Alla inlägg den 21 april 2014

Av Ia Hornesjö - 21 april 2014 06:59

Dagen började bra och idag fanns det inga måsten på min agenda, så det var bara att ta dagen som den kom.

Efter att vi hade utfodrat hundar och ätit vår frukost så tog jag min kamera och gick upp på alvaret som idag låg i dimma, men det är ju ett bra teckan på att det blir en fin dag.

   

Gick sen hem igen och bestämde mig för att fortsätta att elda eftersom elden brann fortfarande lite lätt sedan i onsdags.

 

Jag jobbade med detta och Lasse höll på att ta bort trall från en gammal plats där en gång vår pool låg

 

Rätt som det var hörde att det var något som hände på ängen, såg våra stora fina Grå Gäss och även en stor fågel som hade slagit ner tillsammans med dessa. Tänkte först att det var en korp, det har vi ju många av. Hämtade kameran för att få lite bilder på fågelivet.
 

Den stora svarta fågeln lyfte direkt med ett pipande läte något som bara rovfåglarna har, men detta var ju en korp fast rätt så mycket större än normalt, lite klurigt att reda ut vad det var, men jag lutar nog i alla fall till att det var en korp.

 

Även gässen fick full fart och flög iväg,

Gick tillbaka till mitt jobb som eldare och efter ett par timmar så hade jag fått bort en jättestor hög med gammalt bråte från nedfallande träd..

 

Även Lasse hade avslutat sitt sågande och tog nu och gick igenom våra hundars klor. Medan han hade en och en av hundarna på bordet för kloklippning så passade Olga och Qling på att ha en liten tävling i vem som vinner benet

 

Nästan 10 minuter satt dessa två på detta vis innan Olga vann kampen om det äckliga benet.

 

Lycka som visste att det var kloklippning på gång höll sig på avstånd.

Sen ville Lasse in till ATG för att hämta sin V75 kupong som han redan hade betalt för.

Satte oss ner i varsin solstol och bara vilade lite innan vi skulle upp till våra grannar Elisabeth och Royne. Dagen till ära så var även deras ena dotter där och det var hon som ville att vi skulle ha en grillafton. Så det blev, Lasse /jag, Elisabeth /Royne och Linda/Linus.

   

Gott var det med den grillade fläskfilen och potatisgratäng.

 

Nellie kom upp och ville vara med och naturligtvis fick hon sitta i Elisabeths knä och få smaka på maten.

 

Deras hund Sessan var helt utslagen i solen under hela middagen. Men när Nellie fick en morot så var hon med på noterna och tog en hon med som hon la sig och gnagde på, men det var ingen beasås på moroten, så hon överlämnde även sin egen till vår Nellie.

Bröt upp strax efter klockan 18,00 för att gå ner och göra oss i ordning innan vi satte oss till rätta och spelade Bingo lotto, något som vi inte har gjort på mycket länge.

Jag vann 100 kr så det blir väl att köpa två nya och så får vi spela en vecka till.

Klockan 22 var vi båda trötta och snart låg vi i sägen och lyssnade på Karlavagnen innan jag slumrade bort och sov hela natten fram till 05.30

Ny dag kan börja.

IA




Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards