Direktlänk till inlägg 6 september 2019

Fredag

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat

     

Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppats på och mina timmar i sängen var inte heller något som jag behöver klaga på.

 

Men idag är det mycket som ska göras och det mesta är som vanlig med våra hundar. Zlatan behöver bara gå ut på tomten så finns det nya tovor under hans mage, så jag vet i sjutton vad jag ska göra med honom.

Men idag var det i alla fall Z tur att bada och blir fixad och detta tog jag hand om helt och hållet för   Z är det inga som helst problem med att bada, hon sitter som en liten staty i duschen och låter mig göra allt som ska göras.

Sen upp på bordet för att torkas med både blås och handduk och så lite finklippning av tassar, så var hon klar.

Hade satt på röken så den fick stå och röka lite räkor till vår middag medan jag höll på med Z

Fick sedan hjälp av Lasse att ta lite tovor på Zlatan och jag blir helt slut i kroppen för han snurrar hela tiden och så lägger han sig ner, helst platt magen och då är det inte lätt att komma åt.

   

Det var nu lagom att ta ur räkorna ur röken och de såg ut precis som jag ville ha dem.

 

Sen tog Lasse upp Qling och kollade igenom honom ordentligt så det inte ska finnas några tovor när han i morgon ska bada.  

Annars var vädret hela dagen perfekt för att vara ute och göra allt som skulle.

     

Vid halv 1 så var jag helt slut i både benen och ryggen och då kändes det bra att bara få sätta oss ner och jag grillade ett par korvar var till oss

 

En liten tur in till Löttorp blev det, eller så liten var det inte för precis när vi ska gå ur bilen så känner jag att jag inte har min magväska  på mig och där har jag ju både plånbok och annat och utan den kunde jag ju inte handla.. Så det bara att vända hemåt igen för att hämta väskan och sedan tillbaka in till Ica för lite inköp.

 

Hem och jag satte mig ner i ca 1,5 timme med min ljudbok och stressade av lite.

Vid 16,00 tiden lassade vi in våra hundar i bilen för att åka till Böda och visa att våra hundar är vaccinerade. Skönt att ha ett moment mindre att göra på söndag morgon.

 

Den hem och nu äntligen skulle jag få sätta tänderna i räkorna som jag hade längtat efter hela dagen.

Det var   nästan 20 grader ute så det blev i alla fall att vi satt ute och åt dessa räkor        men först blev det en smörgås med getost och honung.  Aiolin som jag hade gjort blev jättestark, men den var god.

 

Tog ett parti kort innan vi skulle gå in och kolla på Fångarna på fortet och då kom Lasse med en liten flaska cherry som mamma hade köpt åt oss på deras sista resa till Åland.

 

Det var ganska så gott med denna och massor med is i glaset och det blev även lite ostbågar till detta. Denna lilla flaska fick mig att tänka på mamma lite extra idag när jag upptäckte att det var på dagen 6 månader sedan hon plötsligt somnade in bredvid pappa i bilen.

 

Såg på TV fram till 22.30 då det var time för att gå och lägga oss.

 

Dagen hade i alla fall gått både fort och bra och nu är det bara Qling kvar i morgon att bada och trimma och sen är det bara att hoppas på bra väder inför helgen.

IA

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Av Ia Hornesjö - 4 september 2019 23:30

        Så var det onsdag och vi hade som vanligt en hel del på agendan. Började morgonen direkt efter frukost med att börja plocka undan de utemöbler som vi inte kommer att använda denna sista vecka på Öland.     Lasse plockade fram grä...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards