Direktlänk till inlägg 20 juli 2019

Fredag med besök

Av Ia Hornesjö - 20 juli 2019 07:21

     

Både sömnen och stegen blev bättre mellan torsdag och fredag, Vädret höll sig på det gamla 

 

Dagen började med att jag tog en promenad med några hundar innan vi satte igång att fylla släpet med det som var kvar sedan förra veckan.

Idag var det verkligen kaos på återvinningen, har nog aldrig sett så många bilar där med sina släp och här är det verkligen övervakning, akta så att det inte kommer med en plastbit i en säck som ska slängas på brännbart, eller en kvist i komposten. Så allt tar en sådan tid, för kontroll ska det vara vid varje station.  Både på gott och ont.

 

Trodde aldrig att vi sedan skulle hitta en parkeringsplats med släpet på vid Ica, men efter en hel del krypande så lyckade vi kunna ställa bilen på en sida.

 

Om det var kaos på sopstationen så var det än värre på Ica.  Det är ju ingen jättestor butik och folk får verkligen trängas för att komma fram till just det som de ska ha. Vi skulle inte ha så mycket så det gick hyfsa fort i alla fall.

 

Skulle få besök vid 15 tiden så jag slängde ihop en kladdkaka när vi kom hem och sedan satte jag mig ner och bara hade skönt ett tag innan jag tog tag i poolen som nu måste jobbas med ganska mycket för att få bort den hårda cementskorpa som blivit under vinter    skurade den ganska rejält innan vi började fylla på vatten, men det som inte gick bort hoppas jag ska kunna lösas upp av sig själv, annars får det väl se ut så här,  huvudsaken är om det blir en riktigt varm dag att jag kan få guppa lite på madrassen.

   

Vid 15 tiden kom Emelie och hennes kille (namnet försvann) och de hade med sig både bullar och muffins, så det var en glad man jag hade som fick äta massa sött.

Bullarna blev kvar så de fick åka in i min frys.

         alltid kärt besök för våra hundar när Emelie kommer. Både Z och Zlatan var riktigt i sitt esse och busade i stort sett hela tiden.

Qling han är som han är och rätt som det var när vi satt och fikade så satt han på bordet     vi hann inte med att se när han hoppade upp inga hämningar här inte.

Denna gammelgubbe tycker att när det är folk hos oss då kan han göra som han vill.

Igår hoppade han först i poolen, sen grävde han en grop för att rulla sig i med den genomvåta pälsen och sen blev det soffan på uteplatsen    som han la sig i för att torka.

Sån är han vår lilla charmknutte.

 

Det blev några timmar och klockan hann bli över 18 innan hundarna kunde få sin mat, men det var ingen klagan men desto hungrigare var de och slukade allt de fick.

 

En tur ner till Mona för att kolla så det inte fanns kvar något i kyl och frys som kunde bli dåligt efter att hennes besökare hade lämnat tillbaka nyckeln till oss.

Men allt såg okej ut.

 

Middagen gick ganska så fort, satte på potisen innan vi gick ner till Mona och när vi kom hem så var den nästan färdig och Lasse kunde lägga 2 kotletter på grillen

 

Nu var det bara  att ta hand om all disk och få lite upprensat innan vi kunde slå oss ner framför TV:n

 

Kände mig ganska trött och inget att se på de kanaler vi har, så det fick bli sängen vid 22,30 tiden.

I morgon är det lördag och Hornsjö Runt så då lär vår lilla by bli överöst av glada motionärer och de som löper på elit.

Blir säkert en tur ner för att kolla.

Ia
 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards