Senaste inläggen

Av Ia Hornesjö - Söndag 7 juli 07:22

   

Dagen kunde inte ha börjat bättre, kände mig både utsövd och ganska så nöjd med gårdagens steg. Även solen tittade fram och himlen var alldeles blå.  De som har skrämt mig hela veckan var att det just denna dag skulle vara kraftigt regn och åska, men inte nu på morgonen i alla fall.

Började den sedvanliga dagen med frukost och sedan en tur till brevlådan och idag fick Qling följa med


  Vi hade beräknat tiden till att vi måste åka iväg vid 11-tiden och det var nog en ganska så bra tid, för det tog längre tid med resan än vad vi trodde och var framme klockan 12.40 och registreringen skulle vara 13,00 och barnvandring klockan 13,30

Lång kö vid registering och sedan gick en kille runt och chippade hundarna i bilarna.

Klockan hann bli nästan 14,00 innan banvandringen började.

 Fordonsöket bestod idag av en traktor och en åkgräsklippare och direkt börjar tankarna fara runt i huvudet på vilken jag vill börja söket vid.    Utesöket var litet och kändes ganska så lätt när man såg upplägget   men sen kom behållarsöket och det var nog fler än jag som undrade hur detta    skulle gå.    Innesökset skulle vara i ett litet hus som en husvagn ungefär   och det kändes väldigt trångt där inne, men jag kände mig inte orolig.

Vi hade för säkerhets skulle tagit med oss Zlatan denna dag så det bara behövde bli 3 hundar ensamma hemma under de timmar vi var borta.

Dag 11 på Yras löp säger att hon borde vara i höglöp och hur hon skulle klara detta idag det fick bli en öppen fråga.

     

Efter nästan 2 timmars väntan så var det äntligen vår tur att stiga in som första  löpande hund av 4 stycken denna dag.

Fordonsöket stod som nummer ett

       

Naturligtvis valde jag traktorn först. Yra var rätt seg när vi kom in och började lukta på gräset i stället, men jag var snabb att tala om för henna att det var fordon vi skulle söka på.

Snabb är hon inte för allt ska undersökas noga och det tog en lite för lång tid att söka igenom traktorn innan vi kom fram till gräsklipparen. Men då tog hon det nästan direkt.

   Men det var på sekunder det hängde.

Första avklarat med 25 poäng och inga fel.

Så var det utomhus, det som jag kände var ett enkelt sök blev inte alls som jag trodde


   


Yra jobbade superfint och var på det rätta stället flera gånger men eftersom vinden låg på så klarade hon inte av att lokalisera själva doftens rätta läge.   Men om ni ser filmen så kan ni tydligt se att hon vet var doften finns, men  inte riktigt kunna markera.  På vägen ut därifrån så ville jag visa Yra var doften fanns och pekar mot denna men snuddar med och detta var den skarpsynta domaren snabb att se.  Men det spelade inte så stor roll vi hade ju ändå nollat.

 

Efter denna så var det den stora maskinhallen med massor av dofter av både olja och massa annat, mycket med fläckar på golvet och ett plåtskjul som förde sig i vinden och lät lite.


   

Så fort vi kom fram till starten så började Yra lukta på golvet och jag kände, nej detta kommer aldrig att gå, det fanns 17 kartonger att välja mellan och så alla dessa andra saker. Men vi klarade detta med galans.

Nu var det bara ett sök kvar och det var rumsöket


   

Det tog bara ett par sekunder så visade hon på var det var, men jag kände som vanligt att det inte var en riktig markering utan fick henne att söka vidare bland de andra sakerna, men hon återgick till det rätta stället och det tog ju på tiden, men vi klarade det med en bra tid ändå.

 

Vi kom på 15 plats i totalen av 55 startande och det tycker i alla fall jag var en bra bedrift av en höglöpande hund.

 

 

Jag ville vara kvar till prisutdelning för jag var så nyfiken på hur vår cockervän Susanne låg till efter hela dagens tävling.  De var värt väntan för det var hon och hennes cocker som vann hela tävlingen.

Sen var det bara att sätta oss i bilen igen för att köra samma sträcka hem till våra 3 ensamma hundar, som hade klarat detta toppen och var så glada när vi kom.

Hade några pizzor från ICA i frysen och det var det enda jag kunde tänka mig att servera denna kväll.

     och aldrig har en fryst pizza smakat så bra som denna.

TV kvällen blev sisådär och vi somnade båda från Thrillerserien.

 

Ny dag imorgon igen och sen hoppas vi på repris av denna dag om en vecka men med Z.

Ia

 ANNONS
Av Ia Hornesjö - Fredag 5 juli 07:59

     

Morgonen kändes isande kall, men 12 grader är ändå inte så dåligt när solen skiner och det finns ju de som har det värre

Hann i alla fall somna innan klockan var 24,00 och det gjorde att det blev lite mer sammanhängande djupsömn denna natt och det kändes bra.

Stegen igår blev en del fast jag var inne mycket, men jag sitter ju inte still och när jag steker pannkakor så rör jag mig hela tiden genom att gå hundra steg mellan varje pannkaka.

Ingen tidning att hämta denna morgon, men det innebär ju inte att jag utesluter promenaden.

Men innan den ska alla hundarna borstas ur ordentligt för att få bort de små kladdiga frön som finns överallt i deras pälsar. Z har även en förmåga att fast både pinnar och annat skräp i pälsen som om sedan tuggar på om jag inte hinner få bort det och då bildas det direkt små knutor.

Först upp på bordet i dag var Yra, sedan Z och så lilla Zlatan som har en förmåga att lägga sig ner på bordet hela tiden när man ska jobba med honom.


 

Efter detta jobb så blev det en liten promenad med bara Qling som även han hade stått på bordet och blivit kammad ordentligt av husse.

 

In till centrum för att handla lite till kvällen, även en tur till macken för Lasse skulle köpa bensin och även rödsprit eftersom jag hade tänkt att röka räkor.

 

Hem och åt ett par mackor innan Lasse satt igång och jobbade.

Jag satt igång röken för att röka räkor

  Själv satte jag mig med att göra flera glaslock   av pärlor medan jag väntade på att räkorna skulle bli klara   

 

Vid 16 tiden ville Lasse vila en timme och jag satte mig bara ner och njöt av den fina dagen, som hade blivit mycket bättre vädermässigt än vad jag trodde när jag vaknade

 

   

Detta är inget man kan klaga på

Hörde att Kristina ropade på mig och kom med en påse rökta räkor som de hade köpt på Nisses fisk i Borgholm under dagen.  Nu hade jag ju redan rökt mina men det var ganska kul att få jämföra hur olika de smakade.

När jag kom in igen efter att ha snackat lite med Kristina så bjöd jag Lasse på en gingrogg och då använde vi våra glasskydd    och han gillar ju sugrör

 

 

Vid 18-tiden stod sedan vår middag redo att intas tillsammans med rätt så närgångna hundar som verkligen visste att det skulle bli gott till även dem

Den som var mest intresserad av räkorna var Z som inte kunde slita blicken från Lasse under hela middagen.

Rökta räkor ska vara rökta anser jag, de som Kristina och Bernt hade köpt i Borgholm smakade bara salt och var lika bleka som orökta när de skalades. Men det var ju kul att få dessa och de gick åt tillsammans med de 5 hg vi själva hade.

 

Sen blev det en tur med bara småttingarna ner till brevlådan innan vi satte oss ner för att se fortsättningen på den nya kriminalserien på TV 4,  men när klockan var 23.30 så gav vi båda upp för vi fattade inte vad som var vad. Trodde igår att jag idag skulle komma in mer i filmen, men icke sa nicke. Får väl göra den ett försök till, men gillar jag den inte då, då lägger jag ner och får kolla på något annat, om vi får hit TV killen någon dag som kan ordna detta.

I morgon är det lördag och dax för en höglöpande Yra att tävla i TSM

 

Ia
 

ANNONS
Av Ia Hornesjö - Fredag 5 juli 07:26

     

Morgonen såg ganska så fin ut men det fanns många orosmoln på himlen

 

Efter frukosten tog jag med mig Qling på promenad och han var som vanligt den glada svansviftande killen som visste vad det var som väntade.

    och det var  att få bära hem tidningen. Träffade tre andra hundar på vägen ner till brevlådan och jag som går ganska fort hann hämta tidningen och så möttes vi på vägen tillbaka igen och de tyckte att det såg så snyggt ut när Qling bar tidningen och alla tre sa att "det måste vi lära våra"

 

Blev så glad sedan för jag hörde att vår granne ropade och frågade om Lasse ville ha lite virke som han ville bli av med nu innan de flyttar Sen kom även Kristina ner till staketet och det var så roligt att se henne, hon har varit dålig och vi har bara kunnat prata via SMS en längre tid.  

Nu blev det jobb för Lasse, men stackars Bernt som också är vissen hjälpte till att bära ner till staketet och så bara kastades allt över så att Lasse sedan själv kunde börja jobba med detta.

         och åter igen så blev det en stapel av bräder på tomten, jag som var så glad att den förra hade försvunnit för två år sedan. Men jag förstår att Lasse kände att han ville ta vara på detta och bräder kommer alltid till användning.  Nu var det inte bara bräder utan mycket annat som fick Lasse att ställa sig och göra om i boden och så höll han på hela dagen.

Själv frös jag och kände att jag gärna hade velat hjälpa till, men kroppen skrek bara  NEJ och för en gångs skull så lyssnade jag på detta.

Gick in och ställde mig att göra kvällens pannkakor, men när det var dags för lite lunch så hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, tänkte först grädda lite våfflor men kände att det är ju samma sak som pannkakor, så det fick bli en variant till lunch och en till kvällen

    Lasse blev i alla fall glad för sin lunch och eftersom vi idag inte hade tänkt åka någonstans så fick det bli ett glas vitt vin till detta.

 

Efter detta gjorde jag ett fordonsök vid vår bil, ett behållarsök med både stora och små kartonger på gräsmattan, ett inomhus i lilla kåken och ett utomhus på baksidan.

Det fick bli Yra som började och hon tog alla fyra hur lätt som helst, sen blev det Z tur och även hon var duktig, men hade lite svårare vid fordon.

 

Dagen fortsatte med att Lasse jobbade och jag slappade i soffan tillsammans med lika tråkiga hundar.

 

Lasse hållit igång hela dagen kom in och sa att han skulle vila en timme och då passade jag på att ta fram lite pärlor och satte mig och leka lite med att göra skydd för glasen (om man tar en drink ute och inte vill ha insekter i glaset)

 

Insåg ganska snabbt att jag inte var lika stadig på handen som jag var när jag ofta gjorde detta i skolan med barnen.  Men jag har ju min knep och dessa fick jag använda. Så en blev klar och sedan satte jag mig att sortera pärlorna i färger och la i olika burkar, mer orkade jag inte innan det var dags för att snart börja med middagen.

 

Det både blåste och regnade så det blev att sitta inne och äta-

fortsatte i alla fall  med temat  "pannkaka"   och som kvällsmat blev det stekt bacon till och bara lättöl.

 

Efter middagen fick jag i alla fall med mig Lasse på en liten promenad med  Olga och Z    Träffade ett par grannar som var på väg ner till Mona och deras hund hälsade på våra.

 

Hem och slog oss ner framför TV:n och har man bara en kanal så är det inte mycket att välja på utan det fick bli en ny kriminalserie, som kändes så där, men första avsnittet är ju alltid svårt att komma in i. 

Dagen gick och ingen TV kille hörde av sig och kommer troligen inte att göra detta i morgon heller och inte svarar han på sin mobil.

 

Men i morgon är det fredag och lite mer laddning innan lördagens tävling med Yra.

 

Ia

 

 


Av Ia Hornesjö - Onsdag 3 juli 07:43

 

Svenska sommaren som bara gör min kropp till elände

Sovit har jag gjort men inte bra har frusit hela natten och hade nästan hoppats att att hundarna hade varit i sängen, men de två som var försökte jag få att värma mig, men det hjälpte inte mycket.   Gårdagen steg     lyckades jag i alla fall få ihop med de två promenader jag gjorde.

Men idag värker benen ännu mer och denna kyliga vind gör mig inte glad.

Efter frukosten fick jag med mig Lasse på en promenad med småttingarna ner till brevlådan, det kom ingen Ölandsblad idag men Kalmarposten hade kommit och den gillar Lasse för det är en massa korsord att lösa.

Stannade rätt länge och snackade med en tjej och vi träffade även 3 andra hundar under vägen.

Hem och Lasse ville göra i ordning för att åka till sågen och köpa virke till lillkåkens tak.

 

Men innan skulle hundarna få sin frukost, kan väl påstå att det är ganska så skönt för när vi kom hit så slutade våra hundar att tigga mat klockan 06,00 och väntar gärna till framåt 10-11 snåret.  Att sedan kunna ge dem mat utomhus är också ganska så skönt

       

Alla äter lite bättre när de får vara nära varandra, men Z är den som ger upp fortast och då går hon och lägger sig och bara kollar in de andra.

 

På hemvägen från brädgården såg vi att det var loppis vid Hembygdsgården och vi hade killarna med oss så vi stannade och de fick lite social träning bland alla människor.  Det bästa av allt var att Zlatan träffade en liten border på 8 månader och vi säger att det är fart på våra, men denna kille var helt galen och ville bara leka hela tiden.  Synd att jag inte filmade för de verkligen dansade med varandra och roligt hade de.

 

När vi kom hem så bad Lasse mig att även idag göra varsin toast.

  och det var ganska så gott.  Det jobbigaste är att jag har ingen grill här nere så det blir att göra dessa i våffeljärnet, men det blir helt okej.

 

Vädret var ganska så ostadigt hela dagen, men det fanns tider då solen sken och det kändes riktigt varmt och då passade jag på att sitta ner och lyssna på en bok.

 

När klockan var ca 17,00 så frågade jag hundarna om de var hungriga och Olga sa direkt att hon ville ha mat.  Även nu på eftermiddagen fick Yra äta inne och de andra utomhus


  och det var nog en ganska så bra tid för alla var jättehungriga och till och med Z åt upp sin mat.  

 

Sen var det bara dags för mig att ställa mig i köket och ordna till en liten god onsdagsrätt.

    och ikväll fick det bli kycklingfilé med buljongkokt ris och kantareller och till detta en hollandaisesås och klart att det måste vara rött vin till detta.

 

Det var bara snack inför kvällens fotbollsmatch på TV och har man bara en kanal så  känns det som om det blir ganska enformigt att sitta och kolla på samma sak en hel kväll.  Så jag tog mig i kraken och tog med mig Yra på en liten promenad till postlådan


  Det kändes skönt fast kroppen värkte

Hem och så satte vi oss inne och spelade lite kort fram tills klockan närmade sig 21 och matchen skulle börja.

 

Sen blev det att sitta och hoppas hela kvällen på att våra duktiga tjejer skulle ta hem detta, men tyvärr så blev det Holland som vann efter en ganska orättvis match i mitt tyckte.. Vi skulle ha vunnit.

 

Nu var det vara att släppa ut hundarna för en sista kvällskissning innan vi valde att hoppa i säng.

 

Ia

 

Av Ia Hornesjö - Tisdag 2 juli 10:34

 

Det var en varm och lite kvav morgon jag vaknade upp till vid 7-tiden, eller vaknade upp är synd att säga för denna natt var inte alls kul fast vi bara hade 2 hundar i sängen. Jag kunde inte koppla av utan det var så mycket tankar som for runt i huvudet på mig och det blev mest bara en lätt sömn

som synes även på appen   Stegen igår fick jag i all fall vara nöjd med  eftersom jag klarade mina 10,000.

 

Killarna hade sovit bra ute i hallen, precis om de gör hemma och då är det aldrig något problem och så kändes det även nu, fast Qling har nu börjat intressera sig för Yra men åker på en smäll så fort han tittar på henne, men det spelar ingen roll så det är lika bra att från och med idag får de vara åtskilda.

Det blev Z som fick följa med och hämta tidningen denna morgon och vi träffade först precis utanför vår tomt på ett tyskt par med en brun Labbe som de höll hårt i och han fick inte träffa Z, kanske är han inte snäll, vad vet jag.

 

När vi kom upp på ängen så var Bernt ute med deras vovvar och Saga som är rädd sprang emot oss och skällde, men Inez är som vanligt glad och ville hälsa på Z.

Fortsatte ner till brevlådan för att hämta bladet.  Försökte mig på att få Z att apportera tidningen, men hon bara skulle gömma den, så det fick bli att  låta henne söka lite i stället.

 

Såg när jag gick förbi mitt jordgubbsland att nu hade 4 jordgubbar   blivit klara så det var lika bra att plocka dessa innan fåglarna tar dem. Tyvärr är det nog de enda som blir detta år.

 

Efter detta gjorde jag 2 stycken inomhussök i två hus, ett utomhus och ett fordon för att sen låta först Yra och sen Z få jobba lite och idag var de båda mycket duktiga.

 

Idag är egentligen en sån dag som man borde åka till Borgholm eller Kalmar på, men eftersom vi ska till Färjestaden på lördag så kändes det lite jobbigt att sitta och åka denna långa väg även idag.

 

 Gjorde en lång inköpslista och kollade noga i ICA Löttorps bladet vad som fanns denna vecka och naturligtvis passar jag som alltid på att köpa det som är extrapris på.

Men som alltid när det gäller denna affär så blir det en besvikelse när vi kommer in.

Ägg vill jag alltid ha hemma     men idag gapade alla hyllor tomma och bara en lapp där det stod att de var slut och ny leverans på onsdag. Ja det är som det är och bara att gå vidare i affären. In in i  kylrummet för att köpa på mig några burkar creme fraiche, men samma där, det var ju extra pris om man köpte 2 och naturligtvis var även dessa slutfortsatte till frysen för att köpa klyftpotatis, bra när man får 2 för nästan samma pris som en men klart att just dessa inte låg i sitt fack.  Började som vanligt att tappa lusten att över huvud taget handla, men jag skulle i alla fall ha några kryddkorvar och även dessa var det 2 paket för 45 kr och titta de fanns kände jag och och tog 2 paket, men det var dagens datum som var sista förbrukningsdag och inget för mig.  Skinka skulle jag i alla fall ha till en toast hade jag tänkt, men även där var det tydligen extrapris idag och just det facket med skinka gapade tomt.  Nu var det några frysvaror som jag ville ha, bland annat hade jag tänkt köpa hem några frysta pizzor för jag tycker det är så bra att bara ta fram och värma i ugnen men även det sket sig för den frysen hade pajat och inte en enda vara   fanns.  

Frågade en kille som höll på att packa upp varor om han kunde hjälpa mig att ta fram i alla fall pizzorna, svaret blev jag har annat att göra du för prata men någon annan vid charken.

Lite blev det i alla fall för 150 kr, men det var inget av det som jag hade på listan.

Jag hade helt tappat lusten att handla men Lasse föreslog att vi skulle åka upp till Ica Nära i Böda och se om de hade varorna hemma, det är ju samma leverantör så man visste ju inte.  Men där fanns allt jag skulle ha och en supertrevlig personal som hjälpte till om någon vara fattades och gick direkt och hämtade in nya.

Så det blev en kasse även där för ca 400 kr och lite längre resa, men det är det värt och i fortsättning kommer jag bara att handla läsk och mjölk på Löttorpshallen.

 

Hem och jag både frös och kände mig olustig i kroppen, benen värkte som tandvärk och yrseln tilltog, bara sånt jag är van vid när det blir väderomslag, men ändå rätt irriterande.

Gjorde varsin toast till oss   och kände även för ett glas vin till denna enkla lunch.

Var tvungen att   röra mig lite för att få igång mina stela ben, men det fick bara bli på tomten.

Även att inte TV killen hade hört av sig gjorde mig ännu mer sur och irriterad. Visst funkar livet utan TV men ibland så känns det så skönt att bara krypa upp i soffan och kanske bara slötitta, men den finns där framför mig.

 

Lasse kände sig trött och ville vila och jag satte mig ner i soffan och kollade på rysk TV, lite kul fast jag inte fattade så mycket av den frågesport som sändes.

Kände att skulle jag än en gång prova att få in i alla fall 4:an på inomhusantenn på den lilla TV:n

Fram med alla sladdar igen och så började jag att prova, men den enda jag fick fram var en meny på finska, gjorde flera försök men det gick bara inte.  När Lasse vaknade så sa han, vi gör ett nytt försök igen,  ut med alla sladdar och så började vi om och helt plötsligt tändes en skärm upp framför oss. Började med 1:an som vad kodad och så fortsatte det från kanal till kanal, men 4:an och 6:an fick vi in och vi var så nöjda för nu kunde vi få se fotbollen lite senare.

 

Jag måste röra mig lite så jag tog Z med mig till postlådan, som visade sig vara tom, men fick i alla fall en liten promenad.   När jag kom hem satt Lasse och kollade på TV:n och undrade om vi skulle ha någon middag.  Men jag kände inte för detta denna kväll, men klart att vi kanske måste ha något i magen tänkte jag och gick ut i köket och stekte varsin korv och ett ägg.

    och sitta ute denna kalla kväll det gick bara inte, så det fick bli middag framför TV:n

 

Fortsatte att titta på TV fram till klockan 23,00 då jag bestämde mig för att gå och lägga mig och lyssna på radion i stället.

 

Kan väl sammanfatta denna dag som  URTRÅKIG 

Men det är en ny dag i morgon och jag hoppas den blir bättre.

Ia

Av Ia Hornesjö - Måndag 1 juli 23:00

Idag är det sista dagen på denna månad och även sista dagen för Åsa, Julina och Lilian här på torpet.

Morgonen började i alla fall bra och allt kändes som vanligt när vi steg upp och barnen började komma in och hundarna blev som vanligt överlyckliga

     Hade sovit ganska bra men vet att jag måste ha varit vaken mer än vad appen visade, men gårdagen steg blev bra.

Vädret visade sig   vara ett perfekt resväder för barnen i alla fall.


  Lilian kom in och satte sig i soffan och blev direkt överröst av pussar från både Z och Olga.

Sen blev det matdags även för hundarna


  Hör att jag säger att Olga fick vara för sig själv, men det är Yra som inte tycker att det är så kul när Zlatan tar hennes mat, så det är hon som får vara för sig själv.

På vägen till Bussen som skulle gå klockan 12 var Lasse tvungen att göra en avstickare till en butik för att lämna tillbaka en koppling som han köpte häromdagen till vår tvättmaskin.. Vi upptäckte då att det även var sista dagen för Loppisen vid Bygdegården, de hade skrivit att det var sista förra onsdagen så vi blev lite snopna, hann i alla fall ur och Åsa hittade två saker som hon köpte.

 

Sen var det bara att fortsätta till bussen och där fick vi vänta i ca 25 minuter.

Bilderna vill inte riktigt komma med så det fick bli ett bildspel med blandade bilder av sånt som hänt under dagen.


  Dagen fick gå och vädret var inte sämre än att man kunde vara ute hela dagen.

Middag blev det som vanligt och idag var det rester på crepsen som fick duga.

Sen blev det i alla fall en promenad med våra hundar genom skogen och det tog visst på deras krafter för det första de gjorde när vi kom in på tomten var att kasta sig i poolen


  Sen var även denna dag slut och det kändes ganska så tomt när barnen har åkt och det märktes på hundarna som flera gånger var för att kolla i det andra huset.

 

I morgon är det 1 augusti och Per har namnsdag.

Vi tar nog en tur till Borgholm för lite inköp av diverse saker på Netto.

 

Även denna dag blev det en del steg som visade sig på appen och det var hela 14.599 steg 

Så nu blir det att säga godnatt.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - Måndag 1 juli 22:45

 

Såg ut att bli en bra dag med lagom temperatur och inget regn, som jag trodde

   

Stegen igår var under all kritik, men det var söndag och en så kallad vilodag, så jag får väl skylla på detta.  Sömnen hade i alla fall varit helt okej fast jag som vanligt hade haft en hund (Qling) på huvudkudden och tre andra vid fötterna hela natten.

 

Ett av minnena som visade sig idag   gjorde mig extra glad. Vet ju hur mycket dessa två betydde för mamma (och även gör för mig) och det var så roligt att varje gång Patricia eller Dino kom på tal så spred sig ett stort leende i mammas ansikte.  

 

I går när jag höll på med hundarnas päls så åkte mina egna tunna hårstrån fram i ansiktet och gjorde mig rätt irriterad, så i morse åkte saxen fram och mina testar fick falla ner på golvet.  Skulle behöva få det snyggt där bak med lite uppklippning, men det fungerar inte med mina ögon att se både fram och bak genom en spegel. Så det får vara som det är. Helst skulle jag vilja våga ta trimmen och köra av mig allt som jag gör på Lasse.

 

Igår blev det en riktigt svullodag, åt både glass och drack drinkar, men inget vin i alla fall utan bara folköl till maten.  Men det känns i kroppen som om det blev lite för mycket av det goda och idag när det är måndag och även ny månad så måste jag tänka före innan jag stoppar något i munnen.

 Dagen fick börja med att jag återigen ställde Zlatan på bordet för att dra lite päls och borsta ur alla pinnar och gräs ur pälsen

           

Han är duktig på bordet, en när det blir jobbigt då lägger han sig ner.

Höll nog på nästan en timme så jag förstår att han blev trött-

 

Som vanligt ville Lasse in till centrum för alltid är det något han vill handla, själv behövde jag ingenting och hade bestämt mig för att dagen skulle helt vikas åt våra hundar.

På vägen hem från centrum föreslår jag för Lasse att vi ska till Böda och låta hundarna leka av sig på den slitna agilitybanan, vilket han var med på.

 

Hem och hämtade alla våra 5 hundar och insåg även att det nog var sista dagen jag kunde ha dem alla tillsammans innan jag var tvungen att dela på killar och tjejer.

 

Banan var ännu mer sliten detta år, men det inverkade inte på hundarnas iver att få leka av sig.

                       

Först blev det bara spring för att upptäcka vad som fanns där inne.

    

Men som alltid måste det bli ett slut på det roliga och då var det vätska som behövdes

          fyra av dem tog gärna emot vatten, men Z hon ville tillbaka till lekhagen.

En liten tur in på brädgården på hemvägen för att kolla priser på fjällpanel (Lasse måste ju laga det som Zlatan har tuggat sönder) och även läkt till lillstugans tak.

 

Ett par regnskurar kom det när vi var på agilityplan, men lika fort som regnet kom så försvann det och solen lyste mest hela tiden.

Kunde inte låta bli att ta lite filmer på hundarnas tokigheter (eller var det Lasse som tokade sig)


 

 

 

 

 

  Filmerna kommer i fel ordning när jag lägger in dem, men skit samma, de som vill titta får göra det ändå.

Hem igen och alla var helt utslagna på rumsgolvet även Lasse hade tagit ut sig och lagt sig på soffan i hallen för att vila.  Jag måste hitta på något som vanligt när alla var lugna och det var tyst i huset. Retade mig lite på att TV killen inte hade hört av sig som han lovat och började mixtra med vår TV och kollade vad som gick att få in via satellit, satt där och skrattade för mig själv, för nog fick jag in kanaler, hela 22 stycken, men bara på ryska och estniska och jag fattade ju inte ett ord av vad som sas, men vilken bild det blev, så klar och fin och mycket var vackert att se, det var olika nyhetssändningar, reklam, barnprogram, filmer mm..    

Men svenska gick inte alls för då måste jag ha ett abonnemang och det har vi ju sagt upp.

Lasse vaknade i alla fall till och hörde mig skratta och kom upp för att kolla och såg ju den fina TV bilden och blev jätteglad, tills han förstod att det var inte mycket vi kunde förstå av vad det sades.

 

Det blåste härliga ljumna vindar nästan hela dagen som bara blev värre och värre under kvällen så frågan var om vi skulle sitta ute och äta, men klart att vi måste vara ute, tyckte jag. Hade bara gjort en enkel rätt denna kväll   men något som jag vet alltid går hem hos Lasse, bara pasta och köttfärssås och så gräddfil på toppen.

 

Måste ju fast det blåste mycket ta en kvällspromenad som för Lasse sa nej till, men gick med på det om vi bara tog Qling och Yra med oss.

       

Kvällen var ju jättefin och det var två lyckliga hundar som bar hem lite reklam för det var det enda som fanns i brevlådan.

 

Vi kan inte sitta ute och spela kort ikväll var Lasses kommentar när vi kom tillbaka till stugan, men jag ville i alla fall vara ute och då föreslog Lasse att vi skulle sänka båtar och ritade upp varsin spelplan   som fick förankras med diverse lite tyngre saker för att ligga kvar på bordet.

Vid 20 tiden gick vi in och jag satte på via cromecast  Lotta på Liseberg, som vi tittade på till klockan var strax efter 21,00 för sen ville Lasse se på Ett fall för Wera och så fick det bli fram tills halv 11 och då var i alla fall Lasse så trött att han ville göra klart med hundarna som denna kväll med uppdelade. Det blev bara Yra och Z i sovrummet och de andra i hallen, vilket de inte verkade ha något emot.

 

Själv satte jag mig vid datorn och avslutade denna blogg

God natt 

Ia

 

 

Av Ia Hornesjö - Måndag 1 juli 07:05

   

Dagen började som alla andra dagar.

                        Alltid sängen full av hundar.  Fortfarande så är det i alla fall lugnt på löpfronten och vi kan ha alla ihop, men om ett par dagar lär nog vi behöva skilja Yra från gänget.

Eftersom det var söndag id   ag och ingen tidning att hämta så blev det heller ingen promenad till postlådan.

I stället började jag dagen med att borsta igenom alla hundarna för att få bort så mycket som möjligt av allt skräp som samlas i deras pälsar

Lasse fick komma till hjälp för en del måste tovutredas och det klarar han bättre än vad jag gör.

Började med Qling   men då ville även Z upp för att få hjälp av husse   och snart så fick hon då äntligen komma upp på bordet          och få bli ompysslad.  Nu var det snart bara 3 till och de var snällt samlade under trimbordet       för att vänta på sin tur.  Men det fick bli väntan för Z tog jättelång tid och när hon var färdig med tovutredningen så var vi båda trötta och sa att de andra får vänta tills i morgon.

 


 

Hundarna lekte som vanligt och både  Z och Zlatan verkade inte bry sig om att det var en olidlig hetta utan for omkring som små galningar.

 


  Även humlorna var i full gång

Även en tur till centrum fick det bli och vi var in på Snäckan och köpte Z och Zlatan varsitt fast halsband, för när de är med oss bland folk så känns det som om de är så ivriga och dra så jag vill inte ha stryphalsband på dem.

 

Kan bara påstå att det är livsfarliga bilförare ute på vägarna och idag fick vi möte av en helt galen liten sportbil som precis i en kurva körde om en taxi och vi var tvingade att hålla tungan rätt i mun och dra oss ut i högerkanten så långt det gick.

 

På hemvägen från Löttorp blev vi omkörda av 2 andra sportbilar som säkert höll 150 på Byrumsvägen.  Ännu är det inte så mycket trafik, men ska det fortsätta så här så lär det nog bli en del olyckor på ön denna sommar.

 

Ingen lunch även denna dag utan istället fick det bli en lite tidigare middag än vanligt.

Hade bestämt mig för att grilla fläskkotletter och medan potatisen kokade och jag även skötte grillen    så bjöd jag Lasse och mig själv på varsin Gingrogg   i den härliga solen. Jag har alltid föredragit Grappo framför Tonic, men nu har jag hittat min favorit   på Lidl. En lagom bitter Tonic med inslag av Grappo.

Middagen blev god      och idag hade jag lyckats hitta några fina potatisar som var härligt gula i färgen.

 

Ingen av oss hade någon lust att gå en kvällspromenad utan vi satte oss för att spela ett parti kort innan vi gick in och kollade på en gammal Wera via crome cast.

 

 Kom i säng vid 23 tiden och slog då bara på radion för att lyssna på Karlavagnen.

IA

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oland med Blogkeen
Följ oland med Bloglovin'

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se