Senaste inläggen

Av Ia Hornesjö - 8 september 2018 07:53

Även denna morgon var det varmt och skönt och jag tyckte nog att jag hade sovit bättre än vad appen berättade för mig   hade igen aning om att jag varit vaken i 21 minuter, men vad gjorde det, jag kände mig nöjd med de timmar jag hade fått.

Stegen blev lite färre igår   men så länge jag klarar 10,000 steg så är jag nöjd. Så jag kan sammanfatta morgonens uppvaknande som bra.

Efter en härlig dusch så kunde jag snart få sätta mig till dukat frukostbord.

Den här dagen blev det mest att man småplockar hela tiden och försöker tänka efter vad som man måste ta med sig hem.  Det blir ju en extra (fast liten) bur i bilen på hemvägen efter besöket i Västervik, så lite måste vi tänka om med packningen, vi tog ingen släpvagn med oss detta år men vi har i alla fall takboxen som rymmer en del.

Lasse började med att gå runt och måla lite här och där med den blåa färgen och jag satte mig ner i solen och slappade med min ljudbok i dryga timmen innan det var  dags att bege oss till centrum för att handla lite högrevs burgare som var vår tänkta middagsmat.

När vi kom hem så var det dags för att få lite mat i magen och vi hade ett par kroppkakor kvar sedan gårdagen och inget går upp mot stekta 

och mycket grädde och smör ska det vara  Vädret var strålande och på vår uteplats var det över 32 grader varmt.

Fortsatte ett tag med att pula runt på tomten och även inne och när klockan är halv 3 så säger Lasse "har Valles öppet idag", visste direkt att han var godissugen. De hade bara öppet till 15,00 så det var bara att slänga oss i bilen.  Fort går det på de tomma vägarna      och snart var vi framme hos Valles och Lasse fick handla sitt godis   och det blev bara 1,7 kg, men det är ju billigt så vad gjorde det.  Kanske även jag hittar ett litet guldstrå i denna samling.

På vägen hem var det lika tyst på vägarna, men på lilla Hornsjögatan såg vi på långt håll att det gick 4 personer        och de verkade inte ha en aning om att det kunde komma en bil på denna väg för vi var nästan framme vid dem och var även tvingade att tuta lite försiktigt för att få deras uppmärksamhet.

När vi kom hem så var det fortfarande ett strålande väder och jag tog åter fram min ljudbok och satte mig tillrätta i en stol      och kunde inte låta bli att fånga den blå himlen på bild.  Såg 2 små koltrastar som letade mask och Qling var så intresserad      Han låg länge och bara iakttog dem, men när de försvann under däcket så kunde han inte låta bli att gå fram och kolla var de tog vägen. Han kröp under och man kunde se båda fåglarna flyga ut på baksidan.

Dagen gick ganska så fort, men ingen av oss hade lust med en kvällspromenad och middagen som jag hade planerat kändes långt bort efter kroppkaks lunchen.  Men när vi satte oss ner framför TV:n så säger Lasse att han kan gå ut och grilla högrevs burgarna och jag föreslår då att han tar alla fyra så vi kan ha varsin till lunch i morgon.         De är så goda dessa burgare och idag grillade jag även inne i ugnen lite av de härliga stora gula tomater som grannarna har odlat på sin tomt.. dessa tomater är söta och köttiga och helt underbara som varma. Lasse ropade på mig och frågade om jag inte kunde göra varsin ouzo på den lilla skvätt som fanns kvar i flaskan   och klart som korvspad var väl det. Så nu var även den flaskan tom.  Hundarna hade flockat sig runt Lasse vid grillen        Qling hade som vanligt intagit en av de nymålade stolarna.

      Burgarna intogs med ett glas rött denna kväll och även Qling tycktes gilla dessa för efter att han hade fått smaka lite av mig så tog han för sig ordentligt.

Kvällen fortsatte och avslutades med den danska thrillern "Fasanjärgarna" som inte var slut förrän efter 24,00.

Sen var det bara för mig att stupa i säng.

Ia

 

 

ANNONS
Av Ia Hornesjö - 6 september 2018 15:33

Dagen började bra efter en rätt hygglig natt

  Även temperaturen visade sig på sin bästa sida och inget regn i sikte.

Appen berättade   ungefär det samma som jag kunde tänka mig och gårdagen steg   blev tyvärr inte längre än vad de föregående dagarna denna vecka hade varit. Men som sagt man kan inte vinna jämt.

Efter frukosten så satte Lasse igång att packa bilen med massa skräp som vi skulle ta till soptippen, det är idag sista dagen på denna vistelse som vi har tid att åka dit.

          Vi hade lite skräp till de flesta av ställena och idag åkte vår dyra fina stereo på tippen, den inköptes för hela 3000 kr 1976, det var rätt mycket pengar för oss på den tiden.

 

Qling och Yra spanar på något

Sen hem igen för att invänta tiden då vi hade tänkt åka till Morells och äta sommarens första och nu sista kroppkakor. Jisses vad vi längtade denna dag efter dessa. Jag hann i alla fall med en timmes lyssnade på min bok i det sköna vädret.  

När vi parkerar vår bil så säger jag "men har de inga kroppkakor idag, då blir jag ledsen" det var för att jag inte såg den vanliga skylten där det står "TORSDAGAR HEMLAGADE KROPPKAKOR".  Nog såg det ganska så ödsligt ut också, vädret var ju fint och inte en enda som satt och åt på uteserveringen, det första jag ser på dörren är

denna lapp  VI HAR STÄNGT.. Nästan så snålvattnet rann från mungiporna när jag såg detta.  Lasse föreslog att vi skulle åka till Källa och Ninnis som egentligen har godare kroppkakor än Morells, men salladen som finns på Morells den slår ingen.  Kollade på nätet om Ninni hade öppet och det visade sig att hon hade, så det blev en liten extra tur till   i Källa.

En tur in till Löttorp för att köpa grädde till kroppkakorna som nu fick ätas hemma.

De var      som vanligt goda och jag har nog aldrig varit med om så mycket fläsk i en kroppkaka som denna dag.  Hade köpt 8 stycken (för det tyckte Lasse att vi skulle ha) men efter 2 var jag proppmätt, men Lasse fick i sig 3, så nu finns det 3 kvar som vi kan steka till lunch i morgon.

Blev inte så mycket mer gjort denna dag utan vi tog det lugnt och jag fick en timme till i solstolen och boken.

Det blev sedan som vanligt Glamour innan vi tog vår promenad som ikväll var lite ruggig fast det var nära 20 grader fortfarande. Himlen var helt täckt av moln och några fåglar syntes inte till, däremot en stor skalbagge som jag nästan höll på att trampa på

Riktig stor var   den och klart att det fick bli en bild i alla fall denna kväll. Kunde inte låta bli att ta en bild på Vedbyskogs vackraste hus (i mitt tycke)

Har i alla   år beundrat detta fina hus.

Någon middag orkade vi inte i kväll eftersom vi hade ätit de tunga kroppkakorna men lite att stoppa i munnen till partiduellen ville vi ha      så det fick bli lite melon och skinka.

Vi slog om till 1:an klockan 22.00 för då ville jag se "en kvinnas hämnd"

Sen tillbaka till duellen innan vi intog sängen.

Ia

 

 


ANNONS
Av Ia Hornesjö - 5 september 2018 09:27

 

 

Det där med att somna framför TV:n är alltid något som inte bådar gott för natten.

Vaknade vid halv 2 och kände hur det dunkade i pannan, huvudvärk är jag inte så van men och eftersom jag istället för att bli bra med Alvedon får huvudvärk så var det ingen mening att gå upp och ta en tablett utan la mig och masserade pannan i stället och lyckades i alla fall efter lång tid somna om. Somna om hade jag gjort vid halv 4 tiden enligt appen   och att jag sedan sov till klockan nästan var kvart i 8 gjorde ganska gott, men jag undrar hur jag hade legat med huvudet för nacken var helt stel och jag kände mig yr när jag steg ur sängen.

Trodde nog att appen skulle visa på flera steg   än vad den gjorde, tyckte att jag gick en hel del igår, men klart att jag även satt och slöade en del.

Det blev en sen frukost denna morgon och vi var inte klara med den förrän klockan var nästan halv 10.  Men sen fick dagen börja och det fanns en hel del att göra. Lasse han kunde inte låta bli att börja med något nytt    och naturligtvis hade han 2 av hundarna tätt intill sig. Själv satt jag just nu stilla och läste en tidning och hos mig låg soldyrkarna          Yra och Nemo, det var 30 grader varmt just på denna plats men det var inget som fick dessa 2 att flytta på sig.

Jag fick för mig att gå runt och kolla på tomten och detta gjorde mig glad                massor av blommor hade nu fått kraft igen efter den torra sommaren och till och med rönnen hade börjat blomma.

Lasse fortsatte borta vid sin lilla stuga och hade nu helt plötsligt avslutat sågning och börjat måla några gamla stolar   som vi fick av Royne när han flyttade.  Det andra han höll på mig fattade jag inte var det var   frågade om det skulle bli ett höghus för fåglar, men det visade sig vara en grindstolpe han höll på med.. Klockan började närma sig 12 och Lasse bad mig att göra ordning lite Yougurt, men vi hade ingen hemma så det blev en tur till Löttorp för att handla, sedan hem och satte oss ner och tog varsit glas.  Yra har lärt sig att hon alltid får slicka ur mitt glas            och som vanligt sätter hon hela sin breda nos långt ner i glaset.

När vi var klara med den lite sena lunchen så tog vi med oss våra hundar på en liten tripp först upp till ett nästan helt folktomt Byxelkrok                   .  Sen fortsatte vi till Böda sand där det inte heller var många,             men det finns några husvagnar kvar och det var 3 familjer som visade sig på stranden och till och med badade.

Även vägarna var tomma och jag säger som jag alltid har sagt att gillar man lugnet, tystnaden och inga behov av affärer eller restauranger, då är september den bästa tiden att vara på Öland.. Själv känner jag mig lite ambivalent, gillar lugnet men får lite lappsjuka ändå.

Jag hade min lilla kamera med mig och Lasse hade sin och när jag sedan skulle gå igenom alla bilder så lägger de sig som vanligt på massa konstiga ställen bland de nästan 7000 bilder jag redan tagit under dessa veckor på Öland. Så jag lät datorn klara av jobbet och la bara in bilderna som ett bildspel.


 

  Nu blev det säkert en massa kopior men det "skiter jag i".

När vi var på väg hem efter denna tripp så fick jag ett sug efter att känna doft och smak av sommaren som varit och vi åkte in och köpte en flaska Grappo för att ta den lilla skvätt Gin som fanns kvar i flaskan som inköptes första dagen på denna Ölandsommar.

    Det smakade verkligen gott och vi satt länge och njöt av den varma vinden och solen som fortfarande visade sig som ett klot på himlen.

Hade tagit fram kycklingfiléer på morgonen för att göra några kycklingspett att lägga på grillen.  Gick in för att förbereda dessa och när jag öppnar kylen så ser jag att det finns en oöppnad grädde och helt plötsligt började jag längta efter en kycklinggryta. Sagt och gjort så blev det ändrade planer.

Det visade sig      vara en bra idé och jisses vad vi åt.

Sen Glamour i 1 timme innan vår kvällspromenad  som denna kväll slog alla rekord med solnedgången     på hemväg. Det var ett så starkt sken att jag inte ens kunde titta åt väster.  

Sen var det bara att som vanligt bli sittande framför TV:n och se först Idol och sedan Maria Wern . Tänkte gå och lägga mig men upptäckte till min fasa att vi hade inte diskat denna kväll och att komma upp i detta lilla kök på morgonen med diskbänken full är ingen hitt, så det var bara att ställa mig och göra köket fint innan jag intog sängen.

I morgon är en ny dag och säkert finns det massor att göra även då.

God natt

Ia

 

 

Av Ia Hornesjö - 4 september 2018 10:15

Vaknade även denna dag tidigt och kunde inte somna om utan tog fram min mobil och låg och kollade på denna och upptäcker att det är sophämtning denna vecka, hade den 11:e i tankarna, men eftersom Lasse såg att grannarna hade ställt ut sin i går så gjorde han detsamma och tur var väl det

Höll mig i alla fall kvar tills 7-nyheterna var över innan jag gick upp.

Kände att det var väl lika så bra att sätta igång med dagen arbeten redan nu och började med att tvätta fönstret i mitt datarum.

Klart jag även kollade på mina appar och såg att jag hade sovit bra utan några vakentiden i alla fall   fast fortfarande tycker jag att det blir för få timmar som jag sover riktigt djupt.  Hade inte en aning om hur många steg jag hade gått och kände att jag kanske inte hade klarat mina 10.000  men  så fel jag hade   för visst hade jag gjort det, men stegen är fortfarande för få för att jag ska komma bra till på veckans tävling.

Efter frukosten tog jag med mig Yra till postlådan, tyckte lite synd om Olga för hon trodde att hon skulle få följa med men jag kände bara för en hund denna dag.


  Skönt är det i alla fall nu på hösten när vi är nästan ensamma på Vedbyskog och jag kan ha hundarna lösa utan att känna obehag av att det kan komma bilar, visst kan det komma en och annan och även bonden har kört förbi vår tomt med den stora traktorn ett par gånger, men för det mesta är det bara vi på vägen.

Det fanns en hel del att göra denna dag och jag tycker att man plockar och plockar men det tar aldrig slut.

Bestämde mig för att det skulle bli   rökta räkor denna kväll. Hade ingen rödsprit hemma så jag ställde röklådan på gasolgrillen istället. Upptäckte att grillådan hade fått ett hål i sig på ena sidan och såg ur det kom rök ur denna och förstod att just denna dag skulle jag inte få räkor som såg ut som rökta, men huvudsaken fick bli smaken och inte färgen.

Även lyssna ett par timmar på min nya bok hann jag göra under de stunder jag gjorde något som jag måste vänta ut.

Efter en snabb tur till Ica så tog vi en tur till Högby kyrka för att se till gravarna.  Ska sätta upp lite höstblommor innan vi far iväg och ville se vad som får plats.

Högby vackra kyrka  Lasses farmor och farfars grav   Lasses farbror Göte som blev den sista levande släkting på Vedbyskog  Lasses farbror Axel och Götes kvinna Karin fick ligga i samma grav (det var Karins önskan och hon ordnade det innan hon dog)    Vackra grusgångar finns det gott om    Det finns även de gravar man tittar lite närmare på och känner stor olust inför  I denna grav ligger en familj som blev brutalt mördade i sitt hem tillsammans med hunden för ett antal år sedan.  I denna grav ligger en Högby konstnär och graven vittnar om hans yrke    Många gamla   fina byggnader finns det runt denna kyrkogård       Kyrkan är lika vacker inomhus som fasaden redan vittnar om när man ser dess gula skepnad  Som alltid tänder vi några ljus och tänker på alla de som inte finns längre Efter att ha slöat lite med att lyssna och läsa så blev det dags att sätta tänderna i våra rökta räkor          som intogs i all enkelhet.

Efter att sedan ha sett på Glamour i 1 timme så tog vi vår kvällspromenad                    

Det var livlig flygtrafik denna kväll som lämnade spår efter sig.  Det fanns vatten kvar på den annars torra marken efter Lördagens häftiga regn.

 


 

 När vi kom tillbaka efter vår kvällsvandring höll solen på att gå ner bakom träden.

Det var mycket vi skulle se på denna kväll, men efter Idol så blev det mesta svart och jag somnade som vanligt i soffhörnan.

Vaknade till vid 22-tiden och insåg att det var lika bra att inta sängen.

Ia

Av Ia Hornesjö - 3 september 2018 09:20

Natten blev ju inte alls som jag hade tänkt mig när jag kröp till kojs tidigt

   Naturligtvis gick det inte att somna direkt och klockan började närma sig halv 2 innan jag somnade, sen blev det en del uppvaknade när jag lyssnade på klockans slag fram till klockan 3, men detta tar appen som om jag sover lätt eftersom jag inte går ur sängen.  Gårdagen steg blev ungefär som lördagens    och dessa fick jag väl vara nöjd med, men fast jag hade 2 dagar med bra steg som försvann min chans till vinst denna vecka på grund av mina dagar som lite sjukling    så det blev bara en 9:e plats denna gång.

Solen sken i alla fall när jag vaknade och   appen visade på att det skulle bli en bra dag utan nederbörd.

Jag hade bestämt mig för att få sova till klockan 8 denna dag, men när klockan var 7 så plingade det till i min mobil och jag tänkte först inte kolla men nyfiken som jag är så var jag ju tvungen och det var Riitta som talade om för mig att Glamour börjar ikväll.

Vi fortsatte att plocka lite och bestämma vad som ska vara kvar och vad som absolut måste hem.

Åt lite yougurt innan vi tog en tur in till Löttorp, mest bara för att komma hemifrån en liten stund och även kasta lite sopor. Blir så förvånad över hur folk tänker. Denna sopstation är stor och det finns plats för allt, men ändå så måste någon ställa sina sopor utanför   glasinlämningen.

När vi kom tillbaka så tog jag av mig mina kläder och satt i bara BH och trosor i solen och passade på att börja med en ny bok   . Det var svårt för mig att bara sitta stilla så jag satte på mig mitt linne och mina shorts och gick in för att ordna till lite fika till oss.. Det där med 3-fikat är ju inget som vi gör normalt, men eftersom jag visste att det fanns både bullar i frysen och även hallongrottor i kylen så tänkte jag överraska Lasse.  Det var ingen dum ide´  värmde 4 bullar och tog fram lika många hallongrottor, fick för mig att smaka i alla fall på en kaka och den var ju ganska så god, men det blev bara den och resten på tallriken åt Lasse gladeligen upp.

Eftersom mitt efterlängtade Glamour skulle börja idag så ville jag äta innan för att sedan även hinna med promenaden innan Idol.

Vi var jättesugna på någon god korv idag, men inne på Ica fanns inga kryddkorvar alls och Rosas har vilodag på måndagar när hösten kommer.  Men vi hittade i alla fall riktigt fina småländska isterband så det fick bli att tänka om lite för grilla dessa kände jag inte för. Klart att jag då även ville ha riktigt fint tärnad råstekt potatis (egentligen ville jag ha skånsk potatis, men det kändes lite väl fett) 

Lasse ville ha ägg till sin korv  så dessa fick han steka. Kändes bra med bara lättöl till denna korv.

Sen efter middagen blev det direkt Glamour i 1 timme innan vi tog vår sedvanliga kvällspromenad bara ner till postlådan.      Det skymmer fort nu på kvällarna och den helt ljusa fina himlen hann att ändra lite färg till hemvägen        Naturligtvis var Qling med oss och ikväll hade han full sjå att hinna med att kolla in alla kaniner.

På hemvägen hade han en tidning i mun så då var han mer koncentrerad på denna.

             Nu på hemvägen föll mörkret fort och bara en halvtimme senare vid 20,00 tiden var det becksvart utanför fönstret.

Det blev TV i stort sett hela kvällen och den står fortfarande på nu när klockan är 22.30 och det är intressant att lyssna de olika partiernas resonemang.

Får se hur länge jag orkar sitta uppe och kolla.

Ia

 

 

   

Av Ia Hornesjö - 3 september 2018 08:37

Dagen började bra med en stor sol på himlen

 

La mig tidigt    så det blev en del timmar i sängen, men visst hade jag velat sova lite mer djupa timmar, kändes som om jag behövde detta.  

Idag hade vi lite att göra, jag vill alltid mentalt förbereda mig inför hemflytten efter sommaren och detta kändes som om det var dags för detta innan vi tog en tur upp till Böda för att kolla på några vänner som ställde sina hundar idag.

Medan Lasse avlägsnade poolfiltret så satte jag igång och drog i hop vårt stora bord och stolarna   som sedan ska bäddas inför vintern.

Sen hjälptes vi åt att täcka poolen   och det var väl på tiden för jag har inte satt en fot i denna sedan Pia med familj åkte härifrån.

Hundarna var som vanligt med oss            och jag kan ju lugnt säga att de hade inte varit direkt snygga att ställa ut idag, det rullades i det fuktiga gräset och det stojade runt som bara den.

Något som gjorde mig både glad men lite sentimental var det gröna gräset och även den som        jag trodde var helt död, rönnen hade nu börjat visa gröna blad och till och med ett och annat rött bär.

Det är ju denna grönska man vill ha under sommaren, men iår var allt dött och brunt.

Vi tog oss sen upp till Böda och jag blev ganska så snopen att vi även idag 2 minuter i 12 var tvungna att betala 40 kr i parkeringsavgift. Men vi ville in så det var bara att betala.  Efter bara en 20 minuter så kommer ett par vänner som även de var på plats igår och berättade att nu var det gratis.. Snacka om att ta tillvara varje minut som kan ge klirr i kassan.

Vi hade med oss Qling och Yra och Lasse upptäckte att bajspåsarna fanns kvar i bilen så det var bara att köpa nya fast vi säkert har 10 rullar hemma, så även en till onödig utgift.  Hann se både Camillas mopsar och Sussies lilla Russkiy Toy i deras finaler och det gick extra bra för lilla Kiwi som tog R-certet.

Efter detta så gick vi till kondiset      och tog oss en fika + varsin vaniljmunk á 86 kr, nu är det ju inte så ofta vi gör detta så det var det värt.

Åkte sedan till Löttorp och handlade lite ägg och fil, resten fanns hemma.

När vi kom hem så var Lasse trött och sugen på något så jag gick in och gjorde några enkla rullar med ost och kort och varsitt glas vin       och satte oss ner och bara slappade. Även Lasses halva pizza som fanns kvar sedan gårdagen (jag hade ätit min till frukost) satte vi i oss.

Även hundarna var trötta och hade intagit sina platser   så nära oss som möjligt.

När klockan närmade sig 18 så placerade jag Lasse vi grillen   med några enkla fläskfiléspätt.

Själv tog jag hand om det som skulle vara till och det gjorde jag inomhus 

        Maten fick godkänt och nästan rent blev det på våra tallrikar så hundarna fick bli utan denna kväll.

Det var fortfarande en härlig kväll och innan mörkret föll så tog vi en tur ner till Monas hus för att kolla att allt var som det skulle

          och det såg okej ut. Tog även en tur inomhus för att se att det inte hade hänt något men även där såg allt bra ut..  Solen visade de sista strålarna innan den försvann bakom skogen         och sen var det bara att gå in och bänka oss framför TV i mån av plats, det var redan upptaget i båda fåtöljerna och även soffan, men jag fick i alla fall bort Nemo   som fortsatte att sova på golvet. Olga tog i stället hans plats och jag fick lite mer plats med mina ben i soffan tillsammans med Yra och Olga. Lasse fick en fåtölj och Qling den andra.

Började se på Morden i Midsommer men jag var nog ganska så trött för jag fattade ingenting av vad som hände. Kände att det var lika så gott att säga god natt och lägga mig och lyssna på radion i stället.

Så var även denna dag slut och i morgon är det vardag igen och vi fortsätter väl med vår mentala resa inför hemflytten om en vecka.

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 1 september 2018 08:29

NU KOMMER HÖSTEN

 

Efter gårdagens regn så kände man sig lite frusen när jag redan vid 22-tiden stöp i säng för som jag hoppades kunna somna ovaggad

Nu blev det ju inte så utan klockan hann bli nästan 1 innan jag kunde somna.

Allt visade sig även på appen   men det kändes i alla fall rätt okej och 5 timmar får jag väl vara nöjd med utan något avbrott.

Tyvärr så har ju mina dagliga steg inte blivit så många som jag alltid hoppas på, så en titt på 100K-utmaningen visade att jag bara ligger 6:a och det är bara en dag kvar och idag blir det inte så många steg, det blir det som händer i ringen.

Vaknade ungefär samma tid som vanligt och det visade sig inget regn i alla fall, fast det var ju blött och lerigt på tomten så hundarna fick bara springa ut och göra sina behov efter maten.

Knappt hade de hunnit innanför dörren förrän himlen åter öppnade sig och regnet vräkte ner.  Kände att låt det regna klart nu innan vi ska åka.

Det blev en lugnt morgon, känns så underbart när man vet att man är framme vid utställningen på ca 15 minuter. Vi åkte hemifrån strax före halv 10, allt var ju klart och det kändes väldigt lyxigt att bara gå förbi den lång kön vid veterinärbesiktningen och bara visa sina papper och gå vidare. 

Klockan 10 satt domaren Maritha Östlund-Holmsten igång med att döma amrisar som var en liten skara på 9 stycken.

Sen var det dax för våra cocker och det var lite fler, hela 48 stycken denna dag.

Det kändes bra att ha en bra plats vid ringen och kunna sitta inne i tältet när det regnade. Men det var varmt, det tyckte i alla fall jag fast en del gick runt och frös.

Mycket skratt och trevliga samtal blev det runt ringen med en massa både gamla och nya bekanta.

Den första som intog ringen av våra hundar var idag Qling som blev 1:a med Ck i veteranklass.

 

       

Han fick en bra kritik och blev sedan Bim mot en snygg vid namn Line Sam Absolute Silk.

 


Sen fortsatte dagen som den bör och när det sedan var dags för våra tjejer som var Yra först i en stor tik klass och jag vet ju att jag inte har något att hämta eftersom hon inte vill visa sina bästa sidor, hon gillar verkligen inte utställning

 

Men hon skulle aldrig gå därifrån för är det något hon är bra på så är det att göra mig till viljes.         

Sen var det bara champinjonklassen innan det var tur för veterantjejerna.

 

                     

Även Olga fick Ck men blev 2:a av 4 snygga tjejer.. Bästa tik blev en stor grupp där vi veterner fick lämna först.

När allt var över för oss så var det bara Bir och Bim kvar och det blev 2 förtjusande hundar som tog hem detta

 

En otroligt stolt Sandra fick idag bli Bir med sin fina Manackas Double Dreams och Bim blev den snygga Cockernest Beautiful Dream

Sen var det bara för oss att ta ner tält och packa ihop att och bege oss till bilen.

När detta var klart tog vi en tur tillbaka till utställningsplatsen för jag ville handla lite.

Dagen i lite bilder från Lasses kamera


  På vägen hem föreslog Lasse att vi skulle köpa pizza.

   

Stora pizzor med lite väl tjock botten i mitt tycke, så det gick inte att äta allt.

Lasse tog sig en lite sovstund och jag satte mig och uppdaterade denna blogg.

Men nu tänker jag ta kväll

Ia

 

 

 

 

 

 

Av Ia Hornesjö - 31 augusti 2018 08:29

  REGNET DET BARA ÖSER NER 

 

Det bästa är att getingarna håller sig borta.

 

Regnet gjorde ett litet uppehåll klockan 6 så då passade vi på att släppa ut våra hundar för en snabb kissrunda

 


Kunde inte låta bli att kolla även på morgondagens väder   och där hoppas jag att de har helt fel.. Inte ett år till på Böda som förra året under utställningen, då regnet i stort sett vräkte ner båda dagarna.

Sen satte det igång igen och det lät som om hela taket skulle kunna störta in när som helst.

   

Natten hade väl varit bra, i alla fall kändes det så när jag vaknade.  Tyvärr hade jag inte gått så mycket som jag hade hoppats på igår, men mina 10,000 steg var i alla fall i hamn.

 Trodde ju att det i alla fall skulle bli uppehåll ett par minuter så att vi kunde släppa ut hundarna men de bara fortsatte, men ut måste de  ju i alla fall och det blev att öppna dörren och bara låta dem springa ut och vända.


 

  Lasse var tvungen att springa ut och ställa poolen på avtappning för den var så full att det forsade över kanten.

Jag är ju egentligen en regnälskare, men när det infaller till en utställning då känner jag mig inte riktigt road av dessa regnskurar.

 

Allt kändes rätt hopplöst denna regniga dag och efter att vi vid 12-tiden hade intagit lite yuogurt så tog vi en tur in till Löttorp för jag fick för mig att kolla om det fanns några små barnregnjackor på Kupan som jag kunde använda till hundarna.

        Vid Kupans parkering var det svårt att hitta en torr mark att sätta fötterna på och inget hade de som jag ville ha.  Så det var bara att vända hem igen.

   

Ja lite fanns det att göra och jag började med Qling som fick sig ett ordentligt bad för att få bort all smuts som han hade dragit in i sin päls under källaren. Idag blev det att stå inne och torka honom.

Jag har redan tappat sugen för denna utställning för att visa upp hundar i ringen som inte ens ser badade ut fast man har jobbat i flera dagar är inte kul.

Vi satt mest och slöade framför TV-n denna dag, det var ju i alla fall Finnkampen så lite fanns det att kolla på.

Vid 16-tiden åkte vi upp till Böda för att leta reda på vår plan och sätta upp tältet, detta skulle man få göra från klockan 15.00

Som synes var vi ute i god tid  och inte mycket folk syntes till, men så strax före 17,00 så kom de med sina vagnar och väskor och snart var det full aktivitet runt alla ringar.

Eftersom det i kväll skulle bli en lite senare middag än vanligt så hade jag förberett allt innan vi åkte, potatisen var skalad och klar och allt var framtaget så när vi kom hem efter att även veterinärbesiktat våra hundar (skönt att slippa stå i kö på morgonen) så var det bara för mig att sätta igång med middagen.

Det fick bli  fläskkotlett med 2 såser   och jag var så hungrig att jag började äta direkt utan att tänka på att det även fanns potatis   så det var bara att ta ett nytt foto.  Gott var det och sedan blev det bara att slappa igen för att kolla på Finnkampen.

Bestämde mig för att lägga mig redan klockan 22,00 och kanske få somna, men inte gick det. Låg och lyssnade på Karlavagnen som handlade om Curlingföräldrar och kom inte till ro förrän klockan var nästan 01, så då var det bara att lägga ifrån mig mobilen och i alla fall försöka få några timmars sömn denna natt.

I morgon är en ny dag och vi hoppas på uppehåll.

Ia

 

 

 

 

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oland med Blogkeen
Följ oland med Bloglovin'

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se