Direktlänk till inlägg 7 juli 2019

Söndag

Av Ia Hornesjö - 7 juli 2019 23:45

   

Så var det söndag och den nervösa uppladdningen inför gårdagen är över

Vädret så fortfarande ganska hyggligt ut när frukosten var avklarad och jag tog morgonens första promenad med Yra.

När vi kom upp på alvaret så lyste solen så fint men i norr såg det ganska dystert ut

    Himlen var ganska blå med en del vita moln, men inget som pekade på det regn som de hade lovat, men åt norr   visade sig stora mörka moln vara på ingående. Var lika bra att snabba mig på med denna promenad, vilket inte gjorde något för Yra ville hem hela tiden till Qling. Idag är hon helt galen och stackar Qling får sitta i bur på tomten när hon är ute.

Satte mig ner i den fortfarande fina solen och började läsa, men sen kom det första regnstänket och jag kände att det var nog bäst att ta stolsdynan med mig och sätta mig under tak.  Inte många minuter förflöt fråt denna första droppe till skyfall


  Z och Zlatan brydde sig inte ett dugg om att det regnade, det var nästan så att detta piskande regn triggade dem till mer lek.

Även humlorna verkade gilla regnet och var i full fart i min Lavendel


  Klart att hundarna också måste vara med och kolla vad jag gjorde och det slutade med att den nyfikna lilla Z blev stucken, men inte så farligt.

 

Men lika fort som det kom, så försvann det, men det var ingen värme och jag gick in och städade i stället.

Vi skulle till macken för att sätta om vårat lotto och sen på hemvägen tog vi en tur tillsammans med Qling, Zlatan och Z till Marknaden i Böda hamn     . Det var ju Z födelsedag och kanske killen med det torkade köttet skulle var där och vi kunde få köpa något gott till denna lilla kräsna dam.

Träffade massor med hundar och det blev mycket snack lite här och där innan vi hittade killen med köttet. Han kände igen oss och var som vanligt så snäll och plockade fram en massa godsaker till våra hundar,  killarna åt och smaskade i sig, men lilla Z hon bara vände bort huvudet på varje sak han bjöd henne på. Hon är inte lätt när det gäller något att äta, det vet jag ju men trodde att detta skulle falla henne i smaken.  Men vi handlade i alla fall till alla våra hundar.

 

På hemvägen stannade vi och köpte jordgubbar.

 

När vi kom hem så satte vi oss ner och tog ett glas vin och lite att tugga på, sen var det dags för Lasse att inta sängen en timme innan middagen var tänkt.

 

Kristina kom ner med lite saker som hon hade frågat om jag ville ha, det är mycket för dem nu att ta vara på innan de flyttar. Känns lite sorgligt att de redan ska lämna ön.

 

Jag hade i alla fall bestämt mig för att grilla ikväll och medan detta gjordes så bjöd jag även Lasse på en Whiskydrink   i den härliga solen som nu nästan var lite uppvärmande.

      Det blev en god middag och bara att få sitta ute och njuta är härligt.

 

Blev ingen kvällspromenad för nu hade mina ben bestämt sig för att stelna till och jag kände inte för att smyga runt på promenad utan hundarna fick hålla sig på tomten.

Lite TV blev det innan jag vek mig för natten.  Lyssnade på Karlavagnen tills den var slut klockan 24 och sen var det dags för sömn.

 

I morgon är det vardag igen och vi har varit här redan i 14 dagar och allt utom TV har fungerat bra.

Får väl hoppas att jag inte ska behöva bli besviken igen på TV killen, för nu har han haft en vecka på sig att komma som han lovat, men inte dykt upp. Annars får vi väl fortsätta med att kolla på 4:an resten av sommaren.

 

God natt

Ia

 

 

 
 
Marre

Marre

8 juli 2019 09:46

Men vad hänt med Qling som får sitta i bur, hoppas inget illa? Men stackare och hoppar ni får ordning på dumburken TV, n alltså. Ha en fin måndag. Marre

http://clown.bloggplatsen.se

Ia Hornesjö

9 juli 2019 06:43

Det har inte hänt något med Qling, bara det att Yra är i höglöp just nu så det är när hon är ute på tomten som han får sitta i buren, han vägrar att vara inne när hon är ute.

 
Ingen bild

Marre

9 juli 2019 10:45

Det var skönt och få höra att inget hänt. Här har man aldrig haft en tik, bara fem hannar och alla kastrerade då dom varit lugna, men också nått som jag fått lägga ner många timmars träning på. Jag kanske är konstig, men jag anser att kastrering inte ändrar någonting och har sett flera kastrerade hannar som beter sig som tokiga löptikarna är i närheten och det konstiga är, att dom så även går på hannarna, knasigt. Får ni inte tag i någon annan som kan fixa så nu får Tv kanaler?

Ia Hornesjö

10 juli 2019 07:03

Kul att du läser min blogg. Håller med dig om att kastrering inte ändrar något hos hunden, det enda som kan vara är att de blir lite mer hungriga och även en del trimhundar får mer päls. Vår senaste hane som gick bort i mars var kastrerad på grund av testikelcancer, han var efter detta ingrepp precis som han alltid varit. TV eländet har jag fixat själv nu. Ia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards