Alla inlägg den 11 juli 2013

Av Ia Hornesjö - 11 juli 2013 17:37

Gårdagens morgon började med lite halvdis, de hade lovat regnskurar denna dag och vi väntade och väntade, men inget regn kom det. Men så när klockan var så där vi 15.00 tiden och jag hade bestämt mig för att bjuda gubben på en drink i solen så öppnade sig himlen och även blixtar och dunder.. vi satt oss inne för inte ens på vår utelplats kunde man sitta, så mycket regnade det.

Vi tog igen drink utan det blev en grillad korv och ett glas vin. Vi skulle på möte i vägföreningen på kvällen och det brukar alltid bjudas på en landgång, så en liten korv så här ett par timmar innan var vad vi kände för.  Mötet gick bra och det har väl aldrig varit så välbesökt som denna dag, men allt berodde ju på att vi även skulle få info om det kommande vattnet och avloppen.. När sedan själva årsmötete var klart så stod Jörgen "ägare av Hornsjöns pensionat" och delade ut landgångar och något mer behövdes inte denna kväll för jag tror aldrig vi förr har fått en sådan stor och matig smörgås, den innehöll pannbiff, leverpastej, rökt korv, ägg och räkor och en massa sallad.

Vi hann precis komma hem och innanför dörren när himlen återigen öppnade sig och denna gång var det ännu värre. Vi skulle se på fotbollen och visst inte säkert om det skulle gå för dessa åskväder ger ju störningar och tv bilden la av flera gånger...men så efter någon timme så var det helt lugnt igen och både TV:n och fotbollen gick att se.''


Idag vaknade vi av att vädret var grått, kallt och i allmänhet tråkigt.. Eftersom vi fortfarande inte har fått takplåten så bestämde vi oss för att ta en tur till Färjestaden där vi först besökte ÖB, det var inget direkt bestämt vad vi skulle handla, men nästan 1700 kr gick det på i alla fall när vi kom till kassan.

Efter detta åkte vi ned till Färjestadens köpcenter, gick en runda inne i centrumet och även här hade vi inte bestämt att handla något, men en tur på Ica Maxi blev det och där gick det 400 kr på ingenting som vi egentligen behövde.. men mat är ju alltid bra att ha hemma..

Något regn har inte kommit och solen har försökt att titta fram mellan molnen.. vi köpte en ny liten grill på ÖB så den håller Lasse på att montera ihop nu. Själv har jag gjort några grönsaksspett och till det kommer vi bara att grilla hamburgare, något som jag tycker är nästan lika gott som en köttbit och man vet ju att det alltid är mört.


Snart är det dax för mig att sätta mig till ro framför TV:n och titta på Glamour, något som jag missade igår, men vad sjutton gör de, de är väl kvar i samma rum som det har varit de senaste 30 åren.


Ha en bra kväll. Det tänker jag ha

Ia



Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<<
Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards