Direktlänk till inlägg 26 juni 2019

Stora plockardagen

Av Ia Hornesjö - 26 juni 2019 06:36

 

     

Även vädret såg ut att bli bra och stegen fick jag väl vara nöjd med eftersom jag suttit mest i bilen innan vi kom fram

Så var första natten avklarad men den blev lite hackad och malen som vanligt, men timmarna var helt okej eftersom jag inte somnade förrän efter 01.00 Här sover vi ju alla i detta lilla sovrum och naturligtvis ska Qling envisas med att ligga på min huvudkudde och både Z och Yra vid mina ben.

 

Efter en ganska stadig frukost (i alla fall när det gäller mig)   så var det dags att sätta igång. Lasse tog åter fram gräsklipparen och jag började plocka inomhus för att i alla fall få lite ordning på de olika väskorna. Kan väl påstå att de flesta innehöll hundsaker.

Gick sedan en runda med hundarna ner till brevlådan för att hämta Ölandsbladet som jag sedan satte mig ner och näste när jag kom tillbaka.

Nu ville jag försöka få fram alla mina utemöbler på sina rätta ställen, de är både stora och tunga så jag måste ha hjälp av Lasse.  Började med att ta bort det stora överdraget som vi hade haft över alla möbler på uteplatsen.


  Det är stort och ca 10 x 10 meter så vi måste lägga ut det först på marken och klart att småttingarna då tyckte detta var skitkul och ville vara med och leka just på denna plats

 

Gick runt och kollade på vad som fanns kvar av blommor och annat i denna hemska torka.

Jordgubbsplantorna hade helt torkat bort förutom en liten som dallrade med 4 gröna

gubbar så jag får se om lite vatten kommer att hjälpa.

Min vackra ros såg inte mycket ut för världen, men så såg den ut även förra året och jag fick igång den med mycket vatten, så det är bara att vänta och se.

 

Något som i alla fall växer på tomten är denna vackra Blåeld  som är översållade av hungriga humlor och bin.  Även min stora lavendel är vackert blå och full av humlor.

Sen ville jag inte till Löttorp för att köpa varsin god korv att lägga på grillen. Men de korvar som jag ville ha fanns inte utan idag hade de bara vanlig grillkorv i kylen.   Handlade lite potatis och fortsatte sedan upp till Bödas Ica och där hade de i alla fall ett paket med Vitlök/kummin korv som jag köpte, sen blev det naturligtvis lite mer att stoppa i kassen.

Hem och satte på grillen för att få korvarna grillade      och det blev helt okej dessa korvar. Fick bli varsin lättöl till dessa.

Sen fortsatte vi ett litet tag med våra olika göromål, tog sedan en timmes läsning i solstolen, men jag var ganska så ensam om att vara vaken. Tyckte det var så tyst och lugnt så jag gick in för att kolla var alla var   Lasse hittade jag i sovrummet, helt utslagen och hundarna låg även de utslagna på golvet inne i storstugan   Qling hade lagt sig mellan soffan och ett bord, Z   låg i en korg    Yra på de kalla stenplattorna vid spisen Olga på mattan     och Zlatan helt utslagen mitt på golvet.

Till och med gräsklipparen   verkade ha somnat. 

Jag som alltid har myror i kroppen måste nu hitta på något och satte igång med att flytta ut en mindre TV till storstugan för att försöka få Cromecasten att fungera så att vi i alla fall kunde få se något när kvällen kom.  Klart att den då bara skulle ta in vårt fiber hemma, men efter mycket letande bland de olika apparna så hade jag lyckats få över detta på mitt lilla modem som jag har med mig hit.

Men så kom de alla på fötterna och Lasse hade tänkt att fortsätta med gräsklippningen men det gick bara inte i denna värme.

Vid 17 tiden gick jag in för att förbereda middagen som idag var lika enkel som igår, men med kokt potatis.

Medan potatisen kokade så tyckte jag att jag kunde bjuda Lasse på en liten fördrink innan maten

Hade en flaska Ginger ale så det fick bli whisky   till denna läsk.

Men snart stod middagen på bordet och vi kunde sätta oss till ro   

 

Blev ganska gott med ett glas rosévin

 

Sen tog vi med oss hundarna ut på en kvällspromenad innan vi återvände till huset och den fortfarande sköna kvällen.  Så det fick bli lite kortspel innan vi gick in och kollade på TV och då fick det bli Wera vi tittade på. Tyvärr blev det ett avbrott för Qling måste ju som vanligt trycka in sig bland sladdarna som jag hade gjort provisoriskt för att vi skulle kunna titta på denna TV , så allt slocknade och jag fick börja om med min installation.

 

Vi var i alla fall rätt trötta och jag kände att det var lika bara att lägga mig i sängen och lyssna på Radion..

 Men nu ska jag släcka även denna dator och i morgon blir det nya tag 

Ia 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards