Senaste inläggen

Av Ia Hornesjö - Måndag 15 juli 07:00

Även denna morgon fick jag stå ut med att inte ha någon app att kolla på

Annars började dagen bra och vädret var strålande


 

 

Dagen gick i ett och vid lunchtid så tog jag mig i kragen och gräddade ett par våfflor

Det är inte   ofta men ganska så gott när det äntligen bjuds.

Vi var tyvärr tvungna att åka till centrum och handla och då upptäckte vi att det var loppis vid bakluckeloppis vid sidenhuset och det måste vi kolla på.

Inte mycket att handla, men jag hittade i alla fall 2 pelargoner för 40 kr och de finns det alltid plats för.

 

Skurade poolen men den var inte lätt att få ren och sen verkar den även läcka, så vi får se i morgon om den åker på tippen eller blir fylld.

 

Det bästa nu är att Yra har slutat löpa och det innebära att flocken är samlad igen

      och det är så skönt att slippa stänga in någon hund hela tiden.


 

Lasse fick igång den söt solrosen och det triggade i alla fall en massa fjärilar att söka vätska.


 

 Middagen idag gjorde jag på grillen

  Var tvungen att grilla 4 stora kotletter för Lasse hade lagt in packet i frysen och jag hann aldrig upptäcka detta innan de hade frusit. Så nu får vi äta fläskkarré flera dagar.

  gott blev det i alla fall och så fick det bli lite melon till efterrätt   och sen lite kortspel innan vi gick in denna härliga kväll och bänkade oss framför TV:n för att se ABC morden.

Fick igång min klocka men nytt batteri, så i morgon får jag se hur mycket jag sovit.

 

Ia


ANNONS
Av Ia Hornesjö - Lördag 13 juli 21:45

Dagen började med att jag blev lite besviken för mitt aktivitetsur hade lagt av och jag som älskar just denna klockan och allt vad den kan berätta för mig

Har ju varit medveten om att armbandet inte har slutit tätt runt klockan och har därför satt tejp runt denna, är tyvärr inte så lätt att nya armband, men så i torsdags så hittade jag på nätet och beställde för säkerhets skulle 2 stycken. Leveranstiden var rätt lång men jag var nu bara glad av att äntligen hittat ett.

Jobbade en hel del med poolen på fredagen och troligen har det kommit in vatten i klockan på grund av armbandet.

 

Vädret kändes så där, en liten regnskur kom det medan vi åt vår frukost, men sen sken solen igen och jag tog med mig Z ner till postlådan.

 

Eftersom de hade lovat ett riktigt skitväder denna dag på södra Öland så var bilen väl packad med det som vi tycktes behöva.

Klockan 10.30 så åkte vi iväg för att åka på Z första officiella tävling. Hon blev 1 år för en vecka sedan och detta fick nu bli hennes premiär. Kände väl att det kanske skulle vara lite stort för henne att ge sig på ett TSM första gången, men vad sjutton hon måste ju för träning.

Det var mycket folk när vi kom fram för det var även en inoff utställning på platsen denna dag. Vi hade en halvtimme på oss att gå runt lite med Z så att hon i alla fall fick lära känna platsen.  Som vanligt var det många som ville hälsa på henne och beundrade hennes mörka chokladfärg.

Inskrivningen var klockan halv 1 och sedan direkt på detta banvandring med för dagen 2 domare.

Började med den kvinnliga domaren som skulle döma utomhus  och fordonssök  . Det blev mycket tissel och tassel för de flesta kände att det verkade vara lätta sök. Jag som alltid blir stressad av tiden tänkte att det var inte mycket att söka på utomhus och de 2 minuterna borde räcka. Sen var det fordon och idag var det bara en bil och då var tiden satt till 1 minut och 15 sekunder och det kändes mer stressande än vanligt.

Banvandringen fortsatte sedan med den manliga domaren och han hade behållarsöket   och inomhussöket som jag inte lyckades få en bild av.

Det mesta såg i alla fall ganska så bra ut och jag kände att behållare är hon duktig på och även inomhus brukar hon vara rätt säker, men de andra två var jag redan före start tveksam om hon skulle klara.

Vi hade nummer 33 av 47 startande denna dag, så det blev en del väntan och något regn syntes inte till utan bara en stor het sol som det var svårt att hitta skugga från.


  Väntan blir ju lätt lite jobbig för både mig och hunden och Z vill ju så gärna jobba .

Men så var det i alla fall vår tur och jag gick in med bestämdhet att låta tiden gå och inte felmarkera

Nu blir det ju inte alltid som jag tänkt mig för det där med tiden tickar alltid i mina öron. Z sökte bra och och jag tyckte att hon var mer på vid vissa ställen så istället för att hålla ut och invänta tiden i alla fall få höra att det bara var 30 sekunder kvar så markerade jag och naturligtvis var det fel.  Doften låg där Z visade mig men längre in så vad hon kände var den luftburna doften och inte källan.

 

Fortsatte sedan till fordonet 

 och där virrade hon bort sig direkt för hon började söka i marken och innan jag hade hunnit fram till bilen så var det bara 30 sekunder kvar och då markerade hon dragkroken och jag kände att skit samma jag markerar, även detta var fel och hon hann inte ens till sidan där doften fanns.   

Så blev det väntan igen 

 för att komma till behållarsöket som var i ett tält där kartongerna inte låg direkt stilla


   men ett ganska så roligt sök som hon klarade med glans.   

En liten sittning blev det innan inomhussöket 


   men sen var det snart över och Z var som vanligt ivrig att få komma iväg


   Hon var långt före domaren och jag fick verkligen hålla emot henne för att hon inte skulle kliva över tröskeln på det lilla huset där söket var.

Hon jobbade fint och metodiskt och vi klarade även detta.  

Så var den långa dagen  över och vi hade i alla fall lyckats med att  få Z första tävlingspoäng.

 

Reslutat för denna tävling blev: 12 stycken som klarade 100 poäng, 17 stycken som klarade 75 poäng, 10 stycken som klarade 50 poäng, 4 stycken som klarade 25 poäng och sedan 4 som nollade denna dag. 

 

Vi stannade inte kvar tills prisutdelningen denna dag för vi hade ju 4 hundar hemma och skulle först in i centrum i Färjestaden för att hämta en liten present till Z som hon skulle få på Arken, det visade sig vara en påse blötfoder, men det är bra för det gillar hon i alla fall.  Passade även på att handla lite på Ica Kvantum.

En hel del köer var det på hemvägen och det kändes trög innan vi kom hem.

Hungriga hundar och hungrig matte och husse som bara egentligen kände sig för att slänga sig i soffan.

Satte på ugnen och gräddade 2 Ica pizzor.

Lite kortspel och sedan skulle det bli TV.  Men jag orkade inte och redan vid 21.30 tiden intog jag sängen.

 

Dagen kändes lång med rolig och nu har vi i alla fall startat lilla Z.

I morgon är det söndag och jag känner för en riktig slappardag.

Ia

 


 

 

ANNONS
Av Ia Hornesjö - Fredag 12 juli 09:07

     

Gårdagen såg rätt bra ut, men sömnen blev inte vad jag hade hoppats för jag vaknade redan 04,20 och blev liggande i dvala med men massa frågor utan svar. Kvart över 5 kunde jag inte ligga kvar längre utan var tvungen att gå ut och kolla till den lilla fågelungen som tyvärr visade sig ha somnat in.

Yra hade som vanligt legat bredvid mig i sängen, men när nu Z tog den största platsen så gav Yra upp    och la sig på golvet, eller rättare sagt i en ganska liten korg

Så troligen gav mamman upp och den inte fick någon mat eller värme. Tänk att jag kan ta åt mig som jag gjorde, blev så ledsen att kanske jag var skyldig till detta bara för att jag ville ta bort döda kvistar ur enen.

 

Dagen ser ganska solig ut men det väntas regn som sedan ska fortsätta även i morgon och det känns inte kul eftersom vi ska på Z första tävling i NW1 Noswork TSM.

 Men denna dag blev i alla fall toppen när det gällde vädret

Vi skulle ha packat vår släpkärra med resten av det som blivit vid röjningen, men ingen av oss orkade. Jag satte igång att tömma det vattnet som var kvar i poolen för att kanske på söndag göra den ren och sätta på reningen och fylla på vatten.

 

En tur in till Löttorps hallen blev det och jag som sagt att jag inte skulle handla mer där handlade i alla fall för 400 kr idag, men det var bara sånt som vi måste ha och som alltid finns hemma i den butiken.

En liten lätt lunch   med bara några mackor och lättöl vad det som jag bjöd på denna dag.

Hade ju varit vaken länge och kände att jag bara måste få vila lite, men tog fram min cd spelar och laddade den men en skiva med den senaste bok jag lyssnar på och så satte jag mig tillrätta i solen.

Kristina och Bernt kom ner med lite saker som vi skulle ha och däribland alldeles nyupptagen potatis    som fick bli till vår middag.

Lätt middag skulle de bli i alla fall. bara varsin hamburgare    på grillen och så denna fina potatis      så middagen blev god och i lagom portion. Potatisen som blev över hittar jag något till i morgon.

 Efter detta en kvällspromenad med några av hundarna.

När vi kom hem så tog Lasse fram en ny kortlek   men helt nya fina kort.

Även lampan   fick vi tända eftersom det mulnade till en del och vi hade bestämt oss för att i alla fall sitta ute till klockan var halv 8.

 

Kvällen och dagen har gått i ett och i morgon blir det en tur till Färjestaden för att tävla med Z .. har nog inte tänkt annat än att detta får bli som en träning, det är hennes första tävling och en som jag redan vet kommer att vara rätt svår.

Inget speciellt att se på de 4 fattiga kanalerna vi har på TV, så det. Så blir nog en tidig kväll  säng.

Så fast klockan bara är kvart över 9 så säger jag godnatt och stänger av datorn

Ia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Av Ia Hornesjö - Torsdag 11 juli 23:00

     

Dagen är igång igen

Det är torsdag och dax för oss att åka till tippen med allt som vi har rensat tomten från.

Den första promenaden fick även idag vara tillsammans med Qling 

När vi kom hem igen så måste jag bara kolla på den lilla fågelungen, om den nu fanns kvar.


  Fanns kvar gjorde den men såg ganska så ynklig ut, men jag såg att mamman var där flera gånger med mat i munnen.

På hemvägen från tippen så åkte vi fram till Kristina och Bernt för att hämta ett skåp som de inte hade kunnat få med sig i flyttbilen, skåp är ju alltid bra att ha när man bor litet som vi gör här på landet.

Det blev mer än skåpet som det visade sig att Bernt inte ville ta med sig, bland annat än nästan ny Weber grill, eller ny var den inte för den köptes för 2 år sedan men bara blivit använd 2 gånger,

Slit och släp blev det i alla fall, skåpet som nästan lika högt som vårt rum tog på krafterna att ta in i rummet. Men så fort det var inne så började jag att fylla det med glas   men det var inte lätt att få en bild utan alla skuggor, och jag fick skratta gott för Zlatan trodde att vi hade en annan hund på besök och den var ju jätteläskig där inne i skåpet, naturligtvis var det han som såg sig själv i glasrutan.

Klockan hade som vanligt blivit mycket och nu satte hungern in för oss båda. Jag hade bestämt mig för att inte handla idag så jag fick göra en djupdykning i frysen och där låg en mozzarella pizza, så bara riva lite mer ost och så in i ugnen.

   

Efter denna måltid så var Lasse helt slut och gick upp och la sig på soffan på uteplatsen, själv somnade jag sittande i stolen vid bordet.

Vaknade till och insåg att jag hade lite att ta tag i när det gällde köket.

En liten titt i fågelboet gjorde mig så glad


 

  så fort den lilla parveln hörde mig så satte den igång att ropa efter mat.

Dagen fortsatte fram tills det var dax att tänka på mat igen, men egentligen var vi inte så hungriga, men lite sallad skulle väl gå ner tänkte jag.      och jag hittade lite i kylen som fick bli denna middagssallad.  Fast det inte var mycket så blev det i alla fall en massa pasta kvar till glädje för våra tiggande hundar.

Gick ut och satte oss lite igen i solen 


  något som Qling gillade. Att få vara nära är det bästa som finns tycker han.  Zlatan hade passat på att bada i det lilla karet som vi nu ställt fram innan jag har hunnit köpa en ny pool till dem.

Dagen gick fort men vi hann med ett utesök och ett rumsök som vi anlade nere hos Mona.


Sen blev det i alla fall en skön kvällspromenad med 4 av våra hundar.


  Sen när vi kom hem så blev det bara en halvtimmes kortspel, ett spel som visade sig att lilla Zlatan hade fått tag i ett av mina kort    som helt plötsligt bara hade försvunnit. Lasse hittade en annan kortlek men den var i så dåligt skick att det var lika bra att avsluta kortspelet.


Sen skulle det bli TV, men vet i sjutton om jag har sett så mycket.

Så nu stänger jag av denna dator för kvällen

Ia

Av Ia Hornesjö - Onsdag 10 juli 23:30

       

Ännu en dag har förflutit och inget man kan klaga på.

Idag hade jag bestämt mig för att vara ute hela dagen och i första han hjälpa Lasse med packning av kärran. Det var en hel del med kvistar och hela buskar som skulle fylla släpet för att i morgon få kastas på återvinningen.

Medan Lasse      med Roynes tågförarmössa på huvudet lastade så krattade jag ihop det jag hittade      i små högar lite här och där på tomten.

Kunde inte hålla fingrar från den stora häcksaxen utan började med att kapa vissna grenar på en ene inne i en frisk en.  Lasse kom till undsättning för den var så kraftig att den måste tas med såg.

När Lasse precis hade  fått bort den vissna delen så utropar han "nej vi har förstört ett fågelbo med små ungar i "  kollade  och där satt 4 eller 5 små pipande fågelungar och ville ha mat och snabbt som sjutton ställde vi tillbaka det vi hade tagit bort.

Kollade flera gånger och såg den lilla flugsnappar mamman komma tillbaka med mat i munnen, så jag kände mig nöjd och visste att vi i alla fall inte hade skrämt bort den lilla.

Efter flera timmar med röjning så fick det även bli några tag på hundarna pälsar för att få bort lite kvistar och annat skräp som fastnat.  Zlatan ryckte jag lite päls på igen och det lossnar lite varje gång. Klippte han tassar och rakade öronen, inte för att det fanns så mycket att göra på honom men varje gång är en social träning på bordet. 

 

Klockan hade hunnit bli halv 2 innan jag föreslog att vi skulle åka och handla och samtidigt kolla på onsdags loppisen vid Bygdegården.

Det blev även en del inköp, jag passade på att köpa 6 nya ljudböcker   och en leksak   till hundarna.  Lasse köpte en tavla   som han gillade och den säger så mycket för den känns som mamma och pappa när de är på väg för att handla. 

När vi kom hem var klockan över 3 och som vanligt hade vi inte ätit något till lunch.

Frågade Lasse vad han ville ha och svaret blev ett glas rosé och något att tugga på och detta    fixade jag lätt och så satte vi oss i den härliga solen.

Eftersom det i kväll fick bli bara en sallad som jag inte tyckte att det var någon brådska med så satte jag mig i en solstol och lyssnade på en av mina nyinköpta ljudböcker.

Naturligtvis med     hundarna närma.

Lasse som jag trodde skulle gå och vila satt istället igång och möblerade om på uteplatsen.

Dagen gick som den brukar och det blev även en middag vid 19,00 tiden och idag var det bara      en enkel sallad med fetaost och oliver.

När vi hade ätit så ringde jag till pappa och sitter och kollar ut mot enen med fågelungarna, ser att mamman är på marken utanför  enen och jag säger att jag måste sluta och gå och kolla vad hon gör.  Hittar en av fågelungarna på marken, tar den lilla försiktig i handen för att lägga tillbaka den i boet och upptäcker då att detta har ramlat från sin plats och hänger nästan upp och ner, det finns då två små ungar i boet och den jag håller i handen.  Är tvungen att lyfta ner boet på marken och sedan lägga tillbaka den lilla tillsammans med de andra två   som är kvar.. Ser att mamman direkt kommer tillbaka när detta är gjort.  Vad som händer nu kan jag inte göra så mycket åt, men samtidigt får jag lite ångest över att jag kanske har stört den fina lilla familjen med att rensa i busken.

Tar en ensam promenad ner till brevlådan, som var tom även denna dag.

Hem för att kolla på Sjuksystrarna på Fredrikslund.

Sen var även denna dag slut

Ia

Av Ia Hornesjö - Onsdag 10 juli 07:08

     

Så var det tisdag och idag gav jag mig sjutton på att försöka få tag i TV killen. Hade ju hela veckan ringt det nummer som står på deras hemsida och det varit upptaget hela tiden. I dag gick jag ett steg längre och ringde till Electroluxbutiken där denna butik nu är inhyst och fick prata med en tjej som hade svar på det mesta.

Berättade att Richard hade lovat komma på måndagen men varken setts till eller hört av sig via telefon.

Nu fick jag helt plötsligt veta att han hade nog lovat lite för mycket för mindre än 3 veckors väntetid kan det inte bli under sommaren.  Jag påtalade att det verkar gå till så här även under vintertid, så jag anser i alla fall att man ska få klara besked, vilket tjejen höll med om.  Men nu var jag så arg och även ledsen på detta så jag sa att hon skulle hälsa Richard att vi ordnar detta med någon annan.

Tog med mig Qling på en promenad för att han skulle få något annat än höglöpande Yra att tänka på.  Det var en isande kall förmiddag och de kalla vindarna gjorde min kropp alldeles stel.

 

Lasse var ute och jobbade på tomten, det arbete som jag hade satt honom i för att röja undan massa växtlighet gav tydligen mersmak och han kunde inte sluta utan nu åkte det ner en massa andra buskar och småträd.

Så i morgon ska jag hjälpa honom att fylla släpet med allt detta, för eldade vi upp det men vi är sällan här de månader det går att elda så det får bli återvinningen i stället.

 

Själv var jag deppig och satte mig ner och började göra flera pärlplattor till glasen.

Hade i alla fall bestämt mig för att inte åka någonstans idag, det fanns mat hemma i både kyl och frys så något skulle det bli i magen.

 

När jag satt där med mina pärlplattor så ringde mobilen och det var Mona som ville att jag skulle komma ner till henne för de skulle åka hem på onsdagen, de hade gett upp redan i det kalla vädret. Tog med mig Z ner till Mona och blev sittande där någon timme. Vi har ju hennes nyckel och det skulle komma några och låna hennes stuga nästa vecka så jag lovade att när de lämnat igen nyckel så skulle jag ta hand om hennes kyl och frys och stänga av huset.

Fick som vanligt med mig en massa hem från hennes frys och däribland 5 stycken stora fina märgben som våra hundar kommer att få smaska på.

 

När jag kom hem satt Lasse ner och var helt slut efter allt han hade jobbat med, inget hade han fått att äta heller så han ville bara ha en macka och sedan få lite vila.

 

Själv blev jag åter nyfiken om jag skulle kunna ordna något med den stora TV:n som jag bara tidigare hade fått in Rysk och Estniska kanaler på, så jag sa till Lasse om du hjälper mig att bara lyfta fram lite saker så ska jag försöka ordna en TV bild.  

Började systematiskt att ta ut alla sladdar jag hade i den lilla TV:n, ville ju inte förstöra det jag redan hade lyckats med när det gällde denna och sen ta ut alla sladdar från den stora TV:n och bara i stort sett flytta över det som suttit i den lilla till den stora.  Började sökningen och det gav resultat, hela 17 program fick jag fram, men vad betydde program, det hade jag ingen aning om. Men började sedan i alla fall med programsökning och fick då fram en hel lista på massa olika som jag visste att dessa kan jag inte se om jag inte har en box med abonnemang, men de vanliga markbundna  kanalerna borde jag ju kunna få fram.  Men hur skulle jag komma vidare, det hade jag ingen aning om, men jag tänkte att jag skiter i om det blir fel, vi har den lilla TV att återgå till om jag förstör något.  De enda kanalerna jag inte kunde hitta var 1:an och 2:an.

Men så helt plötsligt så sken bilden upp och det var 4:an som visade sig, provade med 6:an och det gick också, men var skulle jag kunna hitta 1:an och 2:an, fortsatte i alla fall att gå framåt och helt plötsligt på kanal 61 låg 1:an och på kanal 62 låg 2:an.

Visste att Lasse skulle bli glad när han vaknade och kunde få se en svenska gammal film som skulle visas på 1:an   

Hann även med att städa undan den lilla TV och ställa tillbaka den på sin gamla plats i mitt lilla datarum   och nu ska jag bara när vi åker till storstaden Kalmar inhandla en bättre TV antenn och kanske även en ny digitalbox så att jag kan använda båda Tv apparaterna.

Jag kände mig i alla fall nöjd och nu   hade jag även hunnit med att möblera om lite medan Lasse vilade, så jag valde att flytta in den lilla soffan från hallrummet och istället ställa ut fåtöljerna dit. Allt var klart när jag upptäckte att den svenska filmen redan hade börjat men jag väckte Lasse som snabbt var på benen för att sätta sig ner och titta på en superbild.

Medan han satt där fastklistrad framför TV:n så skulle jag försöka hitta på någon middag, ville göra av med den lilla mängd potatis som fanns kvar från gårdagen, det var inte mycket men av lite kan man alltid göra nått tänkte jag och pressade denna, det blev i alla fall 6 stycken mindre eller i alla fall nästan platta potatisbullar och till detta stekte jag 1 paket bacon.

    och varför ta bort ett vinnande koncept som vin till maten. När maten var uppäten så kom jag på att salladen stod kvar i köket.

Efter denna mat och den rätt så tråkiga dag men med lite jobb som jag gillade så tog vi med oss Qling, Zlatan och Z på en kvällspromenad och ikväll var det i alla fall skönare än vad det hade varit på morgonen.

 

När vi kom hem så satte vi oss ute och spelade lite kort och som vanligt hittade jag något i kylen som bara måste göras av med och det var grädden som var kvar sedan jordgubbarna dagen innan.

Så jag gick in och  gjorde oss varsin Irish Coffee.

 

Sen blev det Allsång på skansen för första gången denna sommar och efter detta en film på 6:an.

 

I morgon blir det städning på tomten efter allt som Lasse röjt och då ska jag hålla mig ute, hela dagen oavsett hur vädret verkar.

God natt

Ia

Av Ia Hornesjö - Måndag 8 juli 23:45

     

Dagen och ny vecka är på gång

 

Den stora frågan idag  var "kommer killen från TV butiken", ringde flera gånger under dagen för att fråga när han tänkte behaga komma, men det var upptaget hela tiden. Har fått veta av grannar att han aldrig svarar på telefon, så detta var inget nytt, att just idag var troligen telefon ur bruk. Inget mobilnummer finns heller så att man kan skicka ett meddelande.

Dagen fortsatte som vanligt med hundgöra. Gjorde några innesök med Z och det gick bra.

Hundarna plats som de leker och har kul vid är inte så snyggt, men även djuren har rättighet till en mysplats som de själva äger.

   

Men det är inte alltid lätta att jobba och ställa allt i ordning när man har två vildbasar som Z och Zlatan som bara måste vara där jag är och naturligtvis även busa.

Indiantältet skulle jag idag försöka få ihop.


  Men det var inte lätt vill jag lova, så jag fick ta med mig tältet bort till uteplatsen och placera detta på bordet för att kunna jobba i lugn och ro med detta.

 


  Men med lite envishet fick jag i alla fall ihop detta indiantält, men nu är det bara att vänta tills det mesta är raserat, det brukar det bli efter deras vilda lekar.

 

Dagen fortsatte och vi var tyvärr tvingade att åka en tur för att handla för filen var slut och så passade vi på att även besöka systembolaget för lite vin.

 

Hem och fortsatte med lite göra på tomten, vädret var bra och idag hade även både shortsen och linnet fått vara på hela dagen.

Lasse skulle flytta på hundarnas lilla pool som tyvärr hade gått sönder och när han lyfter på presenningen som låg under så var där en liten eller ganska så stor huggorm.

Tyvärr så försvann den ner i marken ganska så fort och jag satte direkt Lasse på jobb.

Vi hade redan förra sommaren sett en huggorm försvinna ner i marken vid en av våra större enbuskar, så nu ville jag att det skulle rensar där ordentligt.

Så snart var      röjsågen framme och Lasse började få bort all växtlighet runt enen. Men innan han var klar så säger jag att han gärna får ta bort även enen, den var ju ganska stor och tog mycket ljus och det finns 2 stycken till som är lika stora.

Nu var det bara så att     motorsågen ligger hemma i Stockholm (där gör den väl ingen nytta) och att såga i en enbuske med handsåg är inte lätt, men en tigersåg gick att använda och snart så låg enen på marken för att bli en vanlig stör. 

När han ändå var på gång så blev det flera ställen på tomten som röjaren fick jobba och efter någon timme var  Lasse helt slut och ville ha något att äta. Någon lunch hade det som vanligt inte blivit.   Så jag ställde mig vid grillen och grillade varsin korv och naturligtvis varit glas vin fick det bli.

 

Dagen fortsatte och vi jobbade på en hel del både inne och ute.

Någon TV kille hade vi inte sett till och jag blev ganska så sur och irriterad av detta, gick in och gjorde en ny kanalsökning och fick fram i alla fall 1 och 2 också, men det är ju på den lilla TV och den stora får jag bara in ryska program på fortfarande.

 

Kvällens middag hade jag tänkt ut redan på förmiddagen så köttfärsen var framtagen för att tinas och bli till saftiga goda pannbiffar.

Maten var mycket godare än den ser ut, men som vanligt hade jag för mycket smör när jag stekte och sedan när jag hällde på creme fraiche på champinjonerna  så skar det sig, men smaken blev den samma  .

 

En tur med småttingarna fick det bli till brevlådan och sedan gick vi hem och satte oss ute och spelade kort innan vi gick in för att kolla på TV, men somnade.

 

Så var denna dag till ända  

Ia

Av Ia Hornesjö - Söndag 7 juli 23:45

   

Så var det söndag och den nervösa uppladdningen inför gårdagen är över

Vädret så fortfarande ganska hyggligt ut när frukosten var avklarad och jag tog morgonens första promenad med Yra.

När vi kom upp på alvaret så lyste solen så fint men i norr såg det ganska dystert ut

    Himlen var ganska blå med en del vita moln, men inget som pekade på det regn som de hade lovat, men åt norr   visade sig stora mörka moln vara på ingående. Var lika bra att snabba mig på med denna promenad, vilket inte gjorde något för Yra ville hem hela tiden till Qling. Idag är hon helt galen och stackar Qling får sitta i bur på tomten när hon är ute.

Satte mig ner i den fortfarande fina solen och började läsa, men sen kom det första regnstänket och jag kände att det var nog bäst att ta stolsdynan med mig och sätta mig under tak.  Inte många minuter förflöt fråt denna första droppe till skyfall


  Z och Zlatan brydde sig inte ett dugg om att det regnade, det var nästan så att detta piskande regn triggade dem till mer lek.

Även humlorna verkade gilla regnet och var i full fart i min Lavendel


  Klart att hundarna också måste vara med och kolla vad jag gjorde och det slutade med att den nyfikna lilla Z blev stucken, men inte så farligt.

 

Men lika fort som det kom, så försvann det, men det var ingen värme och jag gick in och städade i stället.

Vi skulle till macken för att sätta om vårat lotto och sen på hemvägen tog vi en tur tillsammans med Qling, Zlatan och Z till Marknaden i Böda hamn     . Det var ju Z födelsedag och kanske killen med det torkade köttet skulle var där och vi kunde få köpa något gott till denna lilla kräsna dam.

Träffade massor med hundar och det blev mycket snack lite här och där innan vi hittade killen med köttet. Han kände igen oss och var som vanligt så snäll och plockade fram en massa godsaker till våra hundar,  killarna åt och smaskade i sig, men lilla Z hon bara vände bort huvudet på varje sak han bjöd henne på. Hon är inte lätt när det gäller något att äta, det vet jag ju men trodde att detta skulle falla henne i smaken.  Men vi handlade i alla fall till alla våra hundar.

 

På hemvägen stannade vi och köpte jordgubbar.

 

När vi kom hem så satte vi oss ner och tog ett glas vin och lite att tugga på, sen var det dags för Lasse att inta sängen en timme innan middagen var tänkt.

 

Kristina kom ner med lite saker som hon hade frågat om jag ville ha, det är mycket för dem nu att ta vara på innan de flyttar. Känns lite sorgligt att de redan ska lämna ön.

 

Jag hade i alla fall bestämt mig för att grilla ikväll och medan detta gjordes så bjöd jag även Lasse på en Whiskydrink   i den härliga solen som nu nästan var lite uppvärmande.

      Det blev en god middag och bara att få sitta ute och njuta är härligt.

 

Blev ingen kvällspromenad för nu hade mina ben bestämt sig för att stelna till och jag kände inte för att smyga runt på promenad utan hundarna fick hålla sig på tomten.

Lite TV blev det innan jag vek mig för natten.  Lyssnade på Karlavagnen tills den var slut klockan 24 och sen var det dags för sömn.

 

I morgon är det vardag igen och vi har varit här redan i 14 dagar och allt utom TV har fungerat bra.

Får väl hoppas att jag inte ska behöva bli besviken igen på TV killen, för nu har han haft en vecka på sig att komma som han lovat, men inte dykt upp. Annars får vi väl fortsätta med att kolla på 4:an resten av sommaren.

 

God natt

Ia

 

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oland med Blogkeen
Följ oland med Bloglovin'

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se