Direktlänk till inlägg 8 juli 2019

Måndag och ny vecka

Av Ia Hornesjö - 8 juli 2019 23:45

     

Dagen och ny vecka är på gång

 

Den stora frågan idag  var "kommer killen från TV butiken", ringde flera gånger under dagen för att fråga när han tänkte behaga komma, men det var upptaget hela tiden. Har fått veta av grannar att han aldrig svarar på telefon, så detta var inget nytt, att just idag var troligen telefon ur bruk. Inget mobilnummer finns heller så att man kan skicka ett meddelande.

Dagen fortsatte som vanligt med hundgöra. Gjorde några innesök med Z och det gick bra.

Hundarna plats som de leker och har kul vid är inte så snyggt, men även djuren har rättighet till en mysplats som de själva äger.

   

Men det är inte alltid lätta att jobba och ställa allt i ordning när man har två vildbasar som Z och Zlatan som bara måste vara där jag är och naturligtvis även busa.

Indiantältet skulle jag idag försöka få ihop.


  Men det var inte lätt vill jag lova, så jag fick ta med mig tältet bort till uteplatsen och placera detta på bordet för att kunna jobba i lugn och ro med detta.

 
  Men med lite envishet fick jag i alla fall ihop detta indiantält, men nu är det bara att vänta tills det mesta är raserat, det brukar det bli efter deras vilda lekar.

 

Dagen fortsatte och vi var tyvärr tvingade att åka en tur för att handla för filen var slut och så passade vi på att även besöka systembolaget för lite vin.

 

Hem och fortsatte med lite göra på tomten, vädret var bra och idag hade även både shortsen och linnet fått vara på hela dagen.

Lasse skulle flytta på hundarnas lilla pool som tyvärr hade gått sönder och när han lyfter på presenningen som låg under så var där en liten eller ganska så stor huggorm.

Tyvärr så försvann den ner i marken ganska så fort och jag satte direkt Lasse på jobb.

Vi hade redan förra sommaren sett en huggorm försvinna ner i marken vid en av våra större enbuskar, så nu ville jag att det skulle rensar där ordentligt.

Så snart var      röjsågen framme och Lasse började få bort all växtlighet runt enen. Men innan han var klar så säger jag att han gärna får ta bort även enen, den var ju ganska stor och tog mycket ljus och det finns 2 stycken till som är lika stora.

Nu var det bara så att     motorsågen ligger hemma i Stockholm (där gör den väl ingen nytta) och att såga i en enbuske med handsåg är inte lätt, men en tigersåg gick att använda och snart så låg enen på marken för att bli en vanlig stör. 

När han ändå var på gång så blev det flera ställen på tomten som röjaren fick jobba och efter någon timme var  Lasse helt slut och ville ha något att äta. Någon lunch hade det som vanligt inte blivit.   Så jag ställde mig vid grillen och grillade varsin korv och naturligtvis varit glas vin fick det bli.

 

Dagen fortsatte och vi jobbade på en hel del både inne och ute.

Någon TV kille hade vi inte sett till och jag blev ganska så sur och irriterad av detta, gick in och gjorde en ny kanalsökning och fick fram i alla fall 1 och 2 också, men det är ju på den lilla TV och den stora får jag bara in ryska program på fortfarande.

 

Kvällens middag hade jag tänkt ut redan på förmiddagen så köttfärsen var framtagen för att tinas och bli till saftiga goda pannbiffar.

Maten var mycket godare än den ser ut, men som vanligt hade jag för mycket smör när jag stekte och sedan när jag hällde på creme fraiche på champinjonerna  så skar det sig, men smaken blev den samma  .

 

En tur med småttingarna fick det bli till brevlådan och sedan gick vi hem och satte oss ute och spelade kort innan vi gick in för att kolla på TV, men somnade.

 

Så var denna dag till ända  

Ia

 
 
Marre&Ice

Marre&Ice

9 juli 2019 10:50

Åh, det var då ingen dålig mys plats, ha. Min hund skulle riva allt detta på en sekund då han älskar att krypa in i saker. Så läskigt med huggormen på er tomt, ryser bara av att läsa, hu. Men det är väl så när man bor ute på landet. Mina föräldrar bor i radhus och brukar också få besök , men som tur inte så ofta, hu. Kram

http://clown.bloggplatsen.se

Ia Hornesjö

10 juli 2019 07:05

Tog i går bort allt utom tunnlarna eftersom jag kände att jag inte alltid kan vara före dem och kolla så det inte finns någon orm i tälten.. Men de har roligt med de lilla och sedan brukar vi åka till en agility bana och låta dem leka av sig ordentligt.
Ia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards