortsätta att gå, men Lasse åmade sig för att han blev lite blöt och ville vända hemåt   på himlen syntes en vacker regnbåge och snart upptäckte jag att man      både kunde se början och slutet på denna.  Himlen var så vacker att jag bara stod där i ett varmt strilande sommarregn och njöt av allt och snart började det återigen ljusna     och himlen blev blåare och regnbågen började blekna.

Vet inge varför jag kände mig så mör denna kväll men jag var trött och hade hoppats på något bra på TV:n.

Började se en film men sen skulle Lasse kolla på någon annan kanal och då gick inte kanalväljaren.  Kände att det var lika bra fast klockan bara var 22,00 att gå och lägga mig.

I morgon är det söndag och enligt prognosen så väntas inget mer regn.

Ia   

 

 

 

 

Av Ia Hornesjö - 3 augusti 2018 07:15

Så var det fredag igen, jag undrar var veckorna tar vägen, men fort går det 

Det första jag kände när jag vaknade i morse strax före halv 6 var att jag hade inte svettas denna natt. Hörde hur AC fortfarande arbetade och alla sov så gott och visst hade jag sovit   bra denna natt, det visade även appen, men timmarna blev inte så många, men jag behöver kanske inte fler.

Höll mig i alla fall kvar i sängen en timme till innan jag steg upp och började dagen som vanligt med att kolla på hur vädret verkade. Utanför fönstret visade termometern på under 20 grader och även appen   visade ungefär det samma.

Satte på radion precis till halv 7 nyheterna och fick veta att det varit ca 7-8 grader kallare denna natt än tidigare och det var väl därför jag sovit så bra.

Var ju mest på språng hela dagen fast vi inte tog ut bilen och det visade sig även på mina steg   som återigen var tillbaka på över 13,000, så det blev inget avbrott denna dag heller.

Allt kändes bra innan frukost. Hundarna var trött       och tjejerna låg helt utslagna på golvet medan vi åt vår frukost. Kändes lite konstigt att de var så trötta idag när det äntligen var lite svalare inomhus.

Efter frukosten så hade vi tänkt att fila lite på hundarna, men jäklar vad jag bedrog mig. snart var temperaturen i topp även denna dag.

Lasse      började i alla fall med Qling och de andra hundarna var helt utslagna medan de väntade på sin tur (som aldrig blev, på grund av värmen)

Blötte upp fyra kyldukar och lade över hundarna, även på Qling som låg på bordet.  Yra gick undan och kräktes lite galla och verkade väldigt medtagen av denna hetta.

Det var bara att sluta med Qling och låta alla hundarna gå in en liten stund. Tyvärr vill de inte vara inne när vi är ute så de fick väl göra som de ville.

    De var i alla fall klyftiga nog att lägga sig under trimbordet där det fanns lite skugga, men en till på termometern gjorde mig nästan ledsen, jag hade ju längtat efter att få en dag då det kunde gå lättare  att andas.

Bestämde mig för att idag skulle vi i alla fall grilla något (grillförbudet är ju över, trotts denna värme)

Vid 12-tiden tog vi en lunch som vanligt, det enda ovanliga var att vi inte denna dag åt vår lättyougurt utan det fick bli resterna på de öländska kroppkakor som vi ätit dagen innan      Så jag gick in i köket och ställde mig för att steka dessa..

Efter detta fick det bli en tur till återvinningen, det blir alltid saker över som vi inte vill ha kvar.. Idag var det så mycket folk där uppe och jisses vad prylar folk slänger.. det finns tydligen gott om pengar, det är inga dåliga prylar som slängt på denna återvinning.

En snabb tur in till Löttorp för att handla lite ägg, fil och mjölk. Men så fick jag se den fina krondillen och direkt ändrade jag våra middagsplaner.

Så när vi kom hem så ställde jag mig direkt och kokade en god saltlag till räkorna som jag hade hämtat in från frysen   så när lagen var färdig så hällde jag denna varma lag över de frysta räkorna och så allt in i kylen för att stå där och dra åt sig den goda lagen innan kvällen.

En tur ner till Monas hus blev det för att kolla om frysen var klar för torkningen, men den var fortfarande inte helt kall, så det får bli en ny vända dit ..

Sen var jag ner till Elisabeths hus och vattnade hennes land.

 Hann även med en timmes ljudboksläsning i min solstol innan vi tog promenad ner till postlådan. Tyvärr hann Qling före oss till grinden och jag hade inte hjärta att gå in med honom när jag såg hans glädjehopp.  Men det var fortfarande för varmt egentligen för honom att följa med, men vi tog denna promenad i mycket långsam takt.  På vägen ner till postlådan såg vi att det nu börjar försvinna en del folk från husen och snart är vi väl de enda sommargästerna som finns kvar på denna gata.

När vi kom hem igen så satte vi oss ner och tog en liten "fördrink innan jag skulle börja med maten   Det fick bli en god lager och ett glas Mummelmann.

Kväll blev det i alla fall och jag längtade verkligen efter att få sitta ute och äta lite salta räkor. 

   

Vi hade satt ut två koppar med brinnande kaffe och så hade vi varsin smällare bredvid oss. Allt började bra med bara en och annan geting. Kände att det kittlade på min arm och där gick en geting runt, men den stack mig aldrig när jag viftade bort den, men Lasse fick nu nog och ville att vi skulle ta med oss maten in i stället.

Vi satt länge vid matbordet med TV:n i bakgrunden och åt denna goda middag, men det kändes inte rätt att behöva sitta inne bara för att det finns envisa getingar.

Men jag ville inte sitta inne längre och nu utan mat och bara vatten i glasen gick vi ut och satte oss och spelade lite kort.

Vi gick i alla fall in och satte oss för att kolla på Fångarna på Fortet innan jag slog mig ner med en flaska vatten framför mig för att se filmen A Walk Among the Tombstones. Visste att den skulle vara slut efter 24,00 så jag ville även hinna skicka ett grattis till Ann innan jag somnade.

Filmen var spännande och lite rå och det gick inte alls som jag hade tänkt mig att somna när denna var klar.  Plockade lite i köket och klockan hann bli strax efter halv 1 innan jag låg i sängen där jag kände att det var alldeles för varmt denna kväll fast AC stod och sprutade kall luft.  

Klockan fortsatte att slå sina slag varje halv och heltimme och när den slog halv 3 så kände jag att jag nästan fick panik, jag ville sova.

Resten får jag veta i morgon när jag kollar min app.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 2 augusti 2018 21:57

Vaknade redan klockan halv 3 och insåg att vår AC hade slutat fungerat på grund av av att Lasse hade glömt tömma vattenbehållaren innan han gick till sängs och nu var det dryga 30 grader inne i huset.

Kämpade för att kunna somna om men detta gick inte alls utan när klockan var 05.20 steg jag upp och naturligtvis trodde hundarna att det var matdax så det var bara att utfodra dessa.  Men jag var trött och efter mat och kissrunda på tomten så gick jag och la mig igen och somnade i alla fall om och vaknade vid 8 tiden.

Det blev i alla fall  några timmars sömn denna natt.

Som det nu har varit några dagar så har jag inte haft orken att promenera som jag brukar och detta visade sig även på appen   men fortfarande så hade jag i alla fall nått mitt mål.

Tog efter frukosten med mig både Yra och Qling ner till postlådan, det gick långsamt för varken jag eller hundarna hade någon större energi.

 

När vi kom hem så satte jag igång vattenspridaren för att i alla fall få hundarna lite våta.


 
  och det var skönt för dem.

Men jag klarade inte ens att vara ute utan tog en tur in i lillstugan för att kolla vad vi fått med oss hem från Mona. Upptäckte att vi fått med oss vinterpotatis och även fläsk, så nu hade jag i alla fall ett mål, jag skulle göra ölandskroppkakor till middag.

Tog ut potatisen och satt mig ute för att riva denna halvkilo. men det fungerade inte i solen så jag fick i stället gå in och fortsätta, kokade sedan 150 gram potatis  och stekte fyllningen.


  Men nu skulle vi även få fikagäster denna dag och en snabb kladdkaka passade bra att göra medan potatisen kokade.  Tänkte helt fel och tog lika mycket smör till denna som jag normalt gör till dubbel sats, men tänkte att det får bli som det blir.

Efter dryga timmen var allt klart och nu var det bara kroppkakorna som även de skulle sjudas långsamt i ca 1 timme.

Svetten lackade och jag hade gärna tagit mig ett dopp i poolen, men det gröna vattnet kändes inte alls så kul, så detta fick vara.

Vet i sjutton var tiden tog vägen men  snart var vi framme vid 14 tiden då Robban. Kerstin och lilla Malte skulle komma.

Stackars lilla Malte blev så rädd när våra 4 kom springade och ville hälsa, han skrev i högan sky och ville bara upp i famnen på både Robban och Kerstin.

Detta gick över rätt snabbt när han märkte att de inte var så farliga.

