Alla inlägg under augusti 2019

Av Ia Hornesjö - 24 augusti 2019 06:13

Idag är det lördag och äntligen kan jag börja uppdatera min blogg igen, i alla fall lite då och då innan den 1 september då jag hoppas komma igång ordentligt igen.

Men igen blogg har det blivit sedan i måndags och det har varit så frustrerade att inte kunna sätta mig ner vid datorn och använda den som jag alltid har gjort.

 

Vad som har hänt sedan i måndags kommer jag inte ens ihåg, men säkert har det varit en massa som vanligt.  

Brukar ju alltid uppdatera min sovtid och mina steg och dessa har funnits i alla fall på mobilen så att jag har vetat hur det sett ut.

 Tisdagen såg ut som en vanlig dag och det blev inte många bilder

           

Det blev bara grillad hamburgare till middag.. Vi var i alla fall en tur till Böda och det var där jag fick ideé till just en hamburgertallrik som vi hellre åt hemma.

 

Onsdagen        såg även denna dag ut att ha varit bra och kvällen avslutades med pasta med bacon och kantareller.

Mina klockarband hade nu kommit och det tog bara ca 35 dagar att få dessa från Amerika.

 

       

Sen var vi då redan framme vid torsdagen som var ganska så hektiskt, började med att fylla kärran med en massa skräp för att åka till återvinningen i Böda. Passade på att handla på Ica Nära innan vi åkte hem och började dagen med att ta hand om hundarna och lite allmän tovutredning.  Det fick bli Olga idag som jag ställde på bordet och upptäckte att hela hennes framben var som en stor tovad matta. Det blev 3 timmar med henne på bordet, först så mycket utredning som det bara gick och sedan in i duschen och så ut igen för fortsatt trimning och utredning.  Men vad hon var duktig denna lilla docka, så snäll alla dessa timmar och hon bara var glad hela tiden. Klockan 17,15 var vi in och hämtade vår granne Kerstin vid bussen, hon ska bara vara här under helgen, så söndags morgon klockan 07,00 ska Lasse köra in henne till Löttorp igen.

 

Blev ingen tid till att ta bilder denna dag, men min ros var jag bara tvungen att fotografera.

Bilder finns det säkert på Lasses kamera men eftersom inte Flasch fungerar så orkar jag inte sitta och lägga in allt. 

     

Så var vi framme vid fredagen som såg ut att bli rätt mulen, men de lovat ca 24 grader vilket det blev och även lite sol då och då.

Idag hade vi bestämt att åka upp till Böda och kolla på ungdoms SM i hästhoppning, samtidigt skulle vi även få fikabesök av Emelie, Tobias och Elisabeth. Det är nu 5 år sedan vi hade besök av just Elisabeth efter att hon hade flyttat ner till Kalmar och hon var så lycklig att äntligen få komma upp till oss och få träffa både oss och våra hundar, som hon verkligen älskar.

Mötte dem först på Böda så att även de kunde få kolla lite på hästhoppning, Lasse och jag åkte hem tidigare för att ha allt klart när de skulle komma.

                Fika och hundgos blev det i massor. Den som tog största platsen idag var nog Yra som var lyrisk över detta besök. Det var första gången som Elisabeth träffade både Yra, Z och Zlatan, som tillkommit de senaste 5 åren.  Z var helt galen i Elisabeth och ställde sig till och med mitt på bordet för att komma åt hennes ansikte och få pussas.

Vi hade i alla fall tur med vädret och kunde sitta ute hela tiden, men när klockan var nästan halv 7 så såg jag att Tobias började röra på sig och ville säker få börja hemresan med Elisabeth till Kalmar.  Men Elisabeth var så glad att vara här så hon hade nog kunnat vara kvar hela kvällen.

 

Vi hade inte ätit något under dagen annat än kaffebröd och kakor (jag hade inte ätit något alls) så nu var det dax för att ställa in varsin Ica Pizza i ugnen.

  Jag tog en kebab och Lasse en Hawaii och sen fick det bli kväll framför TV:n.

 

Idag är det som sagt Lördag och det blir Borgholm för en massa aktiviteter.

 

Ia

 

 


Av Ia Hornesjö - 19 augusti 2019 23:45

     

Dagen började med fint väder och fast jag hade gått så få steg under söndagen så kändes det i min kropp som om jag hade kört ett maraton.

 

Innan jag hade satt mig till frukost så var jag lite nyfiken på vilka som hade svarat på min annons, det var ju redan 10 stycken i går som ville ha sängen som jag satt ut. Detta kan jag förstå för priset var lågt, bara 700 kr och en sån här säng kostar ca 10,000 kr ny och denna är som ny, inte många som har legat i den och att jag köpte den var för att jag föll för att den var så snygg, men tänkte inte på att den var för stor för det lilla hus som den skulle stå i.

Det var ännu flera idag och nu måste jag ta ställning till vem som skulle vara först.

Ja ja, detta fick jag ta tag i senare för nu var det frukost och sedan måste det storstädas i köket igen för vi upptäckte att det hade varit en mus inne och gjort sina behov både på min arbetsbänk och golvet.

 

Efter ett massa bus mellan Z och Zlatan så la sig alla för att vila medan jag städade, för maten fick de vänta med idag tills jag var klar.

 

Fanns nog inte en enda sak som jag inte diskade eller tvättade i detta kök denna morgon och nu jäklar måste musen bort.  Z har varit jätte intresserad av att krypa under arbetsbänken och vi har sagt att det finns inget där, men det har det säkert gjort.

 

Dagen fortsatte med fina vädret och det där med sängen blev ett fiasko, det visade sig att jag hade satt ut den på köp och sälj sidan gällande Norra Öland, hade själv inte kryssat i att den skulle läggas ut på någon annan sida, men detta hade hänt ändå och den fanns även i Göteborg och det var där alla bodde som var intresserade.

Många blev besvikna när jag kontaktade dem, men inte mycket att göra åt.

Har en här på Öland som vill ha den, men vet inte hur hon ska få ihop den när den kommer hem till henne.  Den tar sin plats men står där den står och annonsen har jag tagit bort.

 

Tog en tur med bilen först upp till Valles och sedan till Löttorp där jag passade på att sätta mig ner vid Ica och kolla på min mobil eftersom min surf är slut på denna så får jag ta alla tillfällen i akt där det erbjudes gästsurf.

 

     

Middagen blev lätt och god. Hade tagit fram köttfärs och så fanns det potatis kvar sedan gårdagen så en köttfärsgrotta fick det bli.

   

När vi satt och åt så förvandlades det fina vädret till blåst och mörker kom snabbt. 

Men jag ville iväg till brevlådan för att kolla om mina klockarmband hade kommit så jag bad Lasse följa med och så tog vi varsin hund. Tyvärr hann vi bara upp till alvaret innan åska och blixtar visade sig på himlen och efter katastrofen i skolan så vågade jag inte vara ute, vi fick vända tillbaka och bra var det för innan vi hade hunnit in i stugan så öppnade sig himlen igen och regnet föll.

 

Vi slog oss ner framför TV:n någon timme och nu tyckte jag att vi kunde gå igen, för det bara duggade lätt och vi behövde inte ta med oss några hundar.

Fick med Lasse och det var ett märkligt väder denna kväll.

När vi kom upp på alvaret så ställde jag mig och tog en bild åt varje håll på himlen och det var både mörker och ljus

         och man hade ingen aning om hur detta skulle sluta.

Brevlådan var tom och jag kände lite ilska för nu är det Postnord som slarvar för de

skulle skickas den från dem den 12:e och inte kan det ta så många dagar att få detta paket, tycker jag.

Vi vände hemåt och vädret hade nu ändrat sig helt, det var ljust och en vacker regnbåge spred sig över hela Vedby Skog

             

Tog hur många bilder som helst på denna vackra himmel.

 

På vägen ner till oss lyste solen vackert på väg ner mellan träden.

 

Hem igen för att slå oss ner framför TV:n och kolla på den nya serien som började på 4:an denna kväll.

 

Sitter i soffan och kollar och ser i ögonvrån hur det springer en mus på köksgolvet, Lasse avslutade TV tittandet och gick ut och hämtade en grind att sätta för köket och sedan satte han ut några fäller.  Släckte ljuset och gick tillbaka till TV:n

 

Helt plötsligt så hördes en liten smäll och där satt den lilla musen fast i fällan.

Får hoppas det inte sitter flera i morgon bitti.

Fick i alla fall ihop 12 tusen 272 steg denna dag och det är jag nöjd med.

 

God natt

Ia

 

 

 

Av Ia Hornesjö - 18 augusti 2019 12:00

Så var det söndag och inget speciellt på agendan

 

Var tydligen ganska trött igår kväll och inget av det jag skulle kolla på vet jag inte riktigt vad det handlade om.

 

Vi började i alla fall dagen med att åka upp till Högby kyrka för att tända ett ljus för mamma   som skulle ha fyllt 93 år idag.  Tog sedan en promenad runt kyrkogården och kollade på Lasses gamla släktgravar.

 

 

Lite tråkigt nu när även min mobila surf har tagit slut så jag inte kan vara inne på nätet som jag brukar.  Fattar bara inte hur 15 GB kunde försvinna på knappt 14 dagar, men så blev det i alla fall, mest bara för att jag måste spara på den mobila surfen för att kunna göra det som är viktigt under denna månad.

Vår fina    stora padda hade tagit sig upp till vår uteplats idag och gömt sig bakom en hundbur där Lasse jobbade. Även Olga ville vara med när Lasse snickrade   och hade somnat i korgarna som Lasse hade ställt åt sidan

 

Lasse han jobbar med både väggar och tak och jag sitter mest stilla och kollar. Jo jag läste ut min ljudbok idag och den var riktigt bra och jag måste ju säga att läsa/höra en bok som är skriven med det bästa inom svenska språket gör att det känns ännu bättre.

 

Var riktigt sugen på fläskkotlett denna dag så det fick bli en tur till Ica i Löttorp för att kolla om det fanns något som passade mig och det fanns det.

      

Efter maten blev det en tur med hundarna och sedan hem och så satte vi oss framför TV:n, men som jag tidigare skrivit så fanns det inte mycket att se, eller var jag bara för trött för att fatta vad det handlade om.

 Så mycket mer blev det inte denna dag.

I morgon är det vardag igen och vi får se vad som händer med den annons som jag lagt ut på vår våningssäng  som står i lillstugan

Det får ni veta i morgon.

Ia

 

 

Av Ia Hornesjö - 17 augusti 2019 07:27

     

Efter en ganska orolig natt och få steg under gårdagen så var det i alla fall rätt bra temperatur när jag vaknade

 

Började morgonen efter frukost med att ta med mig Z i långkoppel och jobba med inkallning under vår promenad ner till postlådan.

 

Hem och jag slog mig ner med att läsa tidningen och Lasse hade redan påbörjat sitt snickeri.

Jag kände att jag bara måste göra någon nytta och då blev det att ta upp Zlatan på trimbordet och rycka lite päls

       och han är så söt när vi håller på, lägger sig gärna ner och somnar på trimbordet.

 

 

 

Så höll vi på fram till det var dags att åka till centrum för att jag måste in på granngården för färskfodret var slut .

Hade egentlgen ingen lust med något denna dag för jag kände mig allmänt deppig.

 

Hem och Lasse började direkt att jobba och jag satte mig ner och lyssnade på min bok.

 

Fanns säkert massor jag borde göra, men idag gick det bara inte, fanns varken ork eller lust till något annat än att egentligen bara gå in och sova.

 

Dagen fortsatte med att jag var mest inne och låg i soffan och kollade på TV.

 

När det var dags att börja tänka på middagen så tog jag mig i alla fall i kragen och började med detta.  Idag skulle jag stå vid grillen och grilla kyckling, samtidigt höll jag koll inne på risotton som jag gjorde på spisen och så salladen.

Kändes riktigt skönt att ha detta att göra.

     blev väl en rätt okej middag.

 

Någon promenad orkade vi inte med denna kväll utan vi satte oss och spelade lite kort och sen var det dags för mig att gå in och bara stoppa disken i maskinen och sedan ta det lugnt.

 

Finns väl inte något att skryta med denna dag.  Inte ens mina steg har blivit vad de borde.

 

Känner att jag kommer inte att ha någon ork i kväll, så det är lika bara att jag lägger av redan nu fast klockan bara närmare sig 19.30

 

God natt.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 16 augusti 2019 07:29

   

Idag var det varmare igen när jag steg ur sängen klockan 07,00 efter att först varit vaken mellan halv fyra och sex, men legat kvar i sängen efter att jag bara varit uppe på toa..  Så timmarna blev många denna natt eftersom jag somnade i soffan i går.

Eftersom det inte fanns någon tidning att hämta så började jag med lite städning i stället efter frukosten. Lasse försvann ut ganska så fort för att få fortsätta med sitt byggande av en vägg.

 

När jag skulle plocka ur disken ur maskinen så var inte allt rent även denna gång och jag blev irriterad och hällde i några droppar yes och satte igång den igen. Sen gick jag in i mitt lilla datarum och plockade.   När jag kom ut en halvtimme senare så var hela golvet i lilla köket fyllt med vitt skum.. så nu blev det golvtorkning i stället och det bara blev mer och mer hur mycket jag än torkade.  Fattar inte att det kan bli så mycket skum av ett par droppar diskmedel (som man inte ska ha i maskin)

 

Vi skulle till Borgholm idag för Lasse var tvungen att hämta medicin och då tog vi som vanligt med oss Z och Zlatan för lite socialträning.

