Direktlänk till inlägg 8 september 2018

Fredag

Av Ia Hornesjö - 8 september 2018 07:53

Även denna morgon var det varmt och skönt och jag tyckte nog att jag hade sovit bättre än vad appen berättade för mig   hade igen aning om att jag varit vaken i 21 minuter, men vad gjorde det, jag kände mig nöjd med de timmar jag hade fått.

Stegen blev lite färre igår   men så länge jag klarar 10,000 steg så är jag nöjd. Så jag kan sammanfatta morgonens uppvaknande som bra.

Efter en härlig dusch så kunde jag snart få sätta mig till dukat frukostbord.

Den här dagen blev det mest att man småplockar hela tiden och försöker tänka efter vad som man måste ta med sig hem.  Det blir ju en extra (fast liten) bur i bilen på hemvägen efter besöket i Västervik, så lite måste vi tänka om med packningen, vi tog ingen släpvagn med oss detta år men vi har i alla fall takboxen som rymmer en del.

Lasse började med att gå runt och måla lite här och där med den blåa färgen och jag satte mig ner i solen och slappade med min ljudbok i dryga timmen innan det var  dags att bege oss till centrum för att handla lite högrevs burgare som var vår tänkta middagsmat.

När vi kom hem så var det dags för att få lite mat i magen och vi hade ett par kroppkakor kvar sedan gårdagen och inget går upp mot stekta 

och mycket grädde och smör ska det vara  Vädret var strålande och på vår uteplats var det över 32 grader varmt.

Fortsatte ett tag med att pula runt på tomten och även inne och när klockan är halv 3 så säger Lasse "har Valles öppet idag", visste direkt att han var godissugen. De hade bara öppet till 15,00 så det var bara att slänga oss i bilen.  Fort går det på de tomma vägarna      och snart var vi framme hos Valles och Lasse fick handla sitt godis   och det blev bara 1,7 kg, men det är ju billigt så vad gjorde det.  Kanske även jag hittar ett litet guldstrå i denna samling.

På vägen hem var det lika tyst på vägarna, men på lilla Hornsjögatan såg vi på långt håll att det gick 4 personer        och de verkade inte ha en aning om att det kunde komma en bil på denna väg för vi var nästan framme vid dem och var även tvingade att tuta lite försiktigt för att få deras uppmärksamhet.

När vi kom hem så var det fortfarande ett strålande väder och jag tog åter fram min ljudbok och satte mig tillrätta i en stol      och kunde inte låta bli att fånga den blå himlen på bild.  Såg 2 små koltrastar som letade mask och Qling var så intresserad      Han låg länge och bara iakttog dem, men när de försvann under däcket så kunde han inte låta bli att gå fram och kolla var de tog vägen. Han kröp under och man kunde se båda fåglarna flyga ut på baksidan.

Dagen gick ganska så fort, men ingen av oss hade lust med en kvällspromenad och middagen som jag hade planerat kändes långt bort efter kroppkaks lunchen.  Men när vi satte oss ner framför TV:n så säger Lasse att han kan gå ut och grilla högrevs burgarna och jag föreslår då att han tar alla fyra så vi kan ha varsin till lunch i morgon.         De är så goda dessa burgare och idag grillade jag även inne i ugnen lite av de härliga stora gula tomater som grannarna har odlat på sin tomt.. dessa tomater är söta och köttiga och helt underbara som varma. Lasse ropade på mig och frågade om jag inte kunde göra varsin ouzo på den lilla skvätt som fanns kvar i flaskan   och klart som korvspad var väl det. Så nu var även den flaskan tom.  Hundarna hade flockat sig runt Lasse vid grillen        Qling hade som vanligt intagit en av de nymålade stolarna.

      Burgarna intogs med ett glas rött denna kväll och även Qling tycktes gilla dessa för efter att han hade fått smaka lite av mig så tog han för sig ordentligt.

Kvällen fortsatte och avslutades med den danska thrillern "Fasanjärgarna" som inte var slut förrän efter 24,00.

Sen var det bara för mig att stupa i säng.

Ia

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards