Direktlänk till inlägg 24 juli 2019

Onsdag med sol

Av Ia Hornesjö - 24 juli 2019 22:45

     

Så var det onsdag och dagarna känns som om de bara försvinner, för jag har svårt att komma ihåg var vi har gjort när jag sätter mig vid datorn för att föra denna dagbok

Varmt och skönt var det i alla fall redan när jag steg ut på tomten för att låta hundarna få kissa av sig innan vi skulle inta vår frukost.

 

Lasse han fortsätter att jobba vid lilla stugan och jag sitter och småler åt allt han gör och undrar vem han pratar med, men inser att det är ju bara han själv och han vill väl få det rätta svaret.

Hundarna var som vanligt i full gång och både Qling, Zlatan och Yra var i och badade.

Leken som Z och Zlatan alltid börjar morgonen med är helvild och jag fattar inte hur de orkar i denna hetta.

 

Vid 11 tiden kom Emelie och Tobias tillbaka med vår spis som hade slagit ut all ström i deras husvagn och jag erbjöd det att få låna vår kyl nu så att i alla fall inte deras mat skulle bli förstörd, alltså kylen i vår ena stuga, vilket de tackade ja till.

 

Strax innan 12 åkte vi iväg för att kolla på årets sista loppis vid Bygdegården. I dag var det mycket folk      i rörelse. Själva köpte vi inget denna dag och jag hade aldrig orkat vara där så länge för värmen hade verkligen slagit till idag.

Lasse ville in till Kupan och kolla om det fanns något roligt, men även därifrån gick vi ut tomhänta.  Nu var det bara brädgården kvar för att köpa skruv innan vi skulle hem till vår varma tomt.

Frågade Lasse om han ville ha soppa eller jordgubbspaj   och vad han svarade är inte svårt att fatta.

Nu kunde jag inte hålla mig längre utan la mig på en av mina flytmadrasser i poolen och tänkte att jag skulle koppla av en timme med min ljudbok, men jag hörde hur det pös ur kudden på madrassen och jag gav upp efter bara några minuter, men blöt hann jag bli och det var ganska skönt att bara sätta mig i solstolen i stället.

 

En tur ner till Mona för att städa undan det jag hade lagt fram och se till att både kylen och frysen såg bra ut.

 

Klockan hade tickat på och snart var det även dax för mig att göra en middag som idag skulle bli hur enkel som helst och som passade i värmen.

När vi satte oss till bords strax efter halv 6 så var det   grader vid vår uteplats och det slog rekord för det brukar vara mellan 22 och 25 grader annars vid denna tid.

   

Maten blev som sagt enkel men supergod och även denna dag blev det vitt vin till.

 

Tog sedan en promenad till postlådan och ikväll fick det bli Zlatan och hans mamma Yra som fick följa med


   På hemvägen tog vi en tur ner till Emelie och Tobias och det hade ordnat sig av sig själv med deras ström för när de hade kommit hem från badet så fungerade allt igen.

När vi kom hem så kom grannen Fredrik ner till staketet med sin fina labbe och ville bara snacka lite, så det blev snack mellan alla våra hundar ett tag innan de lugnade ner sig och sen blev vi stående där till klockan var 20,30 och jag insåg att jag hade missat en halvtimme på mitt TV tittande.

         

Lasse satte sig i soffan för att sätta på TV:n men det var inte lätt för både Qling och Zlatan kivades om en boll som Qling hade i munnen och klart att de måste göra det i soffan där husse satt.  Z hon var nog lite sur för att hon inte hade fått vara med på promenaden denna kväll och brydde sig inte så mycket om att Zlatan bråkade med Qling.

Vid 21.30 var min kära make sugen på något igen och då fick det bli jordgubbar och glass   och naturligtvis även för mig.

 

Fortsatte att kolla på TV och det fick bli en film på 6:an denna afton.

God natt 

Ia

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards