Direktlänk till inlägg 23 juli 2019

Tisdag

Av Ia Hornesjö - 23 juli 2019 07:38

       

Vaknade upp vid kvart i sju denna morgon, insåg att jag hade sovit längre än normalt och att vädret inte var det bästa. Det hade även regnat under natten och där ute låg i alla fall 2 av mina stolsdynor kvar sedan gårdagen.

Frukosten intogs som vanligt inomhus och det märktes på hundarna    som var rätt lugna denna morgon och alla hade sina favoritplatser.

Lite smådugga är ju bara skönt känner jag och jag mådde prima på promenaden till postlådan tillsammans med Z. 

Lite spökrädd är hon just nu och i morse så var det någon som hade parkerat sin husbil på alvaret och det var superläskigt, hon reste ragg och skällde i all förtvivlan innan hon insåg att det var ju inte något farligt.

 

Även denna morgon fick det bli långkoppel och då blir det många inkallningar när det kommer bilar eller cyklister och det klarar hon galant, men så fort hon fått sin godisbit så är hon på språng igen.

 

Väl hemma igen så satte jag mig och läste tidningen och just nu var det uppehåll så det gick bra att sitta ute.

 

Lasse hade påbörjat ett nytt projekt, att göra en ny grind för jag gnäller så mycket på att den andra går åt fel håll och jag har svårt att komma ut när alla hundarna vill ut samtidigt.


   Vet inte varför vissa filmer lägger sig fel.

Det var lek och stoj och badning för hundarna och naturligtvis måste Qling torka sig själv med att rulla i  gruset 
  denna lilla skitgris som man känner både lycka och sorg av ibland. Naturligtvis blev det sedan en tur till soffan      som jag snart måste se till att få tvättad, om det nu går. 


  Även Yra tog sig några bad men torkar sig hellre uppe i soffan   som prinsessan på ärten.  Även Z har börjat klättra upp   men hon är sällan blöt. 

När nu Zlatan var genomvåt så passade jag på att ställa honom på trimbordet och dra lite päls        och mycket finns det och väldigt lite som lossnar, men träningen är bra och han blev i alla fall borstad 

  och mycket finare än före kamning och borstning.

 

Lasse föreslog att vi idag när vädret var så tråkigt skulle socialträna Z och Zlatan bland massa människor och vad är inte då bäst att ta en tur till Böda Sand.

Folk var det, jag har nog aldrig sett så många människor på denna plats förut. Ganska svårt att promenera där inne för det kommer cyklande barn hela tiden och de har inte ett dugg vett varken på cykel, trampbilar eller Segway. 

Z slog i alla fall på sökmotorn så fort vi kom fram och det gick inte att hejda henne, det var både marken och      träden som var intressanta.  Även Zlatan har börjat intressera sig mycket för just buskar och träd och om det är att han kanske börjar bli könsmogen vet jag inte, men det ände ofta nu när han står och luktar på ett träd att han sätter sig ner och kissar.

Socialträning i hög nivå blev det i alla fall för det var så mycket folk som ville klappa hundarna och massor av små 1 metersbarn som föräldrarna frågade om deras barn kunde få klappa hundarna och detta var ju vad vi ville denna dag.

Satt oss sedan mitt i smeten         bara för att träna hundarna att vara lugna och nu var Z så trött efter allt sökande så till och med hon la sig ner för att vila.

 

Tog en tur in till Löttorp för att handla lite grönsaker. Men jisses så dyr gurkan var. Hela förra veckan hade de 2 stora fina svenska gurkor för 15 kr, men idag kostade de 53 kr kilot och det hade jag ingen lust att ge.  Bestämde mig då istället för att köpa 2 fina bakpotatisar för allt som tillhör en sådan middag fanns hemma.

Köpte i alla fall efter vägen 2 paket  jordgubbar, de var extra billiga idag och kostade bara 20 kr asken.

Så fort vi kom hem så satte Lasse igång och jobbade på tomten och jag gick in och gjorde en jordgubbspaj. Det talade jag inte om för Lasse utan bjöd honom i stället på en soppa   som sen lunch.

 

Satte in bakpotatisen i ugnen, sen en tur ner till Mona för att stänga av hennes ström och plocka ut det som fanns kvar i kyl och frys, men orkade inte ställa mig och städa undan detta utan det gör jag i morgon när allt är upptinat, det mesta skulle i alla fall kastas.

 

Sen blev det middag och en god sådan i alla fall i vår smak, tillsammans med sugna små hundar

    

Min sida står de sällan på och tigger och man kan ju undra varför.

     

Två som vet att det är ingen idé att trängas vid bordet   är Qling och Yra för de vet att det kommer alltid att finnas något till dem när vi är klara.

Efter denna middag plockade jag även fram pajen som Lasse inte hade en aning om, men jag lovar att hans ögon glittrade för sötsaker är det godaste han vet

   

Efter denna middag så fick det bli en skön kvällspromenad innan jag ville se på Allsång på Skansen, som jag missade de 15 först minuterna av.

Nu kom frågan från Lasse "skulle man inte kunna få lite mer paj" och naturligtvis kunde han få det    men varför jag skulle ta mig en bit har jag ingen aning om, men den slank ner.

 

Kollade lite på min klockan och såg att jag i alla fall hade gått dryga 15,000 steg denna dag, så vad gjorde denna pajbit.

 

Satt sedan ensam och såg på TV till klockan var 23.00 då jag la mig i sängen för att lyssna på Karlavagnen som handlade om syskon.

 

I morgon är det onsdag och sista gången för denna sommar som det är loppis vid Bygdegården och klart att Lasse vill dit.

Vädret får vara som det vill.

Ia

 

 

 

 

 

 

 
 
Marre&Ice

Marre&Ice

24 juli 2019 09:42

Så roligt för er alla och visst tar socialiseringen hårt på hundar, men ack så viktig för och få lugna, trygga hundar i alla situationer. Ser många hundar här ute som är så rädda för allt som rör sig och tycker så synd om dem så även om dess ägarna som inte ser ut att tycka det är roligt att äga hund som bara bestraffar för lilla minsta i stället för och ge stöd och hjälpa hundarna i det svåra. Det sorgliga är, säger man något så blir dom flesta ägarna stötta och irriterade. Bara så fel för dem hade mått mycket bättre med lite tips, hjälp på vägen så också deras hundar.
Skrattade gott åt söta Qling när han torkade sig, dom är ju för goa våra pälsklingar, hi
Här önskar vi er en fin dag. Kram.

http://clown.bloggplatsen.se

Ia Hornesjö

25 juli 2019 06:40

Ja du vår lilla 11 åring får man många skratt av.
Han har varit sådan i alla år och charmar de flesta.
Ia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards