Senaste inläggen

Av Ia Hornesjö - 14 augusti 2018 08:11

Kände mig rätt seg denna morgon men blev glad när jag upptäckte att det hade regnat under natten och att det i alla fall var   en hög temperatur ute.

Tyckte nog att jag hade sovit rätt bra   och var helt nöjd när jag kollade appen. Hade även lyckats med   att nå mina 10 tusen steg denna dag. Kom i alla fall på 3:e plats i turneringen förra veckan med 76,278 steg av 10 deltagare.. Den som kom 1:a hade lyckats med 87,517 steg, så jag har lite att ta in.

Efter 1:a dagen denna vecka ligger jag bara 5:a, så nu gäller det att få ihop lite steg varje dag.

Började dagen med en tur till brevlådan tillsammans med Yra.

Hon är så stolt   när hon får bära hem tidningen till husse, men hon tycker att jag är lite långsam när jag inte snabbt öppar grinden till henne.

Efter detta tog jag tag i Nemos långa päls, ja inte bara lång utan alldeles för tjock och även så fanns det en hel del med skräp somt hade lindat in sig i pälsen.

    Så här får ju bara inte en cocker se ut, nu gillar ju Nemo trimbordet och ställer gärna upp när det gäller klippning och trimning, så först fick det bli en ordentlig urkamning och sedan även en grovklippning med sax innan det blev dax för duschen        som avslutades med att han fick ett märgben att gnaga på medan pälsen torkade lite grann innan vi började med den ordentliga trimningen   som även det tog en massa tid, men vad gjorde de säger Nemo, han gillar ju att bli ompysslad.

Sen blev det som vanligt en massa att göra på tomten och inne innan kvällen kom och det var dags för middag som jag hade förberett redan på förmiddagen.

      Det blev en långkokad Bolognese med pasta och varsitt glas rött vin.

Efter denna middag var det då dags att ta vår kvällspromenad och ikväll fick Nemo och Qling följa med 

Hem för att fortsätta kvällen med lite kortspel innan vi satte oss tillrätta framför TV:n

Sen var kvällen slut.

Ia

 

ANNONS
Av Ia Hornesjö - 14 augusti 2018 07:40

   

 Natten blev bra men stegen blev för få och det gör att jag kanske inte hamnar på den plats jag hade trott i turneringen.

Det var 14 grader och sol och idag hade vi en del på agendan igen.

Skulle även få besök av Lasse och Riitta på eftermiddagen så det som skulle göras fick vi planera in före lunch.

En tur till Löttorp och besök på 4 olika affärer.

Hem och plockade lite bland det vi hade haft med oss till utställningen och städade ur bilen.  Solen sken och det var riktigt skönt ute denna dag.

Riitta och Lasse kom vid 16,00 tiden och det var första gången vi fick se lilla Siri, hon var så liten och söt      hon blev accepterad direkt av våra hundar, ja Yra måste ju jaga undan henne lite så hon inte kom för nära hennes saker,  kameran strejkade få fort jag skulle ta en bild så det blev inte mycket på dem tillsammans.  Kaffe ville inte Lasse ha och vi själva dricker sällan detta vid denna tid så det fick bli cola och kakor i stället

        Siri är en liten husses hund och vill helst sitta i hans knä när vi satt och snackade.

Riitta ville veta lite om vad som skulle bort på Siri (hon var redan trimmad) och vi satte henne på trimbordet        som först var lite läskigt, men sen gick det galant      och hon skulle platsa bra på Böda utställningen.  

Det blev en lite senare middag en vanligt för oss, men det var bara att lägga ett par korvar på grillen och toppa tallrikarna med sallad   och så var det klart att äta.       Hundarna tyckte nog att vi hade snackat för mycket med lilla Siri så idag var de riktigt på hugget och ville vara med vid matbordet. Det var svalare ikväll   när vi satt ute och åt, men skönt.

Efter maten blev det som vanligt promenad ner mot brevlådorna och jag kunde bara inte låta bli att ta bilder med mobilen på den fina himlen. På väg ner        och på väg hem           

Hemma igen klockan 20,00 och då hade jag tänkt kolla lite på Lotta på Liseberg, men satt i telefon istället och sedan blev det bara slötittande..  Även Beck var ju sånt man redan hade sett så även nu blev det lite annat att göra innan det var dags för sängen.

Ia

 

ANNONS
Av Ia Hornesjö - 12 augusti 2018 19:39

Hade satt klockan på halv 6 för det tyckte jag skulle räcka för att äta frukost och sedan packa in hundarna i bilen efter deras frukost. Men vaknade när klockan var 04.45 och då var Lasse redan upp och hade gett hundarna deras mat.

   

Kan väl bara säga att det som sägs blir aldrig detsamma.

Men sovit hade   jag i alla fall gjort under de knappa sex timmarna i sängen.

Jag hade funderat på att vi skulle komma iväg vid halv 7 tiden eftersom det tar ca 2,5 timme till Ronneby, men Lasse ville iväg så fort vi var klara och det kändes inte alls kul att lämna Nemo ensam hemma fast jag visste att grannarna snart skulle släppa ut honom och sedan kunde han få gå som han ville och de kom ner och pratade med honom.. Men han var så ledsen när han fattade att vi skulle åka iväg med honom och hela vägen till Ronneby hade jag ont i magen.

Men vädret var fint   och så fortsatte det att vara hela resan

Väl framme så var det nog tur att vi hade startat tidigare än vad jag ville, hade tur att få en plats mellan två andra tält men vid en annan ring, men det gjorde inte så mycket.

Roligt i alla fall att träffa alla från Skåne och runt om som vi inte träffar så ofta.

Några stolar hade vi inte fått med oss så Lasse fick gå och köpa en för stå tänkte jag inte göra alla dessa timmar.

Den första av våra hundar som skulle in denna dag var Qling och det var bara 3 stycken veteranhanar.   Qling skötte sig utmärkt, men efter att ha sett alla grupper så visste jag redan nu vilken som skulle vinna (oavsett hur denna hund hade sett ut) och vår Qling hamnade på 3:e plats. inget att gräma sig över för det var bara den första som fick ett Ck. 

Qlings kritik löd: En vet. hane av bra storlek och proop. korrekt huvud och uttryck. bra topline. tillräcklig bröstkorg. korr vinklad. rör sig med bra steg runt om. Bra päls och färg.  Exellent och 3:a

 

Sen tog det ett tag innan det var vår Yras tur i en stor (18 stycken) öppenklass med massor av fina tikar. Vår tjej gillar inte utställning så jag bara hoppades på ett exellent och då skulle jag vara nöjd och det fick hon och hennes kritik var helt okej:

Bra propp. Lite löst halsskinn, hals av rätt längd, bra överlinje. korr skuldra. bra bröstkorg, ok vinklad runt om. Päls i fällning men korrekt färg.

Exellent och opl.

 

Snart var det även vårt alltid säkra kort som skulle in i ringen och det är Olga.

Hon var äldst av de 3 tikar som ställde, Olga 11 år och de andra 2 var 8 år, men om jag får säga så var i alla fall Olga snyggast och den som hade de rätta måtten på hur en cocker ska se ut. Men återigen så var den som vunnit det mesta denna dag med och jag kunde redan innan räkna ut vilken som skulle stå som vinnare.

Olgas kritik löd: Utmärkt helhet. vackert huvud, stark rygg,. bra skuldra, korr viklad, utm bröstkorg, ngt mjuka armbågar (detta har hon aldrig tidigare fått, så jag vet inte vad detta betyder), trevliga rörelser, päls i bra färg

Exellent och 3:a

Nu ska man ju inte vara sur för de finns ju de som inte ens får ett exellent, men jag vill nog inte påstå att jag var nöjd med dagen.

Hade 2 inteckningskort á 100 kr styck men hittade inget som jag tyckte att jag hade användning av, så de spar jag till nästa utställning.

Tanken var att jag skulle hitta något till grannarnas hundar eftersom de var hundvakt till vår Nemo denna dag, men att gå runt bland alla människor och sinka tid och komma hem senare till Nemo detta klarade jag inte denna dag.

   

Packade in allt i bilen och snart var vi på väg hem

Lite bilder tog Lasse med sin kamera och det får bli ett bildspel av dessa


  Sen var det bara att packa ihop tält, burar och allt annat och bege oss hemåt igen.

Resan fram till Öland gick smärtfritt, men så var det en som inte fattade att man måste hålla hastigheten utan låg och masade i ca 50 km fart och vi hade 6 bilar framför oss och köerna växte på bakom, efter flera kilometer med vad jag kan tänka mig lika irriterade bilförare som vi var så styrde de i alla fall in på en rastplats och vi andar kunde öka farten och låta trafiken löpa.

Nemo kom och mötte oss och var jätteglad att hade kommit hem.

Vi hade inte ätit något under hela dagen så medan jag lagade middag så tog vi varsin knäckebrödsmacka och ett glas vin.

       

Hade bett Lasse att duka och han hade tagit lite väl små tallrikar för vår mat, så jag fick snabbt byta till lite större.

Några mer promenader blir det inte denna dag, men fast vi har varit igång hela dagen så har stegen inte blivit vad jag önskat.

I morgon är en ny dag och även en ny vecka igen.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 11 augusti 2018 19:24

Vaknade upp vid halv sex, men hade ingen lust att stiga ur sängen utan när jag hörde Lasse gå upp och ge hundarna mat och släppa ut dem så drog jag täcket över huvudet och fortsatte att sova till klockan halv 8.

Hade haft massor av drömmar denna natt, men egentligen ingen som jag kunde minnas

Flera timmar blev det     fast jag somnade sent.  Tyvärr fick jag inte även denna dag nå mitt mål på 10,000 steg och det kändes lite surt.

Vädret var toppen denna morgon, lagom varmt och solen sken från en blå himmel, så jag tog med mig Qling till brevlådan och vi träffade på en söt liten råbock, tur var att Qling var fixerad vid sin tidning han hade i munnen annars undrar jag om han inte hade stuckit iväg efter bocken   .. Idag var han riktigt duktig och valde att gå in direkt med tidningen, annars brukar han ju alltid försvinna under huset så fort vi kommer in på tomten.

Kände för att ställa mig vid spisen och hade tänkt göra 3 små pajer med olika fyllningar, men så upptäckte jag att jag bara hade 3,5 dl vetemjöl så det liksom sket sig. Men jag hade redan tagit fram och tinat räkor och även vitlöks stekt svamp så jag kände att något får det bli och de blev den en pizza i stället.   Tanken var att vi skulle äta den till kvällsmat, men när vi var på väg hem från Löttorp så började det regna och temperaturen sjönk   rejält.  Kände att jag inte hade lust med något alls när vi kom hem så jag frågade Lasse om vi inte kunde ta pizzan till lunch och ett glas rose till denna och det var han med på.  Sitta inne ville jag inte göra så vi satte oss ute och tände några ljus och myste i det mörka och regniga vädret       Nästan så det var lite härligt att det regnade och man vågade tända ljusen.  Vi slöade verkligen till och Lasse kände för att gå in och lägga sig för att vila, själv satte jag mig framför TV och kollade på idrott, men måste ha  somnat jag också för klockan halv 4 så talade hundarna om vad klockan var. Upp och gjorde lite mat till dem och så hade vi Qling som skulle badas och fönas.

När Lasse vaknat till så tog han badningen av Qling och jag gick ut i solen och slog hål på 2 säcker jord och fyllde en pallkrage med denna, vad jag ska göra med detta har jag ingen aning om utan detta var bara en idé när jag inte hade något att göra.

 

Passade på för nu sken solen igen och vi kunde stå ute och torka och föna Qling efter badet..  men som vanligt här på Öland så är vädret väldigt växlande och snart så drog molnen fram igen och regnet kom tillbaka.

 

           Ingen av oss kände för någon mat så vi tog bara varsin tallrik med yougurt som middag.

Nu när klockan var halv 8 så hade regnet upphört igen och jag gick bara ut och rörde på mig lite        och passade på att ta några bilder på en ganska så grå himmel men med en sol bakom molnen som gjorde allt för att komma fram.

Nu ska vi bara ta det lite lugnt, packa bilen inför morgondagens tur till Ronneby och lägga fram de kläder vi ska ha på oss, tyvärr är det inte lätt att veta hur vädret kommer att vara. Men hoppas att Väderappen har rätt för de säger ca 19 grader varmt och inget regn i morgon och det skulle jag gilla.

Men nu lägger jag ner bloggen för denna dag.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 10 augusti 2018 09:35

Vaknade vid 5 tiden av att regnet slog mot vårt tak och det blixtrade i rummet. Skyndade mig upp för att dra ur kontakterna både på TV:n och dator, för man vet ju aldrig vad dessa åsknedslag kan ställa till med.

Fortsatte sedan att sova fram till strax efter 7   och det blev en del bra timmar denna natt.  Tyvärr så nådde jag inte upp till mina 10,000 steg i går men jag ligger ändå på plus   .

Att det hade regnat och åskat på morgontimmarna gjorde kanske luften lite lättare att andas, men temperaturen   var lika hög som vanligt.

Idag fanns det inget att hämta vid brevlådan på morgonen utan vi började istället med att tvätta 2 av våra hundar, Qling får vänta tills i morgon, för när han är färdigtvättad så blir det koppel på honom.

Lika bra att de fick ha täcken på sig några timmar för att inte förstöra den nytvättade pälsen

fast då var det inte   så kul att leka.

En tur till centrum och till ett loppis blev det idag, men inget av direkt intresse fanns det.

Meningen var att vi skulle åka till stenbrottet och fotografera idag men när vi kom hem så ställde jag mig att göra några våfflor till Lasse på hans namnsdag och serverade även varsitt glas rosé till dessa, så sen var det bara att vara hemma.

   

Vädret var helt underbart med sina ljumma vindar och jag kunde inte låta bli att plocka av mig mina kläder och sätta mig tillrätta för att lyssna klart på min ljudbok.

När jag sedan skulle gå in för att koka lite potatis till salladen som vi skulle ha på kvällen så tänkte jag sätta på mig mitt linne, men inget linne fanns så detta hade fått vingar medan jag lyssnade på boken.. Försökte få Qling att leta, för nog är det han som ha tagit detta, men inget linne kom fram utan bara några andra saker som han hämtade för att få en belöning.  

Lasse jobbade på med taket på lillstugan och jag bara tog det lugnt.

Vid 17-tiden ställde jag mig i alla fall vid grillen och grillade lammkorvar från Rosas handel.

      De var väldigt kryddstarka, ja till och med i min smak och hur Lasse klarade av att äta upp sin korv det fattar jag inte, men det blev i alla fall rent på våra tallrikar.

Det blåste friskt denna kväll och vi kunde sitta ute utan att bli attackerade av getingar.

En tur till brevlådan i den härligt ljumma  25 gradiga kvällen.

     

Ikväll var inte himlen bara blå utan även en del moln syntes, men vad gjorde det.

 Kvällen fortsatte och jaghade sådan lust att sitta ute men det blåste så att det gick inte att få något att stanna på bordet.

Gick in och kollade på Fångarna på fortet och sedan en film.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 10 augusti 2018 08:54

Torsdagsmorgonen var som alla andra mornar förutom att jag vid 7-tiden såg ringar på vattnet och hoppades på ett ordentligt regn, men som vanligt blev det bara dessa droppar   som visade sig denna dag.


 

Kvavt som vanligt var det när jag tog med mig Yra ner till postlådan för att hämta tidningen och glad var jag att in telefon ringde när jag var på väg hem, det var Mona och vi talades sedan vid hela vägen hem och jag fick annat att tänka på än mina tunga steg i den äckliga värmen.

   

Gårdagens och nattens avläsning visade inte heller detta några större skillnader från föregående dag. Kanske var det kul att se att jag hade sovit mer.

Lasse jobbade på med sina tak och jag höll igång hundarna. 

Fick för mig att Nemo skulle få bada i poolen eftersom jag idag märkte att han var rätt låg.  Tog fram en stol och satte på honom ett koppel för jag visste ju inte hur han skulle bete sig i det djupa vattnet. Han hoppade i direkt och sjönk men kom upp till ytan och började simma, Yra hade anammat detta och hon var redan i vattnet innan jag hade hunnit ta bort stolen.  det fick simma ett bra tag innan jag hjälpte dem upp.

Nemo hade hittat en liten leksak i vattnet och den var nu hans och han bar omkring den länge och till och med vaktade den.

 

Lite lunch med vår yougurt innan vi skulle in till stan och handla. Idag var en sån där dag då det nästan inte finns något kvar i kylen och allt måste fyllas på.

En tur till återvinningen med glas och tidningar   och detta får Lasse sköta, jag går inte ur bilen bland alla dessa getingar.

Som vanligt ville Lasse in på Kupan och kolla vad som finns och som vanligt hittade han något till våra hundar      och den måste ju provas direkt när vi kom hem.

Såg att Qling låg och bet sig själv i bröstet och kollade vad det var och upptäckte att hela han var fyllde av dessa   små kardbors  liknande otäckingar. Samma visa varje år precis till våra utställningar.  Upp med honom på trimbordet och jag lovar att det fanns flera hundar av dessa som jag fick bort, öronen var värst och det är tur att han är så snäll på bordet.

Dagen fortsatte med att jag slöade i en solstol, inte mycket mer man kan göra när det fortfarande är samma värme   även denna dag.

Lyssnade fram till hundarnas middag och sedan fortsatte jag yterliggare en timme eftersom jag inte alls kände för att ställa mig vid grillen.  Lasse somnade i soffan och där fick han ligga tills jag var färdig med middagen.

Suget efter pommes hade funnits  och eftersom jag hade varsin högrevsburgare i frysen så kändes det som ett bra middagsalternativ.  Lyxade till min med en massa currymajonäs och njöt verkligen av denna lite väl feta middag.


 

Sen blev det i alla fall som vanligt vår kvällspromenad till brevlådan.


  Idag hade vi äntligen fått något i lådan och det var ett paket med tidningar från pappa och även ett namnsdagskort till Lasse från mamma och pappa.

Sen var det bara att vända hemmåt igen


  Kvällen fortsatte som vanligt med att vi satt ute och spelade kort.

Hittade inget att se på TV kanalerna, men kollade lite på vad det fanns på TV film och fastnade i denna lite ruskiga men bra film "Seven Pounds" som höll på till strax efter 23.30 Gick sedan och la mig för att lyssna lite på Karlavagnen.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 8 augusti 2018 16:40

Gör en repris från förra onsdagen då även den var riktigt svettig

Redan före 7   var det så varmt och kvavt ute och även inne i huset.  Tyckte att jag hade sovit dåligt så jag fortsatte att sova efter att Nemo hade väckt oss redan före halv sex denna morgon och då var han så hungrig, lika bra att få detta överstökat och kanske få lite sömn igen.  

Det gick bra att somna om och när jag sedan kollade på appen så hade jag nog slagit rekord denna natt   men klart att det blir några timmar när jag somnar innan midnatt och somnar om på morgonen.

Efter frukosten så måste jag bara ut och röra mig, kände att jag inte orkade vara inne och ta hand om disken utan tog min kamera med mig och hoppades få se lilla fågeln, men även den var nog varm och höll sig undan.

Ville sedan redan på morgonen upp till Valles för att kolla om det fanns några kläder som var av intresse nu när de har 50% på kläderna.

På vägen dit höll vi på att krocka med fågeln som tydligen hade fått korn på något och dök ner och fångade detta precis framför bilen. men då var ju inte kameran med.


  Lite bilder bara från morgonen och Valles.

Det enda vi behövde handla denna dag var smör och sallad, så det blev en snabb tur in till Löttorpshallen.

Nu var det även dags för lite finslip på våra hundar

och hade  turen   att hitta en lite skuggigare plats på vår baksida.

Efter detta  kände jag för att åka ut och fotografera lite efter att vi hade intagit vår yougurts lunch.  Men Lasse ville vila lite innan och jag tog då ljudboken och satte mig tillrätta i en solstol och lyssnade en dryg timme.

Nu äntligen fick jag med mig Lasse, ville först till Ålkistan


  Men där var det så mycket folk som hade ställt sig med sina husbilar, men tog ett par bilder i alla fall.  Fortsatte sedan till Byrum och att se så mycket folk klockan 16,00 där, det har jag nog aldrig varit med om.

Det var ju inte lätt att fotografera utan att få med folk, för dessa fanns alltid framför mitt objekt. 


  Men det blev i alla fall inga närbilder.

Det var första gången vi var ner hit denna sommar och det hade gjorts så fint med nya sandstränder även bakom piren.  Klart att jag måste ner och känna på vattnet och blev så besviken att jag inte hade några badkläder med mig, för vattnet var ljummet.

Hem igen och nu var det dags för hundarna att få sin middag.

Men snart var det även dags för vår middag och en djupdykning i kylen blev att ta vara på det som fanns. Det fanns 2 kryddkorvar, en halloumiost och ett paket bakom och en påse med babyspenat. Tänkte att något går det säkert att fixa med detta och vips så var en middag klar.     

Gott blev det också.

Satt sedan och kollade lite på våra duktiga simmare innan vi bestämde oss för att idag bara ta med oss Nemo på en ordentligt promenad.


  Det blev genom skogen ner mot Hornsjön denna kväll.

När vi kom hem så släpptes alla hundarna ut 

 Klockan var nu 20,00 och vi bänkade oss framför TV:n

Nu blir det nog bara TV och lite mer utegång för hundarna vid 22 tiden. Själv känner jag att jag inte kommer att sitta mer vid datorn. så jag säger redan nu godnatt och återkommer i morgon

Ia

Av Ia Hornesjö - 7 augusti 2018 08:20

Natten gick bra, kunde somna fast min arm värkte och naturligtvis kände jag mig lite nervös för att kanske lägga mig på armen, men vaknade vid 6-tiden och kände mig nöjd med natten   och även appen berättade att jag inte hade varit vaken något. Mina steg fick jag också vara nöjd med   för allt över 10,000 är ju ett plus.  Vädret såg lite dystert ut men det fanns blåa fält på himlen och både appen och termometern visade samma resultat på 19 grader  så det blir nog en het dag även idag.  

 Eftersom jag hade hoppats på att få lite fågelbilder denna morgon så tog jag min D90 med mig i stället för mobilen och gick ut på en tidig promenad helt ensam.

Solen sken från så gott som en molnfri himmel och det var en ljum och skön morgon med sina 19 grader. Men några fåglar syntes inte till, inte ens en liten fluga visade sig på min promenad, men eftersom kameran var med så fick den i alla fall jobba lite.


  Tänk att denna solros helt utan vatten fortfarande ståtar med sin gula vackra färg.

 Dagen fortsatte med att Lasse skulle kolla lite på "vinden" efter några socklar. men det fanns inga men däremot en massa virke till takläggning.

Tog i alla fall en tur in till Löttorps marknad       för att kolla om det fanns något  eller i alla fall se folk.. Det enda vi hittade var lite torkade köttben till hundarna.

Inget som vi behövde handla idag så vi styrde vår kosa hemåt och Lasse satte igång direkt och jobba med taket på en av småstugorna.

 Han sa att han ville jobba till klockan 17,00 så jag passade på att ta fram min ljudbok och lägga mig tillrätta i en solstol och lyssna på 2:a skivan.

När denna var klar så ropade Lasse att han ville ha en cider, eftersom jag inte gillar cider utan tycker att detta smakar bara som söt saft så har jag införskaffat en light cider på Ica som passar utmärkt till mig bara för att göra Lasse sällskap

    Tror att min är godare.

Middag skulle det väl bli även idag och det enda som jag orkade med var att göra sallad.      och det fick bli med fetaost och lite annat.

Sen skulle vi ta ner Monas sopkärl och även Kerstins innan vi tog en promenad till postlådan.

När vi kom hem igen så satte sig Lasse och kollade på TV och jag fick för mig att ta min Nikon med mig upp och se om vår falk fanns på plats, vilket den gjorde och idag hade den även en till med sig. Den som vi har sett varje dag är så snäll och orädd men den andra var inte alls lika gullig utan gjorde utfall mot mig när jag kom med kameran.


  Den sista bilden såg man bara en liten bit av vingspetsen för den var så nära mig. Fick i alla fall lite bilder på den snälle.

Vi tog senare en promenad till för att se om jag kunde finna några mer fåglar men det fanns inga.                 Promenerade ner i skogen och såg en del fåglar på himlen.

Träffade en gammal granne med sin hund och sedan kom även en annan granne med sin hund och vi blev stående utanför vår tomt i nästan en timme och bara snackade.

En skön dag som nu börjar ta slut.

Ia

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oland med Blogkeen
Följ oland med Bloglovin'

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se