Senaste inläggen

Av Ia Hornesjö - 22 augusti 2018 19:31

 

Okej morgon efter en lite halvstökig natt.. vet egentligen inte vad som hände, men jag tog fel på klockan och trodde att hon var 24,00 när hon bara var 23,00 och det slutade med att jag inte kunde sova. Hade redan stängt av radion eftersom jag trodde det var midnatt och nu ville jag inte sätta på den igen och väcka upp Lasse.

Var lite nyfiken på  vad appen skulle säga om natten och enligt den hade jag inte varit vaken någonting, jag som tycker att jag har legat och funderat.

Gårdagens steg slog i alla fall mina rekord   och det visade sig att jag låg 1:a på turneringen, men det är ju 5 dagar kvar så det kan nog hinna ändra sig.

Kände mig rätt seg idag, hade lite ont i magmusklerna och tröttheten ville inte släppa, kände att det var lika bra att hitta på något direkt och gick ut och la ut 5 dofter till Yra på alvaret.  Satte på henne en sele   och det vet hon att det betyder jobba på något vis. Kom på att jag glömt godis så jag bad henne sitta ner och vänta medan jag hämtade detta och det gjorde hon så snällt.  Hade lagt den första doften strax innanför stenmuren upp mot alvaret och nu visste hon vad det var hon skulle göra        Hon hade långlina på sig och fick jobba ostört och hon fixade alla fem galant.

På vägen tillbaka såg jag något gult   och det visade sig vara en maskros som tydligen tror att våren har kommit tillbaka.

När vi kom hem så visade Yra att hon var trött   och säkert nöjd för hon gick och la sig och somnade direkt under ett bord på uteplatsen.

Borstade igenom mina hundar och gjorde dem rena i öronen och lite kloklippning.

Jag var fortfarande seg och tog min bok och satte mig tillrätta i en stol och lyssnade i ca en timme.

Vi tog sedan en tur in till Löttorp för att handla lite mjölk och fil och naturligtvis ville Lasse in på Kupan och som han alltid säger "det finns kanske något till hundarna" och det händer ju då och då att han hittar något. Jag såg en tunnel i sin väska för 20 kr och vi har ju flera sådana men det är ju alltid kul för dem att leka så idag var det jag som hittade något och nog blev jag förvånad när jag skulle ta upp denna tunnel och det visade sig vara två tält till denna   så vi plockade ihop denna direkt till hundarnas (i alla fall Yra, Qling och Olgas förtjusning).  Det plingade till i min mobil och jag fick ett meddelande från grannen att det hängde en påse med lite saker från deras växthus och det var så vackra saker att jag kunde inte låta bli att hälla ut detta på bordet och föreviga dessa med en bild   tyckte att det blev som en vacker tavla.

Lasse la sig på soffan för att lösa korsord och jag satte mig återigen med min ljudbok för att lyssna på i alla fall en skiva i ca 1 timme.  Hundarna hann bli hungriga innan jag läst färdigt denna skiva och påkallade att nu får du sluta, men Lasse var snäll och ordnade deras mat och jag fick läsa vidare.   Sen kom Lasse på att han ville ha en coca cola så det var bara att sätta oss i bilen igen och styra kosan mot centrum.

Nu hade klockan närmat sig 17,00 och då var det dax för vår middag.

Eftersom det var kräftor vi skulle äta så satt vi inne för att inte bli störda av getingar.

Det var        små rackare, men 20 stycken och Lasse nöjde sig med 5 så jag fick äta lite fler, men det är ju inte så mycket mat på dessa så jag skäms inte för det

Kände inte för någon kvällspromenad utan vi satte oss ute lite, men snart så kom det kyliga vindar och klockan närmade sig 20 och Idol.

Sen blir det Maria Wern

Godnatt

 

ANNONS
Av Ia Hornesjö - 22 augusti 2018 07:20

En ny dag 

 


     


Lite kyligare morgon, men solen skiner och allt känns toppen

Började dagen med att gå min runda på tomten för att se om det hade hänt något under natten, har fortfarande inte sett den igelkott som borde finnas här någonstans för varje natt lägger han en fin korv vid min pool

Den lilla kaninen som jag hittade igår hade jag glömt att ta en bild på och nu låg den på andra sidan muren   och  det mesta såg bara ut som en skinnbit.

Sen blev det lite trimning på våra hundar innan jag kom på att det var ju faktiskt tisdag idag, hade ju redan igår känt det som om måndagen försvann på något konstigt sätt och idag var jag där igen och trodde att det var måndag. En tisdag utan att gå till brevlådan går ju inte, öppnade grinden och tänkte att den hund som springer ut först får följa med mig och det blev Yra.

    Vädret var så där underbart skönt, inte för varmt och bara en blå himmel. Så skönt nu när det inte finns några sommargäster kvar som kör lite för fort på vår lilla väg och jag kan ha Yra lös hela tiden      Hon har ju alltid bråttom hem med sin tidning i mun, men kan faktiskt stanna upp när jag ropar på henne.

Det var egentligen ingenting som saknades idag, men vi åkte ändå in till centrum för att kolla på vad det skulle kosta att besöka lilla Marknadsvägen ikväll och kolla på de stora monsterbilarna.              Det var välfyllt på hela Marknadsplatsen med massor av bilar och jättehus som de troligen bor i under deras uppträdande.  Visst hade det varit kul att se detta, men jag vet inte om mitt intresse är så stort att jag betalar 500 kr för oss båda bara för att få stå på gatan och se och höra detta.  Nej vi bestämde oss för att låta bli.

Lasse hade upptäckt att de sålde smågodis för 3 kr/hg på Valles och klart han ville dig och handla.. Jag som sällan äter godis blev ändå lite sugen och började plocka bland alla chokladsorter och snart var det nästan 1 kg i min påse, även Lasse fick i hop lika mycket i sin med massa blandade godisar.

 

Jag kände att jag måste få koppla av lite och sa till Lasse att jag ville hem och hämta min stora kamera och åka ut på en liten fotorunda efter kustvägen.  Lasse höll med och vi åkte hem och hämtade både hundar och våra kameror.

Lasses bilder                från hans kamera och mina blev som vanligt lite fler så det fick bli ett bildspel i stället


  Det är så vackert på denna plats och det känns både i kropp och själ när man stiger ur bilen och bara står och kollar ut över havet.

Hem igen och eftersom det var så härligt väder så satte jag mig i solstolen med min bok och passade på att provsmaka mitt godis, det hade blivit 4 olika sorter med choklad, den första jag smakade på var som ungdomens punschflaska och rätt så god, nästa var som en center och även den gick väl ann, men de andra var så sliskigt söta och äckliga att jag direkt sa till Lasse att du får mitt godis också.  Kände mig nästan illamående bara genom att se detta i påsen.

Snart var det som vanligt middag och idag fick det bli en repris på gårdagens kroppkakor   fast stekta och en lättöl till.

Klart det även blev en kvällspromenad ner till postlådan, hade hoppats på att våra röstkort skulle ha kommit, men det var som vanligt tomt i vår låda.

Kvällen fortsatte med att vi kollade på Idol och sedan på en ny svensk serie.

Gick sedan och la mig för att lyssna på radio.

God natt

Ia

 

 

ANNONS
Av Ia Hornesjö - 21 augusti 2018 09:42

Så var helgen över

 

 

Natten kändes okej   hade nog trott att jag skulle känna av alla mina böjningar av ryggen, men det kommer nog imorgon. Stegen  blev i alla fall helt okej även denna dag  och   morgonen startade med regn, något som jag hade hoppats på för vi skulle fortsätta dagen med rummet.

Men för att fortsätta som måste det även handlas så det blev en tur till Borgholm och Beijers stora varuhus.

På vägen till Borgholm var      det ömsom sol och ömsom regn som upphörde vid Källa och sen var det alldeles torrt och fint hela vägen.

Handlade det vi behövde för en massa pengar. Klart när vi ändå var i Borgholm att vi då måste ta oss en tur genom stan. Det var folktomt          på de flesta gator och många av sommarbutikerna hade nu slagit igen.

Tog en promenad upp till Netto och kollade om det fanns något som vi behövde. Köpte ett paket kräftor för 35 kr och lite lättöl, annars inget annat.

På vägen hem tog vi en tur till Snäckan för Lasse skulle ha några sågblad som han naturligtvis hade glömt på Beijers.  I morgon ska det vara fart på gatan inne i Löttorp och en del av de stora Monstertruck bilarna var redan uppställda        Vi får se om vi åker in och kollar på dessa i morgon kväll...

Väl hemma kände vi för att få något i magen innan vi satte igång med att jobba inomhus   Det fick bli kaffe och en macka 

Eftersom jag mest var hantlangare      denna dag så kände jag att jag gott kunde jobba lite i köket samtidigt.  Så jag ställde mig och gjorde kroppkakor            och det blev en del spring mellan kök och storstugan (är inte många steg).    Att Lasses kropp höll för detta fattar jag inte men inser att hans bromsmedicin är det bästa som finns.

För Lasse tog detta hela dagen, det var ju även alla metallskenor som skulle fast och även han fick springa mycket mellan hans bod för att såga och rummet där han fick krypa på golvet.

Nu slappade jag en timme i solstolen i alla fall med min ljudbok, vädret var väl inte det bästa hela tiden, men jag tog gärna emot de solglimtar som visade sig.

När klockan äntligen hade börjat närma sig middag så kom regnet, men som vanligt varade det inte lång stund.

Vi satt i alla fall inne och åt våra kroppkakor      som fick godkänt av gubben.

Trodde nog inte att jag skulle få med mig Lasse på en kvällspromenad, men han sa ja till detta om vi gick utan hundar.  Vet inte om Qling är en hund, men han var snabbast till grinden och vägrade att göra de andra hundarna sällskap inomhus, så det var bara att låta honom följa med

       

Kvällen var fin men nu känner man att det behövs en liten tröja att lägga över axlarna när man går ut.

Fortsatt kvällen framför TV:n men insåg att filmen jag hade börjat kolla på försvann lite då och då från mitt synfält, var alltså så trött att det var bättre att stänga av och gå och lägga mig och lyssna på radio.

I morgon är en ny dag och då står det hundgöra på agendan.

Ia

 

 

Av Ia Hornesjö - 19 augusti 2018 19:56

Så var det söndag och natten blev så där, ska väl inte sticka under stol med och skryta om att det kändes inte alls att vi höll på med golvet.

  Vädret var i alla fall bra och något av det regn de lovade fick vi inte se här på Vedbyskog

Tyckte ju att jag hade sovit dåligt   och fast timmarna blev okej så var det mycket med lätt sömn då jag vet att jag ligger i dvala och till och med kan prata med någon.  Stegen   fick jag i alla fall vara nöjd med.

Men så var det ju det där med att direkt sätta igång med golvet efter frukosten, hundarna fick nöja sig med tomten och det tror jag inte att de har något emot.

Så nu var det dags att börja igen      och nu var det ungefär hälften kvar av själv golvläggningen, det var idag lite att tänka på för vid öppna spisen ligger det stenplattor och dessa kan man inte lägga golv över utan det blev att mäta och såga en hel del.    Möblerna fick placeras mitt på det redan lagda golvet, men rummet är ju bara på ca 20 kvm så det är trångt om utrymmet när man ska lägga golv, men allt går och mycket med gymnastik blev det för oss båda, det var nog bara armhävningarna som uteblev.

Medan vi höll på så fick kvällen middag sköta sig själv i ugnen.

Så när klockan närmade sig 12.30 så var äntligen hela golvet lagt, men klart är det ju inte, nu är det socklar och lite annat som ska till för att det ska bli som vi vill.

Tog oss varsitt glas med yougurt och sedan satte vi oss ute i varsin solstol. Jag satte lurarna på öronen och lyssnade till boken och Lasse löste korsord.  Efter nästan en timme så tyckte jag att det var ett konstigt slut på skivan och funderade på om jag hade somnat, men det var batterierna som hade tagit slut.

Gick in och satte mig framför TV:n och kollade lite för att sedan se på ett program med Lasse Lönndahl inför hans 90 års dag.

Vid 17-tiden satte jag på ugnen igen bara för att värma på den redan färdiga maten.

     

Så  enkelt det är när maten sköter sig själv. Det fick bli varsitt stort kycklinglår och rostade grönsaker. Gjorde ingen sås utan det som fanns kvar efter gårdagens Tacos fick räcka som tillbehör.

Nu måste jag i alla fall ut och röra på mig, röra på mig hade jag ju gjort nästan hela dagen, men ingen promenad och det kändes som ett måste.  Men ingen hund fick följa med utan det var bara jag och min stegräknare som tog denna promenad.

När jag kom hem igen så hade Lasse kokat kaffe och gjort varsin Irich Coffie.

Tror jag får avsluta dagen nu fast klockan bara är kvart över åtta och bara sätta mig mig och ta det lugnt innan någon film visar sig på TV.

I morgon är det vardag igen och då blir det säkert byggmarknad för att kompletera med lite socklar.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 19 augusti 2018 07:30

Vaknade som vanligt tidigt och passade då på att få iväg en födelsedagshälsning till mamma som fyller 92 år idag

Vädret var strålande även denna dag och efter en snabb dusch så åkte de minimala shortsen och ett linne på även idag.

Sovit hade jag gjort   mer än vanligt och det kändes skönt, även mina steg   var fler än tidigare. Så dagen började bra och jag kände för att ta en promenad ner till brevlådan tillsammans med Yra och Nemo    och båda var överlyckliga att de hade blivit valda.  Det var en otroligt skön morgon, ca 20 grader och helt vindstilla och jag svettades inte ens utan bara njöt av tystnaden och lugnet.

När vi kom till baka så la sig Yra som vanligt   på däcket och med sin post och väntade på att få en belöning.

När jag kom in så hade Lasse flyttat soffa och fotöljer och börjat med att räkna ut hur det nya golvet skulle ligga   innan han skar till underlaget. Min tanke hade nog varit att vi skulle ta detta en dag då man inte kunde vara ute på grund av vädret, idag hade varit en toppendag att ligga och slöa på stranden, men nu var Lasse igång och jag var inte sen att hjälpa till.      Var tvungen att ta en bild på det från början mycket vackra trägolv, men som under alla år i stugan har fått slitas ner av både människor och djur och nu hade vi ett alternativ att antigen slipa och lacka detta eller lägga ett nytt.  Jag ville ha ett nytt hundtåligt golv och så fick det bli när vi besökte Bejer för att inhandla golvet.

Mycket pul är det när det ska bäras möbler hela tiden, men så fick det bli, så när vi var klara med en bit   så fick soffa och fotöljer bäraras tillbaka.  Vill höll på ett par timmar och det blev ungefär halva rummet som gjordes klart innan Lasse vi ta en paus och åka till Böda sand och köpa glass.

Trodde inte att det skulle vara så mycket folk där idag      men parkeringen var så gott som full och det var nog mest bilar från Tyskland och även en del från Norge..  Vi gick direkt till kiosken och köpte glass till Lasse      själv gick jag ner mot stranden   men blev anfallen av en mängd getingar, så jag vände snabbt tillbaka.  Vi tog sedan en promenad runt området för att kolla lite på de olika alternativen till en övernattningsbil (vill fortfarande ha något sådant) alltså ingen husbil utan bra en som vi kan använda som daglig bil men ändå sova över om vi vill åkt till någon utställning eller liknande.  Naturligtvis finns det många att välja på      men den här Fiaten var den som föll mig i smaken.    Även denna WW är både snygg och praktiskt, men alldeles för dyr.

Hem och så fortsatte vi lite med golvet, men jag kände mig inte bra och kände att jag orkade inte så mycket mer denna dag.

Det blev middag som vanligt och idag satt vi ute och åt Tacos      utan att bli anfallna av getingar.

Dagen fortsatte fram till sen kväll framför TV:n

I morgon blir en ny dag med golvläggning

Ia

Av Ia Hornesjö - 17 augusti 2018 21:42

 

Även denna morgon började med solsken

Sovit gott hade jag gjort   så det fanns inget att klaga på när jag slog upp mina blå.. Även mina steg fick jag var mer än nöjd med   denna dag.

Idag hade vi planerat att åka till Färjestaden för att köpa en burväska till lilla Z. Måste kunna ha henne i knät när vi åker hem och utan bur känns det inte så bra.

Vägen till Färjestaden var lugn   och inte var det många bilar ute på 136:an.

Började med att åka till ÖB som ligger i Skogsby     och där blev det en hel vagn fylld för ca 1000 kr.  Det viktigaste som Lasse hade köpt nar nog lite färdgodis    Fortsatte sedan ner till Färjestadens centrum             där blev det återigen en tömd plånbok och lite inköp på Ica.

   Sen var det bara att fortsätta hemåt igen och då blev det åter ett stopp i Löttorp för visst hade jag glömt att handla en den viktiga saker.

Nu när vi kom hem så smakade det bra med varsin macka    och varsitt glas rött vin. 

När vi satt och tog detta så ropade våra grannar och vi gick fram till staketet och stod och pratade med dem ett bra tag.  Vi glömde helt bort våra vinglas som inte var urdruckna och jag satte mig till rätta i en solstol och började lyssna på min bok och Lasse pulade lite i trädgården. Efter ca en timmes lyssnande så var klockan kvart i fyra och jag skulle ge hundarna mat, men mitt linne som jag hade lagt bredvid mig var naturligtvis borta och snart ser jag Qling komma fram från sitt gömställe med detta i munnen och denna gång kunde jag lura honom att lämna tillbaka detta innan ha stack iväg igen.  Gick in och gjorde i ordning hundarnas mat och så när jag kommer ut så ser jag att någon (troligen Qling) har varit uppe på bordet och slagit omkull båda vinglasen som naturligtvis hade gått sönder och allt vin som var i glasen låg nu på brickan.

Ja ja, det var ju redan gjort och inte något att gräma sig över.

Ikväll skulle det bli lite smått till middag hade gjort kräfträkor och lite kantarelltoppar.

    som vi åt inomhus för att slippa getingarna.

Efter detta blev det den sedvanliga turen på 1 km till brevlådan

I kväll     var inte himlen lika fin som igår utan mer moln med fortfarande väldigt varmt och kvavt ute.

Hem och vi bänkade oss framför TV:n för att kolla på Gladiatorerna.

Nu är klockan 22,00 och varken jag eller Lasse orkar sitta uppe och kolla på någon film utan vi går nog och lägger oss efter att hundarna har varit ute. Ska även ställa fram lite hundmat till igelkotten som jag märker är framme varje natt och bajsar, men vi har ännu inte lyckats se denna i sommar.

I morgon och det lördag och då får det bli en slappardag.

Ia

Av Ia Hornesjö - 17 augusti 2018 07:37

Dagen började bra med strålande väder

  som de även lovade under hela dagen.

Hade sovit bra   eller i alla fall helt okej kändes det. Tyvärr blev det inte så många   som jag hade önskat, men man får vara glad för det lilla.

Kom igång direkt på morgonen och tog en till på den bedrövliga poolen som är nästan helt grön av alger fast jag har chockklorerat flera gånger. Eftersom Lasse stod inne och lagade frukost så satte jag igång med att försöka att i alla fall tvätta insidan på poolen och även satt den ett tag på urspolning,så får vi se om det går att ordna.

Hörde att det brakade nere i skogen och såg att hundarna stod och kollade ner, fick se en stor blå bil   som visade sig vara slammsugar bilen som var hos Elisabeth. Hon har ju inte fått sitt avlopp ännu.

 

Efter den sedvanliga frukosten så tog jag med mig Yra och Olga till brevlådan.

Det tog tydligen på krafterna denna dag för så fort vi kom hem så la sig båda hundarna att sova   Yra hade till och med tagit med sig tidningen när hon somnade.

Dagen fortsatte med lite allehanda och Lasse jobbade lite inomhus innan vi for in till Löttorp för att för sista gången denna sommar besöka systembolaget som stänger på lördag.

Lasse var lite sugen på att åka till Färjestan och gå på Öb men jag kände inte ett dugg för detta utan vi åkte hem istället och satt oss att slappar. Lasse tog en tidning med korsord och jag satte mig i en solstol med en ny ljudbok.

Ser i ögonvrån hur Qling smiter förbi mig med en sak i munnen och snabbt försvinner under altan. Tänker efter vad kunde det vara, går in och kollar och han har gått igenom hela min utställnings väska och hittat ett oöppnat paket med dyra torkade kycklingvingar och det var bara att inse att vi varken skulle få se honom eller vingarna på ett bra tag.

När han äntligen kom fram så var han i alla fall ordentligt törstig och så får vi väl se vad hans mage gillade allt detta.

Hade på morgonen plockat fram lite fläskfilé ur frysen och var sugen att kanske göra något gryta, men sen kom jag på en sak som jag inte har gjort på säkert 8-10 år och allt fanns hemma så jag började att planera.

Även denna eftermiddag var helt underbar och vi satte ute nere vid grillen och åt vår goda middag        med baconlindad fylld (soltorkade tomater)fläskfilé med rösti och en god gräddig sås på creme fraich.

       klart att hundarna fick slicka tallrikarna .

Efter denna middag tog vi med oss killarna på en promenad ner mot havet.

      och kvällen var strålande med en helt molnfri himmel

Vi hade inget i brevlådan så jag fick ta ett reklamblad ur Elisabeths låda för att göra Qling glad, gick ju inte att bara gå förbi        för något måste han få bära med sig på hemvägen.

Kvällen fortsatte fram till klockan 20,00 då vi satt ute och spelade kort.

Sen blev det TV som vanligt och det blev "En kvinnas hämnd", har sett den förut men blev ändå kvar framför TV:n till den var slut.

La mig för att lyssna på Karlavagnen innan jag somnade men de har ett uppehåll på några dagar till förmån för partiledardebatter.

Så dagen fick vara slut

Ia

   

Av Ia Hornesjö - 15 augusti 2018 21:06

Hade lite svårt att sova denna natt och en massa konstiga drömmar dök upp, men när klockan var halv sex och Nemo talade om att nu måste han ha lite mat, så var det inte dax för mig att stiga upp utan minst till klockan 7 ville jag vara kvar i sängen.

Appen  påstod       att jag inte alls hade sovit så dåligt som jag trodde.  Visst hade det varit en del vakentid med sovit hade jag gjort. Men glad blev jag i alla fall när jag såg mina steg   och nu borde jag ju i alla fall komma ifatt de andra lite.   Vädret var helt okej inget regn och ca 18 grader och det kändes bra att få åka till Västervik i.

Vi hade bestäm med Marie att vi skulle komma vid 12-tiden och kollade på GPS att det skulle ta ca 2 timmar och 45 minuter så vi startade så att vi skulle vara där ca kvart i 12, man ville ju ha lite tid ifall det skulle hända något på vägen.

Allt gick toppen och vi var där ca 15 minuter innan än vad GPS hade sagt.

Hade med oss alla våra 4 hundar      och alla tyckes gilla denna plats.  Eftersom Marie själv har flera hanhundar så separerades dessa så att våra kunde få en egen hundgård att vara i.  Fast det var inte så mycket ute, vi satte ju inne en del och våra hundar måste ju vara där vi är.

Började med att kolla in valparna, hade ju redan sedan länge sett ut vår lilla fast vi inte hade sett henne i verkligheten och det blev kärlek direkt när jag tog henne i famn

          men klart att Lasse också måste få bestämma, det fanns ju 2 bruna och han hade sagt när han kollat på bilderna att han gillade den lite ljusare mest. Men efter en massa pussar av den mörka så var han också med på mitt val         

Så vår lilla Z får bli den som jag valde från början utifrån bilderna.

Efter att vi hade kollat valparna och pussat på dem ordentligt så blev vi bjudna på en helt underbar lunch av Marie, en härligt varm gryta med älgkött och massa godsaker .

Sen hade vi turen att även få träffa Maries mamma som kom dit och det visade sig att hon och Maries pappa hade bott i Slagsta för en massa år sedan.

Innan kaffet blev det åter en massa hundgos

         


  och sedan fikade vi och då hann även Maries man Peter komma hem och det var svårt att lämna detta goa hem.

Men det var ju lika lång väg hem igen som det var hit och vi måste hem och göra lite nytta innan kvällen kom och även våra hundar måste hem och få sin middag.

När vi kom hem så hade jag naturligtvis inte alls planerat någon middag, men lite strips fanns i frysen och några korvar i kylen och det smakade utmärkt att få sätta oss ner vid grillen och äta        denna enkla middag.

Tyvärr så blev inte mina steg vad jag hade önskat denna dag, men ibland så får man försaka saker för annat som är roligare.

Posten hade vi redan tagit med oss när vi kom hem och inte ens en promenad till brevlådan blev det.

Så nu får kvällen vara slut fast klockan bara är halv 10.

Men en helt underbar dag blev det i alla fall.

Ia

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oland med Blogkeen
Följ oland med Bloglovin'

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se