Det var tydligen många som behövde medicin idag för det var 17 stycken före Lasse och vi satte oss utanför med hundarna.  Då kommer en man och kvinna fram och säger på engelska att de också har en cocker, en svart/vit på 5 månader, men den var kvar hemma i Italien.  

Två jättetrevliga människor som vi talade med i nästan en timme, vi bytte mailadresser och vi visade varandra bilder på våra hundar.  Jag som normalt inte vågar säga något på engelska snackade på som bara den för det kändes så bra när ingen av oss var perfekt på det språket.

 

Träffade sedan även Tom och Marie som bor på vår gata här på Öland, de var på väg till en camping för lite semester under helgen.

Innan vi åkte hem så blev det först en tur in på Borgens för att köpa kantareller. De hade idag fått in massor med stora fina kantareller för 150 kr/kg eller 300 kr för 3 kg. Hade velat köpa detta men om jag skulle ställa mig och frysa in dessa här nere så blir det ju inte bra sedan när vi ska till Stockholm så det fick i stället bli 10 brukar av Borgens kantareller som är en låda för 150 kr och en låda med Borgens champinjoner för 75 kr.

 

När vi kom hem så fortsatte Lasse med byggandet och jag satte mig ner i solen med min ljudbok, efter en timme så tog jag fram lite att tugga på och sedan så satte jag mig ner igen och fortsatte en timme till att läsa. Boken "kan man dö två gånger" är så spännande och jag vill komma fort till slutet, men 16 timmars lyssnartid tar ett tag att komma igenom, men ju är det bara ca 3 timmar kvar.

   

Egentligen kände jag mig inte ett dugg hungrig, men något kände jag att jag måste hitta på så jag grillade en hamburgare var, några kycklingvingar, ost och tomat och så fick detta bli en liten middag.

   

Efter denna så ville jag ut och gå och kolla i brevlådan, jag väntar ju på mina armband och trodde nästan att jag hade fått dem denna kväll för där i brevlådan låg några brev och ett litet paket. Gissa om jag var nyfiken på hur de skulle passa.

Satte mig ute och började öppna paketet och där i låg en sak som jag hade skickat efter till Lasse, fy vad jag blev besviken.

 

Vi gick in efter att ha spelat ett parti kort för att kolla på TV.  Ikväll var det ju premiär för Fångarna på fortet och detta ville jag se.  Jo jag såg vilka som skulle vara med och jag såg första frågan i fortet, men vad som hände sen har jag ingen aning om för jag hade somnat.

Gick in och gjorde mig iordning för natten men där var det lögn att somna om 

   

Dagens steg blev inte heller vad jag hade hoppats

 Men nu ska jag i alla fall försöka sova

Ia

Av Ia Hornesjö - 15 augusti 2019 13:23

Idag blev det hemfärd för Patricia, Adnan och lilla Dino.

Det var redan bestämt att de bara skulle stanna dessa 3 dagar och det kändes nog lite lite för oss alla.

Vaknade vi 6-tiden och hade sovit bra hela natten fast jag gick till sängs redan vid strax efter 22,00

Vädret var ungefär som igår morse med någon grad under 10-sträcket, men blev ganska snart lite varmare   och solen sken .

   

Vi hade bestämt att äta frukost tillsammans denna morgon, något som vi inte hade gjort de andra dagarna, vi är ju lite mer morgonpigga och har svårt att inte sätta oss till bords så fort vi vaknar.

     

Hundarna kände nog på sig att de skulle fara för de var på dem hela tiden.

   


Patricia och Adnan hade redan på kvällen packat allt så det var inte mycket de behövde göra och klockan blev bara strax efter 9 innan de kom iväg.  Det var Patricia som började denna dag med att köra.

     

När de hade givit sig av så tog jag med mig Yra till brevlådan för att hämta tidningen och det märks så mycket på hennes glädje att detta att få vara ensam med sin matte betyder mycket.

 

När jag kom hem fyllde jag tvättmaskinen med de lakan och lite annat som fanns nu efter deras övernattningar.

 

Sen satte jag mig en timme för att lyssna på min bok och samtidigt hålla ett litet öga på vad Lasse nu hade hittat på.

     

Lite rastlös hade han varit dessa tre dagar då han inte hunnit jobba något med det han brukar och nu hade han plötsligt fått en ny  idé, fast han erkände att han egentligen skulle ha fortsatt med taket..  Men att han tog bort denna halvvägg hade jag absolut inget emot för det har jag önskat länge.  

       

När klockan närmade sig 12.30 så satte jag på grillen och grillade ett par korvar var till oss.

Lasse bad sedan att han skulle få fortsätta någon timme till innan vi åkte ner till byn för att handla.

   

 Det var idag nästan helt tomt på parkeringen, syns verkligen att sommaren är på väg att ta slut.

 

Hem igen och Lasse fortsatte med sitt nya projekt.

Själv satt jag igång att städa den lilla stugan som inte blivit använd denna sommar.

 

Dagen fortsatte och Lasse jobbade vidare med att börja regla upp en ny liten vägg på 90 cm och jag som trodde det skulle bli bara  hål nu, men jag förstod vad han menade med att det är bra med hyllor för bland annat hundsaker.

 

I kväll behövde jag inte stå i köket så mycket för det fanns både spagetti och köttfärssås kvar sedan gårdagen så en liten gratäng av det var det enda jag behövde fixa

       

och gott blev det och tomt också i lådan.

Sen tog vi hundarna på en promenad till brevlådan där det idag fanns brev de jag hoppats på mina klockarmband som jag nu väntat på i över en månad. Fick ett svar från dem att de skulle komma innan den 8 augusti, den 9 fick jag ett brev från Postnord att jag måste betala 115 kr i tull och moms, vilket jag gjorde direkt, så nu är det Postnord som tar tid på sig.

När vi kom tillbaka så släppte vi in alla hundarna för idag ville även jag få skjuta lite gevär   innan jag gick in för kvällen.

 

 

Inget att se på TV och detta innebär att jag somnar i soffan 

Även denna dag   lyckades jag med mina steg.

God natt  

 

Av Ia Hornesjö - 15 augusti 2019 06:57

Idag var det lite kallare och temperaturen låg under 10 graders sträcket och det kändes  

Upptäckte att diskmaskinen hade slarvat med disken, så jag ställde mig att plocka ur allt och diskom om detta för hand. Ganska mysigt är det att stå och diska med händerna i vattnet, men det som jag tycker är tråkigt är att torka, men det fick gå det också

När Lasse och jag hade ätit vår frukost så ställde jag mig återigen i köket, nu för att förberda kvällens middag som skulle bli pasta Bolognese. Detta tar ju sin tid att göra och då är det bra att ha detta klart när kvällen kommer.

Solen sken nu från en klarblå himmel och det var 14 grader varmt, så Lasse tog ut Qling på trimbordet och ställde sig att kamma, borsta och dra tovor.

Nu är deras pool öppen igen och det blir många bad för just Qling och det bildas massor med skräp i hans päls.

 

Nu var det varmt igen och det bådade gott för vår utflykt till lådbilslandet, något som Dino såg fram emot och vi hade berättat att han skulle få ta körkort mm mm.

 

Så efter en som vanligt lite sen frukost för dem så skulle vi iväg. Lasse och jag skulle först in till återvinningen och sedan till Ica för jag hade beställt nya skär till min Oster, som hade kommit.

Vi tog en tur fram till skolan för att se hur det såg ut och jag hade aldrig i min vildaste fantasi fattat att det skulle se ut som det gjorde

       

Rätt skrämmande att se och veta att ett enda blixtnedslag kan göra detta.

 

Vi bestämde att vi skulle mötas utanför Lådbilslandet, men vi hann aldrig dit innan Patricia ringde och sa att de hade stängt i lördags. Tyckte så synd om Dino som vi verkligen visste såg fram emot detta.  Jag föreslog att vi i alla fall skulle åka till Böda så fick han köra de bilar som finns dar.

     

Visst fanns det lite besvikelse i att det inte blev något lådbilsland, men Dino är en förståndig liten kille och gick med på att vi istället åkte hit.

Det blev 2 åk för honom, först med bil och sedan med motorcykel som slutade i en krock med staketet och det var ju inte så kul, men gick snabbt över.

 

Efter att vi hade varit på Böda så gick färden vidare till Kvarngården för att spela golf och det gillade Dino och vilket tålamod han hade. Han gav till och med oss andar lite lektioner i hur man skulle stå och hur man skulle hålla klubban,  berättade ibland när han tyckte att vi inte förstod att det var hålet bollen skulle komma i. Det blev många skratt på denna golfrunda

     

Tiden rann iväg och Patricia behövde något att äta, så vi sa att vi skulle ta en tur upp till Byxelkrok och i alla fall köpa glass.

         

Patricia skulle ha behövt lite annat än glass i magen, men nu fick vi ta det som fanns.

Styrde kosan hemåt och Patricia. Adnan och Dino tog en avstickare till Byrum för att visa Dino raukarna.

Själva åkte vi hem och jag laddade våffeljärnet och ställde mig att grädda våfflor som var klara när de kom hem igen.

Alla åt med god aptit och sedan blev det bara att ta det lite lugnt, det var i alla fall min och Patricias tanke, men Lasse och Adnan var uppe i varv och nu skulle de skjutas.

     

Det blev ett himla liv på hundarna, för egentligen skulle de ju inte alls få vara ute när vi skjuter, men de lugnade ner sig efter ett tag och var rätt duktiga på att hålla sig bakom oss.

Själv tog jag en tur helt alena ner till postlådan, som visade sig vara tom.

 

Hade förberett middagens köttfärssås redan på förmiddagen så nu var det bara att ställa mig i köket och göra en sallad och koka spagetti.

       

Det blev en god och uppskattad middag.

Dagen kändes som om den hade varit väldigt lång och alla var nog lite och just i kväll var det TV som jag inte ville missa. Så vi gick in och satte oss och snart var Patricia så trött att hon ville gå in och lägga sig.  Jag såg det jag skulle och klocka 22,00 var det även jag som gick och la mig.

Många steg hade det blivit och det kändes lite i kroppen.

Så vi avslutar denna kväll   med dessa steg.

Ia

 

 

Av Ia Hornesjö - 13 augusti 2019 23:00

God morgon tisdag.

     

Idag var det en kall morgon och bara 10 grader. Fast det blev  bättre under dagen.

Lasse och jag var uppe som vanligt och åt vår frukost innan Patricia, Adnan och Dino vaknade.

Den första som kom på morgonen var Dino med en macka i handen.

      och det enda håan ville ha var äppeljuice till denna.

Efter en liten stund anlände även den övriga familjen och slog sig ner och fikade.

Vi hade planerat att åka på marknaden och lovat Dino att få åka karusell, men denna marknad var nog den sämsta vi varit med om, det fanns i stort sett ingenting.

Meningen var att ingen hund skulle få följa med, men Z smet ut och jag orkade inte gå in med henne igen utan hon fick följa med denna dag och det är så roligt att ha henne med för alla vi möter vill fråga om henne och de tycker att hon är så vacker.

 

Var in till Morells och hämtade kroppkakor som jag hade ringt och beställt tidigare på morgonen.  Sen en tur in på ett nästan tomt systembolag, de stänger på lördag och det  kommer nog inte att finnas många flaskor kvar då.

 

Bestämde att vi efter vår kraftiga lunch        med Morells goda kroppkakor skulle ta en liten siesta. Jag var ganska så slut efter helgens tidiga morgnar och aktivitet och det kändes i min kropp att jag bara måste få slappna av. Alla gick och la sig, men jag tog min ljudbok och la mig i solstolen och lyssnade, det fick bli min avkoppling.

Efter en dryg timme började alla att vakna till och snart var vi klara med att ta en tur upp till Böda sand.  Tog mest filmer där uppe, men dessa gick idag inte att lägga in.

              men några bilder blev det i alla fall.  Dino var till den stora lekplatsen och lekte en del innan vi gick och köpte varsin glass.

 

Vädret var otäckt klibbigt ena minuten och näsan lite kallt den andra, så det där med kläder var inte lätt denna dag.

 

När vi kom hem så hade vi tänkt ta en promenad ner till Hornsjön, men det åskade rätt bra och att gå i skogen då kändes inte alls så kul. Så vi satte oss inne och snackade och hundarna var som vanligt med   

Hade i alla fall bestämt att det skulle bli en enkel middag och då fick det bli grillade hamburgare som jag ordnade.

       Adnan hade köpt lite olika ölsorter på   systemet och detta var en han tyckte att jag skulle smaka och den var god, men stark.

 

Kvällen fortsatte framför TV:n tills alla kände sig redo att gå till sängs.

Såg att det brann i Löttorp och att det var skolan som höll på att brinna ner efter ett blixtnedslag.  

 

Detta får vi nog se i morgon när vi ska till Lådbilslandet med Dino

 

God natt

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skapa flashcards