      Nån som blev riktigt lycklig över att se dem var vår Olga (de hade tidigare Oliver som var bror till Olga, men han dog tyvärr förra året) hon har ju varje år sen 11 år tillbaka träffat dem varje sommar. Även Qling gillar dem mycket och naturligtvis ville de ha första parkett när Robban satte sig i soffan.  Lilla Malte tyckte nog att det var lite taskigt av dem att ta hans husse i beslag.

Vi fikade och hundarna la sig till rätta i skuggan.

Efter ca 2 timmar så var det dags för dem att åka hem och naturligtvis ville vi försöka oss på att få en gruppbild   och detta gick rätt bra.

När de hade åkt så tog Lasse och jag en promenad ner till Mona och stängde av hennes ström och i morgon ska jag gå dit och skura ur kyl och frys.

Vi tog ikväll en ensam promenad innan maten till postlådan, det var inte lätt att gå denna väg och musten gick ur oss båda rätt snabbt.

När vi kom hem tog vid det lugnt innan jag gjorde i ordning middagen. Frågade Lasse hur många kroppkakor han ville ha och fick till svar att han orkade max 2 stycken och det var ungefär vad jag själv kände          i denna hetta fast klockan nu var närmare halv 7.

Vi satte kvar ute ett tag och spelade lite kort och jag tyckte att det var så skönt att slappa i soffan på uteplatsen.

Lasse blev nu sugen på kladdkakan.

Så mycket mer TV blev det inte denna kväll. inget som var i min smak och nu är klockan 22.20 och jag ska istället lägga mig och lyssna på Karlavagnen.

I morgon är det fredag igen

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 1 augusti 2018 08:28

Även denna natt blev jobbig och vaknade redan halv 5 men efter att jag varit upp och gett hundarna mat och släppt ut dem så la jag mig i sängen igen, men inte gick det att somna om   så jag fick väl nöja mig med de nästan 2 timmar som jag i alla fall fick till.

  Klockan 5 när jag var uppe och rörde på mig så var solen alldeles röd i öster och i väster var det en tjock dimma, allt sånt som man då vet att det kommer att bli ytter liggare en het och olidlig dag både för oss 2 och 4 benta.

Fast det var jobbigt igår så lyckades jag med en del möda att nå mina mål för dagen och  det blev även lite till. 

Idag åker Mona och grabbarna hem efter att de har varit i sin stuga i 1 månad.  Har som vanligt lovat att ta hand om hennes kyl och frys innan jag stänger av dem och städar ur dessa inför kommande vinter. Men detta blir nog inte att jag gör förrän i morgon.

Tänk att vi nu är inne i augusti, fattar inte var alla månader tar vägen, men det är väl så att ju äldre man blir desto fortare går åren.

 Fölt ös blev det i alla fall fram till klockan var 12.00

Vi jobbade inomhus med att flytta möbler      Helt plötsligt var det lilla förrummet fyllt med bokhyllor och alla mina hundrosetter från SMöök och Ronneby fick plockas ner..  Sen var det det stora 50-tals linneskåpet som jag bara ville ha för en massa år sedan som nu måste bort   det om inte längre än till lilla hallen där hundarna sover för att det är svalast, men det ska bort därifrån när vi får hit några starka karlar som kan hjälpa till, lovar att det väger massor.

Nu var vi rätt trötta och tog bara varsin kopp med yogurt innan vi åkte in till stan för att handla lite som fattades. Passade på att besöka först vårdcentralen för Lasse skulle boka tid till blodprovstagning och sedan in på ett loppis där vi hittade en rolig sak so jag i första hand tänkte på att hundarna kunde ha.

Handlade på Ica och sedan var det sista loppisdagen för denna säsong på Byggdegården, men där hittade vi ingen ting.

Hem och klart vi måste prova vårt lilla loppisfynd för 20 kr

Försökte få in hundarna i denna härliga vattenstråle, men de fattade inte alls vad jag pratade om, men jag gillade denna och stod länge och väl innan jag var helt genomvåt.

Nemo sprang runt mig och visade att han ville leka, så jag tog hans metallburk och kastade in den i vattenstrålen och detta var ju superkul tyckte Nemo, men efter efter ett tag så tog orken slut och han la sig i skuggan med sin lilla burk mellan benen.

Det blev sedan mer innejobb innan jag tog en snabb iskall dusch och sedan satte mig till rätta i en solstol och lyssnade en timme på min ljudbok.

Snart var det även dax för middag och idag fanns det ingen ork att stå vid en varm spis. Bestämde mig för att snabbtina lite räkor och göra varsin landgång till middag

     helt okej och gott var det .

Något bad blev det aldrig för mig denna dag då jag tyckte att vattnet var alldeles för grönt    .

Efter middagen gick vi ner till Monas för att kolla vad som fanns i kyl och frys och det var som vanligt en massa. Fattar inte varför man köper hem så mycket mat när man vet att man snart ska åka hem, men klart att det är bra för oss, alltid hittar jag på något att använda hennes varor till.

 Hem och stoppade in alla Monas varor i min frys och och kyl innan vi sedan tog en tur även denna dag utan hundar ner till brevlådan.

Som vanligt blev det lite kortspel och ett glas vin.

Men nu är klockan snart 21.00 och jag ska försöka få bort alla mina svettningar och sätta mig till ro i soffan.

I morgon är en ny dag och då får vi besök.

Ia

 
 

 


Av Ia Hornesjö - 1 augusti 2018 07:26

Seg natt som gjorde att jag somnade om denna morgon och vaknade inte förrän vid 8-tiden.

   

Hade i alla fall lyckats med mina steg igår och det var ju alltid något.

Det var 25 grader redan denna tidiga morgon och luften stod helt stilla. Kände att idag promenerar jag ensam till postlådan, men så fort jag var utanför grinden så satt Qling vid mina fötter och bad så snällt om att få följa med.

Han flåsade mycket och jag fick ta det riktigt lugnt för att han inte skulle falla ihop, så kändes det i alla fall.

När jag kom hem igen hade Lasse börjar med att flytta möbler i storstugan inför dagen som vi ska lägga nytt golv. Det är ju lite pyssel när man har litet och alls ska flyttas fram och tillbaka.  

Själv tog jag med mig en flaska vatten   och ölandsbladet, satte mig lite i skuggan och läste. Var helt slut efter morgondagens promenad och orkade inte hjälpa till inne i huset.

Tänkte ta mig ett dopp i poolen, men denna värme och nu 30 grader i vattnet gjorde att det vuxit till sig en del alger  Hela termometern blev grön av det likasinnade vattnet och jag kände absolut ingen lust att stiga ner i detta. Kollade PH och det var alldeles för högt så det var bara att försöka sänka detta innan jag klorerar på nytt och hoppas på ett blått vatten igen.

Fanns inte så mycket jag kunde göra, att röra mig gick inte utan att svetten rann från både håret och kroppen.  Hundarna led och ville helst vara inne i stugan, men när jag satte på vattenspridaren lite grann så kom de alla och man kunde verkligen se hur glada de blev av detta vatten. Olga hade ingen som helst lust att lämna det strilande vattnet   utan stod kvar en lång stund och när hon klev ur så var hon helt genomvåt och det kändes så bra.

Ja var skulle man ta vägen denna dag, det var frågan   Pool termometern som ligger vid poolen visade nästan 50 grader, termometern vid dörren   hade gott i topp och vid vår svalaste plats var det även där alldeles för varmt att vara   .. Inne var det i alla fall lite mer behagligt med sina dryga   grader fast AC stod på 17 så gick det inte att få svalare i storstugan.  

Vi tog en tur in till centrum för att handla lite ägg (det hade jag glömt igår) och det var så skönt att sitta i den svala bilen.

När vi kom hem så smakade det bra med lite vanilj yougurt och återigen massor av vatten.

Tog i alla fall en timme i solstolen och min ljudbok, måste ha somnat till för helt plötsligt hörde jag att Lasse gav hundarna mat och så mycket tyckte jag inte att klockan kunde vara, en den hade hunnit bli strax efter 16, så min timme i stolen hade nog blivit lite längre.

Var ner till Elisabeth och vattnade hennes alla blommor och kryddor innan jag började med middagen som var mycket enkel, bara rester från gårdagen och lite bacon så blev det en pytt av detta        Lasse ville ha ägg till sin pytt, jag tog lingonsylt.  Hade fått en flaska med något som man ska dricka till öl, det är bittert så egentligen är det något i min smak, men har inte vågat smaka, men så igår så frågade Lasse om vi inte skulle ta en sån liten sup till middagen och klart jag ville prova 1 glas Mummelman var inte alls så dumt om man drack det fort.

Lite glass och kortspel blev det innan vi tog vår promenad, denna kväll helt utan hundar och ingen av dem protesterade.

Sen blev det Morden i Midsommer innan det var dags att krypa ner i sängen.

Ia

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards