Senaste inläggen

Av Ia Hornesjö - Måndag 22 juli 23:30

       

Så var det måndag igen och vi har varit här i hela 4 veckor, men var har den tiden tagit vägen.

Vaknade i alla fall redan 04,20 men höll mig i sägen till strax efter halv 5, alla sov gott och ingen av hundarna hade någon lust att stiga upp.. Gick och la mig i sängen igen och satte på radion lite tyst för att inte väcka Lasse, men det där att bara ligga och vänta på att tiden ska gå, det är inget för mig.

Men stod i alla fall ut till klockan var  6 och då steg jag upp igen och öppnade dörren och lät hundarna som ville gå ut.  

 

Sen gick jag in och satte mig vid datorn tills jag hörde att Lasse hade börjat med frukosten.

 

Emelie och Tobias kom förbi med vagnen innan de skulle till Kalmar och hälsa på Elisabeth och naturligtvis blev det massa kel med våra hundar.

 

 Dagen fortsatte med att jag mest läste och slöade.. Kände mig lite orolig för pappa som skulle vara på akuten klockan 08,00 för att troligen hade en propp i benet.

Hade kommit till sjukhuset klockan 7.30 och sedan fått ligga på ett rum till klockan var över 15,00 då jag äntligen fick tag i honom. Han sa då att han inte visste om de glömt bort honom, men sen gick det tydligen fort för sen ringde han och berättade att han skulle vara hemma vid 17,00 tiden, vilket han var.

Hade i alla fall lite svårt att företa mig något under dessa timmar.

 

Invigde i alla fall vår nya toastmaskin och gjorde varsin macka och en lättöl till lunch

 

Men nu blev det äntligen en tur till stan för att handla lite potatis och majs som jag ville ha till middag.

Lasse han jobbade hela dagen och jag fattar inte hur han orkar i denna tryckande värme   som idag slog rekord för denna sommar.

 

Lasse slappade sedan ett par timmar framför TV för att se en gammal svensk film 

 

Men nu var det i alla fall dags för middagen som även denna dag gjordes utomhus, allt utom potatisen som jag får både skrapa och koka inne.

    Det blev lite blandat på tallriken

Qling hade som vanligt tagit sig ett bad och kom upp till oss för att vara social medan vi åt      Bäddade ner sig i den hörna han alltid vill ligga i, tyvärr så låg våra gula stolsdynor där och fick ta emot den värsta smutsen.

 

Kvällen fortsatte med en promenad till brevlådan med Z i långlina och Zlatan snällt bredvid Lasse i vanligt koppel.

Hem och så satte vi oss som vanligt och spelade kort och idag vände vi på steken och spelade kryp casino, har väl aldrig fått så bra kort som just denna kväll och naturligtvis förlorade jag.

 

Skulle se Maria Wern men somnade gott i soffhörnan när halva filmen hade gått.

 

Lyckades i alla fall komma i säng före 24,00 slaget

Ia

 

 

ANNONS
Av Ia Hornesjö - Måndag 22 juli 06:35

     

Morgon bjöd på tryckande värme och ännu var det inget regn, men de hade lovat att det skulle bli detta från ca 11,00 och då kom det med besked, det verkligen vräkte ner.

Kvart över 11 sken solen igen och vi begav oss till Böda för att gå på auktion.

Det duggade lätt och det var inget som störde alla dessa människor som hade vallfärdat denna dag till Böda

   

Troligen för att det väntades regn hade de satt upp stora segel ovanför borden och där folk kunde sitta.  Men som vanligt var det mycket skräp och det enda som jag hittade som kunde ha varit kul att ropa på var        lite roliga Buddha figurer mm. Men inget av värde som jag hade velat ge många kronor för.

När sedan auktionisten talade om att det skulle kosta 100 kr innan första budet då så jag i alla fall tack och adjö, vilket det var flera som gjorde.  Regnet blev värre och värre och innan vi hade hunnit därifrån så var dessa uppsatta segel på väg att vika sig av allt vatten som samlats på dem.

Tog en liten tur in till Löttorp och där var det som vanligt mycket folk i rörelse och regnet fortsatte att vräka ner      och på parkeringen samlades det stora "sjöar" med vatten.

En riktig slappardag kändes det som och varför inte då ta tillvara denna dag och ställa mig i köket och baka bullar.

Satte en deg   på bara 5 dl mjölk för fler bullar än det får inte plats i frysen.. Medan degen jäste så satt vi och kollade på simning och tog lite att tugga på.

När degen efter ca 45 minuter såg ut som jag vill så började utbakningen och det blev 38 stycken lagom stora bullar.  men det blev inget socker på bullarna idag för det hade jag inte hemma och mandel avstår jag alltid, men jag hade cocos och varför inte våga prova tänkte jag och så fick det bli.  Smakade inte själv på bullarna men Lasse satte i sig ett par och sa att de var goda.

 

Efter att ha städat av i vårt lilla kök så gick jag ut och satte mig i strålande solsken och värmen var bra, men ganska tryckande, så jag var bergsäker på att det snart skulle bli åska, vilket det aldrig blev.

Middag hade jag inte alls tänkt på denna dag och inget var heller framtaget från frysen, men i kylskåpet låg en falukorv som kändes som en bra middag.  Så det fick bli falukorv i ugn med pasta.

 

Kanske inte den godaste middagen man brukar tänka sig en söndag, men vad sjutton har veckodagen för betydelse av det man stoppar i magen.

 

Blev en liten promenad, men jag kände mig ganska seg denna dag, varför vet jag inte, men jag kom inte till skott med något annat än att dra en spader med Lasse innan jag gick in och la mig i soffan och kollade lite på TV.

Så när klockan var ca 21.45 så satte jag mig lite vid datorn och sedan ganska så snabbt fick det bli sängen.

I morgon är det vardag igen

Ia


ANNONS
Av Ia Hornesjö - Lördag 20 juli 23:45

       

Idag var det lite varmare när jag steg upp, natten hade känts bra men någon riktigt rytm var det tydligen inte lätt att komma in i. Stegen i går var väl så där, men över 10,000 och då är jag nöjd.

Efter frukosten så blev det som vanligt en tur till brevlådan och det blev Z som hann först ut genom dörren så det fick bli hon som följde med mig.

Väl hemma slog jag mig ner för att läsa tidningen innan jag påbörjade dagen.

Hittade en notis som   en ny deckarförfattare från Öland och hans bok som handlar just om denna ö ska komma som ljudbok i höst, det blir något jag bara måste ha och få lyssna på.

Efter detta tog jag och la köksplattan som är till lilla huset i barnvagnen och gick ner med detta till Emelie och Tobias husvagn. De vågade inte använda gasolen, men längtade efter att kunna koka ägg på morgonen.

 

Hem igen och plockade fram mina flytsaker så att Lasse kunde få blåsa upp dem


  Så nu äntligen efter nästan 4 veckor här så ligger de i den lilla pölen.

 

Det var en otroligt het dag och till och med hundarna hade ingen ork att leka som de brukar 


  Lilla Zlatan låg under bordet och knapprade ben och de andra låg i de skuggor som de kunde hitta.

 

Lasse ville bjuda mig på fika någonstans eftersom det var Margareta, men jag kände inte för att åka någonstans idag, men lite måste vi som vanligt handla och då passade jag på att köpa jordgubbar så att jag kunde göra något sött, eftersom det är oftast det Lasse längtar efter.

Tänkte först baka en paj  men eftersom det fanns två bitar kvar av kladdkakan som jag gjorde på fredagen så kändes det som det kunde bli en bra botten till lite vaniljkräm, grädde och jordgubbar och till detta serverade jag ett glas rosé.

Lasse jobbade på med taken fast det var varmt och jag slappade en del fram till klockan var 15,00 då vi tog med oss varsin stol och en vattenflaska upp till alvaret     för att kolla på de äldre (eller modiga ) ungdomarna som sprang den kortare banan på 2,8 km. Vi brukar göra detta varje år och alltid är den någon som gråter   när de springer förbi här och då har de ännu inte hunnit fram till den svåraste biten             som mest består av sand.

 

Hem ett tag för att sedan ta med oss småttingarna ner för att kolla det stora loppet som är på 11 km och ett mindre motionslopp som är på 5 km.. Många duktiga ungdomar som startar i båda dessa otroligt jobba lopp.

Vi slog       oss ner i skuggan under en träd med våra hundar.   Det var i år 588 stycken startande och massor med folk överallt och även en massa hundar, så detta är en bra socialträning för dessa två.

 Strax efter klockan 6 så vände vi hem igen för att då var det dags för mig att sätta på grillen och ordna till lite middag.

Medan jag ordnade i köket så gjorde Lasse oss varsin gindrink som vi satte oss ner i lung och ro för att inta medan kyckling grillades.

Hundarna passade på att bada och Qling är ju som han är och måste alltid vara nära oss      så denna blöta och ganska skitiga hundar, eftersom han alltid måste rulla sig i något han grävt upp klev och satte sig bredvid mig i en av stolarna.

Gjorde bara varsitt grillspett med kyckling och ost   som blev ganska så gott      tillsammans med lite rött och sallad.

Även när vi åt så var hundarna iväg för att bada i poolen och än en gång var det Qling som utmärkte sig mest med närheten till oss      och nu var det soffan som han bara älskar att ligga i som blev den nya smutsiga platsen.

Någon kvällspromenad kände vi inte för utan vi fortsatte kvällen med att sitta ute och käka lite jordgubbar och dricka lite mer vin.

 

Vet egentligen inte vad vi gjorde men helt plötsligt så var klockan strax efter 23 och jag bestämde mig för att sätta mig ett tag vid datorn innan jag intog sängen.

 

I morgon är det ytterligare en ny dag och då är det auktion som gäller.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - Lördag 20 juli 07:21

     

Både sömnen och stegen blev bättre mellan torsdag och fredag, Vädret höll sig på det gamla 

 

Dagen började med att jag tog en promenad med några hundar innan vi satte igång att fylla släpet med det som var kvar sedan förra veckan.

Idag var det verkligen kaos på återvinningen, har nog aldrig sett så många bilar där med sina släp och här är det verkligen övervakning, akta så att det inte kommer med en plastbit i en säck som ska slängas på brännbart, eller en kvist i komposten. Så allt tar en sådan tid, för kontroll ska det vara vid varje station.  Både på gott och ont.

 

Trodde aldrig att vi sedan skulle hitta en parkeringsplats med släpet på vid Ica, men efter en hel del krypande så lyckade vi kunna ställa bilen på en sida.

 

Om det var kaos på sopstationen så var det än värre på Ica.  Det är ju ingen jättestor butik och folk får verkligen trängas för att komma fram till just det som de ska ha. Vi skulle inte ha så mycket så det gick hyfsa fort i alla fall.

 

Skulle få besök vid 15 tiden så jag slängde ihop en kladdkaka när vi kom hem och sedan satte jag mig ner och bara hade skönt ett tag innan jag tog tag i poolen som nu måste jobbas med ganska mycket för att få bort den hårda cementskorpa som blivit under vinter    skurade den ganska rejält innan vi började fylla på vatten, men det som inte gick bort hoppas jag ska kunna lösas upp av sig själv, annars får det väl se ut så här,  huvudsaken är om det blir en riktigt varm dag att jag kan få guppa lite på madrassen.

   

Vid 15 tiden kom Emelie och hennes kille (namnet försvann) och de hade med sig både bullar och muffins, så det var en glad man jag hade som fick äta massa sött.

Bullarna blev kvar så de fick åka in i min frys.

         alltid kärt besök för våra hundar när Emelie kommer. Både Z och Zlatan var riktigt i sitt esse och busade i stort sett hela tiden.

Qling han är som han är och rätt som det var när vi satt och fikade så satt han på bordet

inga hämningar här inte.

Denna gammelgubbe tycker att när det är folk hos oss då kan han göra som han vill.

Igår hoppade han först i poolen, sen grävde han en grop för att rulla sig i med den genomvåta pälsen och sen blev det soffan på uteplatsen    som han la sig i för att torka.

Sån är han vår lilla charmknutte.

 

Det blev några timmar och klockan hann bli över 18 innan hundarna kunde få sin mat, men det var ingen klagan men desto hungrigare var de och slukade allt de fick.

 

En tur ner till Mona för att kolla så det inte fanns kvar något i kyl och frys som kunde bli dåligt efter att hennes besökare hade lämnat tillbaka nyckeln till oss.

Men allt såg okej ut.

 

Middagen gick ganska så fort, satte på potisen innan vi gick ner till Mona och när vi kom hem så var den nästan färdig och Lasse kunde lägga 2 kotletter på grillen

 

Nu var det bara  att ta hand om all disk och få lite upprensat innan vi kunde slå oss ner framför TV:n

 

Kände mig ganska trött och inget att se på de kanaler vi har, så det fick bli sängen vid 22,30 tiden.

I morgon är det lördag och Hornsjö Runt så då lär vår lilla by bli överöst av glada motionärer och de som löper på elit.

Blir säkert en tur ner för att kolla.

Ia
 

 

Av Ia Hornesjö - Torsdag 18 juli 22:00

     

Morgonen såg bra ut även denna dag och det andra var som vanligt det också.  Tiden för sömn hade jag hoppas vara lite bättre, men det finns inget som hindrar mig att sova om jag bara skulle vilja eller kunna.

Förta promenaden var tänkt med både Z och Zlatan, men den sket sig efter halva sträckan då den ena drog och den andra skulle bita i kopplet. Fick vända hem med dessa två och jag var helt slut i kroppen när jag bytte till en lite lugnare hund som Olga.  Hon blev naturligtvis superlycklig när hon fick på sig kopplet.

 

Hade nog tagit ut mig ganska så rejält den första turen fast den blev kort, för jag var så slut att jag var tvungen att stanna flera gånger och vika mig för att få luft.

Hem och satte mig ute och läste Ölandsbladet innan dagen började på riktigt.

Idag var det dax att få upp hundarnas pool och även fylla min så att jag i alla fall kan svalka mig om det skulle behövas.

       

Först skulle en stor markmatta ut för att skydda poolen och det var nog det svåraste för just de två Z och Zlatans måste då vara med och leka på denna matta.

Jag satte mig sedan på en stol och började påfyllning av vatten från vår egen brunn.

Detta tog ett tag för det är över 2000 liter bara i denna lilla.

 

En som inte brydde sig något var Qling som hade placerat sig i en av mina odlingslådor bland allt det torra.

Efter många timmar och även uppehåll med att vi tog en sopplunch och var även en tur till Löttorp och slogs med alla turister för att komma fram så var vi äntligen hemma och kunde ta itu med poolen igen.


  Det sista vattnet skulle i innan jag skulle hämta lite mattor för att skydda kanten på den nya poolen, men jag hann inte mycket innan Zlatan hade hoppat i.


  tätt följd av sin mamma Yra
Sen var det fullt ös hela dagen med bad för alla utom Z som var lite mer försiktig, men jag kunde inte låta bli att lyfta i henne och detta hade hon inget emot, men gå i själv, det var tydligen läskigt.

Middagen hade jag inte alls någon tanke på så det fick bli varsin korv på grillen.

 

Lasse frågade om det var trerätters jag bjöd på och det kan jag väl hålla med om, det var bröd, korv och potatissallad.  Ingen höjdarmiddag utan bara något att stoppa i magen.

 

Tog sedan en promenad med några av hundarna för att kolla om det hade kommit någon post.

Hundarna hade tur denna kväll och träffade massa barn som ville klappa dem.

 

Väl hemma så var klockan strax efter halv 8 och vi satte oss ute med som vanligt ett kortspel.

Qling passade på att bada, rullade sig på marken och kom uppspringade till uteplatsen och kröp upp i soffan.  Synd att  mobilen låg på laddning, för det var en syn för gudarna, en genomvåt och skitig hund som lägger sig i en ljus soffa..

Ja ja, vårt hem är för hundarna och lite skit får vi vara beredda på.

 

Kvällen förflöt och jag funderade på om jag skulle lägga mig eller skriva denna blogg.

Det fick bli bloggen som skrevs vid 22-tiden

I morgon är det fredag och då blir det en tur till återvinningen igen med det som aldrig kom iväg förra veckan.

Ia
 

 

Av Ia Hornesjö - Onsdag 17 juli 22:25

Vilken natt det blev.  Somnade inte förrän efter halv 2 på natten, men hann ju med att både tänka och fundera en del.

Kvart i 2 efter att ha varit upp 2 gånger för att vara röra mig eftersom det inte gick att sova så kom jag helt plötsligt på att det var diskmaskinen vi hade köpt på Elgiganten för 2 år sedan, men inte sjutton kunde jag väcka Lasse för att tala om det, men jag sa det högt, men fick inget svar.

Men nästa 2 slag på klockan uteblev och jag hade då säkerligen somnat.

Klev i alla fall upp före sex för att göra mig i ordning innan frukosten och sedan en tur med Z ner till brevlådan, att det inte fanns någon tidning det visste jag men jag hade inte heller hämtat posten från gårdagen och det ville jag nu göra.

Hade ett kuvert från postnord och undrade vad det kunde vara för det var ganska så tungt. En Hemmets veckotidning, något som inte jag prenumererar på låg det bland annat i kuvertet och denna var ju inte ens min, den skulle till Törnblom på Hallunda gård.  Ja ha, nu hade det börjat igen att det blivit fel på denna förbaskade eftersändning.

Ringde pappa och han hade varit till oss igår och då tittat i brevlådan och där låg post till Lasse som skulle hit, men hade hamnat hemma. Sen kom postkillen medan pappa var där och pappa hejdade honom när han skulle lägga ett brev på vår låda och detta visade sig vara till en annan på Hallunda gård. Pappa påpekade att vi hade eftersändning och skulle inte ha någon post och att detta skulle till en annan adress. Fick till svar att han var ny, men han lovade att läsa på.  Fan jag får gråare hår än vad jag vill ha på dessa jäkla brevbärare som inte fått lära sig något.

 

Klockan hade nu hunnit bli 10 och vi skulle iväg till Kalmar för att i första hand köpa en ny inomhusantenn.

Började med   Ikea för att köpa nya rödvinsglas. Las se har så svårt att fylla vår maskin och den nästan äter våra glas när han fyller den. Men det är ju billigt och bra att handla just dessa på Ikea. Lite annat blev det också, men inga dyrare saker.

Fortsatte sedan till   Elgiganten för inköp av antenn. Det blev en för ca 600 kr, jag kollade på en för 299 kr men den trodde inte Lasse på, men jag är ju lite mer snål när det gäller att lägga pengar på sånt som vi bara ska ha en kortare tid.

Sen fortsatte vi till      för att köpa en ny pool till hundarna. De andra är förbrukade och ligger nu på återvinningen. Även där blev det en hel del annat, sånt som behövdes och sånt som bara slank med.

Nu ville Lasse in på   Bauhaus för att köpa lite golv plattor till toalettrummet. Men jag ansåg att detta var ett onödigt köp, vi skulle behöva endast 2 kartonger till detta, men 395 kr kvm och kartongerna låg på 0,78 kvm.  Nu sa jag nej, vi har massor med golvplattor hemma i Stockholm i garaget och har det nu inte varit ett fungerande golv på 3 år så kan det gott vänta ett år till, ansåg jag och fick rätt. Gick ut från Bauhaus utan att ha handlat något.

Nästa affär blev   för där skulle Lasse lämna tillbaka en slipmaskin som han köpte förra året men den hade inte blivit använd och nu när han skulle använda den så började det ryka och bolma om den.  Den hade nu utgått och han fick pengarna till godo och det innebar ju att vi måste handla upp dessa och det gjorde vi med råge. Men där fick även jag något och det blev en nya smörgåstoast, den andra har jag kastat och de senaste gånger jag gjort en toast har det blivit i våffeljärnet och det är mindre bra.

Nu var det bara en snabb tur in på   Citygross, det enda jag skulle ha var lite frysvaror och två mindre saker och detta gick snabbt .

När vi hade packat in detta i kylboxen och satt oss i bilen så kom jag på att det var 2 saker jag hade glömt att köpa och dessa ville jag nu in på Ica i Borgholm och kolla om de hade.  Vilket de naturligtvis inte hade hemma.

Fortsatte till Löttorp och in på Ica för att  hämta den nya rautern som hade kommit.

Nu hade hundarna varit ensamma i 5 timmar och det var bråttom hem.

Ingen fara på färde, alla var glada och kanske lite hungriga precis som vi.

Utfodrade hundarna medan Lasse plockade ur bilen och sen satte jag på vattenkokaren och gjorde varsin kopp soppa.

 


 

Hundarna var som vanligt med oss och Z hade hittat en vit sten som hon låg och tuggade på. Jag vill inte att hon ska tugga på stenar för det kan inte vara bra för hennes tänder, så jag tog bort den och la den på bordet.

 

Sen på började jag middagen som skulle bli enkel med hamburgare på grillen.

Såg att de nya grannarna var på väg ner för att hälsa och eftersom Lasse hade gått ram så ville även jag detta.

Kom på att hamburgarna låg i grillen och sa att jag måste nog ta hand om maten.

   och visst hade de blivit lite brända. Men vad sjutton det är ju rötmånad och maten ska vara vällagad för att inte innehålla några bakterier, så den gick ner.

 

Sen har det nog inte hänt så mycket mer denna dag, annat än att jag har installerad det nya modemet och även fått igång TV med den nya antennen.

 

Allt verkar fungerar till 100 procent.

Nu är klockan 23,00 och jag tänker vika mig för natten

Ia

 

Av Ia Hornesjö - Onsdag 17 juli 06:57

   

Dagen började med sol och och sovit hade jag gjort ganska bra denna natt 

Eftersom det var tisdag så tog jag med mig bara Zlatan denna morgon till brevlådan.

Han hittar då allt på vägen och idag var det en död mus som jag fick ta ur hans mun.

Försökte jobba lite med honom under vägen, bara så där att kunna gå snyggt, vilket inte alls är lätt .

 

När vi kom hem igen och jag hade i lugn och ro lä st Ölandsbladet så kände jag att detta var en bra dag att stå ute och trimma av Qling och Olga, mest var det både öron och hals som såg för jäkliga ut (enligt mig) och även tassarna måste snyggas till.

Började med Qling    och hann i alla fall med en del innan  vädret plötsligt ändrade sig och himlen öppnade sig.  Snabbt in med bord och alla trimsaker för att sedan bara 5 minuter senare ta ut allt igen, för nu sken solen.  Upp med Olga på bordet och började med öron och hals, längre kom jag inte innan regnet återigen visade sig.

Satte mig ner ett tag och tänkte nog fortsätta men när solen återigen sken så tog jag i stället Yra med mig på en promenad. När vi kom ner till Hornsjögatan som ligger ca 500 meter bort så började det se ganska så mörkt ut, så vi vände hemåt igen.

Grannen Kerstin satt ute i solen och jag klev in på hennes tomt och snackade i 15 minuter innan jag fortsatte hem igen.

Hade precis kommit in så öppnade sig himlen återigen och denna gång var det värre än någonsin och inte ville det sluta heller.

 

Bara inse att denna dag blir det inte mycket gjort för Lasse som in i det längsta fortsatte med läkten på småstugorna.

 

Lika bra att ta en sväng in till Löttorp, vilket jag ångrade när jag såg alla turister som denna regniga dag också hade tänkt sig att handla.

 

Hittade i alla fall det lilla jag skulle ha och så hem igen för Lasse trotsade regnet och ville jobba på.

En liten soppa till lunch fick det i alla fall bli, något som jag har längtat efter sedan vi åkte från Stockholm

 

Jag blev sedan sittande inne, läste, löste korsord och gjorde sånt som passar när det regnar.

Vid 15,30 ville Lasse se en svensk film på TV och vi satte oss ner och tog ett glas vin och lite tilltugg. Ganska så dum tid eftersom jag hade planerat att göra lite Tacos denna kväll.  

När filmen var slut strax efter 5 så började jag i alla fall förbereda middagen.

Hann både steka köttfärsen och göra allt i ordning innan strömavbrottet kom.

    

Kunde äta i lugn och ro efter att vi hade tagit fram en massa ljus och ställt på bordet ifall det skulle bli ett långt strömuppehåll.

Det blev inte så jättelångt men nog långt för att vår TV skulle tappa alla kanaler som jag hade haft så jobbigt med att få igång.

Egentligen hade jag lust att bara lämna allt och ta en lång skön promenad, men regnet det hade fortfarande inte upphört, så den tanken fick bara bli tanke.

 

Började om med kanalsökningar mm mm mm. men inget hände och jag som ville se på Skansenkväll, fick nästan ont i magen av allt sökande som bara visade "ingen kontakt".

 

Bad Lasse att bära in den lilla TV och så fick jag börja om med den i stället, klart att det då måste iordningställa en massa för att sladdar ska räcka till och inomhusantenn få kontakt.  

 

Hittade ingen bra mottagning någonstans om jag eller Lasse inte stod och höll upp antennen, så Lasse fick en snilleblixt, drog fram bordet närmare spisen och hämtade den stora fodertunnan och ställde på bordet för att sedan placera antennen på och detta fungerade, fast jag fick bara in en enda kanal och det var som tur 1:an

 

Rörigt blev det i detta lilla rum med stolar som vi var tvungna att ställa för alla kontakter och sladdar som jag hade brett ut på golvet. Både Qling och Olga har en förmåga att vilja ligga precis där och nu måste allt skydda från dem och även småttingarnas framfart.

 

Vid 22 tiden tröttnade jag och gick in och ställde mig i duschen i stället och vad händer då, kallvattnet tog slut och detta måste också ha något med strömavbrottet att göra. Lite läskigt kändes det att vrida av kallvattnet för jag visste ju inte när varmvattnet skulle komma igång och då är det hett.  Men det fungerade i alla fall att tvätta sig i.

 

Kröp ner i sängen vi 23.00 tiden och hade tänkt att jag skulle somna fort, men inte gick det.  Jag låg och tänkte på TV:n och på vilka affärer vi skulle besöka under morgondagen när vi kom till Kalmar, för nu skulle jag köpa en ordentlig antenn som inte tar så stor plats mm mm.

 

Vi hade även diskuterat var det var vi köpte TV:n jag sa att det var på Media Markt och Lasse ville ha det till Elgiganten. Jag visste att vi hade köpt något tungt för 2 år sedan på Elgiganten men inte var det TV utan något helt annat och även detta låg jag och tänkte på samtidigt som jag lyssnade i klockans både hel och halvslag.

 

Kvart i 2 på natten kom jag på att det var vår diskmaskin vi hade köpt på Elgiganten, skulle jag våga väcka Lasse för att berätta, nej men sa det högt för att kanske han inte sov så djupt, men inget svar blev det.  Hörde sedan de nästkommande 2 slagen från klockan men sedan måste jag ha somnat.

 

Vaknade upp vid kvart i 6 och kunde inte ligga kvar i sängen, för nu hade jag helt plötsligt kommit på att jag måste upp och undersöka om jag fick igång TV:n igen. Kände mig ju inte lika irriterad som under gårdagskvällen.  Men en hel del sökande hit och dit och lyckades även med att låsa upp det jag tidigare hade programmerat in, så hade vi 1, 2, 4, 6, Barnkanalen och Kunskapskanalen.. så det blev även morgon TV denna dag.

 

Nu är det redan ny dag och jag har hunnit äta frukost och ska nu ta en promenad ner till postlådan innan vi gör oss färdiga för att åka till Kalmar och inhandla en del på olika affärer.

 

Dagen ser i alla fall okej ut och det enligt prognosen ska bli en bra dag med lagom värme.

 

Ia

 

 

 

 

Av Ia Hornesjö - Måndag 15 juli 22:00

   

Att jag inte hade sovit så gott denna natt kändes redan när jag vaknade, så jag var glad att jag kunde få se det med egna ögon på appen.

Tänk att man kan bli så löjligt glad över att klockan gick igång med bara batteribyte.

   

Hittade även dagens steg på fredagen, men inget under lördag och söndag

Men från i dag så hoppas jag att alla funktioner ska fungera igen.

Men naturligtvis måste då något annat visa sig inte fungera och idag var det vårt lilla modem till internet som batteriet hade börja jäsa på och jag funderade varför det såg så konstigt ut

  det hade liksom öppnat sig och där inne låg ett ett uppsvällt batteri. 

Ringde till Telia som bara kunde beklaga men sa att det enda var att försöka byta batteriet eller att köpa ett nytt för 495 kr.  Det fick bli det senare eftersom det inte gick att öppna luckan utan att bryta sönder modemet.

 

Dagen började ändå bra med härligt väder   som kanske var lite kvavt, men det gick att sitta ute och njuta denna förmiddag.

 

Dagen fortsatte med lite hundgöra som vanligt och sen var jag upp till grannen Kerstin och pratade.   De nya grannarna verkar hålla på att flytta in och jag är så nyfiken på deras hund, men den har jag inte sett ännu.

 

Fick för mig att jag ville göra en schnitzel till middag, men det enda som fanns på Ica var ytterfilé för en massa pengar och de låg även på bitar på ca 1,5 kg så jag fick tänka om och sa att vi hittar på något annat att äta.

Hem och kollade i frysen och hittade några bitar kycklingfilé som jag tinade och bankade ut så att jag kunde dubbelpanera dem

    Det blev en god middag som vi åt inomhus denna kväll för under dagen hade vädret ändrat sig och nu var det inte alls lika skönt som på förmiddagen.

 

Blev en kvällspromenad med alla hundarna

            och Lasse tyckte tydligen inte att det var så kallt som jag tyckte och hade tjock tröja på mig.

Hem och hann spela lite kort innan TV skulle börja

 

Skulle se Maria Wern men insåg att eftersom jag i alla fall redan hade sett den så var det sängen som kändes bättre och denna kväll blev det tidigt, något som det kändes som jag behövde.

 

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oland med Blogkeen
Följ oland med Bloglovin'

